Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΙΝΕΙ ΥΠΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΦΟΣΙΩΜΕΝΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η συμμετοχή της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας στη σχεδίαση, ανάπτυξη και παραγωγή των Νατοϊκών πυραύλων Evolve SeaSparrow Missile (ESSM Block 1) χρονολογείται από τα μέσα της δεκαετίας του ’90. Το ελληνικό πολεμικό ναυτικό χρησιμοποιεί επιχειρησιακά τον πύραυλο RIM-162 ESSM Block 1 ως αντιαεροπορική άμυνα 4 φρεγατών ενώ τον Αύγουστο του 2017 η αμερικανική Raytheon ανακοίνωσε ότι έχουν παραδοθεί ήδη 2000 πύραυλοι και ότι η παραγωγή τους θα συνεχιστεί και μετά το 2017. Σήμερα η συμμετοχή αφορά το εξελιγμένο μοντέλο ESSM Block 2 με νέο σύστημα κατεύθυνσης που ενσωματώνει ενεργό δύο διαμορφώσεων και ημιενεργό ραντάρ, με αποτέλεσμα να μπορεί να κατευθύνεται στο στόχο αυτόνομα χωρίς να εξαρτάται από το πολεμικό πλοίο.

Αυτά αναφέρονται στο στρατιωτικής θεματολογίας σάιτ «Δούρειος Ίππος» (https://doureios.com/mia-elliniki-epityhia-sto-programma-toy-pyravlou-essm-block-2/?fbclid=IwAR31ELds_5IkOlucwvOL6rgC1zZ3wtNHOJJJnxLrf9IKWAVWzy4y5KWUR7E σε σχετικό άρθρο όπου αναφέρεται ότι: «Στις 27 Μαρτίου το Ναυτικό των ΗΠΑ ανέθεσε στην αμερικανική Raytheon σύμβαση κινήτρου σταθερής τιμής ύψους 8.586.095 $ που αποτελεί τροποποίηση προηγουμένης συμβάσεως για την εξάσκηση του δικαιώματος προαιρέσεως στην Αρχική Παραγωγή Χαμηλού Ρυθμού (LRIP) του πυραύλου ESSM Block 2 που αφορά το Οικονομικό Έτος 2020. Μια ακόμη τέτοιου τύπου σύμβαση είχε ανατεθεί τον περασμένο Νοέμβριο… Οι εργασίες των ανωτέρω συμβάσεων προβλέπεται να ολοκληρωθούν τον Μάρτιο του 2023».

Το αξιοπρόσεκτο είναι εδώ ότι μεταξύ των ελληνικών εταιριών (ΕΑΒ, ELFON) που συμμετέχουν στην παραγωγή των αμερικανικών πυραύλων φιγουράρει, και μάλιστα σε περίοπτη θέση, η INTRACOM που την ίδρυσε ο πρώην πράκτορας της Στάζι Σ. Κόκκαλης με την πολιτική στήριξη του Α. Παπανδρέου στην εποχή του ψυχρού πολέμου για να παρακαμφθεί η απαγόρευση της μεταφοράς δυτικής τεχνολογίας στην πρώην ΕΣΣΔ, αποκλειστικός πολιτικοστρατιωτικός διάδοχος της οποίας είναι η σημερινή Ρωσία.

Όπως μας πληροφορεί ο ίδιος ιστότοπος: «Από πλευράς ελληνικών εταιρειών, η ΕΑΒ συμμετέχει στην συναρμολόγηση και τον λειτουργικό έλεγχο της πλακέτας της Μονάδας Κυρίου Ελέγχου (Master Control Unit) αλλά την κύρια συμμετοχή έχει η INTRACOM DEFENSE, εξ ου και ο προσδιορισμός του Κορωπίου ως τόπο εκτελέσεως των εργασιών στην Ελλάδα, στις επίσημες ανακοινώσεις του Υπουργείου Αμύνης των ΗΠΑ. Η INTRACOM DEFENSE κατασκευάζει ηλεκτρονικές μονάδες του τμήματος κατευθύνσεως (guidance section) του πυραύλου, σε συνεργασία με άλλες ελληνικές εταιρείες, εξασφαλίζοντας σε αυτές σημαντικό υποκατασκευαστικό έργο. Χάρη στις πιο ανταγωνιστικές επιδόσεις της, που έχουν αυξημένη σημασία σε μια διεθνή κοινοπραξία και δείχνουν ένα μέτρο των δυνατοτήτων που έχει η ελληνική αμυντική βιομηχανία, η INTRACOM DEFENSE κατάφερε και κέρδισε μεγαλύτερο μερίδιο εργασιών, πετυχαίνοντας το 2% και νέες συμβάσεις που θα αποφέρουν έσοδα και έργο μέχρι τον Μάρτιο του 2023».

Με άλλα λόγια η αμερικανική εταιρεία που ελέγχει την παραγωγή των πυραύλων (50% της παραγωγής και το υπόλοιπο το μοιράζονται θυγατρικές της με εταιρίες άλλων χωρών) παραχώρησε ακόμα μεγαλύτερο τμήμα της υλοποίησης του προγράμματος παραγωγής πυραύλων, τους οποίους μάλιστα αξιοποιεί το αμερικανικό ναυτικό, στο δεμένο με τα ρωσικά συμφέροντα όμιλο Κόκκαλη. «Το εντυπωσιακό, που δεν καταγράφεται συνήθως, είναι ότι στο πλαίσιο της συγκεκριμένης συνεργασίας με την Raytheon, η IDE (σ.σ. Intracom Defense Electronics) έχει αναλάβει την τελευταία δεκαετία από αυτήν διαδοχικές συμβάσεις συνολικού ύψους 500 εκατ. $ περίπου!».

Εδώ φαίνεται πόσο ανεκτίμητη αξία έχει η μεταμφίεση της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής σε φιλοαμερικάνικη που σαν τέτοια ολοκληρώθηκε σε όλη την γραμμή στην περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Την εποχή του ψυχρού πολέμου οι στρατοκράτες μονοπωλιστές του Κρεμλίνου δεν μπορούσαν ούτε να ονειρευτούν ότι κάποιοι παλιοί καλοί φίλοι και συνεργάτες τους θα μπορούσαν να συμμετέχουν κατασκευαστικά στον εξοπλισμό του αμερικανικού στρατού, και μάλιστα στην κατασκευή ηλεκτρονικών μονάδων του τμήματος κατευθύνσεως (guidance section) πυραύλων του. Θα ήταν εξαιρετικό πράγμα αν τη διαρκή πολιτική πτώση και την αυξανόμενη απομόνωση του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και επεμβατισμού την αξιοποιούσαν οι χώρες και οι λαοί του δεύτερου και τρίτου κόσμου για να ενισχύσουν τις εθνοανεξαρτησιακές και αντιιηγεμονιστικές θέσεις τους. Όμως ιδιαίτερα στην ελληνική περίπτωση αυτό το αδυνάτισμα το έχουν εκμεταλλευτεί οι νεοχιτλερικοί του Κρεμλίνου αλλά και του Πεκίνου, πατώντας στον ξενόδουλο χαρακτήρα του ηγετικού κομματιού της ελληνικής άρχουσας τάξης για να μετατρέψουν τη χώρα μας σε προχωρημένο αποικιακού τύπου απόσπασμα τους μέσα στην Ευρώπη αλλά και μέσα στο ΝΑΤΟ. Ο ρόλος αυτού του αποσπάσματος σε ότι αφορά τις ΗΠΑ είναι να βοηθάει την πιο προβοκατόρικη αντιτριτοκοσμική πολιτική του ΝΑΤΟ που πάντα ευνοεί τον Άξονα και την πιο διασπαστική πολιτική εντός της ΕΕ, αυτή που πάντα θέλει να στρέφει τα κύρια πολιτικά πυρά του Νότου της ενάντια στο Βορρά της.

Αυτός ο καταστροφικός ρόλος της ελληνικής άρχουσας τάξης, που σήμερα επιβεβαιώνεται στο ζήτημα της αμοιβαιοποίησης του ευρωπαϊκού χρέους έτσι διασπαστικά και εκβιαστικά όπως αυτό μπαίνει πολιτικά σε αυτή τη φάση πιο ωμά από τους ρωσόφιλους της Ιταλίας, είναι το πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσει κάθε έλληνας διεθνιστής πατριώτης και δημοκράτης.