Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

Προκηρύξεις

Δημοσιεύουμε παρακάτω προκήρυξη που μοιράστηκε στη συγκέντρωση των Ιρανών προσφύγων στο λόφο του Αρείου Πάγου στις 8/10/2022

 

ΖΗΤΩ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΩΝ ΙΡΑΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ

 

Λίγα πολιτικά καθεστώτα στον κόσμο καταφέρνουν να συγκεντρώσουν τόσο καθολικό και τόσο έντονο μίσος από τις μάζες που εξουσιάζουν όσο το φασιστικό θεοκρατικό καθεστώς της Τεχεράνης. Το νέο στοιχείο που δείχνει πως το έδαφος τρίζει σοβαρά κάτω από τα πόδια αυτού του καθεστώτος δεν είναι μόνο οι ηρωικές διαδηλώσεις– αυτό συνέβαινε και σε προηγούμενες λαϊκές εξεγέρσεις – αλλά το κάψιμο των χιτζάμπ, το κόψιμο των μαλλιών των γυναικών, και πάνω απ ‘,όλα το γεμάτο μίσος στους καταπιεστές μαζικό κίνημα των μαθητριών σε όλο το Ιράν. Αυτές οι εκδηλώσεις δείχνουν πως οι ιρανικές δημοκρατικές μάζες είναι πολύ θυμωμένες, ενωμένες στο μεγαλύτερο βαθμό και αποφασισμένες να μην ανεχθούν άλλο το καθεστώς των μουλάδων. Γιατί στην εποχή της πελώριας παγκόσμιας επικοινωνίας γίνεται ακόμα πιο αφόρητη η πολιτική επιβολή του μεσαιωνικού κλήρου πάνω στην κοινωνία, ιδιαίτερα η περιθωριοποίηση και η απώλεια ανθρώπινης αξιοπρέπειας για τη γυναίκα, πράγμα που στην ουσία οδήγησε στην δολοφονία στο ιρανικό Κουρδιστάν της νεαρής Μασχά Αμινί από την αστυνομία ηθών.

Διαβάστε περισσότερα...

Σύντροφοι του ΕΡΓΑΣ και της ΟΑΚΚΕ μοίρασαν την προκήρυξη που δημοσιεύουμε εδώ το πρωί της 2/10 στην πύλη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης στο Πέραμα. Οι εργάτες της Ζώνης πήραν την προκήρυξη με ενδιαφέρον. Η προκήρυξη αυτή έσπασε τη σιωπή για το έγκλημα της συνεχιζόμενης ανεργίας στο Πέραμα με ευθύνη πια της Κόσκο, και κατήγγειλε τον αυξανόμενο ρόλο των ναζήδων στη Ζώνη και την κάλυψη που δίνει σ’ αυτό το ψευτοΚΚΕ.

Προκήρυξη του ΕΡΓΑΣ και της ΟΑΚΚΕ

Φτάνει πια με την ανεργία στη Ζώνη!

Η ΚΟΣΚΟ ΔΕΝ ΦΕΡΝΕΙ ΚΑΡΑΒΙΑ

ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΙΒΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ

Το ΠΑΜΕ κάνει πλάτες στο έγκλημα και οι ναζί της ΧΑ πρωτοστατούν σ’ αυτό

Διαβάστε περισσότερα...

ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΓΙΔΑ

Η κυβερνητική αναδίπλωση είναι μια μεγάλη νίκη για τους μεταλλωρύχους αλλά μέσα της κρύβει και μια μεγάλη παγίδα. Όχι στη θανάσιμα δηλητηριώδη Διαιτησία

Οι μεταλλωρύχοι ξεκίνησαν τη νέα φάση του μεγάλου παρατεταμένου αγώνα τους κατά των αυθαίρετων και παράνομων αποφάσεων αυτής εδώ της πιο εχθρικής απέναντι τους κυβέρνησης, αλλά και των προηγούμενων που έβαζαν διαρκώς εμπόδια στις εργασίες στα μεταλλεία.

H τελευταία τους αυτή κινητοποίηση ήταν αποφασιστική, επίμονη και γεμάτη δυναμισμό και ενότητα και έβγαινε γνήσια μέσα από την οργή του δίκιου αλλά και της απόγνωσης.

Διαβάστε περισσότερα...

 

Δημοσιεύουμε πιο κάτω προκήρυξη της ΟΑΚΚΕ που μοιράζεται σε εργοστάσια της Αττικής

ΤHN ΠΕΙΝΑ ΤΗ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΖΑΜΠΑ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΚΑΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

Εργαζόμενοι και άνεργοι εμποδίστε τους σαμποτέρ, αντισταθείτε στις εργασιακές γαλέρες, πάρτε τα πράγματα στα χέρια σας

Διαβάστε περισσότερα...

 

Δημοσιεύουμε εδώ παλιότερο κείμενο προκήρυξης της 2/2 ενημερωμένο με τις τελευταίες εξελίξεις

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΣΑΜΠΟΤΑΡΙΣΤΩΝ

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ

ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΣΠΑΣΤΙΚΕΣ ΜΑΝΟΥΒΡΕΣ ΤΟΥ ΨΕΥΤΟΚΚΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗΣ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.

Διαβάστε περισσότερα...

 

Απόψε το βράδυ πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Συντάγματος συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσε η Πρωτοβουλία "Παιδεία 2015'' με κεντρικό σύνθημα <<Όχι «Μπαλτά» στην Παιδεία>>. Παραβρέθηκαν σε αυτή περισσότεροι από 1000 πολίτες κυρίως εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων.

Διαβάστε περισσότερα...
  Με κοινή αφίσα και προκήρυξη, η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία και η ΟΑΚΚΕ κατάγγειλαν τις αλλεπάλληλες προβοκάτσιες που στήθηκαν από τους δήθεν αντιφασίστες "φίλους" του Π. Φύσσα μετά τη δολοφονία του με αποκορύφωμα τα σπασίματα και τις καταστροφές στο Κερατσίνι στην πορεία της 18/9. Η αφίσα με τίτλο "Με αλλεπάλληλες προβοκάτσιες, ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΦΥΣΣΑ!" κολλήθηκε σε όλο το Κερατσίνι.
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΟΙ ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΤΗΣ "ΧΡ. ΑΥΓΗΣ"

ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ

Ένας χρόνος έχει περάσει από τη δολοφονία του ηρωικού Παύλου Φύσσα από τους ναζιστές της “Χρυσής Αυγής”.Οι πυκνές αναφορές που γίνονται τελευταία από τα ΜΜΕ για την επέτειο της δολοφονίας και κάποιο κλίμα κινητοποίησης μόλις τελευταία από μερικούς φορείς δεν πρέπει να κρύψουν από τα μάτια μας το βασικό γεγονός, ότι και η δολοφονία αυτή και οι υπόλοιπες από τους ναζί της “ΧΑ” θάβονται πια όλο τον υπόλοιπο χρόνο από το πολιτικό σύστημα σαν κάτι δευτερεύον, ενώ επιχειρείται από στελέχη δήθεν προοδευτικών κομμάτων η θυματοποίηση των ναζί με ισχυρισμούς ότι η δίωξή τους είναι πολιτική,

Διαβάστε περισσότερα...

 

Οι φιλοναζιστές στην ηγεσία της κυβέρνησης της Ουκρανίας παίζουν το ρόλο  του μπαμπούλα του ρωσικού πληθυσμού για να δίνουν άλλοθι στον Πούτιν, όμως είναι οι πιο στενοί του σύμμαχοι

Διαβάστε περισσότερα...
Όχι στο ύπουλο παιχνίδι ΔΗΜΑΡ-ΠΑΣΟΚ. Καμιά αναδιάρθρωση που να περιέχει έστω και μια απόλυση με πρωθυπουργό τον πραξικοπηματία Σαμαρά.
Διαβάστε περισσότερα...

Οι άνθρωποί της Ρωσίας, που εμφανίζονται σαν κυβέρνηση «ευρωπαίων» και, κυρίως, σαν αντιπολίτευση «πατριωτών», έφεραν με σχέδιο τη χρεωκοπία και την πείνα για να μας σπρώξουν στα νύχια της ίδιας και της συμμάχου της Κίνας.

Διαβάστε περισσότερα...