Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΜΠΙΝ ΣΑΝ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΕΣΣΔ

Σε τρία άρθρα μας στην Νέα Ανατολή, που είχαμε γράψει το πρώτο το 2015 (http://www.oakke.gr/global/item/578), το δεύτερο το 2016 (http://www.oakke.gr/global/2013-02-16-19-25-28/item/693) και το τρίτο το 2017 (http://www.oakke.gr/global/2013-02-16-19-25-28/item/835), είχαμε δείξει πως η πολιτική και ιδεολογική γραμμή του αρχηγού του αγγλικού εργατικού κόμματος, του τροτσκιστή Κόρμπιν ταυτιζόταν απόλυτα με τα συμφέροντα της Ρωσίας.

Μάλιστα στο πρώτο από αυτά τα άρθρα μας, σε αυτό του 2015 με τίτλο Κόρμπιν, ένας Τσίπρας στην ηγεσία των εργατικών της Βρετανίας, τον είχαμε χαρακτηρίσει «δο­σί­λο­γο-ε­γκλη­μα­τί­α στην υ­πη­ρε­σί­α των νέ­ων χί­τλερ!» . Την ανάλυσή μας έρχονται να την ενισχύσουν αποκαλύψεις του βρετανικού τύπου, αρχικά της Sun, που η καταρχήν βαρύτητά τους υποστηρίχθηκε από την Telegraph, την DailyMail, τον Observer, την Express, τους Timesκαι σύμφωνα με τις οποίες ο Κόρμπιν στα 1986-87 συνεργαζόταν με την StB, δηλαδή τις μυστικές υπηρεσίες του στηριγμένου στα ρωσικά τανκς πρώην τσεχοσλοβακικού σοσιαλφασιστικού καθεστώτος. Aυτές οι αποκαλύψεις βασίζονται στα αρχεία της StB, δηλαδή των μυστικών υπηρεσιών της Τσεχοσλοβακίας, που είναι σήμερα στην κατοχή της Τσεχίας και τα οποία περισσότερο από κάθε άλλη χώρα του συμφώνου της Βαρσοβίας έχουν έρθει στο φως και μελετιούνται εδώ και χρόνια από τους ιστορικούς ερευνητές αυτής της περιόδου. Σύμφωνα με τους ειδικούς με τα ζητήματα αυτά η StB, όπως και άλλες μυστικές υπηρεσίες της ανατολικής Ευρώπης δούλευαν στα ζητήματα των διεθνών τους σχέσεων σαν υπεργολάβοι της ΚGB(https://www.express.co.uk/news/politics/920394/jeremy-corbyn-spy-links-czechoslovakia-espionage-select-committee-investigation-parliament). Τα στοιχεία για την πρακτόρικη δράση του Κόρμπιν σταματάνε το 1987, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι τότε σταμάτησε και η δράση του. Απλά από αυτή την εποχή και πέρα άρχισε το καθοδηγημένο από το ρώσικο κράτος ελεγχόμενο άνοιγμα των χωρών του Συμφώνου της Βαρσοβίας στη Δύση σύμφωνα με το οποίο δεν μπορούσε η StBνα παίζει τον προηγούμενο ρόλο της. Από τότε όλες τις σχετικές βρωμοδουλιές τις ανέλαβε η KGBη οποία δεν είχε κανένα λόγο να ανοίξει και βέβαια ποτέ δεν άνοιξε τα αρχεία της για να αχρηστευθούν σε χρόνο μηδέν οι κάθε λογής υπερπολύτιμοι πολιτικοί της πράκτορες σε όλο τον κόσμο.

Πάντως έτσι κι αλλιώς εμείς ποτέ δεν θα στηριζόμασταν σε σκέτα αστυνομικά στοιχεία για να βγάλουμε πολιτικά συμπεράσματα για τον οποιονδήποτε, πράγμα που ισχύει και για τα στοιχεία της StB για τον Κόρμπιν. Τέτοια στοιχεία απλά ενισχύουν για μας τα στοιχεία ανάλυσης που μας παρέχει η ανοιχτή πολιτική δράση του Κόρμπιν. Μόνο η ανοιχτή πολιτική δράση και οι θέσεις του οποιουδήποτε μπορούν να δώσουν τα κύρια, ασφαλή και καθοριστικά δεδομένα για την κατανόηση του πολιτικού χαρακτήρα του, ενώ τα όποια αστυνομικά στοιχεία μπορούν να αξιοποιούνται σαν δευτερεύοντα, να είναι υπό επιφύλαξη και να διασταυρώνονται με τα πρώτα.

Τα παραπάνω δημοσιεύματα αναφέρουν ότι στις 25 Νοέμβρη του 1986 ο Κόρμπιν, ήδη βουλευτής με το Εργατικό Κόμμα, προσεγγίστηκε από το μεταμφιεσμένο σε διπλωμάτη πράκτορα της StB ονόματι Γιαν Ντίμικ στη Βουλή των Κοινοτήτων μαζί με δύο στελέχη του ψευτοαριστερού μετώπου «Απελευθέρωση» που διευκόλυναν την επαφή, τους Τόνι Τζίλμπερτ και Σάντρα Χόντγκσον. Η διερευνητική αυτή συνάντηση όπως φαίνεται απέδωσε καρπούς. Διαβάζουμε σχετικά στον Observer της 15/2:

«Πρέπει να πούμε ότι ο Κόρμπιν, τότε 37 χρόνων και σχετικά νεοεισερχόμενος στο κοινοβούλιο, ήταν κάθε άλλο παρά ο μοναδικός δυτικός αριστερός πολιτικός που προσεγγίστηκε από τους κατασκόπους του Συμφώνου της Βαρσοβίας. Αυτό ήταν το συμβατικό modusoperandi της KGB και των συνεργατών της, με «διπλωμάτες» που ξεκινούσαν συνομιλίες με πολιτικά πρόσωπα τα οποία έκριναν συμπαθούντες προς την υπόθεσή τους. Αν ο στόχος δεν εξέφραζε ενδιαφέρον να συνεργαστεί, η συνάντηση μπορούσε να απορριφθεί ως μια αθώα συνομιλία με έναν ξένο διπλωμάτη. Ωστόσο, αν ο δυτικός πολιτικός τσιμπούσε, αυτό θα ήταν η αρχή για κάτι που, στα μάτια των κομμουνιστών κατασκόπων, θα μπορούσε να αποδειχθεί μια όμορφη σχέση.

Το κλειδί εδώ είναι ότι ο Κόρμπιν τσίμπησε δυνατά. Σύμφωνα με τον Ντίμικ, ο ανερχόμενος βρετανός βουλευτής εξέφρασε ενδιαφέρον για νέα συνάντηση, κι έτσι αυτός επαναπροώθησε τη συνηθισμένη εμπιστευτική χαρτούρα στα αφεντικά του στην Πράγα, που έπρεπε να εγκρίνουν όλες αυτές τις επιχειρησιακές σχέσεις. Στις 9 Δεκέμβρη, ο Ντίμικ έστειλε ένα άκρως απόρρητο μήνυμα στην Πράγα με τίτλο, “Τζέρεμι Κόρμπιν – η επαφή επετεύχθη”. Η άδεια να προχωρήσει έφτασε ένα μήνα αργότερα, το Γενάρη του 1987, όταν η StB συμφώνησε να δουλέψει με τον Κόρμπιν, δίνοντάς του το κωδικό όνομα COB».

Αν και τα αρχεία της μυστικής υπηρεσίας σταματούν στα 1987, μας αποκαλύπτουν ωστόσο άλλες δύο συναντήσεις του Κόρμπιν με τους εντολοδόχους του στις 3/7 και 25/10. «Στην πρώτη συνάντηση, ο Ντίμικ έφερε μαζί του ένα μέλος της κεντρικής επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της χώρας του. Η τελευταία συνάντηση, που έλαβε χώρα ξανά στη βουλή των Κοινοτήτων, θεωρήθηκε επιτυχία, με τον Ντίμικ να αναφέρει στα αφεντικά του της StB ότι συνέβαλε “στην ενδυνάμωση της αμοιβαίας αναγνώρισης και στο βάθεμα της εμπιστοσύνης” με τον COB».

Οι τσέχοι κατάσκοποι επιδίωκαν μεταξύ άλλων να αντλήσουν μέσω του Κόρμπιν πληροφορίες «για “ζητήματα σχετικά με την ξένη αντικατασκοπεία και τις λεγόμενες περιοχές υψηλού ρίσκου”, εννοώντας ότι τον ήθελαν να βοηθά κομμουνιστές πράκτορες στη Βρετανία να αποφεύγουν τον εντοπισμό από την MI5. Ο Κόρμπιν φέρεται να προειδοποίησε τον Ντίμικ για τα αυξημένα βρετανικά μέτρα ασφαλείας, και ισχυρίστηκε ότι ήταν “πολύ καλά πληροφορημένος” για ανθρώπους που βρίσκονταν σε επαφή με “αντι-κομμουνιστικές υπηρεσίες”. Με άλλα λόγια, ο COB ήταν πρόθυμος να διοχετεύσει μυστικά της βρετανικής αντικατασκοπείας στην StB».

Η τροτσκιστική συμμορία του Κόρμπιν που έχει αδράξει για τα καλά το Εργατικό Κόμμα, αντέδρασε εννοείται αστραπιαία στα ντοκουμένα που ήρθαν στο φως και τα κατήγγειλε σαν μια συκοφαντική εκστρατεία του αστικού κόσμου, αλλά δεν τόλμησε να ισχυριστεί ότι αυτά τα ντοκουμέντα είναι ανύπαρκτα. To μεγάλο επιχείρημα της συμμορίας, που εμφανίστηκε μονομιάς ήταν ένας αναλυτής του Υπουργείου Άμυνας της Τσεχίας που ισχυρίζεται ότι μελετάει αυτά τα αρχεία επί 25 χρόνια και δήλωσε ότι ο Κόρμπιν ήταν απλά μια επαφή του τσέχου κατασκόπου, στελέχους της τσεχοσλοβακικής πρεσβείας του Λονδίνου στα 1986-88, που εμφανίζεται στα αρχεία ότι συναντήθηκε με τον Κόρμπιν τέσσερις φορές, αλλά από πουθενά δεν βγαίνει ότι ο Κόρμπιν ήταν ένας πράκτορας. (Γκάρντιαν 20 Φλεβάρη https://www.theguardian.com/politics/2018/feb/20/no-evidence-corbyn-was-spy-for-czechoslovakia-say-intelligence-experts).

Αλλά τι βάρος έχει η δήλωση ενός ειδικού του Υπουργείου Αμυνας μιας Τσεχίας που σήμερα έχει την πιο ρωσόφιλη πολιτική ηγεσία όταν καταθέτει σε χρόνο ρεκόρ υπέρ του ρωσόφιλου Κόρμπιν; Αλλά το κυριότερο τι δουλειά έχει ένας υποτιθέμενος κομμουνιστής σαν τον Κόρμπιν να συζητάει με στελέχη της πρεσβείας μιας κατεχόμενης σοσιαλφασιστικής Τσεχοσλοβακίας, πράγμα που επιβεβαίωσε και μια άλλη τσέχα ερευνήτρια που επίσης βγήκε να του συμπαρασταθεί (το ίδιο άρθρο του Γκάρντιαν) λέγοντας και αυτή ότι ναι μεν ο Κόρμπιν είχε αυτές τις κακές επαφές αλλά δεν ήταν πράκτορας; Βέβαια ο ίδιος ο τσέχος κατάσκοπος, που ζει ακόμα στην Τσεχία, βγήκε και είπε ότι ο Κόρμπιν πληρωνόταν και μάλιστα ήταν αρκετά ακριβός όπως όλοι οι πράκτορες βουλευτές του Εργατικού Κόμματος σε αντίθεση με τους φτηνούς του Συντηρητικού Κόμματος. Οι δύο τσέχοι φιλο-Κορμπινιστές καταγγείλανε σαν ψεύτη τον τσέχο κατάσκοπο ισχυριζόμενοι ότι οι πράκτορες καταχωρούνται στα αρχεία σαν πράκτορες και τέτοιος χαρακτηρισμός για τον Κόρμπιν δεν υπάρχει πουθενά σε όλα τα αρχεία. Όμως άλλοι ειδικοί ερευνητές ανταπαντήσανε στους Τάιμς του Λονδίνου της 25 Φλεβάρη (https://www.thetimes.co.uk/article/jeremy-corbyn-czech-spy-secret-files-xbp55bkq7 ) ότι τα αρχεία της StBείναι απέραντα και κανείς δεν τα έχει ψάξει ολόκληρα, ειδικά για κάτι τόσο περιορισμένο όσο οι αναφορές στον Κόρμπιν το 1986-88 που μόλις τώρα ήρθαν στην επιφάνεια, ότι ένα πελώριο μέρος των αρχείων έχει καταστραφεί πριν την πτώση του καθεστώτος και ότι ενώ ένα άλλο έχει μεταφερθεί από τότε και βρίσκεται στα χέρια της KGB.

Mε λίγα λόγια μια μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει στο Ενωμένο Βασίλειο για τις σχέσεις του Κόρμπιν με τη Ρωσία στο αστυνομικό επίπεδο. Πιστεύουμε ότι αναπόφευκτα αυτή η συζήτηση θα μεταφέρεται με ακόμα μεγαλύτερη οξύτητα και στην καθαυτό πολιτική σφαίρα όπου ήδη ο Κόρμπιν είναι άσχημα εκτεθειμένος λόγω του επίμονου φιλορωσισμού, φιλομαδουρισμού και φιλοχαμασιτισμού του. Γι αυτό το λόγο θα δούμε στην καίρια για το μέλλον του κόσμου επερχόμενη εκλογική μάχη του Ενωμένου Βασίλειου την πρακτόρικη συμμορία Κόρμπιν να μεταφέρει το κέντρο της αντιπαράθεσης στην οικονομική κατάσταση της φτωχολογιάς, όπου οι συντηρητικοί ούτε θέλουν να κάνουν τίποτα για την ανακούφισή της, ούτε, από την άλλη, είναι τόσο αχρείοι όσο οι σοσιαλφασίστες που μπορούν να της υποσχεθούν τα πάντα και μετά να αθετήσουν τα πάντα αφού έχουν ανεβεί στην εξουσία. Μια τέτοια εξουσία δεν θα κρατήσει για πολύ καιρό, αλλά θα είναι αρκετός για να αποσυντεθεί το τελευταίο οχυρό της ευρωπαϊκής αντίστασης απέναντι στους εμπρηστές του νέου παγκόσμιου πολέμου που σήμερα ελέγχουν τις καγκελαρίες της Γερμανίας, της Ιταλίας και των ΗΠΑ.