Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

Τραμπούκικη βία του ΠΑΜΕ κατά της γγ του ΕΚ Καβάλας

Εκφράζουμε την πιο θερμή μας συμπαράσταση στη γενική γραμματέα του πρωτοπόρου στην αντίσταση ενάντια στη βία του ΠΑΜΕ Εργατικού Κέντρου Καβάλας που πήγε ως το τέλος τη συνεδρίαση του Εργ. Κέντρου και δεν φοβήθηκε τους τραμπούκους. Επικροτούμε ακόμα στην κύρια πλευρά της την παρακάτω ανακοίνωση της ΓΣΕΕ ενάντια στους τραμπούκους αν και είναι εξαιρετικά μετριοπαθής σε σχέση με την ασύδοτη πια κτηνωδία του ψευτοΚΚΕ. Όμως διαφωνούμε έντονα με εκείνο το τμήμα των ανακοινώσεων της ΓΣΕΕ που τελευταία κατηγορούν συστηματικά τους σοσιαλφασίστες του ψευτοΚΚΕ σαν σταλινικούς. Στην ουσία η ΓΣΕΕ πέφτει στο ασυγχώρητο λάθος των κυρίαρχων σήμερα φιλελεύθερων αντικομμουνιστικών ρευμάτων που θεωρούν το ιστορικό στρατόπεδο που πρωτοστάτησε στη συντριβή του ναζισμού και του φασισμού σαν ίδιο με αυτό που νικήθηκε.

 

 Το κόμμα που σήμερα δέρνει με την κάλυψη των κυβερνήσεων, των δικαστηρίων και της αστυνομίας εκπρόσωπους των εργατών στην Καλαμάτα, στη Ρόδο, στην Καβάλα και αλλού δεν είναι ένα σταλινικό, αλλά ένα νεοσταλινικό σοσιαλφασιστικό κόμμα, πολιτικό εργαλείο της πουτινικής Ρωσίας, το οποίο μάλιστα από τα 1956 έως τα 1975 ήταν ανοιχτά και φανατικά αντισταλινικό. Το ελληνικό συνδικαλιστικό κίνημα στην εποχή του πραγματικού αντιφασιστικού ΚΚΕ υπεράσπιζε με συνέπεια τη συνδικαλιστική δημοκρατία, ενώ αυτοί εδώ οι τραμπούκοι που καπηλεύονται το όνομα του είναι απόγονοι των χειρότερων αντεργατών και φασιστών τραμπούκων. Γι αυτό καθόλου τυχαία η ΟΑΚΚΕ, που είναι η μοναδική κομμουνιστική οργάνωση που μένει συνεπής στη γραμμή του μαρξιστικού-λενινιστικού-μαοϊστικού κινήματος το οποίο πάντα υπεράσπιζε τον Στάλιν σαν μεγάλο ηγέτη του παγκόσμιου προλεταριάτου ενώ κριτίκαρε και τα λάθη του, στέκεται στο πλευρό της ΓΣΕΕ κόντρα στην απόπειρα του ψευτοΚΚΕ να την καταργήσει για να υποδουλώσει τους εργάτες στα νέα ρωσοκινέζικα αφεντικά που μαζί με δυτικούς φίλους τους και τη ντόπια κρατική ανατολική ολιγαρχία θέλουν να μετατρέψουν τη ρημαγμένη χώρα μας σε μια πελώρια εργασιακή γαλέρα.

 

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΤΗΣ 1/10/2019

<<ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΥ ΤΗΣ Γ.Γ. ΤΟΥ Ε.Κ. ΚΑΒΑΛΑΣ ΑΠΟ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ

Η ΓΣΕΕ καταδικάζει την τραμπούκικη επίθεση και τον ξυλοδαρμό που δέχθηκε το περασμένο Σάββατο, η Γενική Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Καβάλας, από στελέχη του Π.Α.ΜΕ.

Το Π.Α.ΜΕ συνεχίζει να επιδεικνύει τις "δημοκρατικές" του αρχές επιχειρώντας να επιβάλει με τη βία τον "ετσιθελισμό" του.

Αυτή τη φορά, οι γνωστές τραμπούκικες πρακτικές μελών του Π.Α.ΜΕ, αλλά και "εξωσχολικών" που χρησιμοποιεί ως μπράβους στις βιαιότητές του, έλαβαν χώρα στο Εργατικό Κέντρο Καβάλας.

Στο πλαίσιο της τακτικής «αποφασίζομεν και διατάσσομεν και με τη βία επιβάλουμε», το μέλος του Π.Α.ΜΕ και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καβάλας, Ιωάννης Γιαγκίδης, στην προσπάθειά του να εμποδίσει το Δ.Σ να πάρει αποφάσεις, κάτι που τελικά δεν κατάφερε, μετά το πέρας του Συμβουλίου, χτύπησε στο κεφάλι τη Γενική Γραμματέα του Εργατικού Κέντρου την ώρα που εξερχόταν του κτιρίου. Παράλληλα, χωρίς καμία ενοχή για την πράξη του, την ώρα που οι «κομπάρσοι» που είχε φέρει μαζί του μπούκαραν στο κτίριο συνέχιζε να γρονθοκοπεί τη Γενική Γραμματέα με αποτέλεσμα εκείνη να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και να τραυματιστούν και άλλα μέλη της Διοίκησης.

Αυτές είναι οι αντιδημοκρατικές πρακτικές που θέλει να επιβάλει το Π.Α.ΜΕ εντός των συνδικάτων. Αυτές είναι οι πρακτικές που προσπαθεί να μεταλαμπαδεύσει η Σταλινική φράξια -μέλος της ΠΣΟ (μιας κατ΄επίφαση «παγκόσμιας» συνδικαλιστικής ομοσπονδίας).

Αυτές όμως οι πρακτικές είναι απορριπτέες από τους ίδιους τους εργαζόμενους, ας το κατανοήσουν κάποια στιγμή.

Η συντριπτική πλειοψηφία των συνδικάτων βρίσκονται από τη μεριά της δημοκρατίας, της υπευθυνότητας και της σοβαρότητας.

Ό,τι και να κάνει το Π.Α.ΜΕ, το δίκαιο και η δημοκρατία δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν>>.