Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Η. ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΕ ΟΑΚΚΕ ΣΤΗΝ EΡΤ ΣΤΙΣ 31 ΜΑΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

   

 

ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΟΑΚΚΕ ΣΤΙΣ 26 ΜΑΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

   

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

Άρθρα Αναφοράς

(Συνέχεια από το α΄ μέρος: https://www.oakke.gr/global/2013-02-16-19-26-19/item/1142-)

Αυτή την πελώρια ανατροπή των συσχετισμών δύναμης σε ολόκληρο τον πλανήτη υπέρ του φαιο-”κόκκινου” νεοχιτλερισμού, που το γενικό του επιτελείο συνεδριάζει στο Κρεμλίνο, οι σοσιαλφασίστες που παριστάνουν την αριστερά (ΣΥΡΙΖΑ, ψευτοΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, “μ-λ” αποστάτες του μαοϊσμού και παραδοσιακοί τροτσκιστές) την κρύβουν καταγγέλλοντας δυνατά τις αμερικανοδυτικές επεμβάσεις, σαν δήθεν έκφραση της επελαύνουσας αμερικάνικης μονοκρατορίας, όχι όμως για να τις εμποδίσουν, αλλά για να βοηθήσουν τον Χίτλερ-Πούτιν να δρέψει τους καρπούς αυτών των επεμβάσεων και εισβολών.

Διαβάστε περισσότερα...

Με την άνοδο του φασίστα Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ η δημοκρατική ανθρωπότητα βρέθηκε μπροστά σε μια μεγάλη αποκάλυψη που είναι ταυτόχρονα και ένα μεγάλο σοκ. Η Ρωσία, που υποτίθεται είχε καταρρεύσει και διαλυθεί σαν υπερδύναμη το 1991, είναι τώρα αρκετά ισχυρή ώστε να εγκαταστήσει έναν άνθρωπό της στο ισχυρότερο πολιτικό πόστο της ισχυρότερης οικονομικά και στρατιωτικά δύναμης στον πλανήτη. Μάλιστα αυτό της το κατόρθωμα δεν προσπαθεί ιδιαίτερα να το κρύψει, αφού μπορεί επίσημα να το αρνείται, όμως όταν μιλάει στους φίλους της δεν μπορεί να μην κοκορεύεται για την ταπεινωτική εξέλιξη που επέβαλε στην αμερικάνικη υπερδύναμη.

Διαβάστε περισσότερα...

Η γέννηση και η μακρόχρονη μοναχική πορεία της οργάνωσης και το καθήκον της οργανωτικής ανάπτυξης στη νέα φάση

Διαβάστε περισσότερα...

Τον Ιούλη του 2004 η ΟΑΚΚΕ ξεκίνησε μια καμπάνια ενημέρωσης του λαού για τη βαθιά οικονομική κρίση που μόλις πριν λίγο καιρό εκδηλώθηκε ανοιχτά.

Διαβάστε περισσότερα...
Με εργαλείο την ελληνική χρεοκοπία οδηγεί την ΕΖ σε διεύρυνση του EFSF και σε έκδοση ευρωομολόγων
Διαβάστε περισσότερα...

 

Την 1η Αυγούστου κλείνουν 38 χρόνια από την δολοφονία του γραμματέα του ΚΚΕ, Ν. Ζαχαριάδη από το ρώσικο σοσιαλιμπεριαλισμό και τους λακέδες του,

Διαβάστε περισσότερα...

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΧΜΑΛΩΤΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑ

Διαβάστε περισσότερα...

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ – ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 465, ΜΑΡΤΗΣ 2011, https://www.oakke.gr/na465/eikosiena465.htm

(επικαιροποιημένο)

Με την ευκαιρία της επετείου της 25 Μαρτίου δημοσιεύουμε παρακάτω ένα κείμενο πολύ σημαντικό για την διαμόρφωση της πολιτικής σκέψης της ΟΑΚΚΕ. Είναι μέρος μιας σειράς κειμένων μιας θεωρητικής διαπάλης σχετικής με τον πολιτικοκοινωνικό χαρακτήρα του 1821 που δόθηκε στα 1995 από δύο βασικά συντρόφους της συντακτικής της Νέας Ανατολής, τον Ηλία Ζαφειρόπουλο και τον Παντελή Σοφτζόγλου με τον ιστορικό Λύσανδρο Παπανικολάου. Αυτά τα κείμενα μπορεί να τα βρει κανείς στο ιστολόγιο της Νέας Ανατολής. Αργότερα υπήρξε μια ακόμα ανταπάντηση από τον Λ.Π. που μαζί με όλα τα προηγούμενα κείμενα είναι δημοσιευμένη σε έναν βιβλίο που έκδοσε ο τελευταίος.

Στο παρακάτω κείμενο γίνεται ένα προχώρημα της ελληνικής μαρξιστικής ανάλυσης για το 21 καθώς προβάλλεται η θέση ότι ο συνολικός ιστορικός του απολογισμός και από εξωτερική διεθνή σκοπιά και από εσωτερική δεν πρέπει να θεωρείται θετικός. Για τον ουσιαστικά αρνητικό διεθνή του χαρακτήρα, δηλαδή για τον ρόλο του υπέρ του τσαρισμού στην Ευρώπη είχαν μιλήσει οι Μαρξ και Έγκελς στο Ανατολικό ζήτημα. Αλλά αυτή η θέση δεν είχε γίνει μπούσουλας όχι μόνο για την αστική αλλά ούτε για την μαρξιστική ελληνική ιστοριογραφία σε ότι αφορούσε την εκτίμηση του ρόλου του 21 στην εσωτερική πολιτικοκοινωνική εξέλιξη της νέας Ελλάδας. Η μαρξιστική ιστοριογραφία είχε πάει ως την άκρη της την πιο προοδευτική αστική κριτική που κατηγορούσε σαν πιο δεξιά τάση των ηγετικών πολιτικοκοινωνικών δυνάμεων του 21 την φιλορώσικη (δες σημείωση 1) αντίθετα από ότι έκανε η πολιτική αντίδραση. Όμως και η αριστερή κριτική δεν αμφισβητούσε τον ιστορικά θετικό χαρακτήρα του 21 για την νεοελληνική εξέλιξη συνολικά. Η ΟΑΚΚΕ με το παρακάτω κείμενο και στη βάση της απόφασης του 1ου συνεδρίου της στα 1990 τόλμησε και πέρασε και σε αυτήν την κριτική.

Διαβάστε περισσότερα...
Για να επιταχύνουν τη χρεωκοπία, για να υποδουλώσουν την Ελλάδα στους ανατολικούς φασίστες, για να διασπάσουν την ΕΕ
Διαβάστε περισσότερα...

Και ο Αλαβάνος σε ρόλο μεταστατικού καρκίνου μέσα στο «αριστερό» ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε περισσότερα...

Η απάντηση είναι μία: παλλαϊκή δημοκρατική και πατριωτική αντίσταση

Διαβάστε περισσότερα...
με τη βοήθεια του διακομματικού συντονιστικού κορυφής καταστρέφει συνειδητά τη χώρα του και διασπάει την ΕΕ
Διαβάστε περισσότερα...