Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ: ΟΙ ΣΑΜΠΟΤΕΡ ΤΟΥ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΓΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ

Δημαγωγούν και κρύβονται πίσω από το αληθινό πλήγμα που δέχτηκε συνολικά η αγροτιά της Ευρώπης από την αύξηση του κόστους παραγωγής λόγω της ρώσικης εισβολής στην Ουκρανία και της λαθεμένης ευρωπαϊκής πολιτικής της «πράσινης μετάβασης»

Από τα μέσα Γενάρη οι αγρότες της χώρας ξεκίνησαν διαδηλώσεις για το ενεργειακό κόστος και για αποζημιώσεις με μπλόκα και κλεισίματα δρόμων, που κλιμακώθηκαν με το κατέβασμα των τρακτέρ στην Αθήνα. Παρόλο που υπάρχουν διαφοροποιήσεις ανάμεσα στα μπλόκα ανάλογα με την περιοχή, οι βασικοί επικεφαλής τους και διαμορφωτές των αιτημάτων, ιδιαίτερα στο συντονιστικό της Νίκαιας που παίρνει τις κεντρικές αποφάσεις, είναι από το ψευτοΚΚΕ, και από πίσω ακολουθεί και ο ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αναγνωρίζει σαν ηγεσία και εκφραστή των αγροτών ακριβώς αυτό το συντονιστικό, και μάλιστα με αυτό μόνο συναντιέται ο πρωθυπουργός. Έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι αυτή η αναγνώριση κινείται στο πλαίσιο της όλο και πιο φανερής συμμαχίας της Μητσοτακικής ηγεσίας της ΝΔ με το ψευτοΚΚΕ.

Οι τωρινές αγροτικές κινητοποιήσεις έρχονται στον απόηχο του ευρωπαϊκού κινήματος των αγροτών, που ξέσπασε ορμητικά με τον κύριο όγκο του να βρίσκεται στους αγρότες της Γαλλίας και της Γερμανίας. Το δίκαιο κεντρικό πανευρωπαϊκό αίτημα αυτού του κινήματος ήταν να παρθούν πίσω πολλά από τα κοστοβόρα και επιβαρυντικά μέτρα για την παραγωγή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής για τη λεγόμενη «πράσινη μετάβαση» (ξαφνικά πολύ λιγότερα φυτοφάρμακα, υπερβολικά απότομη αύξηση αγρανάπαυσης κλπ) που ανεβάζουν αφόρητα πλέον το κόστος της παραγωγής, σε μια εποχή που η Ευρώπη γενικά και οι αγρότες ιδιαίτερα χτυπήθηκαν από το πληθωριστικό χτύπημα που έφερε η ρώσικη επίθεση στην Ουκρανία, αλλά και την αύξηση των εισαγωγών των φτηνών σιτηρών από την Ουκρανία που αυτή δεν μπορούσε να τα εξάγει στην ίδια έκταση όπως πριν στον υπόλοιπο κόσμο. Έχουμε ήδη μπει στην πρώτη φάση της εποχής του τρίτου παγκόσμιου πολέμου, και αυτά τα μέτρα κατά της υπερθέρμανσης δεν πρέπει να αδυνατίζουν την Ευρώπη και την αγροτική της οικονομία μονομερώς και δυσανάλογα σε σχέση με τις άλλες χώρες. Το πρώτο πρόβλημα που έχει η Ευρώπη είναι ο πόλεμος που έρχεται και τα πρώτα της καθήκοντα είναι ο εξοπλισμός και η ανάπτυξη όσο γίνεται της αυτάρκειας της σε πρώτες ύλες για να αντέξει έναν αποκλεισμό.

Αυτό το δίκαιο κεντρικό αίτημα δικαιώθηκε από την Κομισιόν που πήρε πίσω αρκετούς από τους περιορισμούς στα φυτοφάρμακα, και στην αγρανάπαυση, κάτι που κερδήθηκε και για τους έλληνες αγρότες αφού πρόκειται για αλλαγή στην ΚΑΠ.

Απέναντι στις κυβερνήσεις τους οι αγρότες σε Γερμανία, Γαλλία, Βέλγιο και κυρίως στο νότο είχαν να προβάλουν και άλλα αιτήματα για διάφορα επιμέρους μέτρα εισοδηματικής ενίσχυσης, διατήρησης φοροαπαλλαγών κλπ. Αλλά τα μπλόκα σε Βερολίνο, Παρίσι, Βρυξέλλες αποσύρθηκαν μετά την πανευρωπαϊκή κινητοποίηση με τα τρακτέρ στις Βρυξέλλες όταν το κεντρικό και πανευρωπαϊκό αίτημα ικανοποιήθηκε μέσα από την τροποποίηση της ΚΑΠ.

Στην Ελλάδα δεν υπήρξε σχεδόν καμία επαφή με αυτό το δίκαιο πανευρωπαϊκό κίνημα παρά μόνο προσχηματικά, και μόνο για να χρησιμοποιηθεί σαν ένα ακόμα αντιευρωπαϊκό επιχείρημα στο εσωτερικό της χώρας για να φορτωθούν οι ευθύνες για όλα τα δεινά των αγροτών στην Ευρώπη και στην πολιτική της. Εδώ λοιπόν αντίστροφα πάνω στον απόηχο του πανευρωπαϊκού κινήματος, προωθήθηκε συντριπτικά πια από το ψευτοΚΚΕ ένα κίνημα μπλόκων που δεν είχε ούτε ένα αίτημα για αναδιάρθρωση της γεωργικής παραγωγής, δηλαδή για το μεγάλο πρόβλημα της ελληνικής γεωργίας που είναι η πολύ χαμηλή παραγωγικότητα της που φέρνει μεγάλη οικονομική πίεση στους αγρότες και ιδιαίτερα ακριβές τιμές για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα. Δεν υπήρχε ούτε ένα αίτημα για μέτρα παραγωγικού εκσυγχρονισμού, και μπήκαν σε εντελώς δεύτερη μοίρα ή εξαφανίστηκαν εντελώς ζωτικά στρατηγικής σημασίας και δίκαια αιτήματα υποδομών (αντιπλημμυρικών, υδρευτικών, φραγμάτων κλπ), τη στιγμή που η αγροτική παραγωγή στη χώρα αργοπεθαίνει και επιβιώνει με φθηνούς εργάτες γης, κάτι που γίνεται εντελώς αποδεκτό από τη λεγόμενη αριστερά που δεν βάζει εδώ και χρόνια ούτε μισό αίτημα γι αυτούς ακριβώς γιατί η βάση της είναι τα αφεντικά τους.

Η κινητοποίηση των μπλόκων είχε μόνο βραχυπρόθεσμα αιτήματα μιας χρήσης για φτηνό ρεύμα και πετρέλαιο και φτηνότερα αγροτικά εφόδια με μείωση του ΦΠΑ. Συγκεκριμένα εφτά λεπτά στην κιλοβατώρα, και αφορολόγητο πετρέλαιο για όλους ανεξαίρετα στην αντλία, αντί για μεγαλύτερες ελαφρύνσεις στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης που περνάει μέσα από έλεγχο της χρήσης του αγροτικού πετρελαίου. Το αφορολόγητο πετρέλαιο στην αντλία σημαίνει ουσιαστικά απουσία κρατικών ελέγχων.

Έτσι γίνεται στη χώρα μας ιδιαίτερα τα χρόνια μετά την χρεωκοπία. Κάθε κινητοποίηση για κάθε πραγματική ανάγκη, την καπελώνουν οι φιλορώσικες αντιευρωπαϊκές δυνάμεις, με ειδίκευση στο σαμποτάζ της παραγωγής. 

Αυτά τα αιτήματα διανθίστηκαν με αιτήματα ομοιόμορφα για φτωχομεσαίους και πλούσιους αγρότες που ήταν αόριστα και δημαγωγικά για αποζημιώσεις από κάθε είδους ζημία που προκλήθηκε από μη ευνοϊκό κλίμα για την παραγωγή (δεν πρόκειται για τις καταστροφές της παραγωγής στη Λάρισα ή αλλού που αποζημιώνονται με ειδικές ρυθμίσεις), και για άμεσες ενισχύσεις στις πρώτες ύλες και στον εξοπλισμό. Παραθέτουμε στο τέλος του άρθρου τα αιτήματα των μπλόκων όπως αναγράφονται στην επιστολή που έστειλαν στο Μητσοτάκη στις 7 Φλεβάρη μετά τη σύσκεψή τους στη Νίκαια της Θεσσαλίας.

Χαρακτηριστικό για το πως επικεντρώθηκε σε αυτά τα αιτήματα μόνο το Συντονιστικό των μπλόκων της Λάρισας, υπό την ηγεσία του ψευτοΚΚΕ, όταν ποδοπάτησε τους αγρότες των παρακάρλιων περιοχών της Θεσσαλίας που είχαν από την αρχή διαφορετικά και πολύ πιο προοδευτικά αιτήματα τα οποία έχουν βγει μέσα από την πάλη τους με τις καταστροφικές πλημμύρες του κάμπου. Πρόκειται για μια τεράστια καταστροφή της καρδιάς της αγροτικής παραγωγής από πλημμύρες, με εγκληματική ευθύνη του κράτους από το σαμποτάρισμα των αντιπλημμυρικών έργων, ιδιαίτερα της εκτροπής του Αχελώου. Το κίνημα αυτό όχι μόνο δεν έγινε κύριο αντικείμενο της ενιαίας πάλης όπως έπρεπε αλλά τσαλαπατήθηκε και εργαλειοποιήθηκε. Δηλαδή πνίγηκαν τα ειδικά του αιτήματα για αποζημιώσεις και κυρίως για έργα υποδομών αντιπλημμυρικά και αρδευτικά για να ζήσει η αγροτική παραγωγή στον κάμπο της Θεσσαλίας και σκεπάστηκαν από ένα γενικό αίτημα-σούπα για γενικές και καθολικές αποζημιώσεις στο 100% από ζημιές που προκάλεσαν οι κλιματολογικές συνθήκες. Δηλαδή προσπάθησε το ψευτοΚΚΕ να κάνει το κίνημα των πλημμυροπαθών «παράρτημα» του. Τελικά στην πρώτη συνάντηση με τον πρωθυπουργό αυτός δεν κάλεσε τους Θεσσαλούς και το Συντονιστικό, δηλαδή το ψευτοΚΚΕ δεν μίλησε γι αυτούς. Το ότι το «παράρτημα» της Θεσσαλίας αγνοήθηκε τόσο από την ηγεσία των μπλόκων όσο και από τον ίδιο τον Μητσοτάκη το καταγγέλλουν οι Θεσσαλοί αγρότες που γι αυτό το λόγο αποχώρησαν από τα μπλόκα και ζήτησαν ξεχωριστή συνάντηση με τον Μητσοτάκη που αυτός ο γαλάζιος κνίτης αποφάσισε να την κάνει στις 11 Μάρτη, αρκετά μακριά, τότε που τα μπλόκα θα έχουν ξεφουσκώσει, αφού πάρουν ότι μπορούν, και αυτοί θα είναι απομονωμένοι.

Η κυβέρνηση έδωσε κάποια μέτρα για ρεύμα και πετρέλαιο ώστε το ψευτοΚΚΕ να εμφανιστεί αποτελεσματικό στα μάτια των αγροτών. Στη συνέχεια το ψευτοΚΚΕ κατέβασε τους αγρότες σε μια μεγαλοπρεπή πορεία τρακτέρ στην Αθήνα και μετά έστησε μια μεγαλοπρεπή παράσταση ισχύος του στο Σύνταγμα. Εκεί είχε έτοιμους τους φοιτητές του, το άλλο κίνημα του στο οποίο επίσης ο προβοκάτορας Μητσοτάκης, με τον τρόπο με τον οποίο προωθεί το νομοσχέδιο του για την Παιδεία, έχει δώσει πολιτική ηγεμονία στα Πανεπιστήμια. Η κυβέρνηση δεν έδωσε τίποτα στους αγρότες γι αυτό το κατέβασμα, αλλά αυτοί δεν έκαναν την παραμικρή εχθρική πολιτική κίνηση εναντίον της κυβέρνησης και δεν είχαν απολύτως καμία ένταση με την αστυνομία. Ισα-Ισα οι αγρότες βγάζαν μαζί της φωτογραφίες αγκαλιά πράγμα ολότελα φυσικό καθώς ο Μητσοτάκης δήλωνε ότι η  διαδήλωση με τα τρακτέρ τον βοηθούσε να πάει στις Βρυξέλλες να αλλάξει την ΚΑΠ και να φέρει λεφτά να δώσει στους αγρότες! Αυτή είναι ταξική πάλη. Ενωμένοι οι «κομμουνιστές» φίλοι του ναζιΠουτιν και της ναζιΧαμάς με τον «ευρωπαίο φιλελεύθερο»  πρωθυπουργό για να δώσουν μια μαχαιριά στην πλάτη των λαών της Ευρώπης. Γι αυτό δήλωσαν ότι ετοιμάζονται για το δεύτερο γύρο στις 26 Φλεβάρη όταν θα γίνει η σύσκεψη των υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης για την ΚΑΠ.

Το ελληνικό κράτος στα ευρωπαϊκά όργανα ζητάει συνήθως περισσότερα και πιο εύκολα κονδύλια για αποζημιώσεις και ενισχύσεις, ζητάει δηλαδή να κάνει μία βουτιά στα αποθεματικά της Ευρώπης για να τα δώσει στους αγρότες με τον τρόπο που θα βοηθήσει όχι τους ίδιους αλλά αυτούς που φταίνε για την αποβιομηχάνιση της χώρας γενικά και της γεωργίας ειδικότερα.  Τέτοιου είδους παροχές είναι μόνο ένα προσωρινό παυσίπονο, καλύτερα  όπιο για να ξεχνιούνται, από τη διαρκή πορεία προς τη μείωση του εισοδήματος του που φέρνει η διάλυση της αγροτικής παραγωγής.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Μητσοτάκης δήλωσε ότι αν είχε κι άλλα λεφτά θα τα έδινε στους αγρότες, αλλά έξυσε τον πάτο. Δεν τους είπε όμως, και ούτε οι επικεφαλής του το ζήτησαν πως θα αναπτύξουν μεθόδους όπως η ηλεκτροπαραγωγή από βιομάζα που αναπτύσσεται πια σε όλη την Ευρώπη για φθηνή και άμεση παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος ιδιαίτερα σε μικρές αγροτικές μονάδες που κυριαρχούν στη χώρα μας. Όπως επίσης δεν μπήκε καθόλου ζήτημα για την καταπολέμηση της μεγάλης διαφθοράς στις επιδοτήσεις και στις επιστροφές του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, όπου σπαταλιώνται τεράστια ποσά που θα μπορούσαν να διατεθούν για να βοηθήσουν τους παραγωγούς. Έτσι έμεινε στον αέρα και το αίτημα για τον κυνήγι των λεγομένων ελληνοποιημένων προϊόντων που απαιτούν επίσης πυκνούς ελέγχους. Όλα αυτά δεν τα προβάλλουν οι αγροτοσυνδικαλιστές του ψευτοΚΚΕ ούτε του ΣΥΡΙΖΑ γιατί είναι οι μεγαλύτεροι προστάτες της διαφθοράς στο δημόσιο. Πρόκειται για τα ίδια κόμματα που δεν θέλουν κανένα εκσυγχρονισμό στην παραγωγή, καμία συγκέντρωση γης, κανένα εργοστάσιο βιοκαυσίμων, δεν θέλουν τη λιγνιτοπαραγωγή, δεν θέλουν καμία παραγωγή. Αυτοί σήμερα είναι οι επικεφαλής των μπλόκων.

 

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟ ΨΕΥΤΟΚΚΕ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

 

1. Θσμοθέτηση αγροτικού πετρελαίου

Μέχρι τώρα είναι θεσμοθετημένη η επιδότηση του αγροτικού πετρελαίου με ένα ποσό που δίδεται στον κάθε παραγωγό. Το νέο αίτημα είναι να επιδοτείται το πετρέλαιο στην αντλία. Εννοούν ότι θα επιδοτείται όσο πετρέλαιο καταναλώνει ο παραγωγός ανεξαρτήτως χρήσης, αφού θα επιδοτείται όσο πετρέλαιο παίρνει από την αντλία χωρίς να ζητείται κανένας έλεγχος για τη χρήση του. Οι εμπνευστές του νέου αιτήματος δεν ανάλυσαν γιατί η μέχρι σήμερα επιδότηση είναι κακή, οπότε πρέπει να αλλάξει, ούτε εξήγησαν γιατί το νέο αίτημα είναι δικαιότερο της μέχρι τα τώρα κατάστασης. Είναι δίκαιο αίτημα το αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως γινόταν μέχρι τώρα, αλλά πρέπει να υπάρχει έλεγχος.

2. Πλαφόν 7 λεπτά/Kwh στο αγροτοκτηνοτροφικό ρεύμα. 

Οι αγρότες πληρώνουν το ρεύμα που καταναλώνουν όπως και οι οικιακοί καταναλωτές. Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις πληρώνουν και περισσότερο. Για παράδειγμα η ΔΕΗ που έχει αγροτικό τιμολόγιο χρεώνει τιμή 0,152 €/ΚWh (2. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΑΔΜΗΕ η μεσοσταθμική τιμή εκκαθάρισης της αγοράς για το 2023 ήταν 0,133 €/ΚWh περίπου, δηλαδή διπλάσια από το ζητούμενο πλαφόν. 

Σύμφωνα με  τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Κομοτηνής, το κόστος για την άρδευση ενός στρέμματος είναι 40 ευρώ περίπου, ενώ μπορεί να φτάσει και τα 80 ευρώ για άρδευση από τις πομόνες (αντλίες γεωτρήσεων). Με μέσο κέρδος 80-100 ευρώ το στρέμμα, το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας είναι το πιο σημαντικό. Η κυβέρνηση έδωσε τη λύση της μείωσης του ρεύματος μέσω της επιδότησης κατασκευής φωτοβολταϊκών, γύρω στα 9 με 10 λεπτά, ενώ μέχρι σήμερα αποφεύγει σε συμμαχία με τους σοσιαλφασίστες σαμποτέρ την πιο απλή και φθηνή λύση που είναι μονάδα ηλεκτρικής παραγωγής βιοκαυσίμων σε κάθε Περιφέρεια.

3. Επιδότηση μέσων, εφοδίων και ζωοτροφών και κατάργηση του ΦΠΑ.

Ουσιαστικά εδώ ζητείται η επιδότηση των πρώτων υλών παραγωγής από το κράτος, μάλιστα δεν ζητούν και το ύψος της επιδότησης! Δηλαδή ζητείται όχι μόνο να επιδοτούνται τα υλικά που αγοράζουν αλλά να εισπράττονται και οι επιδοτήσεις της ΕΕ. Την ίδια στιγμή ζητάνε να καταργηθεί ο ΦΠΑ. Θα πρέπει όμως να διευκρινιστεί ποιος ΦΠΑ, αυτός των ειδών που αγοράζονται ή αυτός των ειδών που πωλούνται ή και οι δύο.

4. Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, … αναπλήρωση για όλες τις ζημιές. 

Πρόκειται δηλαδή για ένα εξασφαλισμένο εισόδημα βρέξει χιονίσει που λέμε. Αν όλοι οι ιδιοκτήτες μέσω παραγωγής ζητήσουν το ίδιο, τότε η χώρα θα χρεοκοπήσει την ίδια χρονιά. Ναι στις αποζημιώσεις για τις καταστροφές από καιρικά φαινόμενα. 

5. Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής ώστε το εισόδημα να καλύπτει τις βιοποριστικές και καλλιεργητικές ανάγκες. Πως μπορεί να γίνει αυτό για τους αγρότες και να μην γίνει για κάθε ιδιοκτήτη μέσων παραγωγής; Όταν δεν προσδιορίζονται επακριβώς αυτές οι ανάγκες μπορεί ο καθένας να θεωρήσει ότι ανάγκη θέλει και να ζητά ότι τιμή θέλει. 

6. Να παρθούν μέτρα και να γίνονται έλεγχοι από την Κυβέρνηση για να σταματήσουν οι «Ελληνοποιήσεις» προϊόντων φυτικής, ζωικής & μελισσοκομικής παραγωγής. Πρόκειται για ένα εντελώς δίκαιο αίτημα που δεν το παλεύουν όμως καθόλου στα μπλόκα, έχει μπει σχεδόν ονομαστικά στον κατάλογο.

7. Έργα υποδομής για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Χώρας. Αυτό μπήκε στον κατάλογο μόνο και μόνο για να μη θυμώσουν οι Θεσσαλοί που τους ποδοπάτησαν.

 

Χωρίς κίνημα για αναδιάρθρωση της παραγωγής που το σαμποτάρουν συστηματικά οι σοσιαλφασίστες που εμφανίζονται σαν σωτήρες της αγροτιάς δεν μπορεί να σωθεί ούτε η αγροτική παραγωγή, ούτε οι ίδιοι οι αγρότες. Σε αυτά τα μπλόκα τους εξαπατούν και τους δείχνουν σα μόνη διέξοδο τις βούτες στον κρατικό και στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό.

 

Διαβάστε εδώ άρθρο για την κατάσταση της αγροτικής παραγωγής στη χώρα

ΤΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΑ-Η ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΚΡΑΤΑΕΙ ΧΑΜΗΛΑ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΕΖΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ