Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

Δημοκρατικό και απαραίτητο το «κίνημα της πετσέτας» ενάντια στον αποκλεισμό του λαού από τις παραλίες και ενάντια στις βρώμικες εκχωρήσεις των Δήμων σε αρπακτικά

Το «κίνημα της πετσέτας» ξεκίνησε από την Πάρο και αγκαλιάστηκε από το λαό σαν ένα κίνημα των πολιτών που έχουν ένα δίκαιο και δημοκρατικό αίτημα: την ελεύθερη πρόσβαση τους στις παραλίες δίπλα στα ομπρελοκαθίσματα και όχι ενάντια σε αυτά. Το αίτημα του δεν είναι άλλο από την εφαρμογή στην πράξη ενός νόμου που επιβάλει ότι όταν οποιαδήποτε επιχείρηση βάζει ομπρελοκαθίσματα πρέπει να εξασφαλίζεται και η πρόσβαση του πολίτη στην παραλία, και βέβαια η επιχείρηση είναι υποχρεωμένη να σέβεται τους όρους της παραχώρησης του χώρου. Αυτός ο νόμος για χρόνια καταπατιέται με ευθύνη των αρχών και κύρια των δημοτικών που επέτρεψαν στις επιχειρήσεις που κάνουν χρήση παραλιακών χώρων να καταπατούν τις συμβάσεις που έχουν υπογράψει, καταλαμβάνοντας πολλαπλάσιους χώρους σε βάρος των πολιτών τους οποίους κυριολεκτικά εκτοπίζουν από την παραλία.

 

Ακριβώς επειδή είχε το δίκιο με το μέρος του, ακολούθησε πλατιές δημοκρατικές μορφές πάλης, και κέρδισε μαζική υποστήριξη, αυτό το κίνημα εξαπλώθηκε και κατάφερε να κινήσει άμεσα έναν για χρόνια αδρανή κρατικό μηχανισμό απέναντι στην αυθαιρεσία για να κάνει αυτοψίες, να επιβάλει πρόστιμα, και να απελευθερώσει τους παράνομα απαλλοτριωμένους χώρους.

Το «κίνημα της πετσέτας» δεν έχει, τουλάχιστον ως τώρα, την ίδια πλατφόρμα με τις γνωστές μας για χρόνια «κινήσεις πολιτών» που στήνουν ΣΥΡΙΖΑ και ψευτοΚΚΕ κατά κανόνα στην Αττική για να καταργήσουν τις οργανωμένες παραλίες που ανήκουν σε επιχειρήσεις οι οποίες έχουν συνάψει συμβάσεις με τους Δήμους χωρίς ούτε οι δημότες τους, ούτε ένα ευρύτερο και μαζικό κίνημα πολιτών του λεκανοπέδιου να έχει εναντιωθεί στη λειτουργία τους, στο βαθμό που υπάρχει ελεύθερο ένα μεγάλο παραλιακό μέτωπο στο Σαρωνικό.

Είναι φανερό ότι η ψευτοαριστερά θα επιδιώξει να χρησιμοποιήσει ή και να καπελώσει αυτές τις κινητοποιήσεις, ενώ ήδη προσπαθεί να τις εμφανίσει ότι στρέφονται ενάντια στις ξαπλώστρες και στις τουριστικές επιχειρήσεις συνολικά για να τις υπονομεύσει. Σίγουρα τέτοιες φωνές υπάρχουν μέσα σε αυτό το κίνημα. Μέχρι τώρα όμως οι διαθέσεις των μαζών που το κινούν και τα αιτήματά τους δεν έχουν καθόλου να κάνουν με την «απελευθέρωση των παραλιών από κάθε ξαπλώστρα».

Το αίτημα του κινήματος είναι ξεκάθαρο, είναι να εφαρμοστεί ο νόμος του κράτους που σωστά επιβάλει να υπάρχει πάντα πρόσβαση σε ένα μεγάλο κομμάτι της παραλίας για τους πολίτες που θέλουν να κάνουν το μπάνιο τους χωρίς να πληρώνουν για τις ξαπλώστρες. Oι δήμοι που έχουν την εποπτεία της τήρησης των συμβάσεων που υπογράφονται ανάμεσα στο κράτος και στις επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένοι να ενημερώνουν την αρμόδια κτηματική υπηρεσία αν διαπιστώνουν παρανομία. Αλλά προφανώς μέσα από ένα αλισβερίσι τοπικών μικρομεσαίων επιχειρηματιών και δήμων αυτή η εποπτεία για χρόνια δεν υπήρχε με αποτέλεσμα αντίστοιχα να επεκτείνουν οι επιχειρήσεις αυθαίρετα τα ομπρελοκαθίσματα και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που δεν άφηναν κανένα απολύτως κομμάτι της παραλίας ελεύθερο. Μάλιστα, η ΚΕΔΕ με θράσος όχι μόνο αρνήθηκε με ανακοίνωσή της κάθε ευθύνη, αλλά ζήτησε να περάσει εξ ολοκλήρου η διαχείριση των παραλιών στους δήμους για να λυθεί το πρόβλημα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ψευτοΚΚΕ όταν διαπίστωσαν ότι το κίνημα αυτό είναι αρκετά ισχυρό για να κερδίζει νίκες, μόνο του, χωρίς πατρώνες, έβγαλαν ανακοινώσεις στα λόγια ότι το στηρίζουν, στην ουσία όμως μόνο τα συγκεκριμένα αιτήματα του δεν υποστήριξαν. Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε ένα νόμο της ΝΔ για την τουριστική ανάπτυξη. Αλλά τα κινήματα και στη Νάξο και στην Πάρο, δεν έχουν κανένα αίτημα για την αλλαγή αυτού του νόμου, ούτε αναφέρονται καν σε αυτό το νόμο, το αίτημα τους είναι να εφαρμοστούν οι νόμοι, όχι να αλλάξουν ή να καταργηθούν. Το ψευτοΚΚΕ με τη σειρά του ζητάει να καταργηθεί κάθε εμπορική δραστηριότητα στην παραλία (!), δηλαδή να κλείσουν όλες οι τουριστικές επιχειρήσεις. Το κοινό χαρακτηριστικό τους είναι ότι αποφεύγουν με οποιονδήποτε τρόπο να αναφερθούν σε ένα πολύ σημαντικό σημείο που βάζει αυτό το κίνημα, την παράβαση καθήκοντος από όλες τις εμπλεκόμενες αρμόδιες υπηρεσίες που αδρανούν για χρόνια απέναντι στην αυθαιρεσία, αφού η ατιμωρησία των δημόσιων υπηρεσιών είναι σημαία του σοσιαλφασισμού.