Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

Η ΙΕΡΑ ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΝΑΒΙΩΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΥΤΙΝΙΚΗ ΡΩΣΙΑ ΜΕ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ

Προετοιμάζοντας τον πόλεμο για την παγκόσμια κυριαρχία οι νέοι χίτλερ του Κρεμλίνου είναι υποχρεωμένοι να επιβάλουν στο εσωτερικό της χώρας τους μια ασύλληπτη τρομοκρατία ενάντια σε όσους στέκονται με τον ένα ή άλλο τρόπο εμπόδιο στα καταχτητικά τους σχέδια.

Ολοένα και περισσότερες ομάδες του πληθυσμού νιώθουν στο πετσί τους την κτηνώδη ναζιστική βία του καθεστώτος: Αντιφασίστες, δημοκράτες, υπερασπιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων, διανοούμενοι και καλλιτέχνες μη ενδεδειγμένων κατευθύνσεων (π.χ. κάποιες τάσεις της ραπ), εθνικές και θρησκευτικές μειονότητες. Όσον αφορά τις τελευταίες, ιδιαίτερα ενοχλητική στα μάτια του ρωσικού πολιτικού καθεστώτος φαίνεται πως είναι η θρησκευτική ομάδα των Μαρτύρων του Ιεχωβά, που προφανώς το χειρότερο της έγκλημα για τους ρώσους φασίστες είναι ότι αντιτίθεται στο να φέρει κανείς όπλο και να σκοτώνει ανθρώπους και μ’ αυτό τον τρόπο βρίσκεται πολύ μακριά απ’ το να ευλογεί τις ρωσικές στρατιωτικές επεμβάσεις στο εξωτερικό. Η άρνηση του να πολεμάει κανείς οποιονδήποτε πόλεμο δεν σημαίνει ότι είναι κάτι το θετικό στην ταξική κοινωνία γιατί σημαίνει άρνηση συμμετοχής κάποιου και σε έναν δίκαιο πόλεμο, πχ ενάντια στον πόλεμο που δίνει ένα καταπιεσμένο έθνος για την απελευθέρωσή του. Αλλά τα σύγχρονα δημοκρατικά κράτη δίνουν στους Μάρτυρες του Ιεχωβά τη δυνατότητα να αντικαταστήσουν τη στρατιωτική υπηρεσία με άλλου είδους κοινωνική υπηρεσία επειδή σέβονται τις θρησκευτικές πεποιθήσεις τους. Όμως τέτοιες πεποιθήσεις δεν τις σέβεται μια χώρα που σκοπεύει να εξαπολύσει έναν κανιβαλικό πόλεμο, πόσο μάλλον όταν η ρώσικη ορθόδοξη εκκλησία είναι από τους ηγετικούς παράγοντες αυτού του πολέμου αυτού και η οποία δεν μισεί τίποτα άλλο τόσο όσο κάθε δυτική εκδοχή του χριστιανισμού, αφού η Δύση είναι ο κύριος εχθρός του ρώσικου ιμπεριαλισμού. Μόνο έτσι μπορούμε να εξηγήσουμε γιατί το ρώσικο ανώτατο δικαστήριο χαρακτήρισε το 2017 το τοπικό τμήμα των Μαρτύρων του Ιεχωβά «εξτρεμιστική οργάνωση» οπότε οι διώξεις εναντίον τους δυνάμωσαν.

Τελευταία ένα νέο κύμα διώξεων πλήττει τους πιστούς της συγκεκριμένης σέκτας στην πόλη Σοργκούτ της Σιβηρίας (τη γνωστή πόλη όπου εξορίστηκε και δολοφονήθηκε από το ΚΚΣΕ ο Νίκος Ζαχαριάδης). Στο Σοργκούτ λοιπόν τα ξημερώματα της 15 του Φλεβάρη πάνω από 40 άνθρωποι συνελήφθησαν στα σπίτια τους κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε εξτρεμιστική οργάνωση. «Έχουμε συνηθίσει τη σύλληψη αθώων πολιτών, ωστόσο αυτό ξεπερνά τα όρια μεταξύ του Καλού και του Κακού. Μιλάμε για μια Ιερά Εξέταση του 21ου αιώνα», δήλωσε στον Independent o Γιαροσλάβ Σιβούλσκι, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Μαρτύρων του Ιεχωβά» (https://www.protothema.gr/world/article/867298/martures-tou-iehova-kataggelloun-vasanistiria-kai-praktikes-ieras-exetasis-apo-tis-rosikes-arhes/).

Ο 41χρονος συλληφθείς Σεργκέι αποκάλυψε τις συνθήκες ανάκρισής του: «Αρχικά μου είπαν να σταυρώσω τα πόδια μου. Μετά έδεσαν τα πόδια μου, και τα χέρια μου πίσω από την πλάτη μου. Με χτύπησαν στα νεφρά. Μετά έβαλαν μια σακούλα γύρω από το κεφάλι μου και την κόλλησαν με μονωτική ταινία στον λαιμό μου για να μην μπορώ να αναπνεύσω. Αφού την χαλάρωσαν λίγο για να πάω ανάσα, μετά άρχισαν τα ηλεκτροσόκ». Σύμφωνα με τον Σεργκέι, ο βασανισμός του κράτησε περίπου 40 λεπτά. Όπως επισημαίνει, δεν έχει ιδέα με ποια κριτήρια επέλεξαν να βασανίσουν τον ίδιο και όχι άλλα άτομα που συνελήφθησαν μαζί του. «Ίσως δεν τους άρεσαν οι απαντήσεις που τους έδινα», αναφέρει. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Independent, υπήρχαν κάποιοι συλληφθέντες που βασανίστηκαν με τις προαναφερόμενες μεθόδους αλλά και πολλοί άλλοι που δέχτηκαν χτυπήματα, γροθιές και κλωτσιές κατά τη μεταγωγή τους στο κέντρο κράτησης. Ο 39χρονος Τομοφέι Ζουκόφ δέχτηκε χτυπήματα στο κεφάλι κατά την ανάκρισή του. Για τον ίδιο ωστόσο, το πραγματικό βασανιστήριο ήταν να ακούει τις κραυγές πόνου ενός άλλου συλληφθέντα στην διπλανή αίθουσα, που βασανιζόταν για δύο ατέλειωτες ώρες.

Σύμφωνα με το δικηγόρο των συλληφθέντων η αστυνομία μεταχειρίστηκε ακραία και πρωτοφανή σε βάρος τους βία. «Μερικοί συλληφθέντες υποβλήθηκαν σε ηλεκτροσόκ στα γεννητικά τους όργανα, ενώ προηγουμένως τους είχαν περιλούσει με νερό για να αυξηθεί ο πόνος. Άλλοι ξυλοκοπήθηκαν άγρια, ενώ υπήρξαν και απειλές για βιασμούς. Η αστυνομία απέσπασε τις πληροφορίες που ήθελε, αλλά οι μέθοδοί τους παραπέμπουν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Χίτλερ», είπε.

Ο άγριος διωγμός των Μαρτύρων του Ιεχωβά είναι ενδεικτικός του τι ετοιμάζει για την ανθρωπότητα ο ρωσικός νεοχιτλερισμός. Η υποστήριξη στα θύματα του πογκρόμ απέναντι στο δήμιό τους, που είναι μια παγκόσμιου βεληνεκούς υπερδύναμη, επιβάλλει την ανάγκη συγκρότησης ενός αντίστοιχου πλατιού διεθνούς μετώπου αντίστασης στα αιμοσταγή του σχέδια.