Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

Καμπάνια της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας και της ΟΑΚΚΕ ενάντια στις προβοκάτσιες κατά του Π. Φύσσα και του αντιναζιστικού αγώνα

  Με κοινή αφίσα και προκήρυξη, η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία και η ΟΑΚΚΕ κατάγγειλαν τις αλλεπάλληλες προβοκάτσιες που στήθηκαν από τους δήθεν αντιφασίστες "φίλους" του Π. Φύσσα μετά τη δολοφονία του με αποκορύφωμα τα σπασίματα και τις καταστροφές στο Κερατσίνι στην πορεία της 18/9. Η αφίσα με τίτλο "Με αλλεπάλληλες προβοκάτσιες, ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΦΥΣΣΑ!" κολλήθηκε σε όλο το Κερατσίνι.
Στο κείμενο αυτό καταγγέλουμε ιδιαίτερα τις ηγεσίες του ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (ΚΕΕΡΦΑ), του ψευτοΚΚΕ (ΠΑΜΕ) καθώς και αυτή των εξωκοινοβουλευτικών και αντιεξουσιαστικών σχηματισμών που πήραν μέρος στην πορεία της 18/9 για την ανοχή τους στους σπασιματίες. Προκήρυξη με το ίδιο κείμενο μοίρασαν σύντροφοι και συναγωνιστές στην Αμφιάλη και στα Ταμπούρια το Σάββατο, στις 4/10. 

Το μοίρασμα της προκήρυξης στην Αμφιάλη και στα Ταμπούρια, είχε εξαιρετικά θετική απήχηση. Πολλοί άνθρωποι διάβασαν την προκήρυξη με μεγάλο ενδιαφέρον και τη συζητούσαν. Ήταν φανερό πως ήταν στις σκέψεις και στην καρδιά των δημοκρατικών ανθρώπων, ότι ήταν αυτές οι καταστροφές στην πόλη που λέρωσαν και τελικά έπνιξαν μία αντιναζιστική εκδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στη βία της ναζιστικής συμμορίας, και πως τους απασχολούσε έντονα το πως και το γιατί έγιναν όλα αυτά. 

Αποδεικνύεται ότι οι προβοκάτσιες του φιλοναζιστικού καθεστώτος δεν θα πετύχουν εύκολα το στόχο τους. Κι αυτό γιατί απ’ ό,τι φαίνεται ένα κομμάτι του λαού αυτού αντιστέκεται στη βία και την κτηνωδία του ναζισμού, αντιδρά στην ιδέα της καταστροφής των υλικών όρων της ζωής του και ψάχνει εναγώνια διεξόδους πάλης για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και για την επιβίωση του.

Δημοσιεύουμε παρακάτω το κείμενο της προκήρυξης.

 

ΚΟΙΝΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΑΚΚΕ

Με αλλεπάλληλες προβοκάτσιες

ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΦΥΣΣΑ!

Πριν ένα χρόνο οι πιο λυσσασμένοι εχθροί του Π. Φύσσα, οι ναζιστές, τον σκοτώσανε σαν φυσική ύπαρξη. Από τότε θέλουν να τον σκοτώσουν και πολιτικά-ηθικά για λογαριασμό πάλι των ναζιστών κάποιοι δήθεν αντιφασίστες «φίλοι» του. Αυτοί του έδωσαν ήδη τρεις μεγάλες μαχαιριές:

Η πρώτη μαχαιριά ήταν πέρσι όταν εξαπέλυσαν επίθεση στο αστυνομικό τμήμα του Κερατσινιού και έκαψαν μαγαζιά, συκοφαντώντας αυτή την πελώρια ειρηνική διαδήλωση σαν καταστροφική και δίνοντας την ευκαιρία στην αστυνομία να τη διαλύσει. Η δεύτερη μαχαιριά δόθηκε από τους δυο πιστολάδες που σκότωσαν εν ψυχρώ δυο χρυσαυγίτες δήθεν για να εκδικηθούν το θάνατο του Παύλου οπότε πρόσφεραν στους ηγέτες της συμμορίας τη δυνατότητα να εμφανιστούν σαν θύματα του παρακράτους την ώρα που ήταν στο εδώλιο για τα δικά τους αναρίθμητα ρατσιστικά παρακρατικά εγκλήματα. Η τρίτη δόθηκε στις 18/9 στην πρώτη επέτειο του θανάτου του Παύλου στο Κερατσίνι, με μια ακόμα μεγαλύτερη επίθεση των ροπαλοφόρων οι οποίοι, δίπλα στην πορεία, έσπασαν μαγαζιά, τράπεζες, ΚΕΠ, αυτοκίνητα, και πετροβόλησαν το Δημαρχείο, σέρνοντας ξωπίσω τους την αστυνομία και τα δακρυγόνα και φέρνοντας τη διάλυση. Έτσι συκοφάντησαν στην πόλη και πανελλαδικά σε ανώτερη κλίμακα τους αντιφασίστες και δυνάμωσαν πολιτικά τους δολοφόνους του Παύλου.

Πρόκειται για ένα συνεχόμενο και σχεδιασμένο πολιτικό έγκλημα. Γιατί τώρα δεν έχουμε τα σπασίματα και τα καψίματα της πολιτικά τυφλής «άγριας νεολαίας» του 1990, του 2000 ή έστω του 2010. Τώρα είναι γνωστό ότι αυτές οι συμπεριφορές, ιδιαίτερα σε περιόδους οικονομικής καταστροφής, στέλνουν τις φοβισμένες μάζες στους ναζιστές, ενώ ήδη το ναζιστικό λεπίδι κρέμεται πάνω απ’ τη χώρα. Δηλαδή τώρα οι ναζιστές είναι μέσα στη Βουλή και το ποσοστό τους μεγαλώνει παρόλο που ο χιτλερικός και ρατσιστικός χαρακτήρας τους ήρθε γυμνός στο φως. Η μισή αστυνομία τους ψηφίζει. Δύο ανώτατοι ως χτες αξιωματικοί του στρατού είναι βουλευτές τους στο ευρωκοινοβούλιο, ενώ ταυτόχρονα στρατιωτικά τμήματα παρελαύνουν στις εθνικές επετείους ζητώντας να γδαρθούν οι Αλβανοί για να «ράψουν ρούχα» από το δέρμα τους και δεν τιμωρούνται, όπως δεν τιμωρούνται οι ευέλπιδες που τραγουδούν ύμνους υπέρ της χούντας.

Κι όμως αυτοί που έκαναν τις καταστροφές το 2013 στο Κερατσίνι τις δυνάμωσαν τώρα την ώρα που ο ίδιος ο Π. Φύσσας, είχε διακηρύξει την αντιπάθεια του στην τέτοιου είδους βία, και ενώ οι φίλοι του και οι γονείς του κάλεσαν όσο πιο επίμονα μπορούσαν σε ειρηνική διαδήλωση. Για μας οι σπασιματίες της 18/9 του 2014, ότι και να πιστεύουν για τον εαυτό τους, είναι σήμερα ωμοί και αντικειμενικοί προβοκάτορες υπέρ του ναζισμού.

Αλλά οι σπασιματίες επειδή κρύβουν τα πρόσωπά τους, δεν αποτελούν το πιο μεγάλο πολιτικό ζήτημα. Το πιο μεγάλο πολιτικό ζήτημα είναι με τους επώνυμους ηγέτες που εμφανίζονται σαν αντιφασίστες αλλά ανέχονται και προστατεύουν τους μασκοφόρους πολιτικά και πρακτικά γιατί τους επιτρέπουν να βρίσκονται δίπλα στις αντιναζιστικές πορείες και να τις προβοκάρουν και να σκοτώνουν έτσι με αλλεπάλληλες μαχαιριές τον αντιναζιστικό αγώνα.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΚΕΕΡΦΑ-ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΣΠΑΣΙΜΑΤΙΕΣ

Καταγγέλλουμε λοιπόν κυρίως τις ηγεσίες του ΣΥΡΙΖΑ, του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, την ηγεσία του κοινού θεωρούμενου αντιφασιστικού τους οργάνου, του ΚΕΕΡΦΑ, αλλά και την ηγεσία του λεγόμενου ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ καθώς και αυτή των εξωκοινοβουλευτικών και αντιεξουσιαστικών σχηματισμών που πήραν μέρος στην πορεία της 18/9, οι οποίες, ενώ ήξεραν ότι διάφορα μπλογκ καλούσαν στην πορεία με γραμμή βίας, δεν έκαναν απολύτως τίποτα για να εμποδίσουν αυτή τη βία. Δηλαδή δεν έκαναν πρώτο ζήτημα την καταγγελία της προαναγγελθείσας προβοκάτσιας στα καλέσματα τους, στις προκηρύξεις τους, στις αφίσες τους, και στις ομιλίες τους και δεν πήραν κανένα μέτρο περιφρούρησης για να εμποδίσουν τις καταστροφές και να κόψουν το χέρι των προβοκατόρων μόλις το σήκωναν. Μόνο σε χαμηλό στελεχικό επίπεδο αντιστάθηκαν κάποιοι αυθόρμητα μέσα στην πορεία και δέχθηκαν τραυματισμούς από τους τραμπούκους. Αλλά ακόμα και αν υποθέσουμε ότι αυτά δεν μπορούσαν να γίνουν, οι διοργανωτές της πορείας μπορούσαν τουλάχιστον να ρίξουν εκεί μπροστά μαζικά το σύνθημα για πορεία ειρηνική και όχι προβοκάτσιες. Αν 10.000 άνθρωποι φώναζαν τέτοια συνθήματα όπως φώναξε το μικρό μπλοκ της ΟΑΚΚΕ και της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας, τότε το χέρι των ροπαλοφόρων θα έπεφτε ξερό από την ξεφτίλα. Αν μάλιστα τολμούσαν να απαντήσουν με βία στους χιλιάδες ειρηνικούς διαδηλωτές θα είχαν σβήσει πολιτικά για πάντα.

Οι ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΠΑΜΕ συγκάλυψαν αυτό το πολιτικό έγκλημα, καταγγέλλοντας ως συνήθως εκ των υστέρων τους σπασιματίες σαν κάποιους άγνωστους «προβοκάτορες της ασφάλειας» ή σαν ανεγκέφαλους που «χάλασαν μια ακόμα πορεία με το να προκαλέσουν την επέμβαση της αστυνομίας». Αυτή τη στάση κράτησε και ο υπ αριθμόν ένα επίσημος εκπρόσωπος της πόλης συριζαίος δήμαρχος Βρεττάκος επιμένοντας ξεδιάντροπα ότι το πρόβλημα ήταν η αστυνομία. Με το να δίνουν όλοι αυτοί έμφαση στο ρόλο της αστυνομίας κρύβουν το βασικό δηλαδή ότι είναι κυρίως οι καταστροφές που χαλάνε ηθικά και πολιτικά την πορεία. Γιατί αυτές στρέφουν την πόλη ενάντια στους διαδηλωτές και στις διαδηλώσεις, ενάντια στον Π. Φύσσα και τελικά υπέρ των ναζί που εμφανίζονται σαν υπερασπιστές της τάξης, της ασφάλειας, και κυρίως των περιουσιών και των δουλειών για τις οποίες τόσο διψάνε οι άνεργοι που αργοσβήνουν στην πόλη.

Η διαρκής ανοχή των σχεδόν «θεσμικών» αντιφασιστών της χώρας στις φιλοναζιστικές προβοκάτσιες, δηλαδή η άρνηση τους να τις κάνουν κεντρικό πολιτικό ζήτημα δεν είναι ένα απλό λάθος. Αυτοί δεν θέλουν εδώ και δεκαετίες να αντιπαλαίψουν πραγματικά τους ναζιστές και να τους συντρίψουν, όπως δεν το θέλουν και οι ηγεσίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Αυτό οφείλεται στον κοινό στρατηγικό προσανατολισμό των ναζιστών της «Χρ. Αυγής», της ψευτοαριστεράς και της ηγεσίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ υπέρ της Ρωσίας και του συμμαχικού της φασιστικού άξονα με την Κίνα, πράγμα που το αποκαλύπτει η κοινή υποστήριξη τους στη ρώσικη εισβολή στην Ουκρανία. Να γιατί εδώ και χρόνια κόντρα στη διεθνή αντιρατσιστική σύμβαση τα κοινοβουλευτικά κόμματα υπεράσπισαν με πάθος τη νομιμότητα των ναζι-ρατσιστών της Χ.Α λέγοντας το κολοσσιαίο ψέμμα ότι αυτό το επιβάλει το Σύνταγμα. Να γιατί ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως οι Κωνσταντοπούλου, Γλέζος, Μητρόπουλος καταψήφισαν τις κοινοβουλευτικές κυρώσεις κατά τη Χ.Α λέγοντας ότι είναι αντισυνταγματικές. Να γιατί η τερατώδης διακομματική ανοχή στον εκναζισμό της αστυνομίας και του στρατού. Να γιατί στη Δυτ. Μακεδονία εκλέγεται φιλοναζιστής περιφερειάρχης με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Να γιατί όλες οι συνδικαλιστικές παρατάξεις δέχονται την εκλογή χρυσαυγίτικων συνδυασμών, δηλαδή ρατσιστικών ομάδων καταρχήν μέσα στα επαγγελματικά σωματεία (πχ ταξί, γιατροί), και να γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΜΕ αναγνώρισαν καίριο συνδικαλιστικό ρόλο στους ναζιστές της Χ.Α στην πρόσφατη απεργία-πούλημα στην COSCO.

Ειδικά οι «θεσμικοί» ψευτοαριστεροί δήθεν αντιναζιστές είναι οι πιο διπρόσωποι. Επειδή δεν θέλουν να συντρίψουν τη Χ.Α αφήνουν νόμιμους τους ναζιστικούς χρυσαυγίτικους πυρήνες στις γειτονιές και ανενόχλητη κάθε προβοκάτσια υπέρ τους. Από την άλλη καταγγέλλουν στα λόγια με πάθος τη Χ.Α για να τα έχουν καλά με την κομματική βάση τους που είναι αντιναζιστική. Αν επιτρέψουμε λίγο ακόμα αυτό το διπλό παιχνίδι σε ώρες παλλαϊκής πείνας -λόγω κυρίως του αντιβιομηχανικού σαμποτάζ, στο οποίο επιδίδονται όλοι μαζί οι ρωσόφιλοι στα κόμματα της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης- ο ναζισμός θα γίνει κανονική πολιτική εξουσία.

Αθήνα, 3/10/2014

Μπορείτε να κατεβάσε την αφίσα σε pdf κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο πιο κάτω