Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΦΥΣΗ ΤΟΥ OΨΙΜΟΥ «ΦΙΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΣΜΟY» ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Είχαμε εκτιμήσει σε προηγούμενο άρθρο μας που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα μας στις 27/9/2018 (http://oakke.gr/esoteriki-politiki/item/1052-) ότι η όψιμη φιλοδυτική μεταμφίεση της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας εξυπηρετεί το σχέδιο απορρόφησης της γειτονικής Τουρκίας από το ρωσοκινεζικό πολεμικό άξονα.

 

Απαραίτητος όρος για την υλοποίησή του ήταν να θεωρήσει η αμερικανική υπερδύναμη την Ελλάδα σαν εναλλακτική της Τουρκίας βάση της στα Βαλκάνια και την ανατολική Μεσόγειο και έτσι να συνεχίσει η ρωσόφιλη προεδρία Τραμπ την πολιτική απομόνωσης της γειτονικής χώρας. Την παραπάνω εκτίμηση μας επιβεβαίωσε ο αρχηγός των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων Τζόζεφ Ντάνφορντ που είχε συνάντηση με τον έλληνα ομόλογό του Ευάγγελο Αποστολάκη στην Αθήνα στις 4/9. Ο Ντάνφορντ είπε συγκεριμμένα ότι «οι ΗΠΑ δεν αναζητούν μια νέα, μόνιμη βάση, αλλά έχουν συζητήσει επιπλέον επιλογές για να διαμετακομίσουν στρατιωτικές ή πρόσθετες πολυμερείς ασκήσεις» (https://www.militarytimes.com/news/your-military/2018/09/04/us-greece-look-at-increasing-military-presence-amid-tension-with-turkey/). Αν και ο ίδιος αρνήθηκε το ότι η αυξημένη χρήση των ελληνικών εγκαταστάσεων συνδέεται με τις αμερικανο-τουρκικές σχέσεις, ανέφερε ωστόσο «ότι οι ΗΠΑ αναμένουν πως η χρήση της αεροπορικής βάσης του Ιντσιρλίκ θα συνεχιστεί». Εδώ το δημοσίευμα αναφέρει ότι δικηγόροι που εργάζονται για την κυβέρνηση της Άγκυρας έχουν τελευταία επιχειρήσει να σταματήσουν τις αμερικανικές πτήσεις που αναχωρούν από εκεί καθώς υποστηρίζουν ότι αξιωματικοί της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ εμπλέκονται στο αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 στη χώρα τους. Να γιατί μαριονέτες του Κρεμλίνου όπως είναι π.χ. ο Τσίπρας ή ο πρώην ΥΠΕΞ Κοτζιάς έχουν μετατραπεί ξαφνικά σε υποστηριχτές της ενίσχυσης της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στη χώρα μας. Έχουμε ξαναπεί άλλωστε ότι η υποστήριξη της ενίσχυσης της νότιας πτέρυγας του ΝΑΤΟ από τους ρωσόδουλους εξυπηρετεί τα στρατηγικά σχέδια της ρωσικής υπερδύναμης γιατί αποδυναμώνει πολιτικά κυρίως αλλά και στρατιωτικά τη βόρεια του πτέρυγα, δηλαδή λειτουργεί σε βάρος των χωρών εκείνων που κινδυνεύουν άμεσα από μια αιφνίδια ρωσική επίθεση. Κι αυτό γιατί το νότιο Νάτο, ειδικά οι βάσεις της Σούδας, λειτουργούν εδώ και 30 περίπου χρόνια αποκλειστικά υπέρ της βίαιης υπερεπεμβατικής και ταπεινωτικής πολιτικής των ΗΠΑ στο μουσουλμανικό τρίτο κόσμο, η οποία στέλνει σύσσωμο τον τελευταίο, σταδιακά αλλά σταθερά, στην αγκαλιά του χιτλερικού ρωσοκινέζικου άξονα και έτσι η Ευρώπη κινδυνεύει να χάσει το οξυγόνο της, δηλαδή την πρόσβαση της στις αγορές πετρελαίου του Κόλπου (βλ. http://oakke.gr/afises/item/778). Μάλιστα ειδικά στον πόλεμο της Συρίας οι αμερικανικές βάσεις λειτούργησαν για λογαριασμό της πολιτικοστρατιωτικής συμμαχίας των ΗΠΑ με τη Ρωσία εναντίον των προβοκατόρων κανιβάλων του ΙΣΙΣ, η οποία συμμαχία είχε ένα και μόνο πολιτικό στόχο, να εγκαταλειφθεί από τη Δύση η αντι-Ασαντική πατριωτική και δημοκρατική αντίσταση και να παραδοθεί αύτανδρη στη φρίκη των γενοκτονικών βομβαρδισμών της Μόσχας στο όνομα της αντιΙΣΙΣ δήθεν αντιτρομοκρατικής ενότητας.

Στην πράξη οι αμερικάνικες βάσεις στην Ελλάδα παίζουν έναν αρνητικό ρόλο από τη στιγμή που η μεταΕΣΣΔ Ρωσία φάνηκε πως εξαφανίστηκε στα 1990 ενώ ήταν ακριβώς εκείνη τη στιγμή που αυτή άρχισε να διεισδύει μέσα και στη Δύση και στον Τρίτο κόσμο και σταδιακά να παίζει ηγεμονικό ρόλο σε όλο το εύρος της πολιτικής αντίδρασης σε κάθε χώρα και όχι μόνο στην ψευτοαριστερά, όπως είχε καταφέρει στη μετασταλινική ΕΣΣΔ.

Αυτός ο αντιδραστικός ρόλος που παίζουν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ παγκόσμια και ειδικά στο μουσουλμανικό τρίτο κόσμο είναι η αιτία για το ότι τόσο λίγο ακούει κανείς σήμερα στη χώρα μας το σύνθημα «έξω οι βάσεις του θανάτου» σαν σύνθημα πολιτικής τακτικής. Αυτό το σύνθημα ακούγεται πλέον αραιά και που μόνο από το πιο στρατηγικό πρακτορείο του ρώσικου σοσιαλιμπεριαλισμού στη χώρα μας, το ψευτοΚΚΕ, ακριβώς για να μην ξεχνιέται η μακράς ωρίμανσης ευρασιατική στρατηγική του αφεντικού του - που την πρωτόλεια «διεθνιστική» μπρεζνιεφική μορφή της ο Μάο τσε Τουνγκ είχε ξεσκεπάσει κιόλας από τη 10ετία του 1970 - σύμφωνα με την οποία η Ευρώπη πρέπει να «απελευθερωθεί» από τις ενωμένες δυνάμεις της Ευρασίας (που σημαίνει από το νεοχιτλερικό άξονα Ρωσίας-Κίνας) ώστε να απαλλαγεί τάχα από τα φιλελεύθερα δεσμά του κύριου εχθρού που έχει ορίσει γι αυτήν ο ρώσικος σοσιαλιμπεριαλισμός: του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού.

Μόνο στην περίπτωση που ένας τέτοιος κατακτητικός πόλεμος αρχίσει να διαγράφεται καθαρά στον ορίζοντα και οι ΗΠΑ αισθανόμενες την απειλή, όπως στον Β΄ παγκόσμιο, σταθούν στο πλευρό της Ευρώπης, δηλαδή δεν μείνουν ουδέτερες ή ακόμα χειρότερα δεν παραταχθούν με τους νεοχιτλερικούς, οι ρωσόδουλοι εφόσον κυριαρχούν στην Ελλάδα θα διώξουν τις αμερικάνικες βάσεις. Γι αυτό το ψευτοΚΚΕ θυμίζει πάντα το σύνθημα «έξω οι βάσεις», ιδιαίτερα την ώρα που το προωθημένο του εισοδιστικό απόσπασμα μέσα στην κλασσική αστική ταξη και την ΕΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, ανανεώνει, ωστόσο μόνο για ένα χρόνο, τη συμφωνία για τις βάσεις της Σούδας και διαλαλεί ότι θέλει να φιλοξενήσει αμερικάνικα αεροπλάνα και ελικόπτερα στις ίδιες τις ελληνικές αεροπορικές βάσεις.

Στην πραγματικότητα αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και σε όλα τα Βαλκάνια, ενώ θα πρέπει διαρκώς να τονίζεται ότι ο κύριος εχθρός των λαών τους είναι ο ρώσικος σοσιαλιμπεριαλισμός, θα πρέπει ταυτόχρονα αυτοί να αντιστέκονται και στις ωμές πολιτικές επεμβάσεις στο εσωτερικό των χωρών τους από τους ιμπεριαλιστές τόσο των ΗΠΑ όσο και της Ευρώπης, ιδιαίτερα όταν αυτοί ασκούν πιέσεις για το πως θα πρέπει οι βαλκανικές χώρες να αντιμετωπίσουν τις επεμβάσεις της ρώσικης υπερδύναμης! Αυτές οι πιέσεις γίνονται εξωφρενικές όταν γίνονται για να υποχωρήσουν αυτές οι χώρες (δες Δημ. της Μακεδονίας) σε αξιώσεις τρίτων χωρών (δες Ελλάδα) οι οποίες αν γίνουν δεκτές τραυματίζουν βάναυσα την εθνική τους αξιοπρέπεια και ανεξαρτησία, που υποτίθεται η ένταξη στο ΝΑΤΟ ή στην ΕΕ θέλει να διαφυλάξει. Ακόμα βέβαια περισσότερο θα πρέπει να καταγγέλουν την πολιτική ανάμειξη και τις στρατιωτικές και πολιτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ ενάντια στο μουσουλμανικό τρίτο κόσμο. Όρος για την πολιτική και στρατιωτική άμυνα των χωρών όλου του κόσμου στον ευρασιατικό φασισμό είναι το να αφεθούν ελεύθερες να την οργανώσουν και να τη διεξάγουν με τον τρόπο που οι ίδιες, δηλαδή στο βάθος οι λαοί τους, έχουν αποφασίσει.

 

Το πιο πάνω άρθρο δημοσιεύτηκε στο φ. 536 της Νέας Ανατολής