Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΝΤΙΧΙΤΛΕΡΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ - Στη χώρα που μαχαιρώνει πισώπλατα αυτή την αντίσταση ενώ υποκρίνεται πως τη βοηθάει

Με την πιο μαζική συμμετοχή τους εδώ και ένα χρόνο σε μια πορεία από τα Προπύλαια που κατέληξε σε συγκέντρωση τους στο Σύνταγμα διαδήλωσαν οι ουκρανοί πρόσφυγες και μετανάστες καθώς και ντόπιοι συμπαραστάτες τους για την πρώτη επέτειο της εισβολής στη χώρα τους της νεοχιτλερικής Ρωσίας. Ήταν μια μαζική απάντηση στις σφαγές, στα βασανιστήρια αμάχων και στις μεθοδευμένες καταστροφές των ζωτικών υποδομών που ακολούθησαν την εισβολή και κατοχή μεγάλου μέρους της χώρας και απόδειξη της αποφασιστικότητας αυτού του υπέροχου λαού να συνεχίσει μέχρι το τέλος τον αγώνα του. Εννοείται ότι ήταν όπως πάντα δίπλα στους αγωνιζόμενους Ουκρανούς οι σύντροφοι μας και μάλιστα ήταν τα δικά τους συνθήματα εκείνα που έδιναν τον τόνο για το ότι υπήρχε μια οργανωμένη συμπαράσταση από τον ελληνικό λαό. Γι αυτή αλλά και τη γενικότερη σταθερή συμπαράσταση μας δεχτήκαμε τις πιο συγκινητικές ως τώρα εκδηλώσεις αγάπης από πολλούς ουκρανούς διαδηλωτές.

Όμως γενικά σε αντίθεση με τη συγκίνηση και την ένταση στην ατμόσφαιρα από τους Ουκρανούς πρόσφυγες που έδειξαν με τα συνθήματα, τις ομιλίες και τα τραγούδια τους το αδάμαστο μαχητικό ηθικό τους, αλλά και παρά την ατομική παρουσία αρκετών ελλήνων δημοκρατών έλειπε χτυπητά ο κοινοβουλευτικός ελληνικός πολιτικός κόσμος έστω με τη μορφή των μεμονωμένων πολιτικών προσωπικοτήτων. Μάλιστα το πιο έντονο χαρακτηριστικό αυτής εδώ της επετειακής συγκέντρωσης σε σχέση με εκείνη πριν ένα χρόνο ήταν ότι πνίγηκε σχεδόν ολοκληρωτικά από την τηλεόραση και τις μεγάλες διαδικτυακές πύλες. Ήταν σαν να μην είχε γίνει ποτέ αφού ακόμα και το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, το ΑΠΕ, μέχρι χθες το βράδυ δεν την είχε αναφέρει.

Αλλά αυτή η κατάσταση δεν εκφράζει τις πραγματικές διαθέσεις των μαζών και δεν πρέπει να απογοητεύει τους Ουκρανούς της χώρας μας αλλά και τους έλληνες δημοκράτες που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις τους. Πρέπει πάντα να έχουν στο μυαλό τους ότι αντίθετα με αυτό που συμβαίνει στις ευρωπαϊκές δημοκρατίες εδώ το αρχικό αυθόρμητο 75% που καταδίκασε τη ρώσικη εισβολή κατοχή έφτασε στο 45% επειδή τα κόμματα που καταγγέλλουν δραστήρια την ουκρανική αντίσταση σαν αμερικανοκίνητη επηρεάζουν πολιτικά τις μισές μάζες της χώρας και τις άλλες μισές τις επηρεάζουν τα κόμματα που δεν απαντάνε ποτέ σ αυτή τη συκοφαντία. Μάλιστα αυτά λένε ότι υπερασπίζουν την Ουκρανία μόνο και μόνο για να πείθουν τη Δύση να είναι σύμμαχος τους κατά της Τουρκίας ενώ ταυτόχρονα κρύβουν ότι ο βασικός υποκινητής των τούρκων επεκτατιστών είναι η Ρωσία όπως είναι και των ελλήνων αντιστοίχων. Έτσι ο ελληνικός λαός σταδιακά γίνεται ρωσόφιλος και στο ουκρανικό. Γι αυτό δεν θέλουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να αφήνουν τη βάση τους να συμμετέχει στα κινήματα υπέρ της Ουκρανίας και τα ΜΜΕ να δείχνουν αυτά τα κινήματα.

Είναι δουλειά των ελλήνων διεθνιστών να αποκαλύψουν αυτήν τη βρώμικη απάτη και να ξεσκεπάσουν τον κάλπικο και συνήθως όψιμο αντιρωσισμό των ελλήνων τουρκοφάγων σοβινιστών. Δηλαδή απλά προσποιούνται ότι είναι υπέρ της Ουκρανίας για να στείλουν οριστικά στην αγκαλιά της Ρωσίας την ενδιάμεση και επικίνδυνα ταλαντευόμενη Τουρκία φύλακα των Στενών και των δρόμων των υδρογονανθράκων.

Αλλά θα αποτύχουν σ αυτά τα τεχνάσματά τους. Γιατί θα λυγίσουν όπως και τα ρώσικα αφεντικά τους α) μπροστά στους ουκρανούς που αντιστέκονται με τόσο σθένος, β) μπροστά στους ευρωπαϊκούς λαούς που συμπαραστέκονται στους Ουκρανούς με τόση επιμονή παρά τον οικονομικό εκβιασμό που δέχονται από τους εισβολείς και παρά το συμφεροντολογικό ενδοτισμό των μονοπωλιστών ηγετών τους, γ) μπροστά στους λαούς του τρίτου κόσμου που σήμερα αδρανούν αμήχανα γιατί απεχθάνονται τους δυτικούς ιμπεριαλιστές αλλά δεν θ αργήσουν ν’ αντισταθούν στους φασίστες ηγέτες τους που τους σέρνουν ήδη στο πλευρό των πολύ χειρότερων νεοχιτλερικών σοσιαλιμπεριαλιστών.

Και τότε ο λαός μας που οι παλιάνθρωποι που τον διοικούν θέλουν να τον παγώσουν και να τον κάνουν να προδώσει την πρώτη αντιχιτλερική αντίσταση του τρίτου παγκόσμιου πολέμου δεν θα αργήσει να καταλάβει και να ζωντανέψει και να κάνει αυτό που πρέπει.

Δείτε βίντεο της συγκέντρωσης στη σελίδα της ΟΑΚΚΕ στο fb: www.facebook.com/oakkepolitikokomma

 

PHOTO2

 

PHOTO3

 

PHOTO4