Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΕΚΛΟΓΕΣ 25 ΙΟΥΝΗ 2023

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΕ ΤΗΣ ΟΑΚΚΕ ΣΤΟ ERTNEWS ΤΗΣ 23 ΙΟΥΝΗ

 

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ ΤΗΣ ΟΑΚΚΕ

 

Η ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΟΑΚΚΕ

Δεκάλεπτο Τοποθέτηση του σ. Ηλία Ζαφειρόπουλου στον Real fm 97,8 στην εκπομπή των Κ. Λαβίθη-Στ. Καμίνη

Δεκάλεπτο της ΟΑΚΚΕ για τις εκλογές 25 Ιούνη 2023

ΕΚΛΟΓΕΣ 21 ΜΑΗ 2023

Το προεκλογικό δεκάλεπτο της ΟΑΚΚΕ 18 Μάη 2023

 

Προεκλογική εκδήλωση της ΟΑΚΚΕ  7 Μάη 2023

 Συνέντευξη στην ΕΡΤ 15 Μάη 2023

 Ραδιοφωνική εκπομπή "Στιγμιότυπα" στο ΣΚΑΙ 100,3 της 5 Μάη 2023

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Εκλογές 7ης ΙΟΥΛΗ 2019

Εκλογές 7 ΙΟΥΛΗ 2019

Άρθρα Αναφοράς 

Εκλογές 2015

Εκλογές 2015 - ΕΡΤ

Ομιλία Εκλογές 2015

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ: ΜΑΥΡΟ ΣΤΟΥΣ ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ – ΠΟΥΤΙΝΙΚΟΥΣ

Τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών ήταν αντίστοιχα με αυτά των βουλευτικών. Αποδείχτηκε ότι ο λαός της χώρας όχι μόνο δεν έχει πειστεί από τους σχεδιασμούς των Τσίπρα-Πολάκη για ένα «νέο ΣΥΡΙΖΑ» με τον εκλεκτό τους Κασσελάκη, αλλά έγινε ακόμα πιο εχθρικός απέναντι του και επιταχύνει την αποσάθρωσή του. Η καθίζηση του ΣΥΡΙΖΑ φούσκωσε κι άλλο σε τα πανιά της πολιτικής καρδιάς του σοσιαλφασισμού, του ψευτοΚΚΕ, του «ιερού» κόμματος του πολιτικού καθεστώτος με το οποίο η μητσοτακική ηγεσία έχει τις καλύτερες σχέσεις. 

Η ΟΑΚΚΕ για τον πρώτο γύρο είχε πάρει τη θέση της αποχής εκτός από τις περιπτώσεις όπου υπήρχε σε κάποιον δήμο ή περιφέρεια το ενδεχόμενο της απόλυτης πλειοψηφίας ενός υποψηφίου που στηριζόταν κυρίως από τα ανοιχτά φασιστικά και σοσιαλφασιστικά φιλοπουτινικά κόμματα, δηλαδή τα κόμματα του «όχι όπλα στην Ουκρανία».

Σε αυτό το δεύτερο γύρο επαναλαμβάνουμε την ίδια θέση, δηλαδή μαύρο στους σοσιαλφασίστες και στους φασίστες πουτινικούς. Εκτιμώντας τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου μπορούμε να κάνουμε πιο συγκεκριμένη αυτή τη θέση.

Το κατεξοχήν σοσιαλφασιστικό κόμμα το ψευτοΚΚΕ, που αποδείχθηκε ειδικά σήμερα μετά την ωμή υποστήριξη του στους ναζικανίβαλους της Χαμάς αντισημιτικό  θα πάει στο δεύτερο γύρο σε πέντε δήμους. Σε αυτούς τους δήμους προτείνουμε στους δημοκράτες να συμμετέχουν και να ψηφίσουν τον αντίπαλο του εκτός εάν αυτός είναι ένας καλυμμένος ακροδεξιός. Πέρα από τη γενική αυτή κατεύθυνση που δίνουμε για την καταψήφιση του ψευτοΚΚΕ στον β΄ γύρο πρέπει να καταψηφιστεί και να απομυθοποιηθεί ο δήμαρχος του στην Πάτρα Πελετίδης. Το ψευτοΚΚΕ έχει την τάση να μαζεύει ψήφους από ανθρώπους απογοητευμένους από τα «κόμματα εξουσίας» που θέλουν κάτι να ψηφίζουν, και αποφασίζουν να το υποστηρίξουν σαν ένα «λαϊκό κόμμα» που η ηγεσία του έχει αγνές προθέσεις, κρατιέται μακριά από τις καρέκλες, και θέλει να κάνει αγώνες για το καλό του λαού. Τίποτα δεν είναι πιο μακριά από την αλήθεια.

Αυτό το απόδειξε η Πάτρα όπου η παράταξη του Πελετίδη αντί να κερδίσει σε λαοφιλία, έχασε το 15% των ψήφων που είχε πάρει το 2019 (34774 έναντι 40489), ενώ υπάρχουν καταγγελίες εναντίον του για πρωτοφανή αντιδημοκρατική συμπεριφορά απέναντι στις άλλες παρατάξεις και χρησιμοποίηση του δήμου στον κομματικό μηχανισμό προπαγάνδας.*

Σε ότι αφορά τις περιφέρειες στις επτά από τις δεκατρείς υπήρξε μία συντριπτική επικράτηση της ΝΔ. Στις υπόλοιπες τέσσερεις τουλάχιστον το κύριο χαρακτηριστικό είναι ο λεγόμενος «γαλάζιος εμφύλιος» που μπορούμε να καταλάβουμε ότι προκλήθηκε από αντιστάσεις στην πολιτική της ηγεσίας Μητσοτάκη να επιβάλει μέσα στη ΝΔ επιλογές που έχουν την εύνοια των Καραμανλή-Σαμαρά όπως και τη γραμμή προσέγγισης σε Κουτσούμπα -Τσίπρα. Κι εδώ επειδή υπάρχουν τοπικά χαρακτηριστικά που δεν γνωρίζουμε οπότε δεν έχουμε και τα στοιχεία για να γνωρίζουμε ποιοι εκπροσωπούν τέτοιες αντιστάσεις, δεν έχουμε πρόταση για υποστήριξη κάποιου συγκεκριμένου υποψηφίου.

Μέσα σε αυτό το πολιτικό της σύγκρουσης ήταν θετικό που ο ναζι-Κασιδιάρης πάτωσε στην Αθήνα με 8,33%. Με τα δεδομένα της λειψής δημοκρατίας του ελληνικού κράτους και αφού τον άφησαν να κατέβει στις δημοτικές, και αφού τον άφησαν να μιλάει και να οργανώνει μέσα από τη φυλακή, τουλάχιστον τον απέκλεισαν από τα ΜΜΕ κάτι που έπαιξε το ρόλο του στο γεγονός ότι πάτωσε, παρόλο που και το 8,33% είναι πολύ για ένα ναζί υποψήφιο δήμαρχο, και θα το χρησιμοποιήσει σαν υπερασπιστικό επιχείρημα στο Εφετείο που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το κύριο πάντως χαρακτηριστικό αυτών των αυτοδιοικητικών εκλογών ήταν η μεγάλη αποχή, γύρω στο 50%. Οι τοπικές εκλογές είναι από τη φύση τους ένας θεσμός που ενισχύει την αποκέντρωση και δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να συμμετέχουν στη λήψη αποφάσεων. Όμως οι δήμοι γίνονται όλο και πιο ξένοι στο λαό επειδή έχουν καταντήσει κρατικοί και κομματικοί γραφειοκρατικοί μηχανισμοί μακριά και από τον έλεγχο των μαζών και κυρίως την εθελοντική του οργάνωση. 

* Επίσης, παρά τις διεργασίες που γίνονται μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ όπου έχει ξεχωρίσει η σοσιαλφασιστική συμμορία Τσίπρα-Πολάκη-Παππά-Κασσελάκη, συνεχίζουμε να έχουμε τη θέση ότι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ είτε μόνοι τους είτε με οποιαδήποτε υποστήριξη πρέπει επίσης να καταψηφίζονται.