Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ: ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ» ΠΑΜΕ-ΚΕΕΡΦΑ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Την ώρα που η ναζιστική δολοφονική συμμορία απολαμβάνει με κοινοβουλευτική ομοφωνία καθεστώς νομιμότητας και που η κυβέρνηση την αναγνωρίζει σαν ισότιμο κοινοβουλευτικό κόμμα με το οποίο μπορεί να συνεργάζεται, οι συνήγοροι των θυμάτων της ναζιστικής βίας στη δίκη της «Χρ. Αυγής» συμπαρατάχθηκαν ανοιχτά με τους ναζιστές στην προσπάθεια τους να εμποδίσουν την εξέταση πέντε πρώην μελών της συμμορίας που θέλησαν να καταθέσουν εναντίον των ναζιστών κατηγορούμενων με το καθεστώς του προστατευόμενου μάρτυρα, δηλαδή ανώνυμα και χωρίς φυσική παρουσία στο δικαστήριο.

Την πολιτική ευθύνη για αυτή τη σκανδαλώδη πρωτοφανή σύμπλευση των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής με την υπεράσπιση των ναζιστών έχουν οι πολιτικές δυνάμεις που χειρίζονται αυτή τη δίκη από την πλευρά της πολιτικής αγωγής, δηλαδή οι ΚΕΕΡΦΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΣΥΡΙΖΑ, και το ΠΑΜΕ-«Κ»ΚΕ.

  Το πόσο σκανδαλώδης είναι αυτή η σύμπλευση αποδεικνύεται από την ανατριχιαστική στιγμή μέσα στη δικαστική αίθουσα που η εισαγγελέας επίσης υπέρ των ναζιστών απέτρεψε την πολιτική αγωγή -δηλαδή τους δικηγόρους των θυμάτων- να εκθέσει τα επιχειρήματα της κατά των προστατευομένων μαρτύρων γιατί το θέμα είχε ήδη εξαντληθεί από τους δικηγόρους των ναζιστών, με τη φράση: «Δεν χρειάζεται, εδώ υπάρχει ταύτιση» !!! (δικάσιμος 12/10).

Αυτή η ανοιχτή συμμαχία της ψευτοαριστεράς με τους ναζιστές έγινε σε μια από τις πιο σημαντικές και ενδιαφέρουσες φάσεις αυτής της δίκης, τη μοναδική στιγμή μετά από καιρό που προσέλκυσε ξανά τα φώτα της δημοσιότητας, τις τηλεοπτικές κάμερες, και την αρθρογραφία των εφημερίδων, όταν η ξεχασμένη και κρυμμένη βία των ναζιστών παρουσιάστηκε ξανά αποκρουστική και ωμή μπροστά στα μάτια και στα αυτιά των πολιτών που δεν είναι μέσα στην αίθουσα. Η κρυμμένη εικόνα που ήρθε στο φως συνοδεύεται από την έμπρακτη αμφισβήτηση από τους δικηγόρους των θυμάτων της αξιοπιστίας των συντριπτικών και αποκαλυπτικών κατά των ναζί καταθέσεων των προστατευομένων μαρτύρων, με όλα όσα μπορεί να συνεπάγεται αυτό στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης.

Αυτή η στάση δεν μπορούσε παρά να αποθρασύνει τους ναζιστές που βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν μία βάναυση επίθεση σε δύο γυναίκες έξω από το δικαστήριο, η μία από τις οποίες είναι στην ομάδα δικηγόρων της πολιτικής αγωγής χωρίς να γίνει καμία απολύτως σύλληψη των δραστών από την αστυνομία.

 

Όλοι μαζί εναντίον της εξέτασης των προστατευόμενων μαρτύρων κατηγορίας!

 

Μετά από 2,5 χρόνια η δίκη της «ΧΑ» βρίσκεται στη φάση της ολοκλήρωσης της εξέτασης μαρτύρων κατηγορίας. Τα πιο συντριπτικά στοιχεία για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης που αντιμετωπίζουν όλοι οι υπόδικοι βουλευτές της «ΧΑ» είτε εμπλέκονται είτε δεν εμπλέκονται άμεσα στα εγκλήματα που εξετάζονται από το δικαστήριο αναμένεται να τα καταθέσουν οι πέντε προστατευόμενοι μάρτυρες, που έχουν γνώση από τα μέσα για τη συγκρότηση και τη δράση των ταγμάτων εφόδου της «ΧΑ».

Μετά το μπαράζ της τρομοκράτησης, των προσβολών και των προπηλακισμών που δέχθηκαν μέχρι σήμερα οι μάρτυρες κατηγορίας από τους ίδιους τους ναζιστές και τους δικηγόρους τους με την ανοχή της έδρας και των πολιτικών κομμάτων, συμπεριλαμβανόμενων των δήθεν αντιφασιστικών, οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής, σαν υπερασπιστές των θυμάτων της ναζιστικής βίας, έπρεπε πρώτοι απ’ όλους να αναγνωρίσουν την αναγκαιότητα της εξέτασης των πρώην μελών της συμμορίας-μαρτύρων κατηγορίας με το καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα. Αυτό το καθεστώς εξασφαλίζει ότι το όνομα και τα στοιχεία των μαρτύρων δεν θα γίνουν γνωστά στους ναζιστές, και ότι οι ίδιοι δεν θα εμφανιστούν σα φυσική παρουσία στην αίθουσα για εξέταση, ώστε να μη γίνουν γνωστά τα πρόσωπα τους στους κατηγορούμενους. Τα στοιχεία τους είναι στη διάθεση των αστυνομικών και των δικαστικών αρχών, αλλά δεν γίνονται γνωστά στους άλλους παράγοντες της δίκης, κατηγορούμενους και δικηγόρους υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής. Η εξέταση τους γίνεται από μία αίθουσα της ΓΑΔΑ με τη βοήθεια ειδικού εξοπλισμού που είναι εγκατεστημένος στο δικαστήριο με τη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης, ώστε να μπορούν οι μάρτυρες να ακούν τις ερωτήσεις που θα τους απευθύνονται, και οι απαντήσεις τους να ακούγονται στην αίθουσα. Πρόκειται για ένα καθεστώς που αναγνωρίζεται σε διεθνές επίπεδο στις δίκες μελών εγκληματικών συμμοριών όποτε καταθέτουν εναντίον της συμμορίας πρώην μέλη της, για να εξασφαλίζεται η ασφάλεια τους, αφού χωρίς αυτή την προστασία απέναντι στην εκδικητική βία της συμμορίας δεν θα έδιναν κατάθεση.

Οι ναζιστές και οι δικηγόροι τους είχαν κάθε συμφέρον να εμποδίσουν αυτές τις μαρτυρίες, και γι αυτό το λόγο υπέβαλαν αίτημα να μην εξεταστούν αυτοί οι μάρτυρες με καθεστώς προστασίας. Το επιχείρημά τους ήταν ότι παραβιάζονται τα δικαιώματα των κατηγορούμενων γιατί δεν εξασφαλίζεται η αμεσότητα της δίκης, δηλαδή η απευθείας εξέταση στο ακροατήριο όπου θα έχουν τη δυνατότητα να ελέγξουν τις αντιδράσεις των μαρτύρων ζωντανά, και να βεβαιωθούν ότι οι απαντήσεις δεν υποβάλλονται από τις διωκτικές αρχές που έχουν κινήσει τη δίκη εναντίον τους. Επιπλέον, ισχυρίστηκαν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των μαρτύρων γιατί καταθέτουν ενάντια σε ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα και όχι ενάντια σε εγκληματική συμμορία. Με λίγα λόγια οι ναζιστές υπέβαλαν το αίτημα διεκδικώντας την αναγνώριση τους ως πολιτικών κρατουμένων. Η δικαίωση ενός τέτοιου αιτήματος θα σήμαινε ένα μεγάλο πολιτικό δώρο στους ναζήδες και βέβαια ένα πολύ μεγάλο πλήγμα στο κύρος του κατηγορητηρίου για εγκληματική οργάνωση.

Δεν θα περίμενε λοιπόν ποτέ κανείς από τους δικηγόρους της πολιτικής αγωγής να συμπαραταχθούν όλοι μαζί και ασυζητητί με τους ναζιστές κατηγορούμενους και τους δικηγόρους τους σε ένα τέτοιο αίτημα. Κι όμως με δηλώσεις που κατάθεσαν στο δικαστήριο οι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής τόσο από την πλευρά του ΠΑΜΕ, όσο και από την πλευρά του ΚΕΕΡΦΑ που έχει αναλάβει πολιτικά τη νομική εκπροσώπηση των υπόλοιπων υποθέσεων, επικύρωσαν το αίτημα των δικηγόρων των ναζιστών. Συγκεκριμένα υποστήριξαν στις δηλώσεις τους και στις προφορικές τους τοποθετήσεις ότι δεν έπρεπε να εξεταστούν οι μάρτυρες – πρώην μέλη της ΧΑ- με το καθεστώς του προστατευόμενου μάρτυρα μέσα από την αίθουσα της ΓΑΔΑ γιατί αυτό θα σήμαινε ότι και σε πολιτικές δίκες για κοινωνικούς αγώνες ή σε δίκες κατηγορούμενων με βάση τον «τρομονόμο» θα μπορούσε να επαναληφθεί το ίδιο, αφού έτσι θα υπήρχε δικαστικό προηγούμενο. Κάτι τέτοιο, σύμφωνα με το σκεπτικό τους, δεν θα έπρεπε να επιτραπεί γιατί η εξέταση μαρτύρων που τελούν υπό την προστασία της αστυνομίας την ώρα της κατάθεσης τους, σε χώρο της αστυνομίας, μακριά από τη δικαστική αίθουσα και με καθεστώς ανωνυμίας, παραβιάζει τα δικαιώματα υπεράσπισης των κατηγορούμενων και τους αφήνει ανυπεράσπιστους σε αστυνομικές σκευωρίες. Με αυτό το σκεπτικό οι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής δήλωσαν ότι αν προχωρήσει το δικαστήριο με την εξέταση των μαρτύρων ως προστατευόμενων, οι ίδιοι θα απέχουν από την εξέτασή τους, που σημαίνει έμπρακτη αμφισβήτηση οποιωνδήποτε στοιχείων κατατεθούν στα πλαίσια αυτής της διαδικασίας. Και όχι μόνο αυτό αλλά οι μάρτυρες κατηγορίας θα έμεναν έκθετοι στις επιθέσεις των ναζιστών δικηγόρων και οι καταθέσεις τους δεν θα είχαν καμιά απολύτως στήριξη από τους δικηγόρους των θυμάτων. Άλλωστε ουσιαστικά εδώ δεν έμπαινε το ερώτημα αν καταθέσουν οι μάρτυρες ως προστατευόμενοι ή όχι γιατί αν δεν είχαν το καθεστώς του προστατευόμενου δεν θα έδιναν κατάθεση.

Έτσι, οι δικηγόροι των θυμάτων εξαιρέθηκαν από μόνοι τους από τα δικαιώματα τους σαν υπερασπιστές πολιτικής αγωγής, τη στιγμή που οι ναζιστές αντίστοιχα καθόλου δεν παραιτήθηκαν από το δικαίωμά τους να εξετάσουν τους μάρτυρες παρόλο που δεν έγινε δεκτό το αίτημά τους!

Δηλαδή οι ναζί ζήτησαν την παρουσία ενός δικαστή και ενός εισαγγελέα στην αίθουσα της ΓΑΔΑ, πράγμα που έγινε δεκτό, οπότε δήλωσαν ότι θα υποβάλουν κανονικά ερωτήσεις στους μάρτυρες.

Η εισαγγελέας στη βάση της ταύτισης πολιτικής αγωγής-υπεράσπισης πρότεινε να γίνει δεκτό το αίτημα των ναζιστών. Το δικαστήριο απέρριψε την πρόταση της-προφανώς για να μην εκτεθεί διεθνώς- και προχώρησε στην εξέταση των μαρτύρων τους οποίους εξετάζουν τώρα μόνο η πρόεδρος και οι δικηγόροι των ναζιστών, αφού και η πολιτική αγωγή απέχει και το ίδιο κάνει στην πράξη η εισαγγελέας, δηλαδή οι υποτιθέμενοι κατήγοροι των ναζιστών μέσα στο δικαστήριο!

Έστω και μετά από τις αρχικές δηλώσεις της, η πολιτική αγωγή θα μπορούσε με μία νέα δήλωση προς το δικαστήριο να επανέλθει στη διαδικασία, μιας και οι ναζιστές υπαναχώρησαν από την αρχική τους άρνηση να εξετάσουν τους μάρτυρες κατηγορίας, μόνο και μόνο για να μην επιτρέψει στους ναζιστές να τη μονοπωλήσουν. Ούτε αυτό έκανε. Έμεινε σταθερή στην προδοσία των θυμάτων των ναζιστικών επιθέσεων και όλης της πολιτικής δημοκρατίας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Ο Θ. Καμπαγιάννης επικεφαλής της ομάδας των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής εκ μέρους του ΚΕΕΡΦΑ αναφέρει σε συνέντευξή του για το ζήτημα ότι η αντισυνταγματικότητα του τρομονόμου και η μη νομιμοποίησή του είναι «θέση αρχής» και για αυτό η αποχή είναι υποχρεωτική (http://www.stokokkino.gr/article/1000000000062703/TH-Kampagiannis-Den-tha-epitrepsoume-sti-Xrusi-Augi-na-parastisei-to-thuma). Αυτό από που πρόκυψε ξαφνικά ότι είναι θέμα αρχής να εγκαταλείπεις τη θέση σου στο δικαστήριο γιατί έρχεται να εφαρμόσει ένα αντισυνταγματικό νόμο; Όταν όμως παρέλασαν όλοι οι συνήγοροι των κατηγορούμενων στη δίκη της «17Ν» στη δικαστική αίθουσα να καταγγέλλουν τον τρομονόμο σαν αντισυνταγματικό δεν δήλωσαν καμία αποχή από τη διαδικασία γιατί έτσι συνέφερε τους κατηγορούμενους. Η βασική τους ένσταση μάλιστα ήταν ότι οι εντολείς τους θα δικάζονταν από ένα δικαστήριο με παράνομη ειδική σύνθεση, ένα «τρομοδικείο» και ότι έτσι στερούνται το φυσικό τους δικαστή. Ενώ αυτή η ένσταση απορρίφθηκε αυτούσια όλοι οι δικηγόροι κάθε μέρα συνεχώς και αδιαλείπτως, παρόλο που διαφωνούσαν με τη διαδικασία δεν εγκατέλειψαν από την αρχή μέχρι το τέλος τη θέση τους, και σωστά από την πλευρά τους, αφού δικάζονταν οι  κατηγορούμενοι που υπεράσπιζαν. Τουλάχιστον δεν θα μπορούσε κανείς να τους κατηγορήσει ότι τους εγκατέλειψαν.  

Τώρα οι δικηγόροι του ίδιου ευρύτερου πολιτικού χώρου, ενώ θεωρούν όπως τότε τη διαδικασία με τους προστατευόμενους μάρτυρες αντισυνταγματική ως μέρος του «τρομονόμου», αντί να υπερασπίσουν τους πελάτες τους άοπλα θύματα των ναζί, και όχι δολοφόνους με κουμπούρια όπως τότε, αποφάσισαν να απέχουν από τη δικαστική διαδικασία. Δηλαδή όχι μόνο αποφάσισαν να απέχουν, αλλά να απέχουν προς όφελος των δολοφόνων ναζιστών και σε βάρος των πελατών τους θυμάτων τους. Έτσι γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια την αρχή της ισότητας των όπλων σε μια δίκη και αφοπλίζουν αυτοί οι ίδιοι τα θύματα μπροστά στους ναζιστές θύτες τους.

Από νομική άποψη θα μπορούσαν να κάνουν ένσταση κατά της διαδικασίας, κατά του «τρομονόμου».  Αλλά αυτοί έκαναν δήλωση αποχής. Δηλαδή δεν έδωσαν τη μάχη τους με μία ένσταση δική τους με διαφορετικό περιεχόμενο από την ένσταση των ναζιστών. Η απόρριψη μίας τέτοιας ένστασης θα τους επέτρεπε να επιστρέψουν στη διαδικασία και να συμμετέχουν σε αυτή χωρίς «νομιμοποίηση» του τρομονόμου, και επιπλέον να ζητήσουν όρους για τη συμμετοχή τους όπως έκαναν και οι δικηγόροι της συμμορίας. Η ένσταση είναι το μέσο που δίνει η νομοθεσία ενάντια σε όλες τις δικαστικές αδικίες και είναι το μέσο με το οποίο δηλώνεις ότι δε νομιμοποιείς αυτές τις αδικίες ή μια άδικη νομοθετική διάταξη. Αυτή γίνεται δεκτή ή απορρίπτεται από το δικαστήριο, στο οποίο συνεχίζεις να συμμετέχεις στο πλευρό αυτού που υπερασπίζεσαι. Η δήλωση αποχής είναι μία πρωτοφανής μέθοδος, πόσο μάλλον απέναντι σε ναζιστές. Είναι ασύλληπτο να εγκαταλείπεις τη θέση σου, και να αφήνεις όλο το πεδίο στην άλλη πλευρά, πουλώντας τη θεσμική σου ιδιότητα στη δίκη. Ενώ οι ναζήδες παρέμειναν στην διαδικασία της εξέτασης των μαρτύρων κατηγορίας για να μην τους αφήσουν τους μάρτυρες αυτούς να ξεθαρρέψουν μπροστά στους δικαστές και για να μην πουν αυτά που ξέρουν, οι υποτιθέμενοι εχθροί των ναζήδων βγήκαν μονόπλευρα από αυτή τη διαδικασία για να αφήσουν το έδαφος ελεύθερο στους πρώτους να τσαλακώνουν, να υπονομεύουν την αξιοπιστία και να τρομοκρατούν τους μάρτυρες που καταθέτουν υπέρ των θυμάτων. Αυτή η τρομακτική βοήθεια σε ναζήδες από υποτιθέμενους αντιναζιστές θα μείνει σαν μαύρη σελίδα προδοσίας στην παγκόσμια αντιφασιστική ιστορία.

Έτσι, αμέσως οι ναζιστές είχαν την ευκαιρία να επικαλεστούν την ακυρότητα της κατάθεσης του πρώτου προστατευόμενου μάρτυρα λόγω δήθεν της ύπαρξης υποβολέα. Στην ένσταση τους αυτή δεν υπήρξε τοποθέτηση της πολιτικής αγωγής υπέρ των μαρτύρων.

Χαρακτηριστικά μάλιστα  αυτός ο μάρτυρας κατηγορίας μίλησε για στρατιωτική εκπαίδευση ταγμάτων εφόδου που όπως είπε την παρακολουθούσε και ο Κασιδιάρης. Ένας από τους προστατευόμενους μάρτυρες στην κατάθεση που είχε δώσει όταν ξεκίνησε η ανακριτική διαδικασία το 2013 είχε πει τα εξής για την εκπαίδευση των μελών της συμμορίας: «Γνωρίζω ότι στελέχη της Χ.Α. εκπαιδεύονταν από τον Νίκο Μίχο, νυν βουλευτή Ευβοίας της Χ.Α., εκδοροσφαγέα στο επάγγελμα, στην εξουδετέρωση αντιπάλων με χρήση μαχαιριών, για το λόγο δε αυτό πραγματοποιούνταν σε μαντριά περιοχών της Αττικής, Μαλακάσας κ.λπ. "εκπαιδευτικές" μαζικές σφαγές αμνοεριφίων σε στάνες, προκειμένου να διδαχτεί η τεχνική των χτυπημάτων με μαχαίρι στην καρωτίδα» (http://news247.gr/eidiseis/koinonia/oi-martyres-prostateyomenoi-kai-mh-poy-kaine-th-xrysh-aygh.4827046.html)

Ένα και μοναδικό κριτήριο θα έπρεπε να καθοδηγεί τη στάση μιας αντιναζιστικής πολιτικής αγωγής σε διαδικαστικά ζητήματα: Αν τα θύματα της ναζιστικής βίας ωφελούνται ή ζημιώνονται από την κατάθεση αυτών των μαρτύρων. Η άρνηση της εξέτασης μαρτύρων κατηγορίας δεν ωφελεί με κανένα τρόπο τα θύματα, αλλά μόνο τους δράστες. Δεν υπάρχει κανένα πολιτικό πρόσχημα που να διασώζει τις πολιτικές δυνάμεις της δίκης από τη ντροπή της συμπαράταξης με τους ναζιστές και της ελάφρυνσης τους στη δίκη από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν. 

Επίσης είναι απαράδεκτο, αν θεωρείς τον εαυτό σου αριστερό αντιφασίστα,  να αναγνωρίζεις σε μία ναζιστική συμμορία τα ίδια δικαιώματα που αναγνωρίζεις σε μία ομάδα που ασκεί ατομική τρομοκρατία στο όνομα των καταπιεσμένων και εκμεταλλευόμενων ενάντια στο κράτος, οπότε για σένα δεν είναι φασιστική. Είναι δηλαδή ένα κάποιο επιχείρημα όταν ένας δικηγόρος  βίαιων αναρχικών και ψευτοαναρχικών ισχυρίζεται ότι δεν θέλει να εξετάζονται κρυφοί μάρτυρες σε δίκες τους γιατί το κράτος στήνει ψευδομάρτυρες σε βάρος τους, αλλά είναι εντελώς προσχηματικό και γελοίο να λέει ότι το κράτος στήνει μάρτυρες σε βάρος των πιο ειδεχθών εγκληματιών που όλα τα κόμματα τους θέλουν και τους έχουν νόμιμους στην Βουλή, που οι δικαστές δεν άκουσαν τίποτα για τα εγκλήματά τους επί 25 χρόνια, που η μισή αστυνομία τους λατρεύει και ο στρατός τους αποτείει τιμές και πάνω από όλα είναι ναζιστές.

Δεν μπορεί να στέκει κανένα επιχείρημα που να δικαιολογεί την υπεράσπιση της «ΧΑ» στη δίκη σαν αναγκαία προϋπόθεση της περιφρούρησης των δικαιωμάτων των κοινωνικών αγωνιστών απέναντι στην κρατική καταστολή. Οποιοδήποτε τέτοιο επιχείρημα είναι φιλοναζιστικό αφού αντικειμενικά θεωρεί τη «ΧΑ» τμήμα των κοινωνικών αγώνων και εχθρό του κράτους όχι  εχθρό των πρώτων και σκληρό πυρήνα του δεύτερου.

Για να δικαιολογήσουν τη φιλοναζιστική προδοσία σε βάρος των εντολέων τους θυμάτων των των ναζί, οι δικηγόροι τους αναφέρανε επίσης ότι οι κρατικές αρχές μπορούσαν να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των μαρτύρων με άλλους τρόπους, αντί να εφαρμόσουν το συγκεκριμένο νόμο. Αλλά ποιος από αυτούς τους μάρτυρες θα τολμούσε να καταθέσει σε μια χώρα που οι κρατικές αρχές δεν έχουν εμποδίσει μέχρι σήμερα σχεδόν καμία απρόκλητη επίθεση των ναζιστικών ταγμάτων εφόδου, και κανέναν από τους προπηλακισμούς των βουλευτών της «ΧΑ» και των υποστηρικτών τους από αυτούς που έγιναν στο φως της μέρας στα πλαίσια αυτής της δίκη; Μάλιστα οι υποτιθέμενοι αντιφασίστες δικηγόροι κάλεσαν με μια υποκρισία συνδυασμένη με θράσος τους μάρτυρες να ξεπεράσουν τους φόβους τους (!) όπως έκαναν και οι υπόλοιποι μάρτυρες κατηγορίας που εμφανίστηκαν στο δικαστήριο.  Δεν τους φτάνει δηλαδή των δικηγόρων και των κομμάτων που τους καλύπτουν που άφησαν τους μάρτυρες κατηγορίας να προκαλούνται, να απειλούνται και να καθυβρίζονται από τους ναζιστές μέσα στο δικαστήριο χωρίς να το κάνουν αυτό πρώτης γραμμής δικαστικό και πολιτικό ζήτημα  αλλά θέλουν να κάνουν το ίδιο και για μάρτυρες «από τα μέσα» που  καταθέτουν πλήθος στοιχείων για τη συγκρότηση και τη δράση της συμμορίας τα οποία αποτελούν τις πιο τρανταχτές αποδείξεις για το ότι ο σκοπός της σύστασης και της λειτουργίας της «ΧΑ» είναι το μεθοδικό, προμελετημένο και μαζικής κλίμακας έγκλημα.

 

Γιατί τώρα εκδηλώνεται ανοιχτά η  μακρόχρονη   προδοσία των ψευτοΚΚΕ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΣΥΡΙΖΑ στο αντιναζιστικό κίνημα

 

Ρατσιστές μαχαιροβγάλτες και κοινωνικοί αγωνιστές είναι έννοιες ασυμβίβαστες. Αυτό δεν αποτελεί θέμα απόδειξης για κανένα. Ούτε για το λαό, ούτε για δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις, ούτε για το αστικό δημοκρατικό κράτος, ούτε για τα δικαστήρια του. Η πολιτική αγωγή έπρεπε να αφιερώσει τη μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια για την απόδειξη του χαρακτήρα μιας εγκληματικής συμμορίας που για χρόνια το κράτος κρύβει αφού επιμένει να την αναγνωρίζει σα νόμιμο πολιτικό κόμμα. Γιατί ακόμα και αν οι δράστες των επιμέρους εγκλημάτων τιμωρηθούν, ακόμα και αν οι αρχηγοί τους τιμωρηθούν για τα συγκεκριμένα εγκλήματα, αν δεν καταδικαστεί συνολικά η «ΧΑ» σαν εγκληματική συμμορία, δηλαδή αν δεν τεθεί σαν κόμμα εκτός νόμου, αυτό θα σημαίνει ότι της επιτρέπεται να οργανώσει αναθαρρυμένη τα ακόμα πιο πολλά νέα της εγκλήματα.

Πως θα μπορούσαν όμως να επικαλεστούν τέτοια επιχειρήματα περί μη νομιμότητας των ναζί το ψευτοΚΚΕ και το ΚΕΕΡΦΑ αφού είναι αποφασιστικά ενάντια στο αίτημα να βγούν εκτός νόμου οι ναζιστές; Βέβαια η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλύπτεται με το ύπουλο σύνθημα «να κλείσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής» που είναι ένα κόλπο για να παρακάμπτει το «εκτός νόμου», δηλαδή να αναθέτει στο «αντιφασιστικό κίνημα», δηλαδή σε μια μικρή μειοψηφία την ευθύνη να απαγορεύσει τη «Χρυσή Αυγή» και όχι στο σύνολο του κοινοβουλευτικού κόσμου. Με αυτόν τον τρόπο το ΚΕΕΡΦΑ προστατεύει κυρίως τον ΣΥΡΙΖΑ και το ψευτοΚΚΕ με τους οποίους τόσο στενά συνεργάζεται και από τους οποίους αποσπάει την καθεστωτική του μαζικότητα και την ικανότητα να διαχειρίζεται δίκες τόσο μεγάλης σημασίας σαν αυτήν εδώ.

Η συνεργασία του ψευτοΚΚΕ, του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΣΥΡΙΖΑ με τους ναζήδες ενάντια στους μάρτυρες κατηγορίας που είναι από το εσωτερικό της ΧΑ και γι αυτό είναι προστατευόμενοι, είναι καίριας σημασίας για να μην βγει εγκληματική συμμορία η ΧΑ, οπότε και εκτός νόμου. Γιατί οι υπόλοιποι μάρτυρες κατηγορίας της ΧΑ μπορούν να αποδείξουν όσο έχουν το θάρρος να αψηφούν τους υπόδικους βουλευτές της δολοφονικής συμμορίας ότι τα συγκεκριμένα πρόσωπα α, β, γ κλπ έχουν κάνει εγκλήματα, αλλά οι από τα μέσα μάρτυρες κατηγορίας μπορούν να αποδείξουν ότι η όλη οργάνωση είναι εγκληματικά διαρθρωμένη. Γι αυτό εκδηλώνεται σήμερα ανοιχτά η συνεργασία των Ναζί και των υποτιθέμενων Αντιναζιστών, δηλαδή μια προδοσία που είναι μακρόχρονη. Και αυτή η προδοσία οφείλεται σε κάτι πολύ συνειδητό και πολύ βαθύ που ενώνει το ψευτοΚΚΕ, το ΚΕΕΡΦΑ και τους ναζήδες: Πρόκειται για το ότι όλοι τους στη χώρα μας και παγκόσμια θεωρούν εχθρούς τους τους ίδιους που θεωρεί εχθρούς η ΧΑ και φίλους τους αυτούς που και εκείνη θεωρεί φίλους της. Θεωρούν εχθρούς τους την Ευρώπη και τις ΗΠΑ και φίλους τους στην πράξη τους ρώσους και κινέζους φασίστες όσο και στα λόγια  να ισχυρίζονται ότι το δεύτερο δεν ισχύει.

Να γιατί μόνο η ΟΑΚΚΕ και η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία- βρίσκονται σε ανειρήνευτη πάλη με τους ναζήδες της ΧΑ. Γιατί είναι οι μόνοι που αντιπαρατίθενται σε αυτή σε όλη τη γραμμή.