Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

Το πελώριο κόστος για την Ευρώπη και ειδικά για την παραγωγικά βομβαρδιζόμενη από τα μέσα χώρα μας από την εφαρμογή του δευτέρου σχεδίου για την κλιματική αλλαγή

 

Τα θεσμικά όργανα της ΕΕ αποφάσισαν να επιτύχουν μηδενικές εκπομπές άνθρακα έως το 2050 στις χώρες της ΕΕ, δηλαδή μέχρι τότε, μεταξύ άλλων, να σταματήσει η ηλεκτροπαραγωγή από λιγνίτη. Δικαιολογητική βάση αυτής της απόφασης είναι η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

 

Τα ηλεκτρικά λιγνιτικά εργοστάσια είναι εργοστάσια βάσης. Στηρίζουν δηλαδή και σταθεροποιούν το ηλεκτρικό σύστημα με την συνεχή τους λειτουργία όταν ο αέρας δεν φυσάει για να γυρίσουν οι ανεμογεννήτριες ή ο ήλιος κρύβεται για αρκετό καιρο ώστε να μην δίνουν αρκετή ενέργεια τα φωτοβολταϊκά. Η ροή δηλαδή της ηλεκτρικής ενέργειας στα δίκτυα δεν είναι τόσο απλή όπως όταν πατάμε ένα κουμπί και ανάβουμε μια λάμπα. Η ποσότητα ενέργειας που ρέει στο σύστημα διακυμαίνεται ανάμεσα σε ένα κατώτατο και ένα ανώτατο όριο και οι ποσότητες ηλεκτρικού ρεύματος από τις ΑΠΕ (ανανεώσιμες πηγές ενέργειας) που εγχέονται στο ηλεκτρικό δίκτυο της χώρας καθορίζονται από τα εργοστάσια που ρυθμίζουν το φορτίο του συστήματος και αυτά είναι τα εργοστάσια άνθρακα και τα εργοστάσια φυσικού αερίου που παρέχουν μόνιμη ροή στο σύστημα. Με το κλείσιμο των ηλεκτρικών λιγνιτικών και γενικά των εργοστασίων άνθρακα, σε όλη την ΕΕ, τη θέση τους θα την πάρουν αναγκαστικά τα εργοστάσια φυσικού αερίου. Οπότε θα αυξηθεί έτσι και η εξάρτηση όλης της ηλεκτροπαραγωγής των χωρών της ΕΕ από τους προμηθευτές αερίου. Και αυτό ανεξάρτητα από το αν οι ποσότητες φυσικού αερίου που θα καταναλώνουν οι χώρες της ΕΕ θα αυξηθούν ή θα μειωθούν. Με προμηθευτή τη Ρωσία μιλάμε για τη χειρότερη εξάρτηση, αυτήν από τον μεγαλύτερο εκβιαστή του πλανήτη, το φασιστικό μονοπώλιο του πολέμου. Αυτό σημαίνει ότι η Ευρώπη κινδυνεύει πολύ περισσότερο να πεθάνει από το κρύο πολύ πριν πεθάνει από τη ζέστη. Βέβαια αν ένας ενεργειακός αποκλεισμός από τη Ρωσία συνδυαστεί με μια πολεμική επίθεση από μέρους της, τότε η κόλαση για την Ευρώπη θα έχει κυρίως θερμή μορφή αλλά δεν θα είναι κλιματικού τύπου. Αν η Ευρώπη δεν αιφνιδιαστεί και αντισταθεί τότε τα τανκς της θα μένουν ακίνητα με άδεια ντεπόζιτα και θα κινούνται μόνο τα ρώσικα με τα γεμάτα. Εκτός αν οι ευρωπαίοι μονοπωλιστές προνοήσουν αυτά τα τανκς να είναι ηλεκτρικά που σημαίνει ότι κάποια στιγμή, έχοντας κλείσει τα πυρηνικά τους εργοστάσια θα περιμένουν να φυσήξει δυνατά για να κινηθούν όπως τα πλοία του Αγαμέμνωνα στην εκστρατεία της Τροίας. Τότε με συγχισμένα τα τόσο πολιτικά και ιδεολογικά καθυστερημένα μυαλά τους ίσως μέσα στον πανικό τους αρχίζουν να σφάζουν και ιφιγένειες.

Αλλά ας έρθουμε στη σημερινή φάση της πρακτικά ειρηνικής διαχείρισης της ενέργειας. Για όλες τις χώρες της ΕΕ τα κόστη αντικατάστασης των ηλεκτρικών εργοστασίων άνθρακα από εργοστάσια φυσικού αερίου και ΑΠΕ, τα αυξημένα κόστη παραγωγής της βιομηχανίας λόγω πληρωμής των αερίων του θερμοκηπίου, τα κόστη της μερικής αντικατάστασης της ενέργειας ορυκτών από ΑΠΕ (πετρελαίου και αερίου), τα προγράμματα για την οικονομία στην κατανάλωση ενέργειας κλπ είναι πελώρια αφού πρόκειται για αντικατάσταση σε μεγάλο βαθμό της τεχνολογίας παραγωγής, μετατροπής, μεταφοράς, οικονομίας και διανομής κάθε μορφής ενέργειας. Η πολιτική αυτή της ΕΕ για το κλίμα ακριβαίνει την ενέργεια κάθε μορφής, φρενάρει τη βιομηχανική της ανάπτυξη και μειώνει την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας έναντι του παγκόσμιου παραγωγού του Άξονα, την Κίνα. Το απέραντο αυτό κάτεργο που παράγει με το χαμηλότερο ενεργειακό κόστος, ρυπαίνοντας σε τέτοιο βαθμό έχει μετατρέψει τις πόλεις της Κίνας σε θαλάμους αερίων κλέβοντας ταυτόχρονα την ΕΕ με το να πουλάει ψεύτικα δικαιώματα εκπομπής αερίων θερμοκηπίου!! Επομένως, η συμφωνία του Παρισιού που υλοποιείται την περίοδο 2021-20130, με το δεύτερο πρόγραμμα για την ενέργεια και την κλιματική αλλαγή, όπως και το πρωτόκολλο του Κιότο, είναι μια ακόμα μορφή αυτοκτονίας της ΕΕ, την οποία επιβάλλουν οι πνιγμένοι στις οικονομίστικες αυταπάτες τους φιλελεύθεροι μονοπωλιστές ηγέτες της στους προδομένους από τους σοσιαλδημοκράτες και τους σοσιαλφασίστες λαούς της.

Η προστασία του περιβάλλοντος από τα αέρια του θερμοκηπίου αντιμετωπίστηκε από την ΕΕ στη βάση των υπεροβολικών εκτιμήσεων που καλλιέργησαν στο δυτικό κόσμο τα κινήματα και τα κόμματα τα καθοδηγούμενα από την φασιστική Ρωσία ότι επαπειλείται μια άμεση και εντελώς κατακλυσμική καταστροφή λόγω κλιματικής αλλαγής την ώρα που η αληθινά μεγάλη και πολύ πιο άμεση απειλή είναι ένας παγκόσμιος πόλεμος που ήδη εγκυμονείται στις πολλές αιματηρές συγκρούσεις και τον πολιτικό και στρατιωτικό κανιβαλισμό που ανεβαίνει παντού. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους δύο μεγάλους στρατιωτικούς φασισμούς που απειλούν την ειρήνη η μεν Ρωσία δεν πιστεύει καθόλου την ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή και κάνει το αντίθετο, η Κίνα προσποείται ότι την πιστεύει για να καθησυχάσει και να κερδίσει πολιτικά και επενδυτικά την Ευρώπη αλλά και αυτή κάνει τα αντίθετο. Αλλά στην πράξη και οι ΗΠΑ δεν ανησυχούν ιδιαίτερα. Ετσι τελικά μένει μόνη της η ΕΕ να μειώνει τις εκπομπές με ρυθμούς που εμποδίζουν και την ανάπτυξη της παραγωγής της και μειώνουν την ενεργειακή της αυτάρκεια στην περίπτωση μιας μεγάλης επίθεσης από τον Αξονα που θα σκοτώσει εκατοντάδες φορές περισσότερους ανθρώπους από το χειρότερο σενάριο υπερθέρμανσης.

Λόγω αυτής της λαθεμένης και πανικόβλητης θεώρησης των πραγμάτων η μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου δεν αντιμετωπίστηκε από την ΕΕ με την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών που μπορούν να συγκρατήσουν σε τεράστιο βαθμό τον άνθρακα στην ηλεκτροπαραγωγή και στην βιομηχανία. Η προσφυγή στις ανανεώσιμες μορφές ενέργειας είναι μια θετική τάση και από την άποψη της μόλυνσης του περιβάλοντος αλλά και από την άποψη της παραγωγικότητας της εργασίας όταν η επένδυση σε αυτέςγίνεται σε βάθος χρόνου, γιατί τα πάγια της είναι πολύ μεγάλα, και σε συνδυασμό με την ανάπτυξη της πυρηνικής ενέργειας που επίσης λύνει σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα της μόλυνσης του περιβάλοντος, αλλά τα φιλορώσικα κινήματα επίσης την έχουν δαιμονοποιήσει, όπως τελευταία δαιμονοποιούν και την αρκετά φτηνή και σταθερή υδροηλεκτρική. Θυμίζουμε ότι η ΕΕ υποκύπτει τώρα για δεύτερη φορά στη ρώσικη προπαγάνδα μιας άμεσης παγκόσμιας καταστροφής. Η πρώτη ήταν όταν χώρες της ΕΕ πιέστηκαν από το ρώσικο αντιπυρηνικό πανευρωπαϊκό κίνημα να κλείσουν τα πυρηνικά τους ηλεκτρικά εργοστάσια με επικεφαλής την Γερμανία, εργοστάσια με μηδενικές εκπομπές αερίων θερμοκηπίου. Έτσι η φασιστική Ρωσία πετυχαίνει να ακυρώνει πελώρια κοινωνικά κεφάλαια των αντιπάλων της στον παγκόσμιο πόλεμο που σχεδιάζει εξαρτώντας ενεργειακά τα μελλοντικά της θύματα και ενισχύοντας παραγωγικά τον παγκόσμιο επενδυτή της απέναντι στην ΕΕ, τη φασιστική Κίνα.

Από όλες τις χώρες της ΕΕ είναι φυσικό που η πιο εξαρτημένη από τη Ρωσία, η Ελλάδα είναι η πιο αποφασισμένη να σαμποτάρει την πιο σταθερή και πιο φτηνή της ενέργεια, αυτήν δηλαδή που τη βοηθάει να βγει από την κρίση και να είναι πολιτικά και οικονομικά ανεξάρτητη, τη λιγνιτική. Ετσι ενώ η Γερμανία θα κλείσει τα εργοστάσια της που δουλεύουν με κάρβουνο το 2038 η Ελλάδα καμαρώνει που θα τα κλείσει νωρίτερα το 2028, ακόμα και τα πιο καινούργια της, τα πιο ακριβά γιατί από τη μια θέλει να πρωταγωνιστήσει σε περιβαλλοντική ευαισθησία, από την άλλη δεν θέλει να πληρώνει τα ακριβά πρόστιμα που έχει αποφασίσει η ΕΕ για τη χρήση του άνθρακα. Βέβαια αυτά τα πρόστιμα ανεβάζουν πολύ το κόστος γιατί είναι ήδη ανεβασμένο από το παραγωγικό σαμποτάζ της λιγνιτοπαραγωγής που έχει προηγηθεί λόγω της καταστροφής των ταινιοδρόμων της. Επίσης η Ελλάδα μπορούσε να επικαλεστεί τη χρεωκοπία της, την παραγωγική κρίση που την ακολούθησε καθώς και τη συνεχιζόμενη υπερχρέωση της χώρας για να ζητήσει μια εξαίρεση από την Ευρώπη για το ύψος των προστίμων της ΔΕΗ όπως το πέτυχε η Πολωνία με πολύ λιγότερα επιχειρήματα από την Ελλάδα. Όμως οι Γ. Παπανδρέου, Σαμαράς, Τσίπρας και Μητσοτάκης ποτέ δεν το έκαναν. Μάλιστα ο Μητσοτάκης έχει φτάσει στο ασύλληπτο σημείο να σαμποτάρει την εξόρυξη των υδρογοναθράκων, κυρίως στη Δυτική Ελλάδα, αλλά και στην Κρήτη αφήνοντας αναπάντητη και έτσι αιωρούμενη την απαίτηση της σαμποταριστικής WWF με εκπρόσωπο της οποίας συναντήθηκε θορυβωδώς να σταματήσει την εξόρυξη των υδρογοναθράκων για το καλό του περιβάλλοντος. Δηλαδή ο Μητσοτάκης δεν απάντησε στην προκλητική απαίτηση μια πεινασμένη και ενεργειακά υπερεξαρτημένη χώρα να μην χρησιμοποιεί τους υδρογονάνθρακες που έχει στο υπέδαφός της, αλλά να τους αγοράζει πανάκριβα από αλλού και ειδικά από μια φασιστική υπερδύναμη. Έχουμε γράψει σε προηγούμενο φύλλο της (https://www.oakke.gr/esoteriki-politiki/item/1181-), πως η στάση αυτή του Μητσοτάκη σε συνδυασμό με τις απειλές των ψευτοαναρχικών και άλλων «οικολόγων» ενάντια στις πιο βασικές και αποδοτικές γεωτρήσεις που γίνονται αυτή τη στιγμή στην Ηπειρο έχουν σχεδόν παγώσει τη συγκεκριμένη και όλες τις σχετικές επενδύσεις.