Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

Απόλυτα δίκαιη η απαγόρευση του πουτινικού αντισημίτη Βαρουφάκη στη Γερμανία

- Η υποστήριξη στο χιτλερικό γενοκτονικό πογκρόμ της Χαμάς στις 7/10 ο λόγος της απαγόρευσης του "Συνεδρίου για την Παλαιστίνη", και όχι ο δήθεν υπερβολικός ζήλος για τα ανθρώπινα δικαιώματα όπως απατεωνίστικα λέει ο Βαρουφάκης

- Λύση δύο κρατών σημαίνει καταδίκη του ισραηλινού επεκτατισμού, σημαίνει όμως πρώτα και κύρια καταδίκη του κανιβαλικού αντισημιτισμού

Ο γνωστός μας Γ. Βαρουφάκης και το κόμμα του ανακοίνωσαν χθες ότι το γερμανικό Υπουργείο Εσωτερικών του απαγόρευσε την είσοδο καθώς και κάθε πολιτική δραστηριότητα στη χώρα… ακόμα και μέσω τηλεδιάσκεψης! Ο Βαρουφάκης ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για “την καμπάνα του θανάτου για την προοπτική της δημοκρατίας στη Γερμανία”, και ότι ο λόγος της απαγόρευσης είναι η ομιλία που σκόπευε να εκφωνήσει στο επίσης απαγορευμένο από τη γερμανική αστυνομία “Συνέδριο για την Παλαιστίνη”, στην οποία ομιλία καλούσε, λέει, σε σεβασμό των καθολικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη (https://twitter.com/DiEM_25/status/1779162264903254321. ).

Πουθενά στις ανακοινώσεις της γερμανικής αστυνομίας ή στα αντίστοιχα ρεπορτάζ δεν υπάρχει η είδηση για την απαγόρευση του Βαρουφάκη. Συνεπώς οι επίσημοι λόγοι της απαγόρευσης δεν είναι ακόμα γνωστοί. * Ξέρουμε όμως από τις ανακοινώσεις της αστυνομίας (https://twitter.com/PolizeiBerlin_E/status/1778817198787543511. ) τους λόγους απαγόρευσης του συνεδρίου, και αυτοί φυσικά δεν ήταν τα κροκοδείλια δάκρυα των διοργανωτών του για τα ανθρώπινα δικαιώματα “και στο Ισραήλ και στην Παλαιστίνη”, αλλά το γεγονός ότι ανάμεσα στους ομιλητές του συνεδρίου ήταν ο Παλαιστίνιος Σαλμάν Αμπού Σίτα, ο οποίος τον περασμένο Γενάρη εξύμνησε “την αποφασιστικότητα και το θάρρος αυτών των νέων ανθρώπων που επέστρεψαν στη γη τους στις 7 του Οκτώβρη”, και πως αν ζούσε στη Γάζα και ήταν αρκετά νεότερος, θα ήταν κι αυτός ανάμεσα “σε αυτούς που έσπασαν τον φράχτη” (https://mondoweiss.net/2024/01/i-could-have-been-one-of-those-who-broke-through-the-siege-on-october-7/. )! Ξέρουμε ακόμα ότι μόλις λίγες μέρες πριν, αυτός ο άθλιος παλιάτσος της πολιτικής που λέγεται Βαρουφάκης, απάντησε με τα παρακάτω λόγια όταν ρωτήθηκε αν η 7/10 ήταν τρομοκρατικό χτύπημα: “Όχι, σε καμία περίπτωση. Είχαν ιερή υποχρέωση να το κάνουν”! (https://www.youtube.com/watch?v=P3Hka4aVh1s&t=2730s. )

Η Υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας δήλωσε με τη σειρά της ότι “οποιοσδήποτε διασπείρει ισλαμιστική προπαγάνδα και μίσος κατά των Εβραίων πρέπει να ξέρει ότι θα διωχθεί με ταχύτητα και με συνέπεια”, και ότι “οι προπαγανδιστικοί λόγοι υπέρ της Χαμάς” είναι απαγορευμένοι και ποινικά κολάσιμοι. (https://www.morgenpost.de/berlin/article242083214/Faeser-zu-Palaestina-Kongress-Einschreiten-bei-Straftaten.html. ). 

Η εξύμνηση του αντισημιτικού-ναζιστικού πογκρόμ της 7/10, που έγινε στα πρότυπα του Ολοκαυτώματος στο ανατολικό μέτωπο του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, είναι ένας απόλυτα έγκυρος λόγος για να υποστεί κάποιος και απαγόρευση, ακόμα και κυρώσεις στη Γερμανία. Η δημοκρατική Γερμανία που γεννήθηκε μέσα από τη συντριβή του ναζισμού είναι, ακριβώς λόγω της πικρής της εμπειρίας, η χώρα με τα πιο αποφασιστικά μέτρα στην απαγόρευση του ναζισμού και του αντισημιτισμού. 

Έχουμε υποστηρίξει από το 1996 ότι τα ίδια και πιο αυστηρά μέτρα γενικής και απόλυτης απαγόρευσης του ναζισμού από τη συμμετοχή στην πολιτική ζωή πρέπει να πάρουν όλες οι χώρες του κόσμου, γιατί ο ναζισμός δεν είναι ένα ειδικά γερμανικό φαινόμενο, αλλά ένα ειδικά ιμπεριαλιστικό φαινόμενο. Το ότι ο ναζισμός δεν είναι μια γερμανική ιδιοτροπία θα το μάθει η ανθρωπότητα με πολύ πικρό τρόπο με τον πόλεμο που ετοιμάζουν οι νέες χώρες - προπύργια της νεάς ναζιστικής επέλασης, η Ρωσία και η Κίνα. Όχι μόνο κανένα ελληνικό κόμμα δε δέχτηκε αυτή τη γραμμή, αλλά ήταν και τα λεγόμενα “αριστερά” αυτά που πρωταγωνίστησαν στη φιλεύσπλαχνη για το ναζισμό γραμμή “όχι εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή”. 

Όποιος παρακολουθεί την αρθρογραφία της ΟΑΚΚΕ και τη θέση μας για τις στενές ηγετικές κλίκες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, θα έχει μαντέψει μέχρι τώρα ότι αυτές οι δήθεν δυτικές ηγεσίες άφησαν για μια ακόμα φορά τους σοσιαλφασίστες να λένε ό,τι ψέμματα θέλουν χωρίς πολιτική απάντηση και να δηλητηριάζουν ανενόχλητα τον ελληνικό λαό, όπως δεν κάναν το παραμικρό σχόλιο για το ανατριχιαστικό σχόλιο του πρώην Υπουργού ότι η σφαγή 1200 Εβραίων ήταν “ιερή υποχρέωση”, όπως δεν σχολιάζουν ποτέ τα αμέτρητα ψέμματα που διασπείρουν χωρίς κανέναν αντίλογο τα κόμματα-αναμεταδότες της πουτινικής προπαγάνδας στη χώρα. Το μόνο κόμμα που επιτρέπεται να μιλάει για αυτά τα ζητήματα είναι το ιερό πρακτορείο της Μόσχας στη χώρα, το ψευτοΚΚΕ, και οι δορυφόροι του. Αυτό σε ανακοίνωσή του υπερασπίστηκε τον Βαρουφάκη, με τον οποίο σύμφωνα με τα ψέμματα που ταΐζει αυτή η ηγεσία στους ακόλουθούς της, έχουν τάχα κατά τα άλλα πελώριες ιδεολογικές διαφορές, και κατήγγειλε την ΕΕ για αντιδημοκρατικότητα (https://www.902.gr/eidisi/politiki/361562/gia-tin-apagoreysi-eisodoy-stin-germania-toy-giani-varoyfaki. ).

Το ψευτοΚΚΕ υποκρίνεται στα λόγια ότι στηρίζει τη λύση των δύο κρατών, ενός παλαιστινιακού δίπλα σε ένα ισραηλινό κράτος, επειδή αυτή είναι η ιστορικά δημοκρατική λύση του παλαιστινιακού ζητήματος την οποία με την πιο μεγάλη ένταση από κάθε άλλο κράτος στήριξε η σοσιαλιστική ΕΣΣΔ μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτή τη λύση υποστηρίζουμε κι εμείς. Όμως κάποιος που στ’ αλήθεια στηρίζει την ειρηνική συνύπαρξη των δύο λαών θα καταδίκαζε λυσσαλέα και με τον πιο απερίφραστο τρόπο την πιο συμπυκνωμένη και σκληρόψυχη βία κατά αμάχων, που είναι αυτή της Χαμάς, γιατί αυτή φτιάχνει τέτοιο τεράστιο ψυχικό χάσμα και μίσος ανάμεσα στους δύο λαούς που κάνει αυτή τη συνύπαρξη αδύνατη. Κι όμως το ψευτοΚΚΕ αρνήθηκε πεισματικά να καταδικάσει το πογκρόμ της 7/10, δηλαδή έμμεσα το υποστήριξε σαν πράξη αντίστασης. Σε οποιοδήποτε αληθινά δημοκρατικό κράτος, μόνο για αυτή του την άρνηση αυτό το σοσιαλφασιστικό κόμμα θα έπεφτε στην πιο μεγάλη περιφρόνηση και στον πιο μεγάλο διασυρμό. Αλλά στην Ελλάδα όχι, το κόμμα αυτό είναι το αγαπημένο όλων των άλλων πολιτικών ηγεσιών και όλων των καθεστωτικών δημοσιογράφων.

Όλοι αυτοί οι αντισημίτες θα υποστηρίξουν ότι αν τέτοια μεταχείριση πρέπει στη Χαμάς, τότε πρέπει και στο κατ’ αυτούς “κράτος-δολοφόνο” του Ισραήλ. Καταρχήν ο αντισημιτισμός τους αποδεικνύεται απ’ το ότι, δίνουν αυτόν τον τίτλο μόνο στο Ισραήλ και σε κανένα άλλο κράτος στον κόσμο, παρ’ όλο που υπάρχουν πολύ πιο δολοφονικά κράτη, όπως αυτό της Συρίας και ακόμα πιο πολύ της Ρωσίας. Δεύτερον, η Χαμάς είναι ένα κόμμα, και όχι εθνική εστία ενός λαού όπως είναι το Ισραήλ. Συντριβή της Χαμάς δε σημαίνει συντριβή του παλαιστινιακού λαού, ίσα ίσα σημαίνει απελευθέρωσή του υπό την προϋπόθεση αυτή η συντριβή της Χαμάς να γίνεται σεσυμμαχία με τις πιο προοδευτικές δυνάμεις του παλαιστινιακού λαού. Συντριβή όμως και μάλιστα εξόντωση του Ισραήλ με μπροστάρη τη Χαμάς και το Ιράν, σημαίνει εξόντωση του εβραϊκού λαού. Και πράγματι η βία που ασκεί η Χαμάς είναι βία εξαφάνισης του εβραϊκού λαού, παρόλο που αυτή δεν έχει τα μέσα να φέρει εις πέρας αυτό το “ευγενές” καθήκον, ενώ η βία που ασκεί το Ισραήλ, παρόλο που συχνά περιφρονεί τα βάσανα στα οποία αναγκάζεται ο παλαιστινιακός λαός (και γι’ αυτό το λόγο αναγκαστήκαμε να μη στηρίξουμε τον παρόντα πόλεμο με τον τρόπο που τον διεξάγει η ισραηλινή ηγεσία, παρόλο που γενικά θεωρούμε τα πλήγματα εναντίον της Χαμάς δίκαια), δεν αποσκοπεί στη ναζιστικού τύπου εξολόθρευσή του. Απόδειξη ότι μια πολύ μεγάλη μάζα παλαιστίνιων και άλλων αράβων ζει μέσα στο ίδιο το Ισραήλ σαν πολίτες του, οπωσδήποτε όχι πλήρως ισότιμοι αλλά όχι σε καθεστώς απαρτχάιντ όπως λένε οι σοσιαλφασίστες δημαγωγοί. Απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική σήμαινε απαγόρευση μικτών γάμων, απαγόρευση ζωής στις ίδιες γειτονιές, απαγόρευση φοίτησης στα ίδια πανεπιστήμια κοκ - τίποτα από αυτά δεν ισχύει στο Ισραήλ.

Τα διοικητικά μέτρα εναντίον των αντισημιτών, τη στιγμή που αυτοί διά των αντιπροσώπων τους στη Γάζα πέρασαν από τη θεωρία στην πρακτική του μαζικού αντισημιτικού πογκρόμ, είναι απολύτως δίκαια για μια δημοκρατική χώρα, μόνο βέβαια εφόσον ο λαός της έχει κατακτήσει αυτές τις στοιχειώδεις δημοκρατικές θέσεις. Στην Ελλάδα, που δεν είναι στα αλήθεια μια δημοκρατική χώρα, και γι' αυτό έχει μείνει σχεδόν μόνη μια μικρή επαναστατική πρωτοπορία όπως η ΟΑΚΚΕ να καταγγέλλει τα τέρατα, το νούμερο ένα καθήκον των προοδευτικών ανθρώπων είναι: η συστηματική και ανηλεής αποκάλυψη της φύσης των ναζί-κανίβαλων της Χαμάς, των Ρώσων πατρώνων της και του βρώμικου διπλού παιχνιδιού τους αφού για χρόνια ενθάρρυναν τον ισραηλινό επεκτατισμό και την ακροδεξιά του Ισραήλ ώστε να συκοφαντήσουν το Ισραήλ και τον εβραϊκό λαό και να ετοιμάσουν τη μεγάλη βία εναντίον του, και πρώτα και κύρια αποκάλυψη των δήθεν “από τα κάτω” διεθνών υποστηρικτών της που σήμερα κυρίως κρύβονται πίσω από τα σύμβολα της Αριστεράς τα οποία βρωμίζουν με πρωτοφανή τρόπο.


Σχετικά άρθρα:

https://www.oakke.gr/global/item/1628. ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΤΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΧΑΜΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΞΑΓΕΙ ΤΟΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΜΕ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ

https://www.oakke.gr/antifasism/2013-02-16-20-18-50/2013-02-16-20-23-24/item/285. ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΟΧΙ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ»

https://www.oakke.gr/global/item/1618. Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΧΑΜΑΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΙΝΑΙ ΧΙΤΛΕΡΙΚΟΥ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

https://www.oakke.gr/na467/theod467.htm. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ Η ΑΥΣΤΡΙΑΚΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΓΙΑ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟ

 

* Λίγο μετά από τη δημοσίευση του άρθρου, δημοσιεύτηκε ατην ηλεκτρονική πύλη της ημερήσιας γερμανικής εφημερίδας Der Tagesspiegel  (15/4/2024 ) ρεπορτάζ με στοιχεία σχετικά με την απαγόρευση του συνεδρίου που αναφέρει συγκεκριμένα μεταξύ άλλων τα εξής: "Η Γερουσιαστής Εσωτερικών του Βερολίνου Ίρις Σπράνγκερ (SPD) υποστήριξε  την ακύρωση της εκδήλωσης (του συνεδρίου) την Παρασκευή (12 Απριλίου) και την πλήρη απαγόρευση της για όλο το Σαββατοκύριακο. Η Γερουσιαστής Εσωτερικών και ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών είχαν ήδη ρητά αντικρούσει τη δήλωση του Έλληνα πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη το Σαββατοκύριακο ότι  εκδόθηκε και απαγόρευση πολιτικής δραστηριότητας εναντίον του". (https://www.tagesspiegel.de/berlin/bilanz-zum-palastina-kongress-in-berlin-politisches-betatigungsverbot-fur-drei-redner-erlassen--55-strafanzeigen-11516648.html?fbclid=IwAR2zl60SqMCmTglJ5Jj3TjK8_0Q0Qvmd0EMnU0NMdUOJYE5pwrEpGuQe2AA )