Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

Πως φτάσαμε στην επίθεση της ΚΟΣΚΟ για την καταστροφή της Ζώνης

 

Η επίθεση της ΚΟΣΚΟ για την καταστροφή της Ζώνης μέσα από την καθυστέρηση και υπονόμευση των επενδύσεων και τώρα με το στήσιμο ενός παρα-μητρώου των φιλικών της εταιρειών έγινε δυνατή μέσα από μία μακριά περίοδο σαμποτάζ από το πολιτικό καθεστώς.

 

Η συνδικαλιστική παράταξη της ΟΑΚΚΕ, ο ΕΡΓΑΣ, στη Ζώνη, έβαζε πάντα με έμφαση το ζήτημα των δεξαμενών σα ζήτημα επιβίωσης της Ζώνης και των εργατών της, ενώ συγκρούστηκε με το Συνδικάτο Μετάλλου του ψευτοΚΚΕ, στο αυθαίρετο καθεστώς της παράκαμψης της σειράς και της προώθησης των δικών του ανθρώπων σε δουλειές, και στην πρακτική των απεργιών ομηρίας των πλοίων που μοναδικό στόχο είχαν να διώξουν τα πλοία από τη Ζώνη (με αποτέλεσμα να ρίξουν στα τάρταρα το μεροκάματο που υποτίθεται ότι ήθελαν να αυξήσουν) για να ανοίξουν το δρόμο στην ΚΟΣΚΟ να την αγοράσει για ένα κομμάτι ψωμί. Ήταν ακριβώς αυτή η αντεργατική συνδικαλιστική πρακτική του κλαδικού Συνδικάτου Μετάλλου, που άνοιξε το δρόμο για να πέσει η διαλυμένη και άδεια από εργάτες Ζώνη στα χέρια της ΚΟΣΚΟ, τον πρωταθλητή των μεγάλων εργασιακών κάτεργων που εξαπλώθηκαν σιγά-σιγά λόγω της ανεργίας σε όλη τη Ζώνη και στα περισσότερα καρνάγια του Περάματος με την αρωγή κυβερνήσεων και κοινοβουλευτικών κομματικών ηγεσιών. Είναι σε αυτό ακριβώς το σημείο, της ραγδαίας πτώσης του πραγματικού μεροκάματου, όχι αυτού που κερδίζει στα χαρτιά το ΠΑΜΕ και το εξασφαλίζει μόνο για τα μέλη του, και της ακόμα πιο ραγδαίας επιδείνωσης των εργασιακών συνθηκών, που περιορίστηκαν στο ελάχιστο οι απεργίες τόσο στη Ζώνη, όσο και στις προβλήτες του κάτεργου της Cosco, τις ΙΙ και ΙΙΙ, όπου το βασικό σωματείο, η ΕΝΕΔΕΠ ελέγχεται επίσης από το ψευτοΚΚΕ. Την ίδια περίοδο το ψευτοΚΚΕ επέτρεψε στο ρατσιστικό σωματείο της «Χρ. Αυγής» να εγκατασταθεί στο Πέραμα και να κάνει τη δική του διαχείριση στην προώθηση σε δουλειές εργατών, έχοντας τις πλάτες του νέου κινέζικου αφεντικού. Προηγούμενα είχαν πολεμήσει με λύσσα το στήσιμο ενός πραγματικού πρωτοβάθμιου σωματείου Ζώνης, της «Αυτο-οργάνωσης» που με πρωτοπόρο τον ΕΡΓΑΣ έβαζε σε πρώτο πλάνο την ανάπτυξη της Ζώνης και κατάγγειλε ανοιχτά την απόπειρα των ναζήδων – φονιάδων της ΧΑ να εμφανιστούν σα συνδικαλιστές στο Πέραμα.

Επιβεβαίωση των καταγγελιών της ΟΑΚΚΕ ενάντια στην ΚΟΣΚΟ και στο καθεστώς που τη στηρίζει. Η σωτηρία της Ζώνης είναι κυρίως στα χέρια των εργατών

Οι εξελίξεις αυτές έρχονται να δικαιώσουν την τελευταία αφίσα της ΟΑΚΚΕ που καλούσε τους εργαζόμενους και τους άνεργους στον Πειραιά και σε όλη την Ελλάδα να αντισταθούν στο σαμποτάζ που κάνει η Cosco στη Ζώνη και κατάγγειλε ότι δεν θέλει καμία ανάπτυξη αλλά ένα λιμάνι γεμάτο κοντέϊνερ. Στην αφίσα δίναμε την απάντηση στο επιχείρημα με το οποίο υπερασπίζονται όλοι οι φίλοι της, την Cosco, με διάφορες μορφές. Πρόκειται για το επιχείρημα ότι δεν μπορεί η Cosco να σαμποτάρει επενδύσεις κερδοφόρες και για την ίδια. Η μεν ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ είχαν καταγγείλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που την εμποδίζει, ο δε ΣΥΡΙΖΑ είχε αποδεχτεί την κατηγορία της Cosco ότι φταίει το κράτος για τις καθυστερήσεις, χωρίς ούτε μία στιγμή να την καταγγείλει για τις δικές της καθυστερήσεις και ασύλληπτες απαιτήσεις. Από την άλλη το ψευτοΚΚΕ έγινε επικεφαλής των κινημάτων της εξωκοινοβουλευτικής αυλής του για το σταμάτημα της επέκτασης της προβλήτας της κρουαζιέρας που έδενε μια χαρά με την παρελκυστική τακτική της Cosco να προκηρύξει ένα φωτογραφικό στην ουσία διαγωνισμό, που δεν μπορούσε παρά να σταματήσει για ένα μεγάλο διάστημα με δικαστικές διαδικασίες. Κουβέντα όμως δεν είπε για το πως η Cosco στραγγαλίζει αργά αλλά σταθερά τη Ζώνη. Αντίθετα ξέπλυνε και το ψευτοΚΚΕ την Cosco μιλώντας για κρατικά εμπόδια που βάζει η κυβέρνηση κατ’ εντολή των ΗΠΑ και της Δύσης για να σταματήσει τα επενδυτικά σχέδια της πρόθυμης να ρίξει λεφτά στο λιμάνι Cosco.

Σε αυτό το επιχείρημα απαντήσαμε με την αφίσα ως εξής: «Πιστεύουμε ότι καταρχήν δεν θέλει την ανάπτυξη δραστηριότητων από άλλα ανεξάρτητα από την ίδια δυτικά ή ντόπια κεφάλαια στον Πειραιά, αλλά βασικά τη γρήγορη μεταφορά των προϊόντων της κινέζικης βιομηχανίας στην Ευρώπη και με τους λιγότερους τελωνειακούς ελέγχους (δες το μεγάλο σκάνδαλο λαθρεμπορίου, Καθημερινή, 15/1/2019). Έτσι εξηγείται ότι την ίδια στιγμή που σαμποτάρει τις υποχρεωτικές επενδύσεις που θα έδιναν χιλιάδες θέσεις εργασίας στον Πειραιά, διοχετεύει στον τύπο ότι θα βάλει άλλα 300 εκατομμύρια για μια 4η προβλήτα (!!!) ενώ από τα υποχρεωτικά έργα έχει κάνει μόνο την επισκευή των γερανογεφυρών στην προβλήτα Ι μαζί με μια προβλήτα καυσίμων.

Η ΚΟΣΚΟ έχει περισσότερο συμφέρον η Ζώνη αντί για δεξαμενές να γεμίσει κοντέινερ, τα οποία ήδη στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ φτάνουν στο ύψος πολυκατοικίας καθώς με λίγες εκατοντάδες εργάτες στα κοντέινερ το κινέζικο κράτος κινεί απείρως περισσότερο κεφάλαιο και έχει πολλαπλάσια κέρδη από όσο με χιλιάδες εργάτες στην Επισκευή. Αυτό όχι τόσο γιατί τα κέρδη στην Επισκευή η Κόσκο τα μοιράζεται με ντόπιους εργολάβους, αλλά γιατί με τα κοντέινερ τα πιο πολλά κέρδη πέρα από την ΚΟΣΚΟ πάνε συνολικά στο κινέζικο βιομηχανικό κεφάλαιο επειδή αυτό μειώνει τα κόστη του μεταφοράς στην ΕΕ.

Να γιατί ενώ η ΚΟΣΚΟ πνίγεται από τα κέρδη και καμαρώνει διεθνώς γι αυτό, το Πέραμα ακριβώς πάνω από τα κοντέινερ πεινάει επειδή πεθαίνει η Ζώνη!!!

Ο βαθύτερος ωστόσο λόγος που η κινέζικη φασιστική άρχουσα τάξη δεν θέλει έναν σύγχρονο ανεπτυγμένο Πειραιά είναι για να μπορεί να τον ελέγχει σαν αποικιακό λιμάνι. Αυτό απαιτεί εργαζόμενους σε σκλαβιά πράγμα που δεν είναι δυνατό παρά μόνο αν μια τεράστια ανεργία και μια πολιτική βία τους εξουθενώνει. Ήδη οι εργάτες της ΚΟΣΚΟ στενάζουν κάτω από τις άθλιες εργασιακές συνθήκες που αυτή επιβάλλει (μέσω των υπεργολάβων της για να μην εκτίθεται η ίδια) : εξοντωτική δουλειά, απλήρωτες υπερωρίες και τσάκισμα της συνδικαλιστικής ελευθερίας. Αντίθετα μια Ζώνη με χιλιάδες εργάτες, και ένας Πειραιάς γεμάτος τουρισμό, θα ανέβαζε όχι μόνο τις οικονομικές αλλά και τις πολιτικές αντιστάσεις των εργαζομένων στην κυριαρχία των κινέζων φασιστών, που γι αυτό θέλουν τη συντριβή κάθε δημοκρατισμού. Να γιατί η κινέζικη πρεσβεία καλεί τους ναζί- χρυσαυγίτες σε επίσημες συναντήσεις και η πρέσβειρά της Κίνας φωτογραφίζεται μαζί τους. Να γιατί αυτοί έχουν ισχυρό ρόλο στις προσλήψεις προσωπικού και στο ΣΕΜΠΟ και στη Ζώνη, και να γιατί στη Ζώνη εγκαταστάθηκε το πρώτο χρυσαυγίτικο ανοιχτά ρατσιστικό (οπότε και παράνομο) εργατικό σωματείο της χώρας, μόλις πάτησε η ΚΟΣΚΟ το πόδι της στο λιμάνι».

Σε ότι αφορά τη στάση των κοινοβουλευτικών κομμάτων και ειδικά του ψευτοΚΚΕ με την ίδια αφίσα αναφέραμε ότι:

«Ο λόγος για τον οποίο δεν υπάρχουν μαζικές διαμαρτυρίες και όλα τα «καθώς πρέπει» κόμματα, δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ψευτοΚΚΕ συμπεριφέρονται γλοιωδώς απέναντί της είναι η στρατηγική συμμαχία της Κίνας με τη ρώσικη υπερδύναμη η οποία σηκώνοντας το σταυρό της ορθοδοξίας και παριστάνοντας ταυτόχρονα τον κληρονόμο της ΕΣΣΔ είναι ο νέος πολιτικο-ιδεολογικός ηγεμόνας της χώρας. Απλά κρύβεται σαν τέτοιος ώστε να μην αποκαλύπτει στα μάτια της Δύσης το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι μια δικιά του βάση εντός της, ενώ οι ευρωπαίοι και οι αμερικάνοι μονοπωλιστές συνεργάζονται με μεγάλη χαρά με τους ανατολικούς πιο καλούς στην εκμετάλλευση ομολόγους τους. Εννοείται ότι το ψευτοΚΚΕ, σαν δήθεν εργατικό κόμμα, προσπαθεί να κρύψει τη υποταγή του στην Κίνα, όμως προδίδεται όχι τόσο γιατί ο Κουτσούμπας δεν διστάζει να φωτογραφίζεται κι αυτός δίπλα στον κινέζο πρεσβευτή, και να προσκαλεί το φασιστικό «Κ»Κ Κίνας, ιδιοκτήτη της ΚΟΣΚΟ σαν κομμουνιστικό κόμμα σε διεθνείς συναντήσεις, αλλά γιατί αφήνει πρακτικά ανενόχλητο το κάτεργο της ΚΟΣΚΟ και γιατί αποδέχεται νομικά και πρακτικά το ρατσιστικό σωματείο των χρυσαυγιτών. Αλλά όλα αυτά είναι φυσικά αφού με τραμπουκισμούς, νοθείες και συναλλαγές με την εργοδοσία έχει κάνει από παλιότερα τη Ζώνη κέντρο και του δικού του συνδικαλιστικού φασισμού».

Ήδη από τον Οκτώβρη του 2017 με προκήρυξη που μοιράστηκε στη Ζώνη είχαμε καλέσει τους εργάτες να αντισταθούν στο σαμποτάζ της Cosco που φαινόταν ήδη από τότε αφού είχε υποσχεθεί ότι θα φέρει καράβια αλλά η Ζώνη συνέχιζε να βυθίζεται στην ανεργία (https://www.oakke.gr/afises/2013-02-16-20-47-31/item/877-).

Οι ίδιοι εργαζόμενοι και οι άνεργοι στον Πειραιά και σε όλη την Ελλάδα μπορούν να αντιδράσουν αποφασιστικά στην αισχρή γενική στήριξη της ελληνικής αστικής τάξης στο κινέζικο νεοαποικιακό κεφάλαιο αρκεί να οργανωθούν ανεξάρτητα από τα πολιτικά και συνδικαλιστικά όργανα των ψεύτικων φίλων τους.