Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

Προκήρυξη της ΟΑΚΚΕ για την εξέγερση των ιρανών γυναικών ενάντια στο φασιστικό ισλαμικό καθεστώς

Δημοσιεύουμε παρακάτω προκήρυξη που μοιράστηκε στη συγκέντρωση των Ιρανών προσφύγων στο λόφο του Αρείου Πάγου στις 8/10/2022

 

ΖΗΤΩ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΩΝ ΙΡΑΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ

 

Λίγα πολιτικά καθεστώτα στον κόσμο καταφέρνουν να συγκεντρώσουν τόσο καθολικό και τόσο έντονο μίσος από τις μάζες που εξουσιάζουν όσο το φασιστικό θεοκρατικό καθεστώς της Τεχεράνης. Το νέο στοιχείο που δείχνει πως το έδαφος τρίζει σοβαρά κάτω από τα πόδια αυτού του καθεστώτος δεν είναι μόνο οι ηρωικές διαδηλώσεις– αυτό συνέβαινε και σε προηγούμενες λαϊκές εξεγέρσεις – αλλά το κάψιμο των χιτζάμπ, το κόψιμο των μαλλιών των γυναικών, και πάνω απ ‘,όλα το γεμάτο μίσος στους καταπιεστές μαζικό κίνημα των μαθητριών σε όλο το Ιράν. Αυτές οι εκδηλώσεις δείχνουν πως οι ιρανικές δημοκρατικές μάζες είναι πολύ θυμωμένες, ενωμένες στο μεγαλύτερο βαθμό και αποφασισμένες να μην ανεχθούν άλλο το καθεστώς των μουλάδων. Γιατί στην εποχή της πελώριας παγκόσμιας επικοινωνίας γίνεται ακόμα πιο αφόρητη η πολιτική επιβολή του μεσαιωνικού κλήρου πάνω στην κοινωνία, ιδιαίτερα η περιθωριοποίηση και η απώλεια ανθρώπινης αξιοπρέπειας για τη γυναίκα, πράγμα που στην ουσία οδήγησε στην δολοφονία στο ιρανικό Κουρδιστάν της νεαρής Μασχά Αμινί από την αστυνομία ηθών.

Επειδή η οργή ξεχειλίζει, οι εξεγερμένοι γυναίκες και άντρες δημοκράτες μαζί αντεπιτίθενται στη βία των δυνάμεων καταστολής και το καθεστώς ασκεί ακόμα περισσότερη βία για να καθυστερήσει την πτώση του, κάτι που τελικά δε θα του βγει σε καλό. Ήδη τα χτυπήματα που καταφέρει στο φασιστικό καθεστώς ο δημοκρατικός ιρανικός λαός έρχονται να πλήξουν πολιτικά παραπέρα την παγκόσμια επίθεση που διεξάγει την ίδια στιγμή ο νεοναζιστικός άξονας Ρωσίας-Κίνας, στον οποίον άξονα οι φασίστες της Τεχεράνης έχουν μια περίοπτη θέση. Δεν είναι κατά τη γνώμη μας καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι αυτός που δυνάμωσε σταδιακά από πέρυσι και κυρίως από τον Ιούλη τους λίγο χαλαρωμένους τα τελευταία χρόνια αυστηρούς κανόνες στο γυναικείο ντύσιμο, οπότε φούντωσε το μίσος των γυναικών στους μουλάδες, είναι ο τωρινός πρόεδρος Ραϊσί, δηλαδή το πιο στενά δεμένο με τη Μόσχα στέλεχος του ιρανικού ιερατείου και ο ίδιος που έστειλε όπλα στη Ρωσία για να συνεχίσει τν ναζιστικό κατακτητικό της πόλεμο στην Ουκρανία. Την άνοδο του στην εξουσία τη διευκόλυνε ο αμερικανός ρωσόφιλος φασίστας και προβοκάτορας Τραμπ επαναφέροντας τις οικονομικές κυρώσεις συνολικά της Δύσης κατά του Ιράν.

Εννοείται ότι οι Καμενεί και Ραϊσί καταγγέλλουν τη μεγάλη δημοκρατική εξέγερση σαν όργανο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού όπως κάνουν παντού οι φασίστες και γενικά ο νεοχιτλερικός Άξονας Ρωσίας- Κίνας-Ιράν, ακριβώς όπως έκανε πριν τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο ο φασιστικός Άξονας Γερμανίας- Ιταλίας- Ιαπωνίας όταν κατηγορούσε κάθε κίνημα δημοκρατικής αντίστασης σε αυτόν σαν εργαλείο, είτε της Αγγλίας, είτε της τότε πραγματικά εργατικής σοσιαλιστικής ΕΣΣΔ. Τότε βέβαια επειδή οι κομμουνιστές ήταν πάνω απ όλα αντιφασίστες και όχι φίλοι των αντι-Άγγλων και αντι-Αμερικάνων Χίτλερ και Χιροχίτο δεν δίστασαν να καλέσουν σε ενότητα τα δυτικά αστοδημοκρατικά κόμματα και κυβερνήσεις για να αντιμετωπίσουν τον φασιστικό κίνδυνο και ήταν αυτά που την αρνήθηκαν μέχρι να υποχρεωθούν να το κάνουν μέσα στον β παγκόσμιο πόλεμο.

Επειδή η μοίρα των φασιστών είναι να συντρίβονται είτε επειδή τους ρίχνει η επανάσταση μέσα στις χώρες τους, είτε επειδή νικιούνται στους κατακτητικούς πολέμους που κάνουν, αυτό θα είναι και το άθλιο τέλος των μουλάδων του Ιράν. Όμως ειδικά στο Ιράν ακόμα και αν το ισλαμικό καθεστώς καταφέρει με την τρομοκρατία να καταστείλει τη σημερινή μεγάλη εξέγερση αυτή θα δουλεύει από κάτω μέσα στην ιρανική κοινωνία και θα προετοιμάζει το τέλος του. Γιατί οι γυναίκες που γενικά φροντίζουν οι καταπιεστές να είναι ένας συντηρητικός παράγοντας στο Ιράν είναι ο πιο επαναστατικός όσο αυτό νομίζουμε πουθενά και ποτέ δεν έχει συμβεί στην ιστορία των εξεγέρσεων και των επαναστάσεων. Αυτό συμβαίνει γιατί ενώ οι γυναίκες του Ιράν είχαν συμμετάσχει δραστήρια σε όλους τους δημοκρατικούς και αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες ιδιαίτερα στην εξέγερση που κατέβασε τη δικτατορία του Σάχη, καταπατήθηκαν εντελώς από τους φασίστες του Χομεϊνί που σφετερίστηκαν αυτή τη λαϊκή και δημοκρατική νίκη.

Επειδή από την άλλη παντού μεριά οι φασίστες, (που όχι τυχαία σε όλο τον κόσμο λατρεύουν τη Ρωσία του Πούτιν και την Κίνα του Ξι), έχουν κηρύξει έναν παγκόσμιο πολιτιστικό και πολιτικό πόλεμο ενάντια στις γυναίκες και γι αυτό στηρίζουν στην πράξη ή ακόμα και νομοθετικά την αντρική βία εναντίον τους στο όνομα της σταθερότητας της οικογένειας και επειδή στη συμβολική αλλά και πρακτική πρωτοπορία αυτού του πολέμου είναι οι μουλάδες του Ιράν, η εξέγερση των γυναικών του Ιράν εναντίον τους βρίσκεται στην πρωτοπορία του παγκόσμιου δημοκρατικού αντιφασιστικού κινήματος δίπλα στο μεγάλο εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του ουκρανικού λαού.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο οι φίλοι του νεοναζιστικού Αξονα στη χώρα μας ανησυχούν τόσο πολύ με αυτήν την εξέγερση, ώστε δεν κρατάνε ούτε καν τα προσχήματα και δεν έχουν ακόμα καλέσει με τους μετωπικούς τους πολιτικούς φορείς καμιά μαζική συγκέντρωση συμπαράστασης σε αυτούς. Αυτό συμβαίνει επειδή η άρχουσα τάξη είτε είναι κλασικού δεξιού, είτε είναι «αριστερού» τύπου, δηλαδή διακομματικά, ακόμα και όταν εμφανίζεται σαν φιλοευρωπαϊκή κάνει τα πάντα για να διασπάει την Ευρώπη υπέρ του νεοναζιστικού Άξονα και γι αυτό συμμαχεί λυσσαλέα με όλους τους μεγάλους φασισμούς της Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής (Ιράν, Σαουδική Αραβία, Αίγυπτο, Τυνησία και Χαφτάρ στη Λιβύη). Είναι χαρακτηριστικό πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν άφησε ουσιαστικά τους ιρανούς μετανάστες την 1η του Οκτώβρη να διαδηλώσουν έξω από το υπουργείο εξωτερικών πιέζοντας ωμά και αναίτια τους ειρηνικούς διαδηλωτές με τις ασπίδες τους για να φύγουν.

Εννοείται ότι οι δημοκρατικοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο δεν νοιάζονται για το τι λένε οι κάθε λογής φίλοι των μουλάδων του Ιράν και θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τον μεγαλειώδη αγώνα των γυναικών και δίπλα τους όλου του ιρανικού λαού για την δημοκρατία και την κοινωνική του απελευθέρωση. Εδώ στη χώρα μας οι δημοκράτες έχουν το ιδιαίτερο καθήκον να φροντίζουν να μην μένουν μόνοι τους οι ιρανοί πρόσφυγες και μετανάστες που με τόσο πάθος αλλά και κινδύνους για τους συγγενείς τους και τους ίδιους παλεύουν για να δουν τη χώρα τους ελεύθερη και δημοκρατική. Η ΟΑΚΚΕ θα είναι στο πλευρό τους και στο πλευρό της μεγάλης αυτής εξέγερσης όπως ήταν πάντα.

Αθήνα, 8.10.2022