Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

4 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Π. ΦΥΣΣΑ : ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΜΑΖΙ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ. ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ

 

Η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία και η ΟΑΚΚΕ κυκλοφόρησαν αφίσα για την τέταρτη επέτειο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στις 18 Σεπτέμβρη, με τίτλο «Η δολοφονία Φύσσα συνεχίζεται! Όλα τα κόμματα μαζί κρύβουν από το λαό τη δίκη των ναζί». Η αφίσσα κολλήθηκε σε Κερατσίνι, Πειραιά και Αθήνα (http://www.oakke.gr/afises/2013-02-16-20-46-50/item/861- )

.

 

Με την αφίσα μας καταγγείλαμε το κρύψιμο της δίκης της ΧΑ και της δολοφονικής της βίας με ευθύνη της κυβέρνησης και των κοινοβουλευτικών κομμάτων, και προβάλαμε το αίτημα να βγει η «ΧΑ» εκτός νόμου σαν αναγκαίο όρο για να γίνει μια πραγματική δίκη. Με την ίδια αφίσα καλέσαμε σε καταγγελία της προβοκατόρικης βίας που ασκείται στο όνομα του αντιφασισμού και σε απομόνωση της σαν αναγκαίο όρο για να μπορέσουν να αγκαλιάσουν οι μάζες το αντιφασιστικό κίνημα και να δοθεί η πάλη για το «εκτός νόμου». Ταυτόχρονα δηλώναμε τη στήριξη μας στη μοναδική εκδήλωση που διοργάνωνε η οικογένεια και οι φίλοι του Π. Φύσσα, τη συναυλία της 18/9 στη Δραπετσώνα που αποτελούσε κάλεσμα για μαζική συμμετοχή των πολιτών στη δίκη.

Γρήγορα τα συνθήματα της αφίσας δικαιώθηκαν, όταν η πορεία της 18/9 που έγινε στο Κερατσίνι λίγες ώρες πριν από την έναρξη της συναυλίας έγινε ο χώρος μίας νέας σύγκρουσης με την αστυνομία με μολότοφ, δακρυγόνα, σπασίματα και πετροπόλεμο. Στη διάρκεια των επεισοδίων έγινε μία φασιστικού τύπου επίθεση σε συνεργείο του ΑΝΤ1 που κάλυπτε την πορεία, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό ενός δημοσιογράφου και δύο οπερατέρ του σταθμού.

Οι ναζιστές τις αμέσως επόμενες μέρες από την πορεία κλιμάκωσαν την προκλητικότητά τους με συγκέντρωση επίδειξης δύναμης στο Πέραμα, δολοφονικές ρατσιστικές επιθέσεις με σιδηρογροθιές σε πακιστανούς μετανάστες στον Ασπρόπυργο, και επίθεση ενάντια σε αφισοκολλητές της ΠΕΝΕΝ στο Πέραμα.

 

Πως μία πορεία στη μνήμη του Π. Φύσσα μετατράπηκε από τους διοργανωτές της σε εργαλείο της φιλοναζιστικής κυβερνητικής πολιτικής

 

Η πορεία της 18/9 διοργανώθηκε από το «Κοινωνικό Αντιφασιστικό Μέτωπο» το οποίο έχει στενούς δεσμούς με την Αντιεξουσιαστική Κίνηση. Η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία και η ΟΑΚΚΕ δεν συμμετείχαν από τη στιγμή που οι διοργανωτές όχι μόνο δεν διαχωρίζονταν από την προβοκατόρικη βία, αλλά πρόβαλαν μια πλατφόρμα που ταυτιζόταν πολιτικά με την εκστρατεία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατά του τμήματος των δικαστών που έχει στηρίξει τη λειτουργία των μεταλλείων Χαλκιδικής, και ενάντια στο οποίο στρέφονται και οι ίδιοι οι ναζιστές. Έτσι εξηγείται πως κάλεσμα στην πορεία έκαναν και το «Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ», και η Νομαρχιακή Επιτροπή Α΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα στο κάλεσμα του «Κοινωνικού Αντιφασιστικού Μετώπου» αναφερόταν ότι η δίκη της ΧΑ αποκτάει μια άλλη διάσταση γιατί: «η Δικαστική εξουσία, διαμέσου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων αλλά και του λόμπι του βαθέως κράτους, οργανώνει και απαιτεί την αυτονόμησή της από κάθε έλεγχο της σύγχρονης πολιτικής κοινωνίας. Με άλλα λόγια απαιτεί πλήρη υποταγή στις όποιες αποφάσεις και επιλογές της, κάτι που έχει γίνει εμφανές στις υποθέσεις των μεταλλείων Χαλκιδικής και στην υπόθεση της Ηριάννας».

Εμφανίστηκε ξαφνικά ως αντίπαλος του αντιφασιστικού κινήματος, ένα συνδικαλιστικό όργανο, όπως η «Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων», επειδή έχει υπερασπιστεί το ΣτΕ απέναντι στις κυβερνητικές επιθέσεις ιδιαίτερα όταν αντιστάθηκε στο κλείσιμο των καναλιών, όπως υπερασπίστηκε και τους δικαστές απέναντι στις υπουργικές παρεμβάσεις στην υπόθεση της Ηριάννας. Υποτίθεται ότι υπάρχει κίνδυνος να μην πέσουν ποινές στους ναζιστές από μία συνδικαλιστική ένωση που βρίσκεται στο στόχαστρο της κυβέρνησης, και κάτω από την απειλή των πειθαρχικών διώξεων τις οποίες μπορεί να κινήσει ο κάθε φορά διορισμένος από την κυβέρνηση πρόεδρος του ΑΠ αφού έχει αυτή την εξουσία με νόμο που θέσπισε η ίδια. Αλλά πέρα απ’ αυτό, η «Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων έχει υπερασπίσει τους εισαγγελείς που πρωταγωνίστησαν στις ποινικές διώξεις της ΧΑ (Ντογιάκο, Γκουτζαμάνη) απέναντι στις πειθαρχικές διώξεις και τις ποινές που τους επέβαλε η πρώην πρόεδρος του ΑΠ Θάνου, η οποία είχε ψηφίσει υπέρ της αθώωσης του ναζί Κ. Πλεύρη, και μετά απ’ αυτά πήρε προαγωγή σε νομικό σύμβουλο του πρωθυπουργικού γραφείου.

Αυτό το κάλεσμα της πορείας όχι μόνο δεν έδωσε πολιτικό χτύπημα στη ναζιστική συμμορία, αλλά τη διευκόλυνε εξαιρετικά στην προπαγάνδα της. Ήταν πρωτοφανές αλλά και άκρως αποκαλυπτικό σε πόσο βρώμικα χέρια βρίσκεται η ηγεσία αυτού του είδους του αντιφασιστικού κινήματος το γεγονός ότι η πλατφόρμα των αντιναζιστών στα συγκεκριμένα κεντρικά πολιτικά σημεία ταυτιζόταν με την πλατφόρμα των ναζιστών!!! Γιατί η ΧΑ συμπαρατάσσεται εντελώς με την κυβέρνηση, και μάλιστα με μεγαλύτερο πάθος από αυτήν,  στις δικαστικές εκκαθαρίσεις, και κατηγορεί το «κράτος των δικαστών» για τις ποινικές διώξεις των ναζιστών βουλευτών. Είναι επίσης αντίθετη στην επένδυση στα μεταλλεία της Χαλκιδικής για λογαριασμό των συμφερόντων του πουτινικού αφεντικού της που δεν θέλει να γίνουν τα μεταλλεία δίπλα στο Άγιο Όρος επειδή θέλει να το ελέγξει.

Αυτού του είδους η προπαγάνδα ταυτίζεται με την αντίστοιχη του ψευτοΚΚΕ ότι πάλη ενάντια στους ναζιστές σημαίνει πάλη ενάντια στα εχθρικά στο λαό καπιταλιστικά συμφέροντα που τους χρησιμοποιούν, που είναι τάχα τα ευρωπαϊκά και δυτικά συμφέροντα όπως αυτά που λειτουργούν σήμερα τα μεταλλεία και όχι τα ανατολικά ρωσοκινέζικα με τα οποία με πάθος συμπαρατάσσεται η Χρ. Αυγή. Η θεωρία αυτή γελοιοποιείται από το ότι εναντίον των ίδιων συμφερόντων στρέφεται και η «Χρυσή Αυγή» που δεν διστάζει να κάνει ανοιχτή προπαγάνδα υπέρ της πουτινικής Ρωσίας. Στην πορεία έδωσαν την υποστήριξη τους οι ΚΕΕΡΦΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΝΑΡ, ΛΑΕ, ΟΚΔΕ, ΕΕΚ και η ΠΟΣΠΕΡΤ.

Το μεγαλύτερο πολιτικό έγκλημα των διοργανωτών ήταν ότι επέτρεψαν στην προβοκατόρικη βία να επιτεθεί μέσα από τα μπλοκ της, και για άλλη μια φορά εμφανίστηκε στο λαό ένα σκηνικό καταστροφής που δεν είχε καμία σχέση με πάλη ενάντια στους ναζιστές.

 

Πως η προβοκατόρικη βία λέρωσε για μια ακόμα φορά μια επέτειο για τον Φύσσα

 

Η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία και η ΟΑΚΚΕ είχαν διαχωρίσει τη θέση τους από αντίστοιχες εκδηλώσεις που οργανώθηκαν στο παρελθόν ήδη από το 2014 αφού οι διοργανωτές τους ΣΥΡΙΖΑ-ΚΕΕΡΦΑ-ΠΑΜΕ κάλυψαν πολιτικά τους σπασιματίες και επέτρεψαν την προαναγγελμένη βία τους μέσα στην πορεία. Το 2016 συμμετείχαμε στην εκδήλωση στην οποία είχε καλέσει η οικογένεια και οι φίλοι του Π. Φύσσα στο μνημείο του στο σημείο της δολοφονίας στην Αμφιάλη, οι οποίοι προηγούμενα με ανακοίνωσή τους καταγγείλει τους «επαγγελματίες αντιφασίστες» και είχαν διαχωρίσει τη θέση τους από αυτούς που καπηλεύονταν τη μνήμη του για να οργανώσουν την προβοκατόρικη βία τους με σπασίματα και καψίματα. Αυτή η δήλωση έκοψε το δρόμο στους εμπνευστές των προβοκατσιών με αποτέλεσμα να μη γίνει κανένα επεισόδιο σε εκείνη την εκδήλωση.

Αυτή τη φορά όμως, δεν υπήρξε καμία τέτοια καταγγελία ή διαχωρισμός από την οικογένεια και τους φίλους του Π. Φύσσα ούτε για την ίδια τη συναυλία της οποίας τη διοργάνωση είχαν οι ίδιοι. Και τούτο γιατί η οικογένεια δέχτηκε από πέρυσι τη συμμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ και τα μετωπικά του όργανα και τη στάση τους που πιστεύουμε ότι περισσότερο διώχνουν παρά φέρνουν το λαό κοντά στο φιλειρηνικό και δημοκρατικό πνεύμα του μάρτυρα του αντιφασισμού Φύσσα. Αυτή η προσέγγιση της οικογένειας με αυτά τα ρεύματα οφείλεται υποθέτουμε κυρίως στο ότι έχει εξοργιστεί με το δίκιο της καθώς οι ναζιστές έχουν αποθρασυνθεί, τα εγκλήματά τους έχουν καλυφθεί με το θάψιμο αυτής της δίκης στην οποία επίσης οι ναζήδες εκφόβιζαν τους μάρτυρες. Όμως όσο αυτές οι εκδηλώσεις δεν περιφρουρούνται πρακτικά και πολιτικά, δηλαδή δεν καταγγέλλουν με όλη τους τη δύναμη και δεν εμποδίζουν στην πράξη τα σπασίματα και τις φωτιές οι πλατειές μάζες στις γειτονιές διώχνονται από τους αντιφασιστικούς αγώνες και οι ναζιστές επωφελούνται.

Έτσι η πορεία του «Κοινωνικού Αντιφασιστικού Μετώπου» στις 18 του Σεπτέμβρη μετατράπηκε γρήγορα σε ένα ατελείωτο σκηνικό επεισοδίων που ξεκίνησαν από το λεγόμενο «blackblock» το οποίο βρισκόταν στο τέλος της πορείας. πίσω ακριβώς από την ΟΡΜΑ που είχε χωριστή προσυγκέντρωση για την πορεία. Η ΟΡΜΑ (Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού), συμμετέχει σε εκδηλώσεις σε συνεργασία με μετωπικά συνδικαλιστικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ σαν την ΠΕΝΕΝ και βασικό σύνθημα να κλείσουν τα γραφεία των ναζιστών (που είναι και σύνθημα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ) μέσα από αψιμαχίες με την αστυνομία, που δεν κερδίζουν το λαό επειδή έχουν συνδεθεί με την αποκρουστική στις μάζες αναρχική καταστροφική βία. Επίσης το σύνθημα «να κλείσουν τα γραφεία» είναι εντελώς κούφιο όταν δεν συνοδεύεται από το ουσιαστικό σύνθημα «να βγει η «ΧΑ» εκτός νόμου. Γιατί είναι όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα που εγγυούνται την αστυνομική προστασία μίας δολοφονικής συμμορίας την οποία αναγνωρίζουν σα νόμιμο πολιτικό κόμμα. Αυτή την πολιτική προστασία την ξεσκεπάζει μόνο το σύνθημα «εκτός νόμου η ΧΑ» γιατί αυτό και μόνο χρεώνει την κύρια ευθύνη για την αστυνομική περιφρούρηση των γραφείων και των συγκεντρώσεων της σε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα και μάλιστα κυρίως σε αυτά που εμφανίζονται σαν αντιφασιστικά, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ψευτοΚΚΕ.

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν σε όλη τη διάρκεια της πορείας και έφθασαν μέχρι το χώρο της συναυλίας. Αυτό έγινε όταν μια ομάδα από τους σπασιματίες άρχισε να τρέχει με μεγάλη ταχύτητα για να απομακρυνθεί από μία ομάδα ΜΑΤ που βρισκόταν πίσω της σε απόσταση και κινιόταν με πολύ πιο αργούς ρυθμούς. Προφανώς προηγήθηκε μία αιφνίδια κίνηση των ΜΑΤ που παραβίασε την απόσταση ασφαλείας και τις παγιωμένες θέσεις «μάχης» που προκάλεσε αυτή την ξαφνική τρεχάλα. Όλοι μπήκαν στο χώρο της συναυλίας. Λίγα δευτερόλεπτα μετά τα ΜΑΤ γύρισαν πίσω και άρχισαν να απομακρύνονται με εντολή των ανωτέρων τους. Αυτό έγινε αφού είχαν ξεφορτωθεί τα δακρυγόνα τους, κάνοντας την ατμόσφαιρα αποπνικτική για όλους εκτός από αυτούς στους οποίους υποτίθεται ότι στόχευαν, αφού αυτοί ήταν οι μόνοι προετοιμασμένοι για επίθεση με δακρυγόνα. Κάποιοι από τον «άμαχο πληθυσμό» που πήγαινε στη συναυλία γύρισαν πίσω, και κάποιοι έφυγαν. Ο κύριος όγκος πάντως έμεινε μέσα.

Μετά την είσοδο της κυνηγημένης ομάδας στο χώρο της συναυλίας, ακούστηκε το καλοσώρισμα της από το μικρόφωνο σα συνοδοιπόρο στον αγώνα ενάντια στους ναζιστές. Στη συνέχεια της εκδήλωσης ένα από τα συγκροτήματα που συμμετείχαν, με φόντο σκηνές από τη δίκη, επανέλαβε σε τραγούδι του τις θέσεις του καλέσματος στην πορεία ενάντια στο «κράτος των δικαστών», στα μεταλλεία και στα ΜΜΕ, αλλά αυτή ήταν από την πίσω πόρτα όχι μόνο η πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των ναζιστών και για τα τρία αυτά ζητήματα.

Το δελτίο τύπου που εκδόθηκε στη συνέχεια, συνέχισε τη ζημιά καταγγέλλοντας πρώτα και κύρια τα ΜΜΕ που πρόβαλαν τη βία (!) αντί να καταγγείλει την ίδια τη βία. Πανομοιότυπο ήταν το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του «Κοινωνικού Αντιφασιστικού Μετώπου», πίσω από το οποίο κρύβεται η «Αντιεξουσιαστική Κίνηση» που φαίνεται ότι από κοινού με το ΣΥΡΙΖΑ έχουν αναλάβει την πολιτική χειραγώγηση του κόσμου που κινείται γύρω από την οικογένεια και τους φίλους του Π. Φύσσα, ένα κομμάτι του αντιναζισμού που πέρσι έδειξε μια πραγματική διάθεση ιδεολογικής και οργανωτικής ανεξαρτησίας από τον καθεστωτικό δήθεν αντιναζισμό. Από τότε μέχρι σήμερα είναι φανερό ότι η πολιτική επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ και των διάφορων παρακλαδιών του έχει δυναμώσει. Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προσκάλεσαν την πραγματικά συγκινητική και μαχητική Μάγδα Φύσσα τη μητέρα του Παύλου, το Νοέμβρη του 2016, να τους συνοδέψει στο ευρωκοινοβούλιο, όπως και έγινε, για να ενημερώσει την κοινοβουλευτική ομάδα της ευρωπαϊκής αριστεράς για την εξέλιξη της δίκη. Στην ουσία οι συριζαίοι κατάφεραν έτσι να ενισχύσουν το αντιναζιστικό προφίλ μιας κυβέρνησης που έχει διευκολύνει τους ναζιστές σε κάθε τους βήμα και κυρίως έχει καταφέρει μέσα από τα κρατικά κανάλια που ελέγχει να κρύψει και αυτή όπως και τα άλλα κανάλια τη δίκη από το λαό.

Δεν φταίνε όμως τα ΜΜΕ που πήραν την εικόνα της βίας που πράγματι κυριάρχησε στην πορεία μέχρι που έφτασε να στεγαστεί και στη συναυλία, ούτε για το αποτέλεσμα της βίας που είναι η απέχθεια σε ότι εμφανίζεται σαν αντιφασιστικό κίνημα και αντίστοιχα η ανοχή στη ναζιστική βία. Σε κάθε περίπτωση, σε τοπικό επίπεδο, εκεί δηλαδή που έπρεπε να αναπτυχθεί ο πυρήνας της αντίστασης στο ναζισμό, εκεί που έγινε το έγκλημα που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα, δεν χρειάζεται η εικόνα των ΜΜΕ, υπάρχουν τα μάτια και τα αυτιά των κατοίκων. Η βία υπήρξε. Ή την καταγγέλλεις μέσα από τα ΜΜΕ που τη μεταδίδουν ή την αποδέχεσαι, πάντως δεν καταγγέλλεις τα ΜΜΕ, και πολύ περισσότερο δεν περνάς τον ξυλοδαρμό των δημοσιογράφων σαν ένα ασήμαντο επεισόδιο της σύγκρουσης. Αντίστοιχα, η σκέτη καταγγελία των ΜΜΕ για το κρύψιμο της δίκης, και μάλιστα χωρίς την έμφαση της καταγγελίας ενάντια στα κρατικά κανάλια μιας κυβέρνησης που παριστάνει την αντιφασιστική, δυναμώνει όλους αυτούς που έχουν το πρώτο πρόσταγμα στη φίμωση της δίκης και τον έλεγχο των ΜΜΕ. Αυτοί είναι με επικεφαλής την κυβέρνηση όλες οι κοινοβουλευτικές ηγεσίες που συνεχίζουν το καθεστώς της νομιμότητας των ναζί και μιλάνε και δείχνουν ελάχιστα τα εγκλήματά τους. Είναι το καθεστώς της νομιμότητας που εξασφαλίζει στη ΧΑ νόμιμα γραφεία, νόμιμες συγκεντρώσεις και αστυνομική περιφρούρηση. Αν δεν καταγγέλλεις αυτή τη νομιμότητα, που σημαίνει αν δεν καταγγέλλεις ότι η ΧΑ έχει πίσω της όλα τα κόμματα να στηρίζουν αυτή τη νομιμότητα, όλο το στρατό, όλη την αστυνομία, όλα τα δικαστήρια και όλη την εκκλησία και αναθέτεις σε λίγες χιλιάδες ανθρώπων να κλείσουν τα γραφεία κάνοντας κόντρα με την αστυνομία σε επίπεδο αντιπαθητικό σε ένα λαό που έχει σιχαθεί σπασίματα, καψίματα, κλπ, τότε τη γλυτώνουν ο Τσίπρας, ο Κουτσούμπας, ο Μητσοτάκης, η Γεννηματά, ο Θεοδωράκης και ο Λεβέντης που όλοι μαζί στην ουσία τα κρατάνε ανοιχτά. Το χειρότερο εμφανίζονται οι δολοφόνοι ναζί σαν μια δύναμη του νόμου και της ηρεμίας. Γι αυτό λέμε μετά από κάθε τέτοια εκδήλωση βίας ότι ο Φύσσας δολοφονείται για δεύτερη φορά ή αλλιώς κάποιοι «φίλοι» του κάνουν στη μνήμη του ίσως πιο μεγάλο κακό από όσο οι κανίβαλοι εχθροί του.

 

Μετά την τέταρτη επέτειο του Φύσσα, ξεδιπλώνεται η τακτική του ΣΥΡΙΖΑ να χειραγωγήσει οποιοδήποτε αυθόρμητο κίνημα κατά της «ΧΑ» και να το εκθέσει μέσα από την προβοκατόρικη βία

 

Μέσα σε αυτό το κλίμα της προβοκάτσιας, οι ναζιστές είχαν όλη την άνεση να οργανώσουν δύο μέρες μετά μία προκλητική συγκέντρωση στο Πέραμα, έξω από το αστυνομικό τμήμα (!) για να διαμαρτυρηθούν για τις επιθέσεις που δέχονται στα γραφεία τους. Παρόλο που η συγκέντρωση αυτή είχε πολύ μικρή συμμετοχή από την οργανωμένη βάση τους, και μόνο το γεγονός ότι μπόρεσαν να κάνουν συγκέντρωση σε μια περιοχή που ζούσε και ήταν γνωστός ο Φύσσας δυο μόλις μέρες μετά την επέτειο της δολοφονίας του, και το ότι παρέλασαν από το βήμα όλοι οι υπόδικοι για τη δολοφονία του, χωρίς λαϊκή κατακραυγή, δείχνει πόσο έχει εξατμιστεί η αρχική οργή που υπήρχε εναντίον τους από το λαό που είχε κατέβει μαζικά στο δρόμο αμέσως μετά τη δολοφονία. Την αφορμή για αυτή τη συγκέντρωση την έδωσε η ομάδα ΑΣΥΚΑΜΟ (Αναρχική Συλλογικότητα Καλλιθέας Μοσχάτου). Δύο μέρες πριν την πορεία για το Φύσσα μέλη της που τράβηξαν και βίντεο και το ανέβασαν στο youtube, πήγαν στα γραφεία της «ΧΑ» στο Πέραμα και επιχείρησαν να σπάσουν τη σιδερένια πόρτα των γραφείων τους χωρίς επιτυχία, και χωρίς να τους ενοχλήσουν ούτε οι ναζιστές, ούτε η αστυνομία. Την ίδια μέρα της συγκέντρωσης των ναζιστών, οργάνωσε αντισυγκέντρωση η ΟΡΜΑ που κατέληξε σε μια μικρο-οδομαχία με τα ΜΑΤ.

Λίγες μέρες μετά, στις 28/9 η ΟΡ.Μ.Α., η ΠΕΝΕΝ (με πρόεδρο το συριζαίο Νταλακογιώργο), η Εργατική Λέσχη Κερατσινίου – Δραπετσώνας, και η Ε.Α.Σ. – Ε.ΘΕ.Λ. (παράταξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στα λεωφορεία) κάλεσαν σε σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, καλώντας με ένα πλατύ κάλεσμα όλα τα κόμματα, όλες τις οργανώσεις όλες τις συλλογικότητες για τη διοργάνωση μιας αντιναζιστικής πορείας – απάντησης στο Πέραμα. Το κεντρικό αίτημα της πλατφόρμας ήταν να κλείσουν τα γραφεία της «Χρ. Αυγής» σε Πειραιά, Πέραμα, Σαλαμίνα, το γραφείο του ναζιστικού σωματείου στο Πέραμα και να καταγγελθεί η αστυνομική προστασία στις συγκεντρώσεις της.

Μια αντιπροσωπεία της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας συμμετείχε σε αυτή τη σύσκεψη μόνο και μόνο για ένα λόγο: μιας και το κάλεσμα ήταν προς τους πάντες να τοποθετήσει τη θέση της για το τι σημαίνει ή μάλλον τι δεν σημαίνει ένα πραγματικό αντιναζιστικό κίνημα σε έναν κόσμο καλών προθέσεων που ακολουθεί οργανώσεις και πολιτικές που κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό στον αγώνα του.

Σε τοποθέτησή της η συντρόφισσα Ρένα Κούτελου σαν εκπρόσωπος της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας έβαλε τα εξής σημεία για ζύμωση στα πλαίσια της διοργάνωσης μιας αντιναζιστικής εκδήλωσης:

1. «Το σύνθημα που μπορεί να οδηγήσει σε ένα μαζικό κίνημα κατά των ναζιστών της «ΧΑ» είναι το να βγουν εκτός νόμου. Τα συνθήματα για να κλείσουν τα γραφεία και να εμποδιστούν οι συγκεντρώσεις με αντιπαράθεση με την αστυνομία όχι μόνο δεν είναι πειστικά, αλλά κυρίως καλύπτουν τους αληθινούς προστάτες των ναζιστών για τους οποίους δουλεύει η αστυνομία και οι οποίοι εξασφαλίζουν την παρουσία της στα γραφεία και στις συγκεντρώσεις των ναζιστών, την κυβέρνηση, και όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα».

2. «Είναι λάθος η αντίληψη ότι η κοινή γνώμη έχει κερδηθεί κατά των ναζιστών, ειδικά σε μια περιοχή όπως το Πέραμα όπου η «ΧΑ» έχει ένα από τα ψηλότερα ποσοστά της πανελλαδικά. Τη λαϊκή συμμετοχή στο αντιναζιστικό κίνημα που εκδηλώθηκε μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα την έχει χτυπήσει και αποδυναμώσει η βία που έχει εμφανιστεί στις εκδηλώσεις της μνήμης του στο όνομα του αντιφασισμού. Η βία αυτή πρέπει να καταγγέλλεται».

3. «Η «ΧΑ» δεν αναπτύχθηκε στην Ελλάδα και δεν δυνάμωσε μαζί με τον Λεπέν και τον Τραμπ. Την έθρεψε, και την έβαλε στη Βουλή ένα πολιτικό καθεστώς που καλλιέργησε στον ελληνικό πληθυσμό τον εθνορατσισμό, το σοβινισμό, τον αντισημιτισμό».

4. «Στο Πέραμα η «ΧΑ» δυναμώνει με τις πλάτες της Κόσκο που χρησιμοποιεί κατεξοχήν τους χρυσαυγίτες για να εξασφαλίζει συνθήκες κάτεργου».

Επίσης σε τοποθέτησή του σύντροφος της ΑΠ, από το Πέραμα είπε τα εξής:

-Αυτό που είναι το μεγάλο σκάνδαλο είναι πως υπάρχει ένα ναζιστικό σωματείο στο κέντρο του Περάματος, της εργατικής ζωής, και προσλαμβάνει και συνεννοείται με την εργοδοσία και δεν μιλάει κανείς. Ένα σωματείο που σύμφωνα με το Σύνταγμα έπρεπε να είναι παράνομο

-Είναι σκάνδαλο πως καλύπτει αυτό το σωματείο το ΠΑΜΕ. Τους αφήνει και μοιράζουν προκήρυξη στην πύλη και αυτοί πάνε μέσα στο κοντέινερ.

-Πήγαμε στην απεργία που έγινε στην Κόσκο, να δούμε τι γίνεται και είδαμε μέσα τους ναζιστές, είδαμε μπροστά μας φουσκωτούς.

-Πως γίνεται στο εργατικό κέντρο της χώρας, στο Πέραμα, στον Πειραιά, να είναι και η Κόσκο, και ο Ολυμπιακός, η θύρα 7 και εκεί μέσα να έχουν δύναμη οι ναζιστές

-Δεν φέρανε τυχαία τους ναζιστές στο Πέραμα. Δεν είναι τυχαίο ότι μέσα στο κέντρο του Περάματος, μέσα στον Πειραιά, η Χρυσή Αυγή έχει δύναμη.

Οι τοποθετήσεις αυτές ακούστηκαν με πολύ ενδιαφέρον. Στη συνέχεια της συζήτησης, ωστόσο δεν υπήρχε καμία ζύμωση για την πλατφόρμα μιας κινητοποίησης στο Πέραμα. Προτάθηκε από τους διοργανωτές να συμφωνηθεί η πλατφόρμα του καλέσματος, και για συζήτηση ήταν μόνο η ημερομηνία της κινητοποίησης η οποία αποφασίστηκε να είναι η 21/10. Καταγγελία για την προβοκατόρικη βία δεν υπήρξε από τους διοργανωτές, αλλά ούτε και για το ρόλο της Κόσκο στο Πέραμα. Υπήρξε μόνο μία αναφορά για τη «ΧΑ» και τη σχέση της με τους εργοδότες στο Πέραμα χωρίς να μπει καθόλου θέμα Κόσκο.

Η ΑΠ έκφρασε τη διαφωνία της με τη συγκεκριμένη πλατφόρμα, και έκανε την τοποθέτηση ότι όρος της διοργάνωσης μίας μαζικής κινητοποίησης είναι ακριβώς η πλατφόρμα και τα συνθήματά της για τα οποία θα έπρεπε να γίνει συζήτηση. Ξεκαθαρίστηκε από την αντιπροσωπεία ότι δεν θα συμμετέχει στη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Η διαφωνία αυτή δεν μεταφέρθηκε στο δελτίο τύπου που έκδωσε στη συνέχεια η ΟΡΜΑ στο οποίο απλά αναφέρθηκε ότι η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία «παραβρέθηκε» στη σύσκεψη, ενώ για τους υπόλοιπους ότι αποφάσισαν τη διοργάνωση παλλαϊκής διαδήλωσης στο Πέραμα, η οποία χωρίς κάποια εξήγηση προς τα έξω μετατράπηκε σε απλή παρέμβαση στα καραβάκια του Περάματος.

Σε απάντηση του στησίματος κράτους «ΧΑ»-Κόσκο και φιλικών τους εργοδοτών στο Πέραμα, με τις πλάτες του ΠΑΜΕ και γενικά του πολιτικού καθεστώτος, η ΟΑΚΚΕ με τον ΕΡΓΑΣ, τη συνδικαλιστική παράταξη της ΟΑΚΚΕ στη Ζώνη, βρίσκονται εδώ και δυο βδομάδες σε κινητοποίηση στο Πέραμα με μοίρασμα προκήρυξης στην Πύλη της Ζώνης και στα καρνάγια και αφισσοκόληση σε όλη τη β΄ Πειραιά. Σε αυτές τις προκηρύξεις και αφίσσες εκτός από την καταγγελία των ναζί και της ΚΟΣΚΟ, καταγγέλλεται και το ψευτοΚΚΕ-ΠΑΜΕ για την ανοχή, την ουσιαστική κάλυψη που δίνει στην αποθράσυνση και ουσιαστική κυριαρχία των ναζί στη Ζώνη σαν στρατολογητών ανέργων με φτηνά μεροκάματα μέσα από το παράνομο «νόμιμο» ρατσιστικό σωματείο τους (http://www.oakke.gr/afises/2013-02-16-20-47-31/item/877- ).

Καλούμε όλους τους δημοκράτες να συσπειρωθούν στην καταγγελία των πολιτικών προστατών των ναζιστών ενάντια σε κυβέρνηση και όλα ανεξαίρετα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, ιδιαίτερα στα ψευτοαριστερά κόμματα ΣΥΡΙΖΑ και «Κ»ΚΕ που παριστάνουν τους αντιναζιστές ενώ είναι θερμοί υπερασπιστές της νομιμότητας των ναζιστών. Αν αυτοί καλούσαν σε απαγόρευση των ναζιστών η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν θα τολμούσαν να φανούν προστάτες τους. Είναι λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ψευτοΚΚΕ αυτοί που έχουν το κλειδί όλων των γραφείων της «ΧΑ», και που ευθύνονται για όλες τις αστυνομίες και τα ΜΑΤ που τα προστατεύουν. Πάλη ενάντια στην ΧΑ χωρίς πάλη ενάντια σε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, ιδιαίτερα ενάντια στα δύο δήθεν αντιφασιστικά, χωρίς το σύνθημα «εκτός νόμου η «ΧΑ» που το ΚΕΕΡΦΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ το έχει μετατρέψει στο πολιτικά ανώδυνο, δήθεν κινηματικό και υποκριτικό «να κλείσουν τα γραφεία της ΧΑ», και ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ χωρίς την πολιτική καταγγελία και την περιφρούρηση κάθε αντιφασιστικής κινητοποίησης ενάντια στις σπασιματζήδηκες προβοκάτσιες, δεν είναι πάλη πραγματικά αντιναζιστική.