Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

Ο οσφυοκάμπτης Λαφαζάνης ιδρύει το πρώτο κόμμα θαυμαστή της ρώσικης εισβολής και όλοι σιωπούν - ΤΟΥΣ ΕΝΩΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ Η ΓΡΑΜΜΗ : «ΟΧΙ ΒΑΡΙΑ ΟΠΛΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ»

Ανοιχτά εναντίον της παράδοσής τους όλη η αντιπολίτευση ενώ η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να την καθυστερήσει ή ακόμα και να τη ματαιώσει

Στις αρχές Μάη ο Λαφαζάνης ίδρυσε το κόμμα «Δημοκρατικό Κίνημα Εθνικής Απελευθέρωσης» (ΔΗ.ΚΕ.Α). Η πρώτη επίσημη παρουσίαση του κόμματος του Λαφαζάνη έγινε με μία αφίσα που δήλωνε και το λόγο της ίδρυσης του, που δεν είναι άλλος από τη συγκρότηση του πρώτου ανοιχτά φιλοπουτινικού κόμματος στη χώρα. 

 

Η αφίσα που όπως ήταν φυσικό έγινε δημοφιλής στα ρώσικα νεοχιτλερικά ΜΜΕ με πρώτο και καλύτερο το Σπούτνικ, κυκλοφόρησε με το σύμβολο «Ζ» του ρώσικου στρατού στην επίθεση του κατά της Ουκρανίας και έγραφε τα εξής:

<<Η Ρωσία έχει δίκιο, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ προκάλεσαν την κόλαση στην Ουκρανία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ σπρώχνουν τον πλανήτη στην άκρη της αβύσσου, καταστρέφουν την Ευρώπη, καταστρέφουν και ακρωτηριάζουν την Ελλάδα. Ανατρέψτε το σάπιο, διεφθαρμένο, ολιγαρχικό, δουλικό πολιτικό καθεστώς!» (https://hellasjournal.com/2022/07/imnitis-tou-poutin-o-lafazanis-evgale-afisa-me-to-simvolo-z-tis-rosikis-isvolis-ke-egine-thema-sta-mme-ti-moschas/).

lafazanis

Το Σπούτνικ δίνει συγχαρητήρια στο Λαφαζάνη για την «προεκλογική του αφίσα», και θυμάται σωστά ότι πρόκειται για τον πρώην υπουργό ενέργειας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, διάσημο κατά τη θητεία του για τη δουλική του στάση απέναντι στη ληστρική Γκάζπρομ, όταν τον επισκέφτηκε το αφεντικό της, ο Μίλερ, τον οποίο υποδέχθηκε με μία υπόκλιση που έφτανε μέχρι το πάτωμα. Αυτή ήταν μια ένδειξη απέραντης ευγνωμοσύνης για το πόσο έχει κλέψει η Γκάζπρομ τη χώρα και πόσο έχει τσακίσει την εγχώρια βιομηχανία με μία λεόντεια σύμβαση προμήθειας πανάκριβου φυσικού αερίου.

lafazani miller

Ούτε μία λέξη αποτροπιασμού και καταγγελίας για αυτή την κατάπτυστη αφίσα που ξεδιάντροπα υμνεί τους δολοφόνους του ουκρανικού λαού δεν αρθρώθηκε από κυβέρνηση και κοινοβουλευτικά κόμματα και πολύ περισσότερο από τον ΣΥΡΙΖΑ που τον έκανε υπουργό, που έπρεπε μόνο και μόνο για να ξεπλύνει τη ντροπή να τον καταγγείλει πιο ηχηρά από όλους. Πρόκειται ίσως για την πιο κραυγαλέα σε ευρωπαϊκή χώρα επίδειξη φιλοπουτινισμού και υποστήριξης στους νεοχιτλερικούς εισβολείς του Κρεμλίνου.

Αλλά πως να καταδικάσει το πολιτικό σύστημα ένα απλά γνήσιο εκφραστή της δικιάς του επίσης ρωσόφιλης στην ουσία πολιτικής; Θα ήταν σα να φτύνει τον εαυτό του. Γιατί όλες οι κοινοβουλευτικές ηγεσίες είναι στην κύρια πλευρά της πολιτικής πρακτικής τους με την πουτινική Ρωσία. Ακόμα και η ηγεσία της ΝΔ που καταγγέλλει την εισβολή και δίνει νέες στρατιωτικές βάσεις στις ΗΠΑ που διευκολύνουν τη φιλοουκρανική και αντιπουτινική γραμμή της σημερινής προεδρίας των τελευταίων, λειτουργεί σε τελική ανάλυση σαν υπονομεύτρια μέσα στην ΕΕ και μέσα στο ΝΑΤΟ της ουκρανικής και της ευρωπαϊκής αντίστασης. Έτσι βάζει βέτο στα μέτρα της ΕΕ κατά της μεταφοράς με πλοία ρώσικου πετρελαίου, βάζει αρχικά βέτο και τελικά πετυχαίνει διαλυτικές εξαιρέσεις, σε συνεργασία με άλλες χώρες του Νότου της ΕΕ, στην πρόταση της Κομισιόν για καθολική αλληλέγγυα μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου κατά 15%, επιβάλει απόλυτη προστασία του πουτινικού κρατικοολιγάρχη, τοποτηρητή της Θεσσαλονίκης και ιδιοκτήτη του ΟΠΕΝ Σαββίδη και, πάνω απ όλα, ανατινάζει κάθε απόπειρα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ να μην προσχωρήσει η ταλαντευόμενη Τουρκία στον ρωσοκινεζικό νεοχιτλερικό Αξονα. Ακόμα και όταν η κυβέρνηση για να μην εκτεθεί στην υπόλοιπη Ευρώπη και πιο πολύ στις ΗΠΑ, απελαύνει και αυτή μια σειρά ρώσους διπλωμάτες, ανάμεσα τους και τον καιριο για τη Ρωσία Γενικό Πρόξενο της στη Θεσσαλονίκη, Βλαντίμιρ Μαϊστρένκο, ο Μητσοτάκης τιμωρεί αργότερα και αποκεφαλίζει στο λεπτό και στο γόνατο αυτούς που τις έκαναν, τον επιχειρησιακό αρχηγό της ΕΥΠ Κοντολέοντα και τον ουσιαστικό πολιτικό του προϊστάμενο Δημητριάδη.

Πιο χαρακτηριστικά εχθρική απέναντι στην ουκρανική αντίσταση, είναι η στάση όχι μόνο σύσσωμων των κοινοβουλευτικών κομμάτων αλλά στην πράξη και της κυβέρνησης όταν πρόκειται να της δώσουν όπλα. Αυτή είναι η πρώτη και κύρια έμπρακτη δήλωση υποστήριξης κάθε αληθινού συμπαραστάτη του ουκρανικού λαού στο δίκαιο αγώνα του ενάντια στο βάρβαρο κατακτητή. Αυτό είναι και το πρώτο και πιο βασικό αίτημα της Ουκρανίας από την αρχή του πολέμου. Σε αυτό έχουν ανταποκριθεί ως τώρα με τα περισσότερα, βαρύτερα και αποτελεσματικότερα όπλα οι ΗΠΑ της προεδρίας Μπάιντεν. Μετά και αναλογικά πολλά σε σχέση με τις δυνατότητές της έχει δώσει η Βρετανία, όπως χιλιάδες πυραύλους μικρού βεληνεκούς και αντιαρματικούς πυραύλους καθώς και πολλά τεθωρακισμένα οχήματα. Το ίδιο και η Πολωνία και οι Βαλτικές. Ακόμα και παρά τις αρχικές επιφυλάξεις τους βαρύ οπλισμό και πυραύλους Stinger έχουν δώσει η Γερμανία, καθώς και η Δανία, η Ολλανδία. Η Ουκρανία πήρε πυραύλους και από την Αυστραλία. Η Σουηδία, η Νορβηγία, η Φινλανδία, το Βέλγιο έχουν δώσει αντιαρματικά όπλα, η Τσεχία όλμους και πολυβόλα. Όπλα έχουν δώσει επίσης η Γαλλία, η Πορτογαλία, η Ρουμανία και η Κροατία (https://www.capital.gr/diethni/3618869/ektos-apo-tin-ellada-poies-xores-stelnoun-boitheia-stin-oukrania-kai-ti-eidous). Η Ιταλία επί Ντράγκι έδινε σταθερά οπλισμό στην Ουκρανία, παρά τις διαμαρτυρίες των φασιστών από τη Λέγκα και τα Πέντε Αστέρια (Ασάφεια και έριδες για τα ιταλικά όπλα στην Ουκρανία).

Η Ελλάδα από την άλλη έχει δώσει λίγα και παλιά όπλα με τις πιο έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό της για αυτό. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Άμυνας, Παναγιωτόπουλος, έχουν αποσταλεί «τυφέκια και κάποια πολυβόλα, πυρομαχικά φορητού οπλισμού, σφαίρες και κυρίως βλήματα πυροβολικού διαμετρήματος 155  χιλιοστών και  τα παρελκόμενα αυτών» (https://www.ethnos.gr/Politics/article/211358/aytaeinaitaoplapoyesteilehelladasthnoykraniaopanagiotopoylosenhmerosethboylh).Είναι προφανής η δυσαναλογία των όπλων που έχει στείλει η Ελλάδα με τον αντίστοιχο οπλισμό που έχουν στείλει άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει καν προθυμοποιηθεί να διαθέσει στην Ουκρανία τα πυραυλικά συστήματα S-300 που έχει προμηθευτεί από τη Ρωσία, ενώ σε δωρεά τέτοιων συστημάτων στην Ουκρανία έχει ήδη προχωρήσει η Σλοβακία (https://www.huffingtonpost.gr/entry/to-ainiyma-ton-peraelon-s-300-sten-oekrania_gr_6253ec56e4b0be72bfebc670).

Σύσσωμη η αντιπολίτευση με επικεφαλής το ψευτοΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν δώσει τεράστιες διαστάσεις στο θέμα της αποστολής ειδικά των ρώσικων τανκς ΒΜΡ-1 στην Ουκρανία, χωρίς η κυβέρνηση Μητσοτάκη να αποκαλύπτει την απαίτηση αυτή της αντιπολίτευσης σαν εντελώς ουσιαστική πρακτική της σύμπλευση με τη Ρωσία και σαν εγκληματική για την Ευρώπη και την Ελλάδα. Αντίθετα ψελλίζει αντί για απάντηση το εξής απολογητικό: Πρέπει να δώσουμε όπλα στην Ουκρανία, γιατί όλοι δίνουν στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ και εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς γιατί θα απομονωθούμε από τη Δύση και αν απομονωθούμε από αυτήν θα κερδίσει ο μόνος πραγματικός μας εχθρός που είναι η Τουρκία. Στην πραγματικότητα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη η βοήθεια στην Ουκρανία είναι ένας τρόπος για να χτυπήσει η χώρα μας την Τουρκία, δηλαδή μια δύναμη που είναι ενδιάμεση σε σχέση με τη Ρωσία, δηλαδή έχει και αντιστάσεις απέναντι στη Ρωσία, και μάλιστα να τη χτυπήσει σε συμμαχία με τη Δύση, έτσι ώστε να τη στείλει μια ώρα αρχύτερα στην αγκαλιά της προηγούμενης.

Πάντως το καλύτερο για αυτήν την κυβέρνηση θα ήταν είτε να καθυστερήσει πολύ η παράδοση των ρωσικών τανκς, ή καλύτερα να μην φτάσουν ποτέ στην Ουκρανία μόνο που γι αυτό δεν θέλει να φαίνεται ότι φταίει η Ελλάδα ώστε να μην πέσει στα μάτια της Δύσης, ειδικά των ΗΠΑ, και έτσι δεν θα διευκολύνεται η αντιτουρκική πολιτική της. Αυτός είναι ο λόγος που ψάχνει για προσχήματα για καθυστερήσεις και διαρκώς βρίσκει τέτοια ενώ η αντιπολίτευση της προσφέρει καινούργια.

Αρχικά η κυβέρνηση είπε ότι θα δώσει τα ρώσικα τανκς ΒΜΡ-1 (δηλαδή οπλισμένα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και όχι κύρια άρματα μάχης) στην Ουκρανία και θα τα αντικαταστήσει με άλλα πιο καινούργια που θα της δώσει η Γερμανία στη θέση αυτών. Τότε η αντιπολίτευση με επικεφαλής τον ΣΥΡΙΖΑ ξεσηκώθηκε να μην δώσει η Ελλάδα τα τανκς για να μην αδυνατίσει η άμυνα των νησιών του ανατολικού Αιγαίου. Η κυβέρνηση απάντησε ότι δεν θα τα δώσει παρά μόνο αν παραλάβει πρώτα τα γερμανικά τανκς. Αυτά καθυστέρησαν σε μια μεγάλη γραφειοκρατική και τεχνική διελκυστίνδα οπότε για καιρό τα ρωσικά τανκς καρφώθηκαν στην Ελλάδα. Κάποια στιγμή κάτω από τις ουκρανικές πιέσεις η κυβέρνηση έστειλε μερικά ρώσικα τανκς από τα νησιά στη Θεσσαλονίκη για να μεταφερθούν στην Ουκρανία και αυτά αντικαταστάθηκαν με άλλα από την ηπειρωτική Ελλάδα. Όμως και πάλι τα τανκς δεν ξεκίνησαν γιατί το ελληνικό ΥΠΕΞ ζήτησε να μην πάνε απευθείας τα τανκς από την Ελλάδα στην Ουκρανία αλλά να πάνε στη Γερμανία σαν μια ελληνογερμανική ανταλλαγή και μετά η Γερμανία να τα στείλει σαν δικά της στην Ουκρανία, ώστε να μην εκτεθεί η Ελλάδα απέναντι στη Ρωσία. Η Γερμανία δεν δέχεται να αναλάβει αυτή την ευθύνη (https://www.newsbreak.gr/amyna/366437/paroplizoyn-tethorakismena-me-skoteines-diadikasies/). Ουσιαστικά πρόκειται για ελληνική πολιτική υπαναχώρηση και όχι για ένα διαδικαστικό ζήτημα.

Τη βοήθεια στην κυβέρνηση σε αυτή την υπαναχώρηση τη δίνουν οι αμέσως μετά τον Λαφαζάνη πιο ανοιχτοί ρωσόδουλοι του ψευτοΚΚΕ, που λένε ότι ο βαρύς εξοπλισμός της Ουκρανίας από την Ελλάδα θα θυμώσει δικαίως την απειλούμενη από το ΝΑΤΟ Ρωσία οπότε η Ελλάδα μπορεί να δεχτεί τα πυρά της (από την ερώτηση των βουλευτών ψευτοΚΚΕ στη Βουλή για όπλα «την περίοδο που διανύουμε, γίνονται πιο εμφανείς οι κίνδυνοι των κυβερνητικών επιλογών, στο πλαίσιο της εμπλοκής της Ελλάδας στα σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. «Τόσο οι συνεχιζόμενες απειλητικές δηλώσεις Ρώσων αξιωματούχων εξαιτίας αυτής όσο και η καταδρομική ενέργεια κατάληψης των δύο ελληνόκτητων δεξαμενοπλοίων από το Ιράν, δείχνουν πού οδηγούνται τα πράγματα, με τη μετατροπή της Ελλάδας σε “σημαιοφόρο” των αμερικανοΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση σε όλα τα μέτωπα. Κυριολεκτικά διαμορφώνεται ένα εκρηκτικό “κοκτέιλ”, με τα συστατικά του να υπονομεύουν δραματικά την ασφάλεια του ελληνικού λαού κι όχι μόνο και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας», https://www.rizospastis.gr/columnPage.do?publDate=4/6/2022&columnId=9227). Για να πειστεί η ελληνική κοινή γνώμη για τον κίνδυνο χωρίς η κυβέρνηση να καταγγείλει το ρώσικο τύπο έρχονται τελευταία και μια σειρά άρθρα του που λένε με δυο λόγια ότι αφού η «ορθόδοξη» Ελλάδα πάει ενάντια στη Ρωσία που την απελευθέρωσε από την Τουρκία θα πληρώσει την αγνωμοσύνη της με το ότι η Ρωσία δεν θα κάνει τίποτα για να εμποδίσει την Τουρκία να επιτεθεί στην Ελλάδα (https://www.tovima.gr/2022/06/10/sports/rosiko-dimosieyma-giati-i-ellada-tha-plirosei-apo-tis-protes-gia-ti-rosofovia-odeyei-se-polemo/).

Η Ουκρανία έχει ανάγκη τα αντιαρματικά οχήματα ΒΜΡ-1 ρώσικης κατασκευής επειδή ο ουκρανικός στρατός ξέρει από παλιά να τα χειρίζεται και δεν χρειάζεται να χάσει χρόνο εκπαίδευσης γι αυτό. Τα BMP-1 είναι κατασκευής του 1966 (!) και η Ελλάδα τα αγόρασε το 1994, από το απόθεμα της Ανατολικής Γερμανίας (https://www.ethnos.gr/Politics/article/210400/giatitabmp1poystelneihelladasthnoykraniaeinaishmantikagiatokieboposeginehsymfoniamethgermania). Τα συγκεκριμένα όπλα αγοράστηκαν από τη Γερμανία με τη συμφωνία ότι για να μεταβιβαστούν σε τρίτη χώρα χρειάζεται άδεια από τη Γερμανία, και τέτοια άδεια έχει ήδη δοθεί. Κι όμως επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και επί υπουργίας Καμμένου το 2019, η Ελλάδα παραχώρησε 101 ΒΜΡ-1 στην Αίγυπτο, για να ενισχύσει τη συμμαχία με το ρωσόφιλο δικτάτορα Σίσι, με συνοπτικές διαδικασίες χωρίς καν να ζητήσει την άδεια της Γερμανίας, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της τελευταίας (https://www.newsbreak.gr/ellada/365203/germanika-kolpa-me-ta-tethorakismena/).

Η ελληνική κυβέρνηση όμως για την παράδοση των ΒΜΡ-1 στην Ουκρανία κωλυσιεργεί και με πρόσχημα τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, περιμένει να λυθεί και η τελευταία γραφειοκρατική λεπτομέρεια για την παράδοση των αντιαρματικών από τη Γερμανία. Πόσο ελεεινή είναι λοιπόν η στάση των ελληνικών καθεστωτικών κομμάτων ενώ η χώρα μας έχει μεγάλο περιθώριο χρόνου για να ανανεώσει το στρατιωτικό της οπλισμό αφού δεν έχει ανοιχτό κανένα θερμό πολεμικό μέτωπο, ενώ η Ουκρανία έχει μηδέν χρόνο αναμονής για να τα παραλάβει αφού σε κάθε μέρα, σε κάθε βδομάδα, σε κάθε μήνα πολέμου μετράει νεκρούς, επιθέσεις σε άμαχο πληθυσμό, καταστροφές υποδομών. Κι όμως παρόλο που τα πιο σύγχρονα αντιαρματικά οχήματα για την Ελλάδα είναι έτοιμα και εξασφαλισμένα από τη Γερμανία, η κυβέρνηση δεν βιάζεται καθόλου, και όσο καθυστερεί τόσο δυναμώνουν οι διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης ενάντια στη συμφωνία.

 

Η ελεεινή στάση της αντιπολίτευσης στη Βουλή και πόσο βοηθάει τον Μητσοτάκη να καθυστερεί τα ΒΜΡ-1 αφού δεν την αποκαλύπτει

 

Επικεφαλής αυτής της καμπάνιας της αντιπολίτευσης είναι το ψευτοΚΚΕ. Όπως αναφέρει ο Ριζοσπάστης, ο βουλευτής του ψευτοΚΚΕ Ν. Παπαναστάσης στη συνεδρίαση της Βουλής όπου ο Παναγιωτόπουλος έδωσε την ενημέρωση για τα όπλα τοποθετήθηκε ως εξής: «απαντώντας αρχικά στην αναφορά του υπουργού περί «απρόσμενης» επέμβασης της Ρωσίας στην Ουκρανία, σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν δικαιούται να κάνει τέτοιες αναφορές και συμπλήρωσε ότι η επέμβαση «ήταν προδιαγεγραμμένη, βάλατε το χέρι σας, όταν στήνατε ΝΑΤΟικές βάσεις στα σύνορα Ουκρανίας - Ρωσίας, 500 χιλιόμετρα από τη Μόσχα, 80 χιλιόμετρα από το Λένινγκραντ, αυτό που λένε σήμερα Αγία Πετρούπολη, βάλατε το χεράκι σας λοιπόν» (https://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=9/6/2022&pageNo=4). Πόσο απέχει στ’ αλήθεια η τοποθέτηση αυτή από την αφίσα του Λαφαζάνη; Στη συνέχεια ο βουλευτής του ψευτοΚΚΕ επικαλέστηκε τον «ιδρώτα του ελληνικού λαού» που πληρώνει τα όπλα που στέλνουμε στην Ουκρανία, λες και τα όπλα πηγαίνουν σε κανένα ουκρανικό μονοπώλιο, και όχι στα χέρια των ουκρανών πατριωτών, των ουκρανών εργατών που χύνουν εκτός από τον ιδρώτα τους αυτή τη στιγμή και το αίμα τους για να υπερασπιστούν τη ζωή τους και τη χώρα τους προσφέροντας μία ανεκτίμητη συνεισφορά στο μεγάλο αγώνα που έχουν να δώσουν όλοι οι λαοί απέναντι στους νέους Χίτλερ όταν θα έρθει η ώρα της μεγάλης τους επίθεσης (https://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=9/6/2022&pageNo=4).

Η πιο χαρακτηριστική όμως για τον κυνισμό της, και τον εμπαιγμό απέναντι σε ένα λαό που ηρωϊκά και μαζικά αντιστέκεται στην ισοπεδωτική κτηνώδη επίθεση του ρώσικου στρατού με ναζιστικές μεθόδους εξόντωσης και βασανισμού άμαχου πληθυσμού, είναι η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αραχωβίτη: «Αντί λοιπόν να στέλνετε επιθετικό υλικό, γιατί τα καλάσνικοφ και τα αντιαρματικά και τα αντιαεροπορικά δεν είναι αμυντικό υλικό, προφανώς είναι επιθετικό υλικό, να σταλεί αμιγώς ανθρωπιστική βοήθεια και μέσα σε αυτή και σαν χειρονομία, αν θέλετε, ενδεχομένως όχι σαν λύση γιατί μιλάμε για μεγάλα αποθέματα σαν χειρονομία και σαν σηματοδότηση να σταλεί και σταφίδα, ένα ιδιαίτερα θρεπτικό προϊόν για τις κρύες συνθήκες που υπάρχουν στον πόλεμο για τους ανθρώπους, τους αμάχους, που απομακρύνονται, στις σκηνές που βλέπουμε μέσα στο κρύο με τα πόδια. Θα μπορούσε να λειτουργήσει σωτήρια και για τις ίδιες τους τις ζωές. Το έχουμε, προτιμήσαμε να μην το κάνουμε» (https://www.iefimerida.gr/politiki/arahobitis-syriza-anti-gia-opla-na-steiloyme-stafida-stin-oykrania). Τους σκέφτεται ο Αραχωβίτης τους Ουκρανούς στις «κρύες συνθήκες που υπάρχουν στον πόλεμο» λες κι έχουν να αντιμετωπίσουν κανένα παγετώνα, και όχι δολοφόνους, βασανιστές, και βιαστές.

Σημειώνουμε εδώ την άθλια στάση του Ανδρουλάκη. Ποτέ δεν υποστήριξε με θέρμη το αίτημα για αποστολή όπλων, ενώ σε δήλωση που είχε κάνει όταν ξεκίνησε η εισβολή, για να φανεί καλός στα μάτια των σοσιαλδημοκρατών της Ευρώπης και κυρίως των ΗΠΑ μόνο συναίνεσε στη βοήθεια της Ουκρανίας με όπλα, έβαλε έναν βασικό αστερίσκο που ματαίωνε αυτή τη θέση. Με δεδομένη την αντίθεση ΣΥΡΙΖΑ, ψευτοΚΚΕ, Βελόπουλου, είπε ότι για αυτά τα «μείζονα θέματα είναι αναγκαία η συνεννόηση και η ενημέρωση των πολιτικών δυνάμεων πριν τη λήψη των σχετικών αποφάσεων» (https://www.protothema.gr/politics/article/1216962/androulakis-nai-stin-apostoli-oplon-stin-oukrania-anagaia-i-sunennoisi-gia-tetoia-themata/).

Κατά πόδας τον ακολούθησε σε αυτό το μονοπάτι και ο Βαρουφάκης ο οποίος σε ομιλία του στη Βουλή για το θέμα, αφού πλειοδότησε ακόμα περισσότερο από τον Ανδρουλάκη σε καταγγελία του «βάρβαρου» Πούτιν, και επαίνους για την «παλλαϊκή άμυνα» της Ουκρανίας, κατάληξε σε σύσταση στους Ουκρανούς να παραμείνουν ουδέτεροι (!!!) αν θέλουν να αποτινάξουν την «μπότα του κατακτητή», να μη ζητάνε να μπούνε στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, να μην ακολουθούν τον καταστροφικό δρόμο του αιματοκυλίσματος χωρίς τέλος στον οποίο τους οδηγούν κυρίως οι ΗΠΑ και οι Βρυξέλλες που στοιχίζονται πίσω από τις ΗΠΑ (!!!) και ζήτησε με τη σειρά του από το Μητσοτάκη αν είναι να στέλνει όπλα να ζητάει τη συναίνεση της Βουλής (https://mera25.gr/gianis-varoufakis-katapafsi-aposyrsi-oudeterotita-stin-oukrania/). Δεν παρέλειψε να κάνει κάλεσμα σε Κουτσούμπα και Τσίπρα για αντιπολεμικό μέτωπο. Τέτοιοι διπρόσωποι πολιτικοί απατεώνες που είναι από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο, δεν έχουν κανένα πρόβλημα να μοιράζονται την πολιτική σκηνή με ένα σταυροφόρο του Πούτιν όπως ο Λαφαζάνης. Μάλλον τον ζηλεύουν που αυτός ξεσαλώνει χωρίς να τον βαραίνουν οι αλυσίδες της φιλοευρωπαϊκής βιτρίνας όπως τους Ανδρουλάκη, Βαρουφάκη και Τσίπρα, ή της «επαναστατικής αντικαπιταλιστικής» του Κουτσούμπα.

Αντί οι Μητσοτάκης και Δένδιας να περνάνε σε επίθεση στα κόμματα της αντιπολίτευσης για την άθλια στάση της σύμπλευσης με τους νεοχιτλερικούς, είναι μόνιμα απολογητικοί απέναντι τους και επιθετικοί απέναντι στην Ευρώπη την οποία επικρίνουν για χλιαρή υποστήριξη της Ελλάδας στην αντιπαράθεση με την Τουρκία, και συστηματικά προβάλουν το άθλιο επιχείρημα ότι όπως η Ευρώπη ζητάει από την Ελλάδα να στηρίξει την Ουκρανία, έτσι και η Ευρώπη πρέπει να στηρίξει την Ελλάδα, όπου στήριξη εννοείται η εγκατάλειψη κάθε πολιτικής διαπραγμάτευσης και συνεννόησης, και η κατά μέτωπο αντιπαράθεση της Ε.Ε. με την Τουρκία για να πέσει πιο ορμητικά στην αγκαλιά της Μόσχας. Στην περίπτωση των αντιαρματικών ΒΜΡ-1 αποκαλύφθηκε αυτός ο άθλιος πολιτικός εκβιασμός της ελληνικής πλευράς. Οι διαδικασίες για την παράδοση των αντιαρματικών ξαφνικά επισπεύστηκαν όταν η γερμανίδα υπουργός εξωτερικών Μπέρμποκ, θερμή στην υποστήριξη της ουκρανικής αντίστασης, επισκέφτηκε την Ελλάδα και έκανε δηλώσεις υπέρ της Ελλάδας στη σύγκρουση της με την Τουρκία στο θέμα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών, ρίχνοντας ουσιαστικά στην Τουρκία όλη την ευθύνη, και την κατηγορία για αμφισβήτηση της κυριαρχίας των νησιών, σπάζοντας την παράδοση των πιο προσεκτικών τοποθετήσεων της Γερμανίας που ζητάνε συνεννόηση ανάμεσα στις δύο χώρες. Είναι χαρακτηριστική η κριτική του εκπρόσωπου των Χριστιανοδημοκρατών για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Γιόχαν Βάντεπουλ, που «επέκρινε το νέο στιλ εξωτερικής πολιτικής της Αναλένα Μπέρμποκ χαρακτηρίζοντας το ύφος της "αδέξιο" και λέγοντας ότι η κριτική που άσκησε στην Τουρκία "δεν βοηθάει κανέναν". Όπως είπε: Χρειαζόμαστε μακροπρόθεσμα και τις δύο χώρες ως εταίρους -όχι μόνο αλλά κυρίως στο ΝΑΤΟ". (https://www.capital.gr/politiki/3650664/germania-ellada-kleinei-i-antallagi-oplikon-sustimaton).

Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το ελληνικό πολιτικό σύστημα εξουσίας, οι ηγεσίες κυβέρνησης και αντιπολίτευσης παίζουν το παιχνίδι της Μόσχας φροντίζοντας πάντα να μη χαλάνε την ευρωπαϊκή βιτρίνα που προβάλλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

33de7fdb3721a80a6f2475b16576b6b7 L

Πρόκειται για άθλια και ύπουλη στάση προβοκαρίσματος της αντιρώσικης πολιτικής της Ευρώπης, και προδοσίας απέναντι στον ηρωϊκό αγώνα του ουκρανικού λαού, που έχει τις πιο αρνητικές συνέπειες και για τη χώρα και για το λαό μας σε αντίθεση με ότι ισχυρίζονται οι πρόθυμοι νεροκουβαλητές του Κρεμλίνου. Σήμερα, το πρώτο και μεγαλύτερο καθήκον των ευρωπαϊκών λαών και χωρών είναι να συγκροτούν και να οργανώνουν την αντίσταση τους στους νέους Χίτλερ για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την επίθεση που μοιραία θα εξαπολύσουν ενάντια στην Ευρώπη και που ήδη τώρα διεξάγουν μέσα από τον ενεργειακό εκβιασμό, με πιο άμεσο καθήκον την ενίσχυση της ουκρανικής αντίστασης.