Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

Η ΒΡΩΜΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΧΙΤΛΕΡΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ

Πρώτα σε αυτήν τα ελληνικά κοινοβουλευτικά κόμματα και ο οικουμενικός πρωθυπουργός τους που σαμποτάρουν τη χώρα σηκώνοντας τη σημαία του τάχα πρωτοπόρου στην Ευρώπη ανθρωπισμού τους

Την ώρα που η Ευρώπη αντιμετωπίζει την πιο θανατερή αιχμή της πανδημίας, οι νεοχιτλερικοί του Άξονα Ρωσίας-Κίνας και οι κάθε λογής φίλοι τους στην Ευρώπη προσπαθούν να δυναμώσουν την ανησυχία, το φόβο και τον πανικό στους λαούς της, ιδιαίτερα στους πιο αγχωμένους χωρίς καθόλου ή με αμφίβολο μισθό και κλεισμένους στα σπίτια τους προλετάριους του Νότου, λέγοντάς τους ότι ο μεγαλύτερος εχθρός τους είναι οι κυβερνήσεις και οι χώρες της Βόρειας Ευρώπης. Με ξεχωριστή μανία μάλιστα κατηγορούν τις κυβερνήσεις των Βόρειων χωρών της ΕΕ ότι εγκαταλείπουν τις Νότιες χώρες παρόλο που οι πρώτες διαθέτουν κυρίως για τις δεύτερες 1300 δισεκατομμύρια Ευρώ από διάφορα κοινά ταμεία και κεντρικές τράπεζες τους. Ισχυρίζονται ότι μόνο η Κίνα και η Ρωσία τους αγαπάνε τάχα χωρίς όρους και προϋποθέσεις όπως αποδεικνύουν τα κιβώτια μάσκες που αυτές τους στείλανε.

Αυτή η προπαγάνδα δεν θα είχε καμία επιρροή στους λαούς της Ευρώπης αν δεν την προωθούσαν επίμονα σαν εθνική θέση σε κάθε κράτος του Νότου οι πιο ρωσόφιλες άρχουσες τάξεις της Ευρώπης. Πιο θορυβώδης από αυτές είναι η ιταλική, αλλά πιο λυσσασμένη και κυρίως πιο ομόφωνη στον αντεργατικό φιλοκινεζισμό, στον παρασιτικά υστερόβουλο αντιγερμανισμό, και τελικά στον αντιευρωπαϊκό διασπαστισμό της είναι η ελληνική. Είναι εξοργιστικό πραγματικά να αποθεώνει οποιοσδήποτε πολιτικά κατατοπισμένος άνθρωπος τα λίγα κιβώτια με μάσκες που στέλνει στις ευρωπαϊκές χώρες με απαράμιλλο θράσος και με φιλανθρωπικό κομπασμό μια Κίνα που δηλητηρίασε για δεύτερη φορά τον πλανήτη χάρη στη φασιστική παρακμή και διαφθορά της. Γιατί είναι η φασιστική παρακμή που μπόρεσε και ένωσε σε πελώρια κλίμακα το βασανιστικό εγκλεισμό και τη σφαγή των άγριων ζώων στις αγορές της Κίνας από όπου για δεύτερη φορά ένας δολοφονικός επιδημικός ιός πέρασε στον άνθρωπο (η πρώτη φορά ήταν με τον SARS-CoV), είναι με τη διεφθαρμένη ηγεσία της κρατικής της διοίκησης αλλά και της επιστήμης που έκρυψε την επιδημία στην πρώτη κρίσιμη φάση της από τον κινέζικο λαό και από τους λαούς όλου του κόσμου. (*)

Τώρα κραυγάζουν παντού οι φαιο-«κόκκινοι» φασίστες για την κατωτερότητα τάχα της απάντησης της αστικής δημοκρατίας στην επιδημία σε σχέση με την κινέζικη απάντηση.

Είναι εντελώς φυσικό. Οι αστικές δημοκρατίες, ιδιαίτερα στην εποχή του ιμπεριαλισμού είναι για το ιστορικά συνειδητό προλεταριάτο στην καλύτερη περίπτωση μισοδημοκρατικές εκφράσεις της αστικής ταξικής δικτατορίας, και οι ευθύνες τους για το ότι άφησαν τους λαούς τους έκθετους στην επιδημία, χωρίς ακόμα και μάσκες και αναπνευστήρες τρεις μήνες κοντά από την ώρα που μάθανε για τη Γουχάν δεν θα πρέπει ποτέ να ξεχαστούν, όμως σε σχέση με τις ναζιστικές δικτατορίες των βασανιστών και δολοφόνων φέρθηκαν σαν προωθημένες δημοκρατίες.

Κατ αρχήν δεν έχουμε κανένα λόγο να παίρνουμε σαν αξιόπιστους τους αριθμούς της Κίνας καθώς αυτοί είναι οι αριθμοί μιας αδυσώπητης κρατικής προπαγανδιστικής μηχανής η οποία εξαφανίζει από το πρόσωπο της γης κάθε κινέζο δημοκράτη και πραγματικό πατριώτη που την αμφισβητεί. Δημοσιογραφικές έρευνες που διαψεύδουν την επίσημη κρατική εικόνα για τον αριθμό θυμάτων στη Γουχάν και τα εκτιμούν ως πολλαπλάσια έρχονται διαρκώς στην επιφάνεια. (-https://www.dw.com, Μαρτυρία από Γουχάν: Πολύ περισσότερα τα θύματα- 6/2/2020, https://time.com/5811222/wuhan-coronavirus-death-toll/, ρεπορτάζ του Bloomberg που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Time, για τους μεγάλους αριθμούς ανθρώπων που εμφανίστηκαν στα γραφεία κηδειών, όταν τους επιτράπηκε, για να παραλάβουν τις στάχτες των νεκρών συγγενών τους -3/4/2020, https://www.bbc.com/news/world-asia-china-52194356). Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι οι σημερινοί επιδημιολογικοί αριθμοί της Κίνας προωθούν την πολιτική θέση ότι η Κίνα κάποια στιγμή συνέτριψε μέχρι απόλυτου μηδενισμού τον ιό, πράγμα που είναι επιστημονικά αδύνατο μέχρι γελοιότητας να αποδειχτεί, και ότι από εδώ και μπρος έχει μόνο νέα κρούσματα που της τα στέλνει η μολυσμένη Δύση, οπότε αυτή θα φταίει.

 

 

Η Κίνα κατηγορεί την ΕΕ για τους πολλούς θανάτους στην Ευρώπη από το νέο κορονοϊό, δηλαδή από ένα έγκλημα του κινέζικου φασισμού ενάντια στους ευρωπαϊκούς λαούς!

 

Από την άλλη το πόσα θα είναι τα θύματα της επιδημίας σε κάθε χώρα δεν θα κριθεί από την αρχική φάση της εξάπλωσης της θανατηφόρας επιδημίας, αλλά σε μια ολόκληρη περίοδο, δηλαδή ως τη στιγμή που θα βρεθεί το αποτελεσματικό εμβόλιο που πρακτικά θα τη σταματήσει. Αυτό για δύο λόγους. Ο ένας είναι ότι μπορεί μια χώρα να κρατάει από την αρχή χαμηλά την καμπύλη των κρουσμάτων και θανάτων αλλά με αντάλλαγμα να παίρνει μέτρα καραντίνας για πάρα πολύ καιρό ώστε ο πληθυσμός να παθαίνει σε πολύ μεγαλύτερο διάστημα τη μοναδική ανοσία που υπάρχει όσο δεν υπάρχει εμβόλιο, τη λεγόμενη ανοσία αγέλης. Έτσι αθροιστικά οι θάνατοι αυτής της χώρας μπορεί να είναι ίδιοι με μιας άλλης που έγιναν σε μικρότερο διάστημα, οπότε σε αυτό το μικρότερο διάστημα η χώρα με τον εντονότερο ρυθμό κρουσμάτων φαίνεται πιο αποτυχημένη στην αντιμετώπιση της επιδημίας. Αλλά αυτό δεν είναι καθόλου υποχρεωτικό. Θα είναι αποτυχημένη μόνο αν τα κρούσματα της πάνε τόσο γρήγορα, οπότε και οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας της θα γεμίζουν τόσο γρήγορα ώστε αυτές να μη χωράνε τους άρρωστους και αυτοί να πεθαίνουν. Τέτοιες χώρες είναι ως τώρα η Ιταλία και η Ισπανία και ίσως γίνουν κάποια στιγμή οι ΗΠΑ, ή η Γαλλία ή η Αγγλία. Αντίθετα προς το παρόν η Γερμανία, η Ολλανδία, ακόμα και η Σουηδία έχουν πολύ περισσότερους θανάτους από την Ελλάδα, αλλά κανείς σοβαρός επιδημιολόγος δεν τις κατηγορεί ότι είναι σε χειρότερη θέση από την Ελλάδα. Γιατί; Γιατί η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί.

Γιατί η παράταση της εμφάνισης των κρουσμάτων, η λεγόμενη χαμηλή καμπύλη, δεν σημαίνει υποχρεωτικά λιγότερα συνολικά θύματα, αφού η ανοσία του πληθυσμού σε αυτήν την περίπτωση επιτυγχάνεται πιο αργά οπότε ο κόσμος στην Ελλάδα θα συνεχίσει να αρρωσταίνει για πιο πολύ καιρό από όσο θα αρρώσταινε αν η ανοσία είχε έρθει πιο νωρίς, δηλαδή αν αρρώσταινε με πιο έντονους ρυθμούς αρχικά αλλά χωρίς το σύστημα να καταρρέει.

Αυτό σημαίνει ότι Γερμανία, Ολλανδία και Ελλάδα με διαφορετικό τρόπο μπορεί να είναι θεωρητικά ίδιες σε συνολικό αριθμό τελικών θυμάτων ως την εύρεση του εμβολίου.

Αλλά αυτή είναι μια πρώτη επιπόλαια ματιά του ζητήματος. Γιατί υπάρχουν πιο σύνθετα κριτήρια σχετικά με το πόσοι είναι οι πραγματικοί θάνατοι σε μια επιδημία. Υπάρχουν οι θάνατοι απευθείας από τον κορονοϊό, αλλά υπάρχουν και έμμεσοι θάνατοι από τη συνολική δοκιμασία που δέχεται σε βάθος χρόνου η ψυχοσωματική υγεία του κάθε πληθυσμού από τις διαφορετικές στρατηγικές αντιμετώπισης της επιδημίας σε κάθε ξεχωριστή χώρα. Δηλαδή μπορεί η Ελλάδα να μοιράσει σε ένα μακρύ διάστημα τα άμεσα κρούσματα και τους θανάτους της από τον κορονοϊό, αλλά ο τρόπος που το κάνει να είναι τέτοιος που οι τελικοί έμμεσοι θάνατοι να είναι πολλαπλάσιοι από άλλες χώρες με ίδια ή ενδεχόμενα και περισσότερα άμεσα θύματα από τον κορονοϊό. Αν δηλαδή ο κύριος τρόπος της παράτασης του χρόνου ιάσης του πληθυσμού συνεχίσει να είναι η σκληρή καραντίνα που στην πρώτη φάση στις συνθήκες της χώρας μας είναι απαραίτητη, τότε τα θύματα θα είναι χιλιάδες και θα προέρχονται από την καταστροφή της οικονομίας, οπότε από την ανεργία, από την πείνα, από την κακή υγεία και από τις ψυχικές και σωματικές αρρώστιες που θα φέρουν αυτά. Αν αντίθετα ο κύριος τρόπος της παράτασης του χρόνου προς την ανοσία (ή προς την ανακάλυψη του εμβολίου ή του φαρμάκου) είναι ο νοτιοκορεάτικος και ο ταϊβανέζικος, ο ανώτερος δηλαδή σήμερα στον κόσμο, που σημαίνει τα διαρκή τεστ, η διαρκής ηλεκτρονική ενημέρωση του πληθυσμού και οι μάσκες για όλο τον πληθυσμό, με ταυτόχρονη συνέχιση της παραγωγής, τότε τα θύματα άμεσα και έμμεσα είναι και θα παραμείνουν ελάχιστα.

Έχουμε ισχυρούς λόγους να πιστεύουμε ότι η σημερινή οικουμενική διακομματική πολιτική για την επιδημία που ακολουθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη, δεν είναι συνεπής με το στόχο της τελικής συνολικής πιο ανώδυνης εξόδου από την επιδημία γιατί δεν συνδυάζεται σε δυο τουλάχιστον καίρια σημεία με τη γρηγορότερη και ταυτόχρονα ασφαλέστερη δυνατή έξοδο από την καραντίνα που αν συνεχιστεί για πιο πολύ καιρό από όσο πρέπει θα φέρει τεράστια παραγωγική οπότε και ανθρώπινη καταστροφή, ιδιαίτερα σε μια χώρα που στηρίζεται συντριπτικά στον τουρισμό. Βλέπουμε δηλαδή τον υγειονομικά επικεφαλής όλων των κομμάτων και γι αυτό εύκολα αγιοποιημένο Τσιόδρα: α) να αποθαρρύνει διαρκώς ή να καταδικάζει ανοιχτά σαν πρόωρη κάθε συζήτηση για το σχεδιασμό της εξόδου από την καραντίνα που και σε χώρες επίσης πολύ χαμηλών κρουσμάτων σαν τη Δανία, την Αυστρία και τη Νορβηγία έχει ξεκινήσει αναγκαστικά γιατί ο σχεδιασμός προϋποθέτει έρευνα και προετοιμασία, β) να αρνείται μαχητικά ή να καθυστερεί διαρκώς τη βασική προϋπόθεση της συντόμευσης και ελάφρυνσης της καραντίνας που είναι η επιδημιολογική γνώση και η ενημέρωση και προφύλαξη του λαού μέσα από τα πολλά τεστ, γ) να αντιπαλεύει διαρκώς, με πείσμα και με ασύλληπτες στρεψοδικίες ένα πολύ βασικό εργαλείο για την προφύλαξη του πληθυσμού οπότε και τη γρηγορότερη και ασφαλέστερη δυνατή έξοδο από την καραντίνα: τη γενικευμένη χρήση της προστατευτικής μάσκας στον πληθυσμό σύμφωνα με τις νέες κατευθυντήριες του Ευρωπαϊκού CDC(https://www.protagon.gr/epikairotita/nees-odigies-apo-to-evrwpaiko-cdc-gia-ti-xrisi-maskas-edwse-o-tsiodras-44342033274) που ανοιχτά από προχθές ποδοπατεί ο Τσιόδρας συνεχίζοντας στην πράξη να ακολουθεί τη χρεωκοπημένη γραμμή του ΠΟΥ. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν γίνεται καμιά προσπάθεια από την κυβέρνηση να κατασκευαστούν βιομηχανικά μάσκες και στη δικιά μας χώρα την ώρα που κλείνουν οι υφαντουργίες της και αφήνει επίτηδες αυτό το ρόλο σε κρατική μικρο-ζητιανιά από την Κίνα και από τους εφοπλιστές που έχουν δεσμούς με αυτήν.

Από όσα βλέπουμε ως τώρα η επιδημία είναι μια καλή ευκαιρία για το καθεστώς να συνεχίσει πιο γοργά και πιο καλυμμένα το παραγωγικό του σαμποτάζ με ταυτόχρονο προσωρινό καθησυχασμό των ριγμένων σε πρωτοφανή ανεργία εργαζομένων μαζών με νέο φτηνό επίσης προσωρινό ευρωπαϊκό επιδοματικό χρήμα και ταυτόχρονα νέους εκβιασμούς στην Ευρώπη πάλι στο όνομα του Νότου και του ελληνικού ορθόδοξου ανθρωπισμού ο οποίος τάχα λείπει από το φιλοχρήματο διαμαρτυρόμενο Βορρά. Όλα αυτά με το απατηλό επιχείρημα ότι η χώρα μας θυσιάζει τα πάντα για τη ζωή των παππούδων της τους οποίους φτωχαίνει ενώ την ίδια ώρα βυθίζει στον αργό θάνατο της ανεργίας τα παιδιά και τα εγγόνια τους.

Άλλωστε οι φαιο-«κόκκινοι» δεν κάνουν ποτέ την ουσιαστική κριτική στις δυτικές κυβερνήσεις για το ότι άφησαν τους λαούς τους απροστάτευτους από την επιδημία καθώς δεν βάλανε σε ταξιδιωτική καραντίνα την Κίνα. Τι να πουν; Ότι αυτό το έκαναν οι μονοπωλιστές που ηγούνται σε αυτές τις δημοκρατικές χώρες, επειδή συνεργάζονται με τους κινέζους φασίστες στην εκμετάλλευση του κινέζικου αλλά και του παγκόσμιου προλεταριάτου; Αυτή η συνεργασία είναι η βαθύτερη αιτία που οι άνθρωποι της Κίνας και της Ρωσίας στην ηγεσία του ΠΟΥ, πέρασαν εύκολα εκεί και στους εκπροσώπους της Δύσης την εγκληματική γραμμή να μην χαρακτηριστεί πανδημία για μεγάλο διάστημα η επιδημία και έτσι να αποτραπούν οι υπόλοιπες χώρες, ιδιαίτερα αυτές της Ευρώπης, να βάλουν σε απομόνωση τους ταξιδιώτες από την Κίνα, ιδιαίτερα από τη Γουχάν.

Χάρη σε αυτό το αισχρό πνεύμα της συνδιαλλαγής των δυτικών μονοπωλιστών με το νεοχιτλερικό Άξονα αυτός μπορεί τώρα να διεξάγει εκστρατεία παραπληροφόρησης, αποσυντονισμού και χειραγώγησης των απομονωμένων λαών που τους καλεί μέσα στην απελπισία τους να τον δουν σα φίλο της ανθρωπότητας. Οι φιλικές κυβερνήσεις και τα κόμματα του νεοχιτλερικού Άξονα, ιδιαίτερα της εισοδιστικής Ρωσίας μέσα στην ΕΕ επιτίθενται συντονισμένα εδώ και πολλές δεκαετίες με τόνους ψέματα και ίντριγκες για να αποσταθεροποιήσουν και να διαλύσουν αυτήν την πολύ χαλαρή πολιτικά ένωση χωρών, ώστε να την κάνουν έρμαιο των δύο υπερσυγκεντρωμένων δικτατοριών, που φροντίζουν μεταξύ τους να είναι απείρως πιο ενωμένες από όσο τα υποψήφια θύματά τους.

Έτσι εξηγείται το φαινομενικά ασύλληπτο ειδικά η πουτινική Ρωσία, που είναι ο μεγαλύτερος σφαγέας άλλων λαών, να κατηγορεί ως ψυχρά και κανιβαλικά στις μεταξύ τους σχέσεις κάποια από τα πιο δημοκρατικά και εθελοντικά ενωμένα κράτη του κόσμου, πράγμα τόσο σπάνιο σε συνθήκες καπιταλισμού και ιμπεριαλισμού, το οποίο πρόκυψε από την κοινή αντίσταση των λαών τους κυρίως σε δύο μεγάλους φασισμούς, το χιτλερικό γερμανικό και το νεοχιτλερικό ρώσικο και δευτερευόντως σε μια υπερεπεμβατική και τραμπούκικη υπερδύναμη όπως είναι οι ΗΠΑ.

Είναι μέσα σε αυτήν την ιδεολογική ατμόσφαιρα που ειδικά στη χώρα μας φαίνεται σαν κάτι το λογικό και συνηθισμένο ένα από τα πιο αφοσιωμένα στους γενοκτόνους του Κρεμλίνου ψευτοκομμουνιστικό κόμμα, να κατηγορεί με γκεμπελίστικο θράσος τις χώρες της ΕΕ για τους χιλιάδες θανάτους τους επειδή τάχα συμπεριφέρονται σα μια αγέλη λύκων που αλληλοφαγώνονται και ο καθένας κρατάει όλον τον υγειονομικό εξοπλισμό για τον εαυτό του, αφήνοντας τον άλλο να πεθάνει. Στη Βουλή όπου κάλεσε όλα τα ρωσόδουλα και αντιευρωπαϊκά κόμματα ο κοινής αποδοχής πρωθυπουργός τους Μητσοτάκης για να επικυρώσουν την κοινή εθνική αντιδραστική στρατηγική για την επιδημία ο εκπρόσωπος αυτού του κόμματος Κουτσούμπας είπε: «Για ποια ευρωπαϊκή αλληλεγγύη μπορεί να μιλήσει κανείς όταν η Γερμανία και η Γαλλία απαγορεύουν ακόμα και τις εξαγωγές υγειονομικού υλικού σε άλλες χώρες και καθένας ακολουθεί τη λογική ο «σώζων εαυτόν σωθήτω»; … Γιατί σήμερα ο ιταλικός λαός, ο ισπανικός λαός, ο γαλλικός λαός, ο κάθε λαός, μόνος του δίνει τη μάχη να επιβιώσει απ’ αυτή την πανδημία. Αποδεικνύεται και με αυτόν τον τρόπο, και μάλιστα μέσα σε τραγικές στιγμές για τους λαούς της Ευρώπης, ότι η ΕΕ δεν είναι ένωση για το συμφέρον των λαών, αλλά είναι, όπως θέλετε πέστε την, «λυκοσυμμαχία» το λέμε εμείς, «λάκκο των λεόντων», το έλεγαν οι παλιότεροι αριστεροί προδικτατορικά, της ΕΔΑ και μετά με το ΠΑΣΟΚ του Α. Παπανδρέου, είναι για να τα λέμε και επιστημονικά με βάση τους όρους της πολιτικής οικονομίας, ιμπεριαλιστική καπιταλιστική ένωση κρατών κι αυτό τα λέει από μόνο του όλα.»

Καμιά κομματική ηγεσία δεν διαφώνησε σε αυτά τα λόγια αφού η κοινή εθνική γραμμή είναι ότι η ΕΕ έχει μέσα της σαν κυρίαρχες χώρες-λύκους. Η διαφορά είναι ότι για τα υπόλοιπα ελληνικά κόμματα λύκοι είναι οι μισές χώρες, οι πιο πλούσιες, αυτές του Βορρά που ασκούν τάχα τη δικτατορία τους στις υπόλοιπες, ενώ το ψευτοΚΚΕ λέει ότι όλες οι χώρες της ΕΕ και αυτές του Βορρά και αυτές του Νότου είναι λύκοι. Πρόκειται για μια απλή διαφορά στην τακτική. Δηλαδή ενώ όλα τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα της «εθνικής γραμμής» έχουν αναλάβει σε επίπεδο ηγεσίας συνειδητά το ρόλο να οξύνουν τη διάσπαση μέσα στην ΕΕ δηλαδή να ενσταλάξουν στον ελληνικό λαό και όσο μπορούν στις χώρες και στις κυβερνήσεις του Νότου το μίσος για τις χώρες του Βορρά, το ψευτοΚΚΕ ζυμώνει την «εθνική στρατηγική θέση» ότι όλες οι χώρες της ΕΕ είναι εχθροί της χώρας μας. Αυτή τη θέση τη ζυμώνει το τάχα «γενικά αντικαπιταλιστικό» ψευτοΚΚΕ για να έχει το δικαίωμα τελικά ο αληθινός μεγάλος λύκος της γηραιάς ηπείρου, η νεοχιτλερική Ρωσία να τις κατασπαράξει όλες και να τις υποδουλώσει παίρνοντας μαζί του και την Ελλάδα σε αυτή την εκστρατεία σέρνοντάς την πίσω από τις 7.000 πυρηνικές κεφαλές της, τα 20.000 τανκς της και τους ανά χώρα φαιο-«κόκκινους» νεοταγματασφαλίτες της.

Οι φαιοί φασίστες μιλάνε περισσότερο στην πιο διασπαστική, πιο αντιγερμανική γραμμή όπως ο άνθρωπος του ρώσου ολιγάρχη Σαββίδη, ο Βελόπουλος, που κατήγγειλε βέβαια τα μέτρα της ΕΕ σαν ανεπαρκή λέγοντας ότι «η Γερμανία διακατέχεται από «αντιλήψεις αποικιοκρατικού χαρακτήρα»… «Κάνει ό,τι θέλει. Βάζει όποιους θέλει στην ΕΕ, ορίζει επιτρόπους και αυτό εσείς το λέτε ενωμένη Ευρώπη».Πιο καθαρά τα λένε οι ναζιστές της «Χρ. Αυγής», των οποίων η δίκη και καταδίκη καθυστέρησε τόσο πολύ ώστε να προλάβει και μία έκτακτη κρίση που προκαλεί κι άλλη καθυστέρηση. Ξετσίπωτα πιο ρωσόδουλοι από όλους διατυμπανίζουν στην ιστοσελίδα τους πως καλά κάνουν στην Ιταλία και καίνε σημαίες της ΕΕ για να υψώσουν σημαίες της Ρωσίας αντιδρώντας στη Γερμανία, ότι η Ευρώπη είναι ένα ψέμα γιατί «έχει στην ψυχή της το χρήμα», ότι τη χώρα θα σώσει μόνο ο δρόμος της προσέγγισης με τη Μόσχα, που ο Μιχαλολιάκος καμαρώνει που «το γράφανε αυτοί από το 2008». Κι επειδή το γράφανε από το 2008 και πιο πριν ακόμα, και έχοντας ιστορικό ατιμώρητης και ασύδοτης βίας, μπήκανε και στη Βουλή, κάνανε κι ένα φόνο σε κοινή θέα που συγκλόνισε τη χώρα, και είναι όλοι τους έξω, συμπεριλαμβανομένου του αυτουργού χωρίς ούτε μία ποινή στην πλάτη τους για αυτό, και για τα άλλα εγκλήματα για τα οποία κατηγορούνται.

 

 

Η αλήθεια για την αποστολή υγειονομικού εξοπλισμού από τις χώρες του Βορρά στο Νότο είναι εντελώς διαφορετική

 

Η αλήθεια που κρύβουν λοιπόν όλοι αυτοί οι φαιο-«κόκκινοι» επειδή το κρύβουν και τα άλλα ελληνικά κόμματα και τα περισσότερα δελτία ειδήσεων είναι ότι η Γαλλία και η Γερμανία στέλνουν στην Ιταλία περισσότερες μάσκες απ’ ότι η Κίνα. Η Γαλλία έστειλε ένα εκατομμύριο μάσκες και 200.000 προστατευτικές στολές. Η Γερμανία θα στείλει επιπλέον ένα εκατ. μάσκες. Η Αυστρία στέλνει 1,6 εκατομμύρια μάσκες. Η Γερμανία νοσηλεύει εδώ και αρκετές μέρες στις εντατικές της ασθενείς από βόρεια Ιταλία και Γαλλία, ενώ έχει στείλει αναπνευστήρες στην Αγγλία. Και δεν είναι μόνο αυτά. Όλες οι χώρες έστειλαν και στέλνουν βοήθεια (στοιχεία από την ιστοσελίδα της Κομισιόν, https://www.bbc.com/news/world-europe-52226767).

Από την άλλη η Κίνα έστειλε στην Ολλανδία μάσκες ελαττωματικές! Την ίδια καταγγελία έκανε πρόσφατα και η Φινλανδία για 2 εκ μάσκες που προμηθεύτηκε από την Κίνα (https://www.kathimerini.gr/1072984/article/epikairothta/kosmos/finlandia-akatallhles--gia-nosokomeia-2-ek-maskes-apo-thn-kina). Σύμφωνα με καταγγελίες ιταλικών ΜΜΕ, η Ρωσία έστειλε στην Ιταλία υλικό άχρηστο κατά 80%! Οι 600 αναπνευστήρες που ανακοίνωσε ότι έστειλε είναι αμφίβολο αν έφτασαν ποτέ ή αν λειτούργησαν, ενώ έστειλε εξοπλισμό για βακτηριολογική απολύμανση και κινητό εργαστήριο για χημική-βιολογική αποστείρωση, που δεν ήταν ο εξοπλισμός που χρειαζόταν άμεσα και επειγόντως η Ιταλία. Το ιατρικό προσωπικό που έστειλε για βοήθεια ήταν 100 στρατιωτικοί γιατροί με εξειδίκευση στην αντιμετώπιση βιολογικών, χημικών και ραδιενεργών απειλών. Η βοήθεια στάλθηκε με ρωσικά στρατιωτικά φορτηγά, όπως φαίνεται από πλάνα που δημοσιεύτηκαν στην πορεία τους από τη Ρώμη προς το επίκεντρο του κορονοϊού στο Μπέργκαμο (στοιχεία από την ιταλική εφημερίδα LaStampa, την πύλη businessinsiderκαι την ιστοσελίδα της dailymail).

Συντονισμένοι από το Κρεμλίνο όλοι οι Κουτσούμπες, Τσίπρες και Μητσοτάκηδες της Ευρώπης λένε τα ίδια ψέματα. Ο ρωσόφιλος πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε: «οι Ιταλοί μάλλον δεν θα ξεχάσουν ποτέ ότι, όταν άνθρωποι πέθαιναν ήδη μαζικά στη Λομβαρδία, η Γερμανία απαγόρευσε τις εξαγωγές ιατρικών προμηθειών προς την Ιταλία». «Αυτή είναι βοήθεια» λέει στην τηλεόραση o Ιταλός υπουργός Λουίτζι ντι Μάτζιο δείχνοντας ένα ρώσικο αεροπλάνο που μετέφερε βοήθεια. Στα συντονισμένα από το Κρεμλίνο επίσης ελληνικά ΜΜΕ διαβάζουμε κατά κόρον ότι κάποιοι Ιταλοί κατεβάζουν τη σημαία της ΕΕ και υψώνουν την σημαία της Κίνας ενώ αποθεώνουν τη Ρωσία που στέλνει φάρμακα και γιατρούς στη χώρα τους. Κανείς δεν αναρωτιέται τι είδους άνθρωποι είναι αυτοί που θύμωσαν για το ότι η Γερμανία και η Ολλανδία δεν έδωσαν όσους αναπνευστήρες θα μπορούσαν στην Ιταλία και δεν ενοχλήθηκαν καθόλου που η Ρωσία βομβάρδιζε συστηματικά τα νοσοκομεία της Συρίας στις περιοχές της αντίστασης θάβοντας κάτω από τα ερείπιά τους χιλιάδες αρρώστους και γιατρούς!!! Κι όμως γι αυτά τα εγκλήματα έχει μάθει η Ιταλία που δεν έχει μια τηλεόραση με εξωτερικές ειδήσεις στα μέτρα των νεοχιτλερικών όπως η χώρα μας.

 

 

Το καθεστώς ευγνωμονεί την πενιχρή και λειψή βοήθεια της Κίνας, και στρέφει τα κύρια πυρά του στην ΕΕ παρά την πιο ουσιαστική βοήθεια που προσφέρει

 

Εδώ κανείς δεν παραξενεύεται γιατί ελάχιστοι έμαθαν τι έγινε στην Συρία και προηγούμενα στην Τσετσενία, και τι κάνει η Κίνα στους εργάτες της, στους δημοκράτες της και στους Ουιγούρους και έτσι αναγαλλιάζει, που ο Κικίλιας παραλαμβάνει μπροστά στην τηλεόραση λίγα κιβώτια μάσκες από την Κίνα με την σημείωση ότι αύριο θα παραλάβουν περισσότερα! Πόσα; Αμφίβολο αν θα είναι περισσότερες οι μάσκες όταν φτάσουν όλα τα κιβώτια από εκείνες που σύμφωνα με αναφορές του έγκυρου διεθνούς τύπου (https://www.nytimes.com/2020/03/13/business/masks-china-coronavirus.html) οι κινέζοι υπήκοοι στο εξωτερικό με οδηγίες της κυβέρνησής τους αγόρασαν μαζικά μέχρι εξάντλησης από όλα τα φαρμακεία του κόσμου, και της χώρας μας άλλωστε όπως έχουμε εμπειρικά διασταυρώσει από γνωστούς μας φαρμακοποιούς γιατί αυτή είναι μια καλοκρυμμένη είδηση στη χώρα μας, για να τα στείλουν στην Κίνα την ώρα της μεγάλης κρίσης.

Δεν βοηθάει η Ευρώπη λέει από την άλλη ο Μητσοτάκης. Όμως την ίδια ώρα με τον αέρα του στρατάρχη του Έβρου και πιο πολύ του ευρωπαίου πρωταθλητή στην αναχαίτιση του κορονοϊού δια της επιθετικής μεθόδου «κρύβομαι στο σπίτι» ανακοίνωνε τα μέτρα αποζημίωσης των εργαζομένων από τις επιχειρήσεις που κλείνουν ή υπολειτουργούν αποσιωπώντας από το λαό ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω της Κομισιόν είχε σχέδιο διάθεσης οικονομικής βοήθειας για εργαζόμενους και επιχειρήσεις ήδη από τις 13/3/2020, στα πλαίσια του οποίου συμπεριλαμβανόταν και η ενίσχυση της Ελλάδας (https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/IP_20_459). Στη συνέχεια, αποφασίστηκε πρόγραμμα χρηματοδότησης 100 δις για τις χώρες που πλήττονται από την κρίση, κάτι που επίσης ελάχιστα έγινε γνωστό: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την Πέμπτη την πρότασή της για έκδοση ομολόγων ύψους 100 δισ. ευρώ, προκειμένου να δανείσει το ποσό αυτό στις χώρες, ανάλογα με την έκταση της κρίσης που αντιμετωπίζουν, για τη στήριξη του εισοδήματος των εργαζομένων στις επιχειρήσεις που πλήττονται από την κρίση καθώς και του εισοδήματος των αυτοαπασχολουμένων (https://gr.euronews.com/2020/04/05/fon-nter-laien-ena-eyropaiko-sxedio-marsal-tha-enosei-genies).

Πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή η πολιτική εκστρατεία κατασυκοφάντησης της ΕΕ και ειδικά των βόρειων χωρών της ΕΕ που συμβαίνει μάλιστα πολύ περισσότερο να αντιστέκονται στον Άξονα παρά οι χώρες του Νότου, ξετυλίγεται τη στιγμή που αυτή υλοποιεί αποφάσεις τρισεκατομμυρίων οι οποίες εξασφαλίζουν όχι μόνο κεφαλαιικά τους παραγωγικούς τομείς της οικονομίας για να μην κλείσει οριστικά καμιά επιχείρηση στη διάρκεια της κρίσης αλλά εξασφαλίζονται μεροκάματα και ασφάλιση για τους εργαζόμενους αλλά και τους μικροεπαγγελματίες τους. Σύμφωνα με την Κομισιόν «τα όργανα της ΕΕ και τα κράτη μέλη διέθεσαν 2,8 τρισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της κρίσης – η ισχυρότερη παγκοσμίως απάντηση που δόθηκε στην κρίση».

Τα πιο πάνω δεν σημαίνουν ότι οι κυβερνήσεις των χωρών της ΕΕ και γενικά η άρχουσα τάξη της κάθε μιας από αυτές ξεχωριστά τα κάνουν αυτά γιατί παθιάζονται για την ευημερία των εργαζομένων τους. Αντίθετα όσο μπορούν περισσότερο τους εκμεταλλεύονται και έχουν ρίξει και αυτές στην Ευρώπη σε μεγάλο βαθμό αν και όχι όσο στις ΗΠΑ το μέσο πραγματικό μεροκάματο, αυξάνοντας ταυτόχρονα σε πρωτοφανή μεταπολεμικά ύψη την ταξική ανισότητα υπέρ του μεγάλου κεφάλαιου και των πλούσιων γενικά. Όμως πουθενά όσο στις φασιστικές χώρες, ιδίως στις δύο νεοχιτλερικές η εκμετάλλευση δεν είναι τόσο άγρια και ωμή και η ταξική ανισότητα δεν είναι τόσο πελώρια προκλητική. Αυτό δεν γίνεται στις ευρωπαικές αστοδημοκρατίες γιατί οι λαοί τους έχουν τόσο βαθιά ριζωμένες και προωθημένες δημοκρατικές κατακτήσεις, ώστε ένας καπιταλισμός που θα τους έριχνε στην εξαθλίωση θα ήταν αδύνατο να λειτουργήσει ενώ και η εθελοντική ένωση των χωρών που πατάει σε αυτήν την ανεπτυγμένη μορφή καπιταλισμού θα διαλυόταν αυτόματα και το κοινό νόμισμα θα κατέρρεε.

Μόνο φασιστικές δικτατορίες σαν τη ρώσικη και την κινέζικη μπορούν να μεταφέρουν τις κρίσεις τόσο συντριπτικά στις πλάτες των λαών τους, όπως φάνηκε στην περίπτωση της Κίνας, που διαχειρίστηκε την κρίση του κορονοϊού όπως είχε διαχειριστεί η Ρωσία το Τσερνομπίλ. Προς αυτούς προσανατολίζουν τώρα το λαό μας σαν παραδείγματα «ανθρωπισμού» οι διάφοροι Κουτσούμπες, Τσίπρες και Μητσοτάκηδες αφού στο μεταξύ έχουν καταστρέψει τη βιομηχανία της χώρας μας και έτσι έχουν τσακίσει το βιοτικό επίπεδο του προλεταριάτου της καθώς μετατρέπουν επί 4 δεκαετίες, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια τον σχετικά ανεπτυγμένο καπιταλισμό της σε αποικιακού, «μαύρο εκατονταρχίτικου τύπου» όπως τον αποκαλούσε ο Λένιν.

Την αντιευρωπαϊκή επίθεση της Ρωσίας και της Κίνας την καταγγέλλουν που και που κάποια από τα ηγετικά όργανα της ΕΕ, που αυτά δεν έχουν διαβρώσει. Η Ευρωπαϊκή Yπηρεσία Εξωτερικής Δράσης της ΕΕ αναφέρει ότι προχωρούν σε οργανωμένες εκστρατείες παραπληροφόρησης κατά της ΕΕ με 150 περιπτώσεις καταγραμμένες από το Κρεμλίνο σε σχέση με τον COVID-1 και με γεωπολιτικά κίνητρα.

Ο Τιερί Μπρετόν, Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς δηλώνει πάνω στο ζήτημα τα εξής εξαιρετικά αποκαλυπτικά για το χαρακτήρα του κινέζικου καθεστώτος και όσων το ακολουθούν: «Ας θυμηθούμε ότι η Κίνα ζήτησε βοήθεια από την Ευρώπη και απαντήσαμε στέλνοντας περισσότερους από 50 τόνους εξοπλισμού αξίας εκατό εκατομμυρίων ευρώ, ενώ η Γαλλία και η Γερμανία έδωσαν περισσότερες μάσκες στην Ιταλία από ό, τι η Κίνα. Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη είναι απολύτως παρούσα» (https://gr.euronews.com/2020/04/02/o-koronoios-dokimazei-tis-sxeseis-eu-chinas).

Η ύποπτη προέλευση της επιδημίας του κορονοϊού από τις αγορές της Κίνας ώθησε ορισμένους βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να ζητήσουν περισσότερη προστασία - ιδίως λαμβάνοντας υπόψη ότι φέτος θα υπογραφεί η συμφωνία ΕΕ-Κίνας για επενδύσεις… «Δεν μπορούμε να δεσμευτούμε σε ένα εμπορικό σύστημα το οποίο θέτει σε κίνδυνο τους Κινέζους πολίτες και όλους τους άλλους ανθρώπους. Πρέπει να επιδείξουμε σκληρή στάση στις διαπραγματεύσεις για να αναγκάσουμε με εποικοδομητικό τρόπο τη χώρα να υιοθετήσει μέτρα υγειονομικού ελέγχου που θα προστατεύουν τους πολίτες της και όλους μας», είπε ο Φραντσίσκο Γκερέιρο, ευρωβουλευτής από τους Πράσινους της Πορτογαλίας. Η γαλλίδα υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κατηγόρησε την Κίνα και τη Ρωσία, για «εργαλειοποίηση» και «σκηνοθέτηση» της διεθνούς βοήθειας που προσφέρουν.

Κι όμως στη χώρα μας είναι σχεδόν ανύπαρκτη κάθε καταγγελία. Ο στόχος του έλληνα πρωθυπουργού ντήλερ της Κίνας και όλων των κομματικών ηγεσιών που τον στηρίζουν είναι να μην αποκαλύπτεται ο ναζιστικός χαρακτήρας του κινέζικου καθεστώτος ώστε το ξεπούλημα της χώρας και η διείσδυση του στην ΕΕ να γίνεται χωρίς εμπόδια. Είναι χαρακτηριστικό πως σε κάθε του παρέμβαση ο αγαπημένος σύσσωμου του καθεστώτος και γι αυτό υμνούμενος από τον ρώσικο φασιστικό τύπο Τσιόδρας (https://sputniknews.gr/ellada/202004036937619-rosiki-efimerida-gia-tsiodra-esose-tin-ellada-apo-tin-epidimia-tou-koronoiou/), αναφέρεται διαρκώς στην προσφορά της πολιτικά και υγειονομικά εκτεθειμένης επίσημης κινέζικης επιστήμης στην πάλη κατά του κορονοϊού.

Η πολιτική των ρωσόφιλων δεν έχει καθόλου γερά ποδάρια. Προς το παρόν μπορεί γενικότερα στην Ευρώπη να πατάει στους παρά πολλούς θανάτους στις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες και στη χώρα μας στους σχετικά πολύ λίγους, αλλά αρκετά σύντομα η ζωή θα φέρει στην επιφάνεια τα αληθινά βαθιά προβλήματα, τόσο ευρύτερα υγειονομικά όσο και οικονομικά και πολιτικά-δημοκρατικά της ρωσο-κινέζικης παγκόσμιας κρατικής πολιτικής όσο και της ελληνικής κρατικής στρατηγικής απέναντι στην ιστορικών διαστάσεων παγκόσμια και τοπική κρίση που ζούμε.

 

(*) Παραθέτουμε απόσπασμα από άρθρο του AndrewSullivan που δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική πύλη του περιοδικού NewYork (https://nymag.com/intelligencer/2020/04/andrew-sullivan-time-for-conscious-uncoupling-with-china.html) στο οποίο περιγράφεται το εγκληματικό κρύψιμο από την Κίνα με τα στοιχεία που έχουν έρθει στο φως μέχρι σήμερα (η μετάφραση δικιά μας): 

“ Ακόμα δεν γνωρίζουμε πως ανέκυψε ο ιός –και η Κίνα δεν έχει δώσει καμία σοβαρή εξήγηση για την προέλευσή του. Αυτό που γνωρίζουμε είναι το καθεστώς τιμώρησε και σιώπησε εκείνους που ήθελαν να σημάνουν συναγερμό νωρίς, ήδη από τον περασμένο Δεκέμβρη, και έκρυψαν την αληθινή έκταση της κρίσης από τον υπόλοιπο κόσμο. Υπήρξαν 104 κρούσματαστηΓουχάνέωςτις 31 Δεκεμβρίου, συμπεριλαμβανομένων 15 θανάτων. Κι όμως έως και τα μέσα Ιανουαρίου, οι Κινέζοι επέμεναν, σύμφωνα με όσα επί λέξει μετέφερε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ότι «δεν υπήρξε κανένα «σαφές στοιχείο για μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο». Στις 18 Ιανουαρίου, παρά τον προφανή κίνδυνο, η κινέζικη δικτατορία επέτρεψε ένα πελώριο φεστιβάλ στη Γουχάν που συγκέντρωσε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους. Στις 23 Ιανουαρίου ο Πρόεδρος Ξι έκλεισε όλες τις αεροπορικές συγκοινωνίες από τη Γουχάν στην υπόλοιπη Κίνα –αλλά, όπως σημείωσε ο NiallFerguson, όχι προς τον υπόλοιπο κόσμο. Είναι σαν να είπαν στους εαυτούς τους, «Λοιπόν, βυθιζόμαστε, οπότε μπορούμε και να πάρουμε τον υπόλοιπο κόσμο στο βυθό μαζί μας». Αυτή δεν είναι η συμπεριφορά ενός υπεύθυνου διεθνούς κρατικού παράγοντα. Η απαγόρευση του Τραμπ στα ταξίδια από Κίνα ήταν καλύτερη από το τίποτα, αλλά δεν εμπόδισε πάνω από 400.000 μη κινέζους από το να φτάσουν στις ΗΠΑ από την Κίνα καθώς ο COVID-19 κέρδιζε έδαφος. Δίκαια μπορεί να πει κανείς, νομίζω, ότι μετά την άμεση, ασυγχώρητη συγκάλυψη στη Κίνα, μία παγκόσμια πανδημία ήταν αναπόφευκτη».