Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

ΤΟ ΠΝΙΞΙΜΟ ΤΗΣ ΧΙΤΛΕΡΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΤΗΣ ΧΑΜΑΣ

Η Σέριλ Σάντμπεργκ στην εκδήλωση στον ΟΗΕ- Φωτό του Dave Sanders για τους ΝΥΤ Η Σέριλ Σάντμπεργκ στην εκδήλωση στον ΟΗΕ- Φωτό του Dave Sanders για τους ΝΥΤ

Μία από τις μεγαλύτερες υπηρεσίες που προσφέρει ο αντιδραστικός Νετανιάχου στη χιτλερική Χαμάς είναι ότι με την κτηνώδη αδιαφορία του απέναντι στις ζωές των παλαιστίνιων αμάχων καταφέρνει να περισπά την προσοχή της διεθνούς κοινής γνώμης από τα γνήσια ναζιστικά εγκλήματα των δολοφόνων της αντισημιτικής νεοχιτλερικής συμμορίας, στα οποία εγκλήματα συγκαταλέγονται συστηματικοί βιασμοί και ακρωτηριασμοί γεννητικών οργάνων εβραίων γυναικών. Ειδικά στα διεθνή φόρα όπου αλωνίζει η ρωσική ιμπεριαλιστική διπλωματία και ακόμα περισσότερο στις πολιτικές οργανώσεις που πρόσκεινται στην ψευτοαριστερά, η αδιαφορία απέναντι στα δεινά του ισραηλινού λαού και η άρνησή τους να θίξουν την τιμή και υπόληψη των χιτλερικών ινδαλμάτων τους είναι εξοργιστική.

Το παρακάτω άρθρο των Τάιμς της Νέας Υόρκης της 4/12 που έχει δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα τους στο link(https://www.nytimes.com/2023/12/04/world/middleeast/israel-hamas-sexual-violence-un.html) και αναδημοσιεύουμε σε δική μας μετάφραση αναφέρεται στη μοναξιά που αισθάνονται τα θύματα των επιθέσεων της Χαμάς από τη διεθνή κοινότητα και στην προσπάθεια που καταβάλουν να ακουστεί και η δική τους φωνή.

<<ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΤΗΣ ΧΑΜΑΣ ΜΕΤΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΟΗΕ

Σε παρουσίαση στον ΟΗΕ, που διοργανώθηκε εν μέρει από την Σέριλ Σάντμπεργκ, κατηγορήθηκε ο οργανισμός ότι αγνοεί τους βιασμούς και ακρωτηριασμούς γυναικών στην επίθεση της 7 Οκτ. στο Ισραήλ, ενώ ακούστηκαν φρικιαστικές λεπτομέρειες από μάρτυρες.

-Των Κάθριν Ρόζμαν και Λίζα Λέρερ – 4 Δεκ. 2023-

Το σώμα μια γυναίκας είχε «νύχια και διάφορα αντικείμενα στα γυναικεία της όργανα». Σ’ ένα άλλο σπίτι, τα γεννητικά όργανα ενός ατόμου ήταν τόσο ακρωτηριασμένα που «δε μπορούσαμε να προσδιορίσουμε αν ήταν άντρας ή γυναίκα».

Ο Σίμτσα Γκρέινμαν, εθελοντής που βοήθησε να συλλεχθούν οι σοροί των θυμάτων της καθοδηγούμενης από τη Χαμάς επίθεσης στο Ισραήλ, έκανε μεγάλες παύσεις καθώς ξεστόμιζε τα λόγια αυτά τη Δευτέρα σε εκδήλωση των Ηνωμένων Εθνών.

«Φρικαλέα πράγματα είδα με τα ίδια μου τα μάτια», είπε, «και ένιωσα με τα ίδια μου τα χέρια».

Η Σάρι Μέντες, μέλος μιας ισραηλινής στρατιωτικής μονάδας εφέδρων επιφορτισμένης με την προετοιμασία ταφής των πτωμάτων στρατιωτών-γυναικών, είπε ότι η ομάδα της είδε πολλές σκοτωμένες στις 7 Οκτ. «που πυροβολήθηκαν στη βουβωνική χώρα, στα ευαίσθητα μέρη, στον κόλπο, ή πυροβολήθηκαν στο στήθος». Άλλες είχαν ακρωτηριασμένα πρόσωπα, ή έφεραν σημάδια από πολλαπλούς πυροβολισμούς στο πρόσωπο.

Από την επίθεση της 7 Οκτ., στη διάρκεια της οποίας πάνω από 1200 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 240 απήχθηκαν, οι ισραηλινοί αξιωματούχοι κατηγορούν τους τρομοκράτες για το ότι έχουν επίσης ασκήσει εκτεταμένη σεξουαλική βία – βιασμούς και σεξουαλικούς ακρωτηριασμούς – ιδίως κατά γυναικών.    

Όμως αυτές οι κτηνωδίες έχουν τύχει μικρής διερεύνησης από ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ή απ’ τα μέσα ενημέρωσης, εν μέσω του πιο μεγάλου πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς – και μέχρι πριν λίγες μέρες, δεν τις είχε ονομαστικά αναφέρει ή καταδικάσει η UNWomen, η υπηρεσία γυναικείων δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών, που τακτικά μιλάει ανοιχτά ενάντια στα δεινά των παλαιστίνιων γυναικών και κοριτσιών.

Ισραηλινοί και πολλοί Εβραίοι ανά τον κόσμο λένε πως αισθάνονται εγκαταλειμμένοι από μια διεθνή κοινότητα που μάχεται για κοινωνική δικαιοσύνη – ομάδες γυναικών, ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων, φιλελεύθερες διασημότητες, μεταξύ άλλων – τους αγώνες των οποίων οι ίδιοι έχουν υποστηρίξει σε διάφορες κρίσεις σε όλο τον κόσμο.

Τη Δευτέρα, περίπου 800 άτομα, συμπεριλαμβανομένων ακτιβιστών γυναικείων δικαιωμάτων και διπλωματών που εκπροσωπούσαν 40 χώρες, συγκεντρώθηκαν σε μια αίθουσα στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη για μια παρουσίαση παραθέτοντας τα αποδεικτικά στοιχεία μεγάλης κλίμακας σεξουαλικής βίας, με καταθέσεις μαρτύρων σαν της κ. Μέντες και του κ. Γκρέινμαν.

«Η σιωπή είναι συνενοχή», είπε στους παρευρισκόμενους η Σέριλ Σάντμπεργκ, πρώην στέλεχος της Meta. Μαζί με τον Γκιλάντ Ερντάν, τον πρεσβευτή του Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη, ήταν από τους κύριους διοργανωτές της εκδήλωσης. «Στις 7 Οκτ., η Χαμάς δολοφόνησε βάναυσα 1200 ψυχές και σε ορισμένες περιπτώσεις, βίασε προηγουμένως τα θύματά της», πρόσθεσε η κ. Σάντμπεργκ. «Το γνωρίζουμε αυτό από αυτόπτες μάρτυρες, το γνωρίζουμε από πολεμικούς διασώστες, θα το γνωρίζαμε από ορισμένα θύματα αν τα είχαν αφήσει να ζήσουν».

Η Χαμάς αρνείται ότι οι μαχητές της διέπραξαν σεξουαλικά εγκλήματα, τα οποία λέει ότι παραβιάζουν τις ισλαμικές αρχές. Όμως έχει συλλεχθεί άφθονο αποδεικτικό υλικό, όπως είναι τα πτώματα γυναικών που βρέθηκαν μερικώς ή τελείως γυμνά, οι γυναίκες με σπασμένα ισχία, οι αναφορές ιατροδικαστών και διασωστών, βίντεο που τράβηξαν οι ίδιοι οι μαχητές της Χαμάς, και ακόμα μερικοί αυτόπτες όπως μια γυναίκα, σε βίντεο που δημοσιεύτηκε τον περασμένο μήνα από αξιωματικούς της αστυνομίας, η οποία γυναίκα είπε πως παρακολούθησε τους τρομοκράτες της Χαμάς να παίρνουν σειρά για να βιάσουν μια νεαρή που είχαν αιχμαλωτίσει σε ένα μουσικό φεστιβάλ, να την ακρωτηριάζουν και στη συνέχεια να την πυροβολούν στο κεφάλι.

Ο Μένι Μπινιαμίν, επικεφαλής της Μονάδας Διεθνούς Εγκλήματος της ισραηλινής αστυνομίας, δήλωσε σε μία συνέντευξη ότι έχει καταγράψει «άγρια επεισόδια βιασμών, την πιο ακραία σεξουαλική κακοποίηση που έχουμε δει», στις 7 Οκτ., κατά γυναικών και ορισμένων αντρών. «Μιλάω για δεκάδες».

Οι ισραηλινοί αξιωματούχοι δεν έχουν υπολογίσει πόσες γυναίκες υπέστησαν σεξουαλική επίθεση ή ακρωτηριασμό. Είπαν ότι οι συντετριμμένοι ιατροδικαστές έπρεπε πρώτα να επικεντρωθούν στην αναγνώριση των πτωμάτων, και όχι στη συλλογή ευαλοίωτων στοιχείων βιασμού. Λίγα θύματα ή αυτόπτες μάρτυρες επέζησαν, και ακόμα λιγότεροι έχουν μιλήσει δημόσια.

Στα Ηνωμένα Έθνη τη Δευτέρα, ο Σίμτσα Ρίχερτ, επιθεωρητής της ισραηλινής αστυνομίας, παρουσίασε βίντεο με συνεντεύξεις μαρτύρων, περιλαμβανομένου και ενός διασώστη που δήλωσε ότι «Οι πυροβολισμοί στόχευαν στα γεννητικά όργανα, το είδαμε αυτό κατά κόρον».

Απ’ έξω εκατοντάδες διαδηλωτές κατηγορούσαν τα Ηνωμένα Έθνη για δύο μέτρα και δύο σταθμά όσον αφορά τη σεξουαλική βία· ορισμένοι φώναζαν, «Metoo, εκτός κι αν είσαι Εβραία».

Τα Ηνωμένα Έθνη και η UNWomen ειδικότερα, έχουν γίνει το επίκεντρο – αν και όχι το μοναδικό – της εντεινόμενης οργής εξαιτίας της σιωπής τους. Ο Γενικός Γραμματέας Αντόνιο Γκουτέρες καταδίκασε άμεσα τη σφαγή της Χαμάς, αλλά μέχρι τα μέσα Νοέμβρη δεν είχε προβεί σε καμία δήλωση που να λέει ότι τα εν λόγω σεξουαλικά εγκλήματα θα πρέπει ειδικότερα να «διερευνηθούν σθεναρά και να διωχτούν».

Η Δρ. Κοτσάβ Ελκαγιάμ Λεβί, ισραηλινή καθηγήτρια δικαίου και ιδρύτρια μιας επιτροπής για τα εγκλήματα της 7 Οκτ. κατά γυναικόπαιδων, είπε ότι στις 1 Νοε. έστειλε επιστολή στην UNWomen, υπογεγραμμένη από δεκάδες ακαδημαϊκούς, ζητώντας την «άμεση και ρητή καταδίκη της σφαγής που διεπράχθη από τη Χαμάς», συμπεριλαμβανομένης της χρήσης του βιασμού ως πολεμικού εργαλείου. «Ούτε καν απάντησαν», είπε.

Ο κ. Ερντάν, ο ισραηλινός πρέσβης, είπε ότι έστειλε δύο επιστολές για τη χρήση βιασμών από τους μαχητές της Χαμάς, επισυνάπτοντας φωτογραφίες με σώματα θυμάτων, στην Σίμα Σάμι Μπαχούς, εκτελεστική διευθύντρια της UNWomen. «Δεν πήρα καμία απολύτως απάντηση», είπε ο κ. Ερντάν, «ούτε καν ότι “Λάβαμε την επιστολή σας”».

Στις 25 Νοε., η UNWomen για πρώτη φορά έθιξε το ζήτημα στα socialmedia, λέγοντας πως είναι «θορυβημένη από αναφορές έμφυλης βίας στις 7 Οκτώβρη», αλλά η ανάρτηση δεν ανάφερε τη Χαμάς.

Με ανακοίνωσή της τη Δευτέρα, η UNWomen καταδίκασε «τις απεχθείς επιθέσεις της Χαμάς κατά του Ισραήλ» και είπε ότι είχε «ακολουθήσει στενά τις αναφορές για βάναυσες πράξεις έμφυλης βίας κατά γυναικών στο Ισραήλ από τότε που ήρθαν στο φως».

Η υπηρεσία πρόσθετε ότι: «Πιστεύουμε πως η πλήρης διερεύνηση είναι απαραίτητη, έτσι ώστε οι δράστες σε όλες τις πλευρές να λογοδοτήσουν και η δικαιοσύνη να αποδοθεί».

Την περασμένη βδομάδα, μια διακομματική ομάδα άνω των 80 μελών του Κογκρέσου δημοσιοποίησε μια επιστολή με την οποία αποκαλούσε την απόκριση της υπηρεσίας «θλιβερά ανεπαρκή και συνεπή με την πάγια προκατάληψη του ΟΗΕ κατά του Ισραήλ».

Από την έναρξη του πολέμου, η UNWomen εστιάζει την υπεράσπισή της στο να στρέφει την προσοχή και την ανθρωπιστική βοήθεια στα κορίτσια και τις γυναίκες της Γάζας, και να πιέζει για εκεχειρία καθώς οι ισραηλινές επιθέσεις από αέρος έχουν προκαλέσει χιλιάδες παλαιστινιακές απώλειες.

Αρκετοί υποστηριχτές του Ισραήλ στο Κογκρέσο εξέφρασαν την οργή τους για τη σιωπή των διεθνών και εγχώριων οργανισμών.

«Είμαι έξω φρενών εδώ και δύο μήνες», δήλωσε η Αντιπρόσωπος Λόις Φράνκελ της Φλόριντα, που ηγείται του Συμβουλίου Δημοκρατικών Γυναικών (DemocraticWomen’sCaucus). «Υπάρχει αντισημιτισμός εδώ και είναι ορισμένοι που ενδιαφέρονται περισσότερο να περιγράψουν την απώλεια ζωών στη Γάζα απ’ το να επισημάνουν την τέλεια αποκτήνωση και μοχθηρία και βαναυσότητα της Χαμάς».

Η κ. Φράνκελ σκοπεύει να φέρει στο Σώμα μία απόφαση στο τέλος της βδομάδας που να καταδικάζει τη χρήση σεξουαλικής βίας στον πόλεμο και πιέζει για ακροάσεις στο Κογκρέσο πάνω στο ζήτημα.

Η Γερουσιαστής Τζάκι Ρόουζεν, Δημοκρατική από τη Νεβάδα, κατηγόρησε την UNWomen για την «αδυναμία της να υπερασπιστεί άμεσα και απερίφραστα τις ισραηλινές γυναίκες». Είπε ότι οι διεθνείς οργανώσεις «περιλαμβανομένων και ορισμένων στην άκρα αριστερά, έχουν επιλέξει να απορρίψουν, υποβαθμίσουν ή αρνηθούν πλήρως την ευρεία χρήση σεξουαλικής βίας και βιασμών από τη Χαμάς κατά ισραηλινών γυναικών στις 7 Οκτ».

Στα Ηνωμένα Έθνη τη Δευτέρα, η Γερουσιαστής Κίρστεν Γκίλιμπραντ, Δημοκρατική της Νέας Υόρκης, έβγαλε μια συγκινητική ομιλία, κάνοντας λόγο για τα «αμοντάριστα πλάνα» που της είχαν δείξει που «σου κόβουν την ανάσα με το μέγεθος του κακού που απεικονίζουν».

«Όταν είδα τον κατάλογο των οργανώσεων γυναικείων δικαιωμάτων που δεν είπαν τίποτα, παραλίγο να πνιγώ», είπε η κ. Γκίλιμπραντ. «Πού είναι η αλληλεγγύη στις γυναίκες σ’ αυτή τη χώρα και σ’ αυτό τον κόσμο για να υπερασπίσουμε τις μανάδες μας, τις αδελφές μας και τις κόρες μας;»

Μετά την εκδήλωση, στην Αίθουσα Σημαιών του ΟΗΕ, η κ. Σάντμπεργκ στάθηκε μπροστά από τη λευκή και γαλάζια σημαία του Ισραήλ, και καθώς μιλούσε για την ολέθρια συνειδητοποίηση ότι τα περισσότερα θύματα είχαν σκοτωθεί, η φωνή της άρχισε να σπάζει.

«Δεν ξέρω πώς να μιλάω για αυτό και να μην», – έκανε παύση, παίρνοντας βαθιά ανάσα πριν δικαιολογηθεί. Ποτέ δεν τέλειωσε την πρότασή της>>.