Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΤΣΟΥΡΗ

Η δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή στα επεισόδια που σημειώθηκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια και στα οποία πρωτοστάτησαν οι νεοναζί Bad Blue Boys οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ μαζί με φίλους τους της Θύρας 13 όχι μόνο είναι ένα αποτρόπαιο έγκλημα που πρέπει να καταδικαστεί από όλο τον αθλητικό και πολιτικό κόσμο, αλλά και λειτουργεί σαν μια τεράστια προβοκάτσια υπέρ του νεοναζιστικού άξονα Ρωσίας-Κίνας σε τοπικό επίπεδο. Κι αυτό γιατί οι διαβόητοι κροάτες χούλιγκαν-νεοναζί, με τη στάση που έχουν πάρει δήθεν κατά της Ρωσίας και υπέρ της Ουκρανίας, λερώνουν τους δήθεν συμμάχους τους και δίνουν ανθρώπινη αξία στους κτηνώδεις «εχθρούς» τους!

 

Πρόκειται για μια από τις πιο βίαιες συμμορίες οπαδών στην Ευρώπη, νοσταλγοί του Χίτλερ και του κροάτη συνεργάτη του Πάβελιτς, και η ομάδα τους διατηρεί φιλικές σχέσεις με τη Ντιναμό Κιέβου. Αυτή είναι άντρο των ουκρανών ακροδεξιών και φασιστών από την εποχή που η πουτινική Ρωσία, λίγο πριν το 2014, άρχισε να στήνει εκεί έναν οπαδικό και πολιτικό  μηχανισμό που το κέντρο του ήταν οι φασίστες και νεοναζί της Ντιναμό Μόσχας. Ο παραπάνω μηχανισμός έγινε η βάση του ακροδεξιού και εν μέρει φασιστικού κινήματος του Δεξιού Τομέα. Και μπόρεσε να μπει μπροστά, αν και πολύ μειοψηφικός πολιτικά, στον αγώνα για την πτώση του καθεστώτος Γιαννουκόβιτς χάρη στην επαναφορά του μπαντερισμού στην ουκρανική πολιτική ζωή εξαιτίας της ρωσικής πραξικοπηματικής βίας μετά το 2000. Έχουμε ξαναγράψει ότι ο Γιαννουκόβιτς προτίμησε να υποχωρήσει μπροστά στα στρατιωτικά χτυπήματα του ολιγάριθμου Δεξιού Τομέα παρά στις εκατοντάδες χιλιάδες του μαζικού και ειρηνικού κινήματος της Μαϊντάν, και έτσι ο πρώτος απέκτησε πατριωτικό κύρος μετά το 2014.  Έτσι συμβαίνει η ουκρανική ακροδεξιά να έχει σήμερα δύναμη στη Ντιναμό Κιέβου και να εκθέτει την ουκρανική αντίσταση καθώς οργανωμένοι φίλαθλοί της δήλωσαν με τη σειρά τους ότι η Ντιναμό Κιέβου στηρίζει τους συλληφθέντες της Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Μάλιστα ο πρώην αρχηγός των ΒΒΒ, Ντένις Σέλερ, που χαρακτήρισε τους οπαδούς της ΑΕΚ «τούρκους πρόσφυγες» που θα γίνουν «κρέας» για γκούλας, φέρεται να έχει πολεμήσει με το τάγμα Αζόφ στην Ουκρανία. Η επίσημη δικαιολόγηση των πρόσφατων επιθέσεών τους επιχειρήθηκε να εμφανιστεί από αυτούς σαν εκδίκηση για την επίθεση που είχαν υποστεί από σέρβους χούλιγκαν και φίλους τους του Ολυμπιακού στην Αθήνα το 2015. Έτσι η δολοφονία κατάφερε να σχηματίσει μέσα στον οπαδικό κόσμο της χώρας μας τα δύο μεγάλα παγκόσμια στρατόπεδα πολιτικής αντιπαράθεσης με τα χαρακτηριστικά που τους αποδίδουν οι ρώσοι νεοναζί στην προπαγάνδα τους: το τάχα νεοναζιστικό στρατόπεδο της Δύσης (Παναθηναϊκός, Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Ντιναμό Κιέβου κτλ) και το τάχα αριστερό, αντι-ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο της Ανατολής (Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Ερυθρός Αστέρας κτλ) με επικεφαλής την πραγματικά νεοναζιστική Ρωσία, η οποία ειδικά στην Ελλάδα υποστηρίζεται από κάθε ναζί και κάθε ακροδεξιό. Η ανεστραμμένη  αυτή θεώρηση άρχισε γρήγορα να κερδίζει έδαφος μέσα στα ελληνικά γήπεδα με αποτέλεσμα οι οπαδοί του Άρη στο ματς με τη Ντιναμό Κιέβου να σηκώσουν πανό που έγραφε «Τσακίστε τους ναζί των Αζόφ» μαζί με σημαίες του ρωσοκρατούμενου Ντονμπάς

Το ότι η ηγεσία του Παναθηναϊκού δεν έχει ως τώρα καταδικάσει τη βία των χουλιγκάνων του, αν και έχει καθαρά καταδικάσει τους ΒΒΒ είναι ανησυχητικό. Αυτό δε βοηθά να αδυνατίσει ο αντιΠΑΟ ρεβανσισμός που υποδαυλίζει ιδιαίτερα ο ρωσόφιλος και κινεζόφιλος  ιδιοκτήτης της ΑΕΚ και το χειρότερο διευκολύνει τους φασιστικούς φιλοΒΒΒ πυρήνες στη θύρα 13 να μετατρέψουν την ομάδα σε υποχείριο των τραμπούκων της. 

Ο θάνατος του Μιχάλη Κατσουρή, πιθανότατα από έλληνα χουλιγκάνο, σε συνδυασμό με την σκανδαλώδη στάση ανοχής στους χουλιγκάνους της ΒΒΒ της ελληνικής αστυνομίας την οποία διεύθυνε μέχρι πρόσφατα ο άνθρωπος του Μητσοτάκη και του ψευτοΚΚΕ Θεοδωρικάκος, μας κάνει να υποπτευόμαστε ότι οι ρωσόφιλοι χρειάζονταν μια προβοκάτσια και γι’ αυτό δεν κούνησαν το δαχτυλάκι τους για να την αποτρέψουν και κάνουν τα πάντα να την επεκτείνουν.       

Είναι πολύ  χαρακτηριστική η στάση του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ, με την ανοχή του διακομματικού καθεστώτος, που επιχειρεί προτού ακόμα βρεθεί ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας, να εκμεταλλευτεί το θάνατο του οπαδού της για να ζητήσει τον αποκλεισμό της Ντιναμό Ζάγκρεμπ από την UEFA, παρότι η επίσημη ηγεσία της κροατικής ομάδας υπήρξε τουλάχιστον τυπικά εντάξει, δεν παρέλειψε δηλαδή να ειδοποιήσει τις ελληνικές αρχές για την επικείμενη άφιξη των ΒΒΒ δίνοντας και στοιχεία για τον εντοπισμό τους, ενώ προειδοποίησε για τον κίνδυνο πρόκλησης επεισοδίων. Επίσης είναι η ΑΕΚ που αποχώρησε από τη σύσκεψη για την ασφάλεια που είχε με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ όταν οι πληροφορίες της αστυνομίας που διέρρευσαν στον τύπο κάνουν λόγο για κάλεσμα των οργανωμένων της Ένωσης να συγκεντρωθούν έξω από το γήπεδο, κάτι που βγαίνει και από το πλήθος μηνυμάτων τους στα κοινωνικά δίκτυα (in.gr, 9/8). Την ίδια ώρα ένας νέος κύκλος βίας ανοίγει από τους χούλιγκαν της ΑΕΚ που ζητούν εκδίκηση για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή εγκαινιάζοντας χτυπήματα κατά των οπαδών του Παναθηναϊκού χωρίς να εμποδίζονται από την ηγεσία Μελισσανίδη. Φυσικά οι απειλές και η παρακίνηση σε βίαιες ενέργειες από τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ σε βάρος δημοσιογράφου, του διευθυντή του in.grΛ. Χαραλαμπόπουλου που μίλησε για ελλείμματα ασφάλειας στην κατασκευή και τη θέση του γηπέδου της ΑΕΚ, δεν αντιμετωπίστηκαν όπως έπρεπε από τις ηγεσίες των επίσημων κομμάτων, δηλ. σαν ένα τεράστιο σκάνδαλο τρομοκράτησης του τύπου. Πρόκειται για την άλλη πλευρά του δίπολου της προβοκάτσιας και της ωμής βίας που οι δυνάμεις της αντίδρασης επιβάλουν στη χώρα μας για να διαβρώσουν ιδεολογικά-πολιτικά το λαό. Και σ’ αυτόν τον πόλο παίζει τελευταία μπάλα το ψευτοΚΚΕ το οποίο τον περασμένο Νοέμβρη είχε διοργανώσει εκδήλωση στη Ν. Φιλαδέλφεια με τίτλο «ΑΕΚ σημαίνει προσφυγιά».  Δηλαδή πάει ο κύριος πόλος του σοσιαλφασισμού στην Ελλάδα να προσεταιριστεί την οπαδική βάση, πολύ πιθανά σε συνεννόηση με την ιδιοκτησία της, της τρίτης σημαντικότερης ομάδας της πρωτεύουσας

Αυτές τις εξελίξεις ενεργοποίησε η δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή. Διαφαίνεται τώρα ο κίνδυνος εκτός από τον ΠΑΟΚ να περάσουν άμεσα και οι υπόλοιποι ποδοσφαιρικοί στρατοί στα χέρια των ρωσοκινέζικων αφεντικών. Η κατηγορηματική καταδίκη της ναζιστικής εξέδρας των ΒΒΒ, το κάλεσμα στην ιδιοκτησία Αλαφούζου να καταδικάσει τους συνεργάτες των ΒΒΒ στον ΠΑΟ, η καταγγελία του Μελισανίδη για την εμπρηστική και προβοκατόρικη στάση του, και πάνω απ’ όλα η καταγγελία της ελληνικής αστυνομίας για το χειρισμό της υπόθεσης μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της πολιτικής επιρροής της προβοκάτσιας.  Όμως η πιο μεγάλη  ζημιά είναι το αστραπιαίο προχώρημα του φιλοπουτινισμού μέσα στις ποδοσφαιρικές εξέδρες, που μπορεί να αντιμετωπιστεί με πολιτική διαφώτιση του λαού για το ουκρανικό και κυρίως με την αποκάλυψη του βρώμικου φιλορωσικού παιχνιδιού του Μητσοτάκη.  Εννοείται πολύ θα βοηθούσε την ουκρανική υπόθεση το να βγουν οι υπεύθυνοι της Δυναμό Κίεβου και να διαχωρίσουν τη θέση της ομάδας από τη στάση των οπαδών της που υποστήριξαν τους ΒΒΒ.

__________________________________________________________________________________________________________________________________

Σημ. Ενώ είχε γραφτεί το παραπάνω σημείωμα, ανέλαβε να υπερασπίσει τους χούλιγκαν της ΒΒΒ απέναντι στο ελληνικό κράτος που τους ανακρίνει ο Πρόεδρος της Κροατίας Μιλανόβιτς. Το βασικό πολιτικό χαρακτηριστικό του είναι ότι είναι ο αρχηγός του φιλοπουτινικού και αντιουκρανικού ρεύματος μέσα στην πολιτικά διασπασμένη ανάμεσα στη Ρωσία και στη Δύση Κροατία. Το ότι βγαίνει αυτός μπροστά υπέρ της ΒΒΒ και όχι η φιλοουκρανική κυβέρνηση δείχνει πόσο αυτή η ΒΒΒ δεν κάνει καθόλου κακό στη Ρωσία και καλό στην Ουκρανία αλλά λειτουργεί σαν ένας προβοκάτορας υπέρ της πρώτης καθώς λερώνει τη δεύτερη. Μάλιστα με την παρέμβαση του ο Μιλανόβιτς διεθνοποιεί την προβοκάτσια και βοηθάει παραπέρα τους ρωσόφιλους στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη η οποία αρχίζει να παρακολουθεί αυτή την βρώμικη υπόθεση.