Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ Η ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ

Η ΟΑΚΚΕ υποστήριξε και συμμετείχε στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα που οργάνωσαν χθες (1/3)  δημοκράτες του φιλελεύθερου χώρου για τη συμπαράσταση στην Ουκρανία και την καταγγελία της ρώσικης εισβολής. Σε αυτή την εκδήλωση συμμετείχε μαζικά και η ουκρανική κοινότητα της χώρας.

 

 Παρόλο που η ΟΑΚΚΕ πιστεύει ότι σε τέτοιες συγκεντρώσεις και σε τόσο μεγάλες στιγμές πρέπει να καλούνται εκτός από τους πολίτες και οι συλλογικοί φορείς και τα κόμματα με τη δυνατότητα να συμμετέχουν σαν τέτοια, έκρινε ότι το πιο σημαντικό ήταν να υπάρξει η πιο μαζική δυνατή απάντηση στην κτηνώδη νεοχιτλερική επίθεση. Η συμμετοχή μας ήταν ακόμα πιο επιβεβλημένη χθες επειδή οι ψευτοαριστεροί φίλοι των νεοχιτλερικών εισβολέων είχαν καλέσει, όπως αποδείχτηκε, σε αντισυγκέντρωση βαδίζοντας από τα Προπύλαια και καταλήγοντας δίπλα στη συγκέντρωση όπου φώναξαν επί ώρα συνθήματα εναντίον της.

Τόσο το κάλεσμα που έκαναν οι διοργανωτές όσο και οι ομιλίες καταγγείλανε με αιχμηρό τρόπο τη ρωσική εισβολή και υποστήριξαν με απόλυτη αποφασιστικότητα την αντίσταση του ουκρανικού λαού. Ανάμεσα στους ομιλητές ήταν ο Βασίλης Αποστολόπουλος, επικεφαλής των Ανεξάρτητων Φοιτητών (Project ΠΑΝΚΣ), ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος, ο Αντώνης Καφετζόπουλος, ο Γιώργος Μενεσιάν, ο Αλέξανδρος Σκούρας (πρόεδρος του κέντρου φιλελεύθερων μελετών ΚΕΦΙΜ), ενώ έκανε το κλείσιμο ο Απόστολος Δοξιάδης, από τους βασικούς διοργανωτές της εκδήλωσης. Χαιρέτισαν επίσης εκπρόσωποι των κοινοτήτων της Ουκρανίας, της Μολδαβίας και της Γεωργίας.

Στη συγκέντρωση σύντροφοι μας κράτησαν πλακάτ με συνθήματα “Peoples of Europe Unite and Resist Hitler Putin!”, “Hitler Putin Hands Off Ukraine”, «Brave Ukraine We Stand With You”, «Ο ΝΕΟΣ ΧΙΤΛΕΡ ΠΟΥΤΙΝ ΘΑΧΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ», καθώς και μια αφίσα μας με τίτλο: «ΧΙΤΛΕΡ – ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ». Πολύ θερμή απήχηση είχε η προκήρυξη της ΟΑΚΚΕ που μοιράσαμε στο τέλος της εκδήλωσης.

Ήταν απέναντι σε αυτή τη συγκέντρωση που όλος ο σοσιαλφασισμός (οι κνίτες κρυμμένοι όσο μπορούν πίσω από το ΠΑΜΕ, το ΜΑΣ και τους φοιτητικούς συλλόγους τους, ο ΣΥΡΙΖΑ κρυμμένος πίσω από την Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και ανοιχτά ο Ρουβίκωνας, ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τα Μ-Λ) οργάνωσαν μια ιστορική και ίσως μοναδική στην Ευρώπη αντισυγκέντρωση της ντροπής. Με αυτήν, ενωμένοι οι προδότες κάθε γενιάς προλετάριων επαναστατών οπότε και κάθε μαρξισμού, κάθε λενινισμού, κάθε μαοϊσμού πήραν ένα οριστικό και ντροπιαστικό διαζύγιο από κάθε δημοκρατισμό, κάθε αντιιμπεριαλισμό και κάθε ταξική προλεταριακή πολιτική. Κρυμμένοι δόλια πίσω από έναν κάλπικο ημιπληγικά αντιδυτικό αντιιμπεριαλισμό τοποθετήθηκαν ενάντια στο πιο βασικό και κρίσιμο που αυτή τη στιγμή χωρίζει τα δύο παγκόσμια στρατόπεδα, αυτό της προόδου και αυτό της αντίδρασης, δηλαδή ενάντια σε κάθε βοήθεια στην ηρωική ένοπλη αντίσταση του ουκρανικού λαού και έθνους καθώς και ενάντια στην αντιφασιστική αλληλεγγύη σε αυτήν την αντίσταση όλων των λαών και των χωρών της Ευρώπης.

Ποτέ ο ελληνικός λαός δεν θα ξεχάσει ότι υπήρξε μια μέρα που σηκώθηκαν κόκκινες σημαίες για να οργανώσουν αντισυγκέντρωση και να πνίξουν τη φωνή του λαού μας και όλων των λαών της Ευρώπης που σηκώθηκε υπέρ ενός μεγάλου εθνικοαπελευθερωτικού πολέμου. Κανείς δεν θα ξεχάσει ότι ενώ συγγενείς μαχητών, νεκρών και προσφύγων, θυμάτων αυτού του πολέμου, άκουγαν τους έλληνες δημοκράτες συμπαραστάτες τους να μιλάνε στο κέντρο της πόλης, εμφανίστηκαν ακριβώς δίπλα τους στη Βασ. Γεωργίου τα μπλοκ των φίλων των σφαγέων της Ουκρανίας, και εγκαταστάθηκαν φωνάζοντας διαρκώς συνθήματα για να σκεπάσουν τους ομιλητές. Προσπάθησαν με πάθος να σκεπάσουν ακόμα και τα μεγάφωνα της πλατείας όταν ακούστηκε ο εθνικός ύμνος της Ουκρανίας που σήμανε και το κλείσιμο της εκδήλωσης, με τους συγκεντρωμένους να αποχωρούν. Στην πλατεία έμειναν μέχρι το τέλος μοιράζοντας προκήρυξη με το σφυροδρέπανο της πραγματικής αριστεράς οι σύντροφοι της ΟΑΚΚΕ που φώναξαν απέναντι στην αντισυγκέντρωση το σύνθημα: «ΛΑΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ ΠΟΥΤΙΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ».

Όσο και να προσπαθούν οι σοσιαλφασίστες να γυρίσουν πίσω τον τροχό της ιστορίας ματαιοπονούν. Οι αντισυγκεντρώσεις τους δεν μπορούν να σηκώσουν το καταπτοημένο ηθικό των φανατικών φιλοπουτινικών φασιστών και των ναζί της χώρας μας και ακόμα λιγότερο των ρώσικων τανκς, αλλά μόνο να χαλυβδώσουν τον αντιφασιστικό αγώνα του ουκρανικού λαού, του ελληνικού και όλων των λαών της γης.