Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

ΜΕ ΑΚΛΟΝΗΤΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΝ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ- Η ΟΑΚΚΕ ΣΤΑΘΕΡΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥΣ

Η ουκρανική κοινότητα οργάνωσε πορεία στην Αθήνα και συγκέντρωση  στο Σύνταγμα στις 24 Φεβρουαρίου για τα δύο χρόνια της ρώσικης εισβολής για την αποικιακή προσάρτηση της Οκυρανίας.

Μαζική ήταν η παρουσία των ουκρανών προσφύγων και μεταναστών, με σημαίες, αφίσες καταγγελίας των ρώσικων εγκλημάτων, με παλμό και συνθήματα. Ξεκίνησαν με πορεία από τα Προπύλαια και έφτασαν στην πλατεία Συντάγματος όπου έγιναν ομιλίες εκπροσώπων τους και προβολή βίντεο. Διάχυτο ήταν το κλίμα της συγκίνησης για την ηρωϊκή, αιματηρή και ανεξάντλητη αντίσταση του ουκρανικού λαού απέναντι στη φασιστική απειλή, τον ανυποχώρητο αγώνα που δίνουν για τη χώρα τους και για όλη την Ευρώπη.

Σε όλη τη διάρκεια της πορείας φωνάχτηκαν συνθήματα: «Έξω η Ρωσία από την Ουκρανία», «Κάτω τα χέρια από την Ουκρανία» «Πούτιν, φασίστα, δολοφόνε», «Όπλα για τη νίκη στην Ουκρανία», «Η Ουκρανία θα νικήσει τον Χίτλερ-Πούτιν θα τσακίσει», «Λαοί της Ευρώπης ενωθείτε στο φασισμό αντισταθείτε».

 

Οι σύντροφοι της ΟΑΚΚΕ ήταν εκεί, όπως πάντα, με πλακάτ υποστήριξης και συμπαράστασης που έγραφαν στα ελληνικά και στα αγγλικά: «Κράτα Ηρωϊκή Ουκρανία! Δίπλα της Ευρώπη! Να μην περάσει ο Χίτλερ-Πούτιν», «Να μην αφήσουμε τον Χίτλερ – Πούτιν να νικήσει αλλιώς όλη η Ευρώπη θα υποδουλωθεί στο φασισμό» (Do not let Hitler-Putin win in Ukraine or all of Europe will succumb to fascism), «Λαοί της Ευρώπης Ενωθείτε στον Χίτλερ-Πούτιν αντισταθείτε» (Peoples of Europe Unite and Resist Hitler-Putin), Σταματήστε τον Χίτλερ Πούτιν, «Ευρώπη δώσε αεροπλάνα και πύραυλους μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία» (Stop Hitler-Putin -Europe Give Airplanes and Long-Range Missiles to Ukraine), «Όπλα για τη Νίκη στην Ουκρανία». Θερμή ήταν η υποδοχή και η απήχηση της συμπαράστασης του μπλοκ των συντρόφων μας, με πολλές φωτογραφίες και μεγάλο ενδιαφέρον για τα συνθήματα στα πλακάτ, τόσο στη διάρκεια της πορείας όσο και στη συγκέντρωση στην πλατεία. Τα συνθήματα που φωνάζαμε από την αρχή της εισβολής  φωνάζονται πια από όλη την πορεία και με μεγάλη ένταση πράγμα που τη φέρνει σε μεγάλη επαφή με τον κόσμο  που παρακολουθεί από το πεζοδρόμιο και συχνά επιδοκιμάζει.

Στην πλατεία Συντάγματος έγιναν ομιλίες από τον εκπρόσωπο της ουκρανικής πρεσβείας στην Ελλάδα, τις εκπροσώπους των ουκρανικών συλλόγων «Ένωση Ουκρανικής Διασποράς» και «Ουκρανές γυναίκες στην Ελλάδα», και εκπροσώπου του ελληνικού φιλελεύθερου δικτύου οργανισμών, του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών και του Friedrich Naumann Foundation for Freedom (FNF) Ελλάδας και Κύπρου. Προβλήθηκε ένα βιντεοσκοπημένο και λιτό μήνυμα της προέδρου Σακελλαροπούλου που πήγε να καλύψει την πλήρη απουσία του ελληνικού κοινοβουλευτικού κόσμου. Ωστόσο έλειπε από αυτό το μήνυμα η πανευρωπαϊκή διάσταση αυτού του μεγαλειώδους αγώνα. Σημαντική ήταν η παρουσία και η ομιλία του εκπροσώπου του Βελγίου, με την ιδιότητα του κράτους που έχει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που δήλωσε ότι η Ευρώπη θα σταθεί στο πλευρό της Ουκρανίας μέχρι να νικήσει. Δήλωσε ότι «Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ότι χρειαστεί για όσο χρειαστεί για να νικήσει η Ουκρανία» γιατί «η νίκη για την Ουκρανία είναι εγγύηση ασφάλειας για την Ευρώπη». Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Ουκρανίας, δήλωσε ότι «Η Ουκρανία συνεχίζει να πολεμάει για την ελευθερία και θα συνεχίσει πολεμάει όσο χρειαστεί για τη νίκη. Γιατί απέναντι στη γενοκτονική ρώσικη επιθετικότητα υπάρχει μόνο μία επιλογή: η νίκη».

Προβλήθηκε το βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Ζελένσκι που απευθυνόταν  σε όλους τους Ουκρανούς πρόσφυγες και μετανάστες, και απόσπασμα από το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ για τον πόλεμο «20 μέρες στη Μαριόπουλη» του Ουκρανού δημοσιογράφου Mstyslav Chernov, παραγωγής του Associated Press και του PBS Frontline.

Περιορισμένη ήταν η κάλυψη της συγκέντρωσης από ΜΜΕ και κανάλια. Η μαζικότητα και ο παλμός της αυτή τη φορά έσπασαν κάπως το φράγμα της σιωπής. Όλα αυτά είναι δείγματα μίας χώρας όπου έχουν την πολιτική εξουσία είτε καλυμμένα είτε ανοιχτά φιλορώσικες πολιτικές ηγεσίες.

Όμως, η ουκρανική κοινότητα στην Αθήνα με την παρουσία της, τα συνθήματα της, τη μαχητικότητα της αποκαλύπτει στο λαό την κτηνωδία της ρώσικης χιτλερικού τύπου επίθεσης και των συμμάχων της, που στρέφεται ενάντια σε όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς.

Αυτή η συνείδηση υπάρχει σήμερα σε αυτή την κρίσιμη καμπή των δύο χρόνων από την εισβολή στην ουκρανική κοινότητα. Χαρακτηριστικό ήταν το κλείσιμο από την παρουσιάστρια της εκδήλωσης που απευθύνθηκε σε όλους τους πολίτες, λέγοντας ότι πιστεύετε ότι οι Μόσχα-Πεκίνο-Τεχεράνη δεν σας απασχολούν γιατί είναι μακριά σας αλλά αυτά τα κράτη απασχολούνται εντατικά μαζί σας, και αυτό δείχνει η επιθετικότητα της Ρωσίας στην Ουκρανία. Αυτά τα λόγια σίγουρα δεν θα τα ακούει κανείς στη χώρα ούτε από τον πρωθυπουργό, ούτε από την πρόεδρο της δημοκρατίας.

Η ΟΑΚΚΕ καλεί για άλλη μία φορά όλους τους δημοκράτες, όλο το λαό να σταθεί στο πλευρό της Ουκρανίας για την αναχαίτιση της νεοχιτλερικής Ρωσίας και της εγκληματικής επίθεσης της για την υποδούλωση όλης της Ευρώπης στο φασισμό.

Ανταποκρίσεις, φωτογραφίες και βίντεο από τη συγκέντρωση αυτή έχουν δημοσιευτεί στις σελίδες της ουκρανικής κοινότητα στο facebook και στο instagram ukrainianwomengr και helpukraine.gr.

Δημοσιεύουμε εδώ πιο κάτω φωτογραφίες από την πορεία και τη συγκέντρωση.

 

foto1e

Φωτό Πάνου Μίχου από kathimerini.gr

 

foto2

 

foto3f

 

foto4

 

foto5e