Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΝΤΩΝΗ

Όλη η Ελλάδα παρακολούθησε τη στυγερή δολοφονία του Αντώνη Καρυώτη από τα κτήνη-αξιωματικούς του BlueHorizonτης ναυτιλιακής εταιρείας BlueStarFerries. Όλη η Ελλάδα είδε την προσπάθεια της AtticaGroup (μητρικής της πλοιοκτήτριας εταιρείας) να καλύψει τους δολοφόνους με μια πρώτη ανακοίνωσή της που μονάχα έκανε λόγο για ένα «τραγικό περιστατικό», όπως και την εντελώς κτηνώδη δήλωση του υπουργού ναυτιλίας που όχι απλά εξίσωνε το θύμα με τους δολοφόνους, όπως γράφτηκε αλλά αθώωνε τους δολοφόνους υπονοώντας ότι έκαναν απλά τη δουλειά τους όταν σκότωναν το «παράνομο» θύμα. Και σ’ αυτό το ζήτημα τα κόμματα της ψευτοαριστεράς φανέρωσαν την αντιδραστική τους ιδεολογική φυσιογνωμία, αρνούμενα να πουν τα πράγματα με το όνομά τους και καλύπτοντας με τον τρόπο τους φυσικούς αυτουργούς του εγκλήματος.

Έτσι το ψευτοΚΚΕ δε ζήτησε την παραίτηση Βαρβιτσιώτη για τις απαράδεκτες δηλώσεις του, ενώ μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ υποβάθμισε στην πράξη την ευθύνη της πλοιοκτήτριας εταιρείας ονομάζοντας τους ενόχους κάποια «μέλη του πληρώματος», όταν έχει γίνει γνωστό ότι τα μέλη αυτά ήσαν τουλάχιστον αξιωματικοί που ανάμεσά τους συγκαταλέγεται ο υποπλοίαρχος, ο ύπαρχος – αυτός που έσπρωξε τον Αντώνη στη θάλασσα – και ο ίδιος ο πλοίαρχος, δηλ. ο κατ’ εξοχήν εκπρόσωπος της εργοδοσίας μέσα στο πλήρωμα. Πολύ χαρακτηριστικά το ελεγχόμενο από το ψευτοΚΚΕ συνδικάτο ΠΕΜΕΝ-Στέφενσων, με δελτίο τύπου στις 6/9, υποβαθμίζει το ρόλο των άμεσα εμπλεκόμενων στο φόνο κάνοντας λόγο στο τέλος του καταλόγου των ενόχων για ευθύνες, εκτός της εταιρείας και του υπουργείου, και «ορισμένων μελών του πληρώματος, που συμμετείχαν (σ.σ. δε λέει καν ότι δολοφόνησαν ή πρωτοστάτησαν στη δολοφονία την οποία ονομάζει περιστατικό!) στο απάνθρωπο περιστατικό». Η δε ανακοίνωση  της ΠΕΝΕΝ, που ελέγχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, της 6/9 υποβιβάζει ακόμα περισσότερο το ρόλο τους για να αναφερθεί σε ένα «σοβαρότατο περιστατικό στο οποίο ένας νέος άνθρωπος 36 ετών έχασε άδικα την ζωή του στην προσπάθεια του να ανέλθει και να επιβιβαστεί στο πλοίο». Δηλαδή πάλι μιλάει για περιστατικό του οποίο ήταν απλά αδικία για το θύμα, όπως αν το χτυπούσε ένας κεραυνός . Η πρώτη πράξη της δολοφονίας περιγράφεται στην ανακοίνωση μοναχά με την εξής πρόταση: «Η συνέχιση του επεισοδίου και η απώθηση του 36χρονου με σηκωμένο καταπέλτη είναι από πλευράς μέλους του πληρώματος πράξη αψυχολόγητη, επικίνδυνη και ισοδυναμεί με ολέθρια ενέργεια»!!! Η δεύτερη πράξη, που είναι ακόμα χειρότερη από το σπρώξιμο, δηλαδή η εγκατάλειψη του Αντώνη στη θάλασσα για να πνιγεί χαρακτηρίζεται σαν παράλειψη και σαν κρίκος που απλά συμβάλλει στο θάνατο: «μια ακόμη παράλειψη η οποία συμβάλει ως κρίκος μιας επικίνδυνης αλυσίδας γεγονότων στην απώλεια της ζωής του επιβάτη»!!!

Καμία αναφορά δε γίνεται εδώ σε δολοφονία και σε δολοφόνους παρά μόνο σε παραλείψεις και επικίνδυνες ενέργειες. Το ψευτοΚΚΕ με τη σειρά του αναγνωρίζει μεν δολοφόνους μέσα στο πλήρωμα αλλά ερμηνεύει τη βία τους, το σπρώξιμο του Αντώνη και την εντολή να ξεκινήσει το πλοίο, σαν προσπάθεια «να μην υπάρξει καθυστέρηση, αφού για τις ακτοπλοϊκές εταιρείες “ο χρόνος είναι χρήμα”» (ανακοίνωση της 6/9) και όχι σαν εκδήλωση ενός πνεύματος ταξικής φασιστικής περιφρόνησης από πλευράς εταιρείας και του ανώτερου πληρώματος που την εκπροσωπεί απέναντι σε έναν ευάλωτο άνθρωπο χαμηλότερης κοινωνικής θέσης. Έτσι δίνει έμφαση στο ζήτημα του αν τηρήθηκε το πρωτόκολλο και αν πάρθηκαν τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας από την εταιρεία, το λιμενικό κτλ. Όμως το ζήτημα δεν είναι η τήρηση ή όχι των κανονισμών. Το ζήτημα είναι η κτηνωδία, η ωμή βία που φτάνει στο φόνο από τρία στελέχη του πληρώματος και μετά η κάλυψη από τον καπετάνιο  αυτής της κτηνωδίας. Κι ο Αντώνης που πάλεψε για το δικαίωμα του να μπει στο πλοίο ήταν ένας αγαπητός άνθρωπος του λαού με νοητική στέρηση που έκανε περιστασιακές δουλειές και ήταν γνώριμος του πληρώματος επειδή ταξίδευε συχνά. Το ότι ήταν ΑμεΑ κάνει ακόμα πιο εξοργιστική τη συμπεριφορά των αξιωματικών που τον έριξαν στο κενό και μετά γύρισαν αμέριμνοι την πλάτη λες και ξεφορτώνονταν ένα σακί με σκουπίδια! Αυτή η γνήσια ναζιστική συμπεριφορά προσομοιάζει στην ιδεολογική φυσιογνωμία χρυσαυγιτών ή των σοσιαλφασιστικών ταγμάτων εφόδου. Δεν είναι τυχαίο ότι οι ηγεσίες της δήθεν φιλολαϊκής ψευτοαριστεράς καλύπτουν τους δολοφόνους και δεν απαιτούν να βγουν τα ονόματά τους στη δημοσιότητα για αυτόν τον ειδεχθή συλλογικό φόνο που έχει συνταράξει όλη την Ελλάδα .  

Για το αν οι δολοφόνοι είναι ή όχι μέλη του ΠΑΜΕ – υπάρχει σχετική συζήτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το διαψεύδει το ίδιο το ψευτοΚΚΕ – δεν είμαστε σε θέση αυτή τη στιγμή να το γνωρίζουμε. Ωστόσο μας προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση ο τρόπος με τον οποίο το ψευτοΚΚΕ απαντά στη συγκεκριμένη κατηγορία, χρησιμοποιώντας ένα επιχείρημα που όσο και να το τραβάς δεν πείθει παρά μόνο ίσως μερικά φανατικά μέλη του. Λένε δηλ. σε μια ανακοίνωση (καταγγελία σωματείων ΠΕΜΕΝ-ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ-ΠΕΕΜΑΓΕΝ της 8/9) ότι το ΠΑΜΕ δεν έχει καμία σχέση μαζί τους επειδή «τα σωματεία που εκπροσωπούν τις ειδικότητες των 4άρων συλληφθέντων, είναι σωματεία των πλοιάρχων (ΠΕΠΕΝ) και ναυτών (ΠΕΝΕΝ), τα οποία δεν ευθύνονται» αλλά και «δεν ανήκουν στο ΠΑΜΕ». Αυτό που αποκρύπτουν οι σοσιαλφασίστες του Περισσού είναι ότι και στα δύο σωματεία διαθέτει παρατάξεις το ΠΑΜΕ, άσχετα αν δεν έχει εκλεγεί κάποιο μέλος τους στη διοίκηση αυτών των σωματείων. Επομένως το επιχείρημα δεν έχει καμιά λογική βάση.

Για άλλη μια φορά ο σοσιαλφασισμός εκδηλώνει την αντιλαϊκή του φυσιογνωμία, προστατεύει έντεχνα τους τραμπούκους-δολοφόνους και κλείνει το μάτι στο κεφάλαιο που τους απασχολεί. Είναι το αντίθετο ακριβώς από αυτό που επιθυμεί ο λαός αυτής της χώρας, που είναι η αυστηρότατη τιμωρία των δολοφόνων και η απόδοση των πραγματικών ευθυνών εκεί όπου ανήκουν. Αυτή η διάθεση εκδηλώθηκε πολύ καθαρά στην αποφασιστική στάση των επιβατών του BlueHorizonπου «εξεγέρθηκε» ενάντια στο πλήρωμα κι ανάγκασε τις αρχές να γυρίσουν πίσω το πλοίο και να συλλάβουν τα κτήνη-δολοφόνους.