Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ: Ο ΕΚΒΙΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΚΡΕΜΛΙΝΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας P. Szijjártó, αριστερά, με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Ν. Δένδια  σε συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, στις 21/03/2022. Αρχείο AP Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας P. Szijjártó, αριστερά, με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Ν. Δένδια σε συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, στις 21/03/2022. Αρχείο AP

Μπορεί η ελληνική πολιτική ηγεσία να καταγγέλλει με έμφαση την αναθεωρητική στάση της Τουρκίας – έγινε αναθεωρητική μετά τα 2020 όταν οι ρωσόφιλοι ενίσχυσαν τη θέση τους μέσα σε αυτήν εξαιτίας της προβοκατόρικης αντιτουρκικής πολιτικής των ελλήνων ρωσόφιλων- και να ζητά τη διπλωματική-στρατιωτική απομόνωσή της από τη Δύση, αλλά η συνολικότερη στάση της προδίδει τις πραγματικές προθέσεις της. Όχι μόνο γιατί η ίδια αυτή ηγεσία έχει αντιταχθεί σε κάθε σοβαρή προσπάθεια επίλυσης των χρόνιων διαφορών, αλλά και γιατί επιχειρεί τεχνηέντως να αμβλύνει τις αντιστάσεις των δυτικών κρατών απέναντι στην επιθετικότητα της Νο.1 αναθεωρητικής δύναμης στον πλανήτη που είναι η νεοχιτλερική Ρωσία, η χώρα που επιτίθεται και προσαρτά ανοιχτά εδάφη άλλων κρατών αρνούμενη μάλιστα τον εθνικό τους χαρακτήρα, όπως κάνει τώρα στην Ουκρανία.

 

Η επίσημη ελληνική στάση απέναντι στην Ουκρανία χαρακτηρίζεται από διπροσωπία. Για να μη φανεί αδιάφορη απέναντι στην ΕΕ και πιο πολύ απέναντι στις ΗΠΑ σχετικά με το ουκρανικό δράμα, η Αθήνα έστειλε όπλα στο Κίεβο, μεταξύ των οποίων ορισμένα παλιά σοβιετικής κατασκευής τεθωρακισμένα οχήματα, αλλά του αρνείται τα πιο εξελιγμένα Leopard όπως και τους πυραύλους S-300 που διαθέτει για να αποτρέπει τις δολοφονικές αεροπορικές επιθέσεις της Μόσχας. Αλλά κι αυτά τα 40 τεθωρακισμένα τα έδωσε κάθε άλλο παρά με την ψυχή της, αφού απαίτησε σε αντάλλαγμα να εξοπλιστεί η ίδια από τη Γερμανία με πιο σύγχρονα άρματα μάχης. Όμως τώρα μόνο η επίσημη Ελλάδα αποδεικνύει ότι ανήκει στο φιλορώσικο στρατόπεδο όταν όχι μόνο αρνείται να τιμωρήσει τρεις έλληνες εφοπλιστές γιατί σπάνε τις ευρωπαϊκές κυρώσεις της ενάντια στο ρώσικο πετρέλαιο μεταφέροντας το σε τρίτες χώρες αλλά γιατί σε ανοιχτή συμμαχία με την Ουγγαρία του Ορμπάν έβαλε βέτο στην τελευταία 11η σειρά κυρώσεων της ΕΕ ενάντια στη Ρωσία αν η ΕΕ επιμένει να συμπεριλάβει στη λίστα των κυρώσεων τους παραπάνω έλληνες εφοπλιστές.

Δημοσίευμα της LeMonde στις 23/5 αφηγείται το πρώτο περιστατικό στο οποίο η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνελήφθη να βγάζει τη μάσκα της συμπαράστασης στην Ουκρανία που την έπνιγε και να χτυπά τους ευρωπαίους «συμμάχους» της στο λαιμό μία μέρα μετά τις εκλογές της 21 του Μάη στη διάρκεια των οποίων θριάμβευσε προσποιούμενη τη φιλοευρωπαϊκή:

«Οι υπουργοί εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης τη Δευτέρα, 22 Μάη, δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν στην αποδέσμευση της όγδοης δόσης 500 εκατομμυρίων ευρώ για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό για την Ειρήνη που στοχεύει στην επιτάχυνση της μεταφοράς οπλισμού στην Ουκρανία. Ούτε προχώρησαν το 11ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, που περιλαμβάνει μέτρα για την πάταξη της παράκαμψης των κυρώσεων. (…) Δύο κράτη μέλη μπλόκαραν τη συζήτηση πάνω στα δύο ζητήματα. Όσον αφορά τον Μηχανισμό για την Ειρήνη, ένα εργαλείο για την επιδότηση δωρεών ευρωπαϊκών όπλων στην Ουκρανία, η Ουγγαρία αρνήθηκε να εγκρίνει νέα χρηματοδότηση. Όσο για τις κυρώσεις, η Ελλάδα αντιτάχθηκε στα μέτρα της ΕΕ κατά της παράκαμψης χρησιμοποιώντας το επιχείρημα ότι αυτά θα αδυνάτιζαν τους πλοιοκτήτες της».

Πρόκειται για ιδιωτικές εταιρείες που έχουν χαρακτηριστεί από την ουκρανική υπηρεσία καταπολέμησης της διαφθοράς «διεθνείς χορηγοί του πολέμου» εξαιτίας της συνεχιζόμενης συνεργασίας τους με το ρωσικό κράτος, παρότι αυτό έχει αναγνωριστεί διεθνώς ως επιθετικό. Η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας διαθέτοντας το μεγαλύτερο αριθμό τέτοιων εταιρειών (τις TMS Tankers, Minerva Marine, Thenamaris Ships Management, Delta Tankers, Dynakom Tankers Management που ανήκουν στους εφοπλιστές Οικονόμου, Μαρτίνο, Διαμαντίδη και τον Προκοπίου στον οποίο ο Μητοστάκης παράδωσε το Σκαραμαγκά για να μην τον λειτουργήσει). Στη συγκεκριμένη σύνοδο ο ανοιχτά ρωσόφιλος Δένδιας και ο ούγγρος ομόλογός του, ούτε λίγο ούτε πολύ, εκβίασαν την Ευρώπη ότι αν δεν αφαιρεθούν από την ουκρανική λίστα οι ελληνικές και ουγγρικές εταιρείες που συνδέονται ή συνεργάζονται με το Κρεμλίνο, τότε καμία νέα ευρωπαϊκή βοήθεια προς το Κίεβο ή κύρωση προς τη Μόσχα δεν πρόκειται να περάσει.

Το γεγονός θα συνιστούσε μέγα σκάνδαλο σε μια στοιχειωδώς δημοκρατική χώρα, αλλά στην Ελλάδα το κυρίαρχο διακομματικό συντονιστικό κορυφής στήριξε ομόθυμα με τη σιωπή του την κυβέρνηση. Πρόκειται για το ίδιο αυτό συντονιστικό που σαμποτάρει μια σειρά ντόπιες και δυτικές επενδύσεις στη χώρα μας κι έχει το θράσος να επικαλείται αναπτυξιακούς λόγους για να καλύπτει το εφοπλιστικό κεφάλαιο που βοηθά τους νέους χίτλερ. Το χειρότερο όμως είναι ότι η τάχα φιλοουκρανική κυβέρνηση Μητσοτάκη και το τάχα φιλοουκρανικό ΠΑΣΟΚ δεν απαντάνε ποτέ στον προπαγανδιστικό χείμαρρο των ρωσόφιλων ενάντια στην τάχα υποχείρια των ΗΠΑ και «φιλοναζιστική» Ουκρανία με αποτέλεσμα το κομμάτι του πληθυσμού που συμφωνεί με την υποστήριξη που παρέχει η ΕΕ στην Ουκρανία αλλά και με τις οικονομικές, ανθρωπιστικές και στρατιωτικές κυρώσεις προς τη Ρωσία να έχει γίνει πλέον μειοψηφικό, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις (Ευρωβαρόμετρο). Παρακάτω δημοσιεύουμε το γράφημα της ντροπής στο οποίο εμφανίζεται η Ελλάδα τελευταία, δίπλα και πιο κάτω από την Κύπρο στη σκάλα της πουτινοφιλίας.

pinakas

Να γιατί πέρασε στα ψιλά των ελληνικών εφημερίδων το γεγονός ότι αντί να περιορίσει τον όγκο παραγγελιών πετρελαιοειδών από τη Ρωσία, όπως έκαναν πολλές άλλες χώρες της ΕΕ, η Ελλάδα τον αύξησε το 2022 κατά 48% σε σχέση με το 2021 (βλ. BusinessDaily, 3/3)! ή ότι στη λίστα των ευρωπαϊκών κρατών που έχουν δεσμεύσει περιουσιακά στοιχεία σχετιζόμενων με το Κρεμλίνο φυσικών προσώπων και οντοτήτων, η Ελλάδα μαζί με τη Μάλτα βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις και μάλιστα με διαφορά. Δεν είναι τυχαίο που στις 14/2 η ρωσική ομοσπονδία ταξιδιωτικών πρακτόρων συμπεριέλαβε την Ελλάδα στις τρεις χώρες της ζώνης Σένγκεν – μαζί με Ουγγαρία και Ιταλία – που αποτελούν την καλύτερη επιλογή για έκδοση βίζας σε ρώσους υπηκόους.

Το ελληνικό πολιτικό καθεστώς έχει συμφέρον να κρύβει τις αντιευρωπαϊκές και φιλορώσικες πομπές του από την ελληνική κοινή γνώμη για να μην αποκαλυφθεί πόσο αυτή η κοινή γνώμη, δηλαδή ο λαός μας και η χώρα ολόκληρη απομακρύνονται άθελά τους ραγδαία από την Ευρώπη πολιτικά και κυρίως ψυχικά και για να πολεμήσουν στο πλευρό του Άξονα Ρωσίας-Κίνας που αυτός προετοιμάζει ενάντια της.