Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

Οι Έλληνες και Τούρκοι αριστεροί και δημοκράτες γνώρισαν το αληθινό πρόσωπο του ΡΚΚ-Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη φασιστική τους τρομοκρατία

  Άρθρα της Ν.Α. το 1987 Η επίθεση των κανίβαλων του ISIS στο Κομπάνι μετέτρεψε τους υπερασπιστές της πόλης σε ήρωες. Ωστόσο οι Κούρδοι που έχουν τον έλεγχο του Κομπάνι και το κόμμα τους  της Κουρδικής Δημοκρατικης Ενότητας  (PYD) είναι το αντίστοιχο του  PKK στη Συρία.  Άλλωστε για χρόνια η Συρία αποτελούσε τη βάση του  PKK.
Είναι σωστό ωστόσο να θυμίσουμε ότι το PKK αποτελεί το κομμάτι εκείνο των Κούρδων που άσκησε φασισμό τόσο στις υπόλοιπες  οργανώσεις και τα κόμματα όσο και στον κουρδικό πληθυσμό που δεν υπέκυπτε στην κυριαρχία τους.
Χαρακτηριστικά θα αναφέρουμε εδώ την δολοφονική επίθεση  του PKK στους πολιτικούς πρόσφυγες των τούρκικων και κουρδικών οργανώσεων στο στρατόπεδο του Λαυρίου το 1987.     
 
Γράφαμε στη Ν. Ανατολή, αριθ. φ. 45, 26 Ιούνη 1987 :
 
<<Άγρια επεισόδια με ξυλοδαρμούς και μαχαιρώματα προκάλεσαν μέλη του PΚΚ (εργατικό κόμμα Κουρδιστάν) στο στρατόπεδο των Τούρκων πολιτικών προσφύγων στο Λαύριο.
Το PKK είναι μια δολοφονική κούρδικη οργάνωση, που επανειλημμένα έχει καταγγελθεί σαν τέτοια τόσο για την δράση της στην ίδια την Τουρκία, όσο και στην Ευρώπη.
Είναι χαρακτηριστικό πως την ίδια μέρα των επεισοδίων στο Λαύριο, σύμφωνα με πληροφορίες του τύπου, ένοπλοι του PKK έσφαξαν 31 κατοίκους του χωριού Πιναρσίκ στην Νοτιανατολική Τουρκία ανάμεσα στους οποίους ήταν και 16 παιδιά.
 
Τα επεισόδια στο Λαύριο
 
Τα επεισόδια στο Λάυριο άρχισαν όταν μέλη του PKK προσπάθησαν να θέσουν στον έλεγχό τους το στρατόπεδο, χτυπώντας και καταλαμβάνοντας το δωμάτιο 4 τούρκων μελών της οργάνωσης “HAL KIN KURTULUSU”. Σ’ αυτήν τους την ενέργεια αντέδρασαν όλοι οι άλλοι πρόσφυγες, με αποτέλεσμα οι Κούρδοι του PKK να κρατήσουν γυναίκες ομήρους και να μαχαιρώσουν τον Μπέντρι δημοσιογράφο της “Κουρδιστάν Πρες” και εκπρόσωπο στην Ελλάδα της οργάνωσης “ Ριζγκαρί”, που νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό όταν ο Μπέντρι προσπάθησε να ελευθερώσει την γυναίκα του, που την κρατούσαν όμηρο.
Χαρακτηριστική είναι η στάση της αστυνομίας, που σύμφωνα με δήλωση κοινής επιτροπής των πολιτικών προσφύγων, δεν παρουσιάστηκε κατά την διάρκεια των συμπλοκών του Σαββατοκύριακου, παρά μόνο μετά την αποχώρηση του PKK.
Και η παρουσία της ήταν να ξυλοκοπήσει άγρια τους πολιτικούς πρόσφυγες, να παραβιάσει κάθε έννοια ασύλου κάνοντας εξονυχιστικές έρευνες σε όλα τα δωμάτια των προσφύγων και να συλλάβει 4 πολιτικούς πρόσφυγες, που οδηγούνται σε δίκη με βαρειές κατηγορίες και αντιμετωπίζουν την απειλή της απέλασης.
Η φιλο- PKK στάση της αστυνομίας ήρθε να καλυφθεί από τις δηλώσεις του υπουργού Δροσογιάννη, ο οποίος προσπαθώντας να εξηγήσει τα επεισόδια “ύμνησε” την ανεξαρτησία του Κουρδιστάν και τους δολοφόνους του PKK. Αξίζει να παραθέσουμε το απόσπασμα των δηλώσεών του:
“Στο στρατόπεδο πολιτικών προσφύγων του Λαυρίου υπάρχουν 280 Τούρκοι, οι οποίοι ανήκουν σε 30 διαφορετικές πολιτικές ομάδες. Από αυτές οι πλέον ισχυρές είναι οι δύο, που αποτελούνται από 80 περίπου πρόσφυγες. Στην μια ομάδα ανήκουν οι Κούρδοι αυτονομιστές, αυτοί δηλαδή που θέλουν την ανεξαρτησία του Κουρδιστάν”. Και  συνεχίζει δείχνοντας την αγωνία του για την υγεία των δολοφόνων του PKK λέγοντας: “ Εμείς λάβαμε ήδη μέτρα για να αποτραπούν παρόμοια επεισόδια. Βασικότερο των μέτρων αυτών είναι ο διαχωρισμός των 30 Κούρδων αυτονομιστών από τους υπόλοιπους γιατί οι τελευταίοι είναι περισσότεροι και θα ... μπορούσαν να πνίξουν με τα χέρια τους τους πρώτους, μιας κια οι μεν και οι δε στερούνται τώρα όπλων”.
Με μια τέτοια δήλωση ο Δροσογιάννης φαίνεται έτοιμος να επιστρέψει τα μαχαίρια στο PKK μιας και κινδυνεύουν να τους πνίξουν οι πολιτικοί πρόσφυγες. Όμως το ζήτημα είναι σοβαρό και έχει να κάνει με την πολιτική που ακολουθεί ο Παπανδρέου. Μια πολιτική που κάνει ότι μπορεί για να εκμεταλλευτεί τις αντιθέσεις  των μειονοτήτων (Κούρδοι, Αρμένιοι) ενάντια στο Τούρκικο κράτος. Αυτή την πολιτική έρχεται να υπηρετήσει με τις δηλώσεις του και την στάση της αστυνομίας ο τυφλωμένος από αντιτούρκικο σωβινισμό Δροσογιάννης. Αυτή η πολιτική είναι που κάνει τη χώρα μας βάση κουρδικών και αρμενικών οργανώσεων ενάντια στο Τούρκικο κράτος. Και αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα από την πλήρη υποστήριξη των αντιφασιστών αγωνιστών που κυνηγημένοι από την φασιστική βία του Εβρέν περνούν στην χώρα μας.
Αυτό είναι ένα σοβαρό ζήτημα αλληλεγγύης ανάμεσα στους δύο λαούς, που γνώρισαν πολύ καλά το τι σημαίνει φασισμός και τη σημασία που έχει η με κάθε τρόπο έκφραση της αντιφασιστικής αλληλεγγύης σε τέτοιες στιγμές.
Και σ’ αυτό το ζήτημα η κυβέρνηση του Παπανδρέου δεν έχει δώσει καλές εξετάσεις. Αντίθετα έχει εμποδίσει την έκφραση αυτής της αλληλεγγύης με τις απελάσεις Τούρκων αγωνιστών και τις άθλιες συνθήκες ζωής των προσφύγων στο γκέτο του Λαυρίου. Είναι σαφές πως η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει τα επεισόδια για να περάσει σε επίθεση απέναντι στους Τούρκους αγωνιστές πολιτικούς πρόσφυγες. Και το κλίμα για κάτι τέτοιο το φτιάχνει όλος ο αστικός τύπος που αυτές τις μέρες πρόβαλε τον ρατσισμό μιας μικρής μερίδας “αγαναχτισμένων” κατοίκων του Λαυρίου που μιλούσαν ανώνυμα για κλεψιές και βιασμούς που τάχα γίνονται από τους πρόσφυγες και τους κάνουν τη ζωή ανυπόφορη. Είναι χαρακτηριστικό το παρακάτω απόσπασμα από τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ, που έχει τον τίτλο “Αφήστε μας να μπούμε μέσα και να τους τσακίσουμε”. Γράφει λοιπόν: “Έχουμε δεινοπαθήσει από τότε που ήλθαν στο Λαύριο δεν τολμάμε ούτε να κυκλοφορήσουμε. Μπαίνουν στα σπίτια μας και μας κλέβουν. Και τώρα τολμάνε να βγάζουν και όπλα... Κλέβουν και δουλεύουν ακόμα και σαν πράκτορες ξένων χωρών. Εδώ ιδιαίτερα στο Λαύριο δουλεύουν σε οικοδομές και μας παίρνουν τις δουλειές. Έχουμε κάνει υπομνήματα να φύγει το στρατόπεδο από εδώ για να ανασάνουμε”.
Στο ζήτημα της απομάκρυνσης του στρατοπέδου από το Λαύριο συμπυκνώνεται σήμερα όλος ο ρατσισμός της αντίδρασης. Γιατί αυτό το ζήτημα δεν μπαίνει για την ανακούφιση των ίδιων των προσφύγων από τις συνθήκες- γκέτο αυτού του στρατοπέδου, αλλά για γλιτώσουν οι κάτοικοι του Λαυρίου από το “μεγαλύτερο κακό της πόλης”.
Και σ’ αυτό το μαύρο μέτωπο είναι μέσα και ο Δήμαρχος του Λαυρίου Πόγκας και το ψευτο-ΚΚΕ.
Ο ψευτο-αριστερός δήμαρχος έτρεξε μετά τα επεισόδια να δηλώσει: “Έχουμε επανειλημμένα υποστηρίξει πως είναι ανάγκη να βρεθεί μια λύση. Τώρα, άμεσα πρέπει να ηρεμήσει η κατάσταση. Σταδιακά όμως και δεν γίνεται διαφορετικά, πρέπει να απομακρυνθούν οι πρόσφυγες από αυτόν τον τόπο”.
Και το ψευτο-ΚΚΕ με ανακοίνωση της Αχτιδικής Επιτροπής Λαυρεωτικής, αφού πουθενά δεν καταγγέλλει την επίθεση του PKK, αναφέρει: “Η κυβέρνηση και τα αρμόδια όργανα του ΟΗΕ στην Ελλάδα σε συνεργασία με τον δήμο, τους μαζικούς φορείς της πόλης και την αντιπροσωπεία των πολιτικών προσφύγων επιβάλλεται να μελετήσουν το συνολικό πρόβλημα λειτουργίας του στρατοπέδου και να προχωρήσουν στην άμεση λήψη των αναγκαίων μέτρων, ακόμα και στην απομάκρυνση του στρατοπέδου” (Ριζοσπάστης, 24 Ιούνη).
Γίνεται έτσι σαφές πως την προβοκάτσια του PKK είναι έτοιμη, σε πλήρη συμφωνία με τις άλλες δυνάμεις, να την εκμεταλλευτεί η κυβέρνηση για το χτύπημα των Τούρκων αγωνιστών πολιτικών προσφύγων. Χτύπημα που θα πρέπει με την συμπαράσταση του δημοκράτη αντιφασίστα λαού μας να αποτραπεί. Ήδη δημοσιεύτηκε στα ΝΕΑ σχέδιο για την μεταφορά του στρατοπέδου σε περιοχή πολύ πιο μακριά από την Αθήνα, πράγμα που σημαίνει όχι μόνο τη μεγάλη δυσκολία ανάπτυξης από τους Τούρκους αντιφασίστες ενός κινήματος συμπαράστασης στον Τούρκικο λαό, αλλά ακόμα την οικονομική εξόντωση των ίδιων.
Από την άλλη μεριά δημοσιεύτηκε: “πως οι ελληνικές υπηρεσίες θα είναι αυστηρότερες ως προς τις διαδικασίες που απαιτούνται για την χορήγηση πολιτικού ασύλου ή άδειας προσωρινής παραμονής στην χώρα ιδιαίτερα σε όσους προέρχονται από την Τουρκία” (ΝΕΑ, 24 Ιούνη).
Να λοιπόν που οδηγεί η ένοπλη προβοκάτσια των δολοφόνων του PKK και η κάλυψή της από την κυβέρνηση>>.
 
Οι πρόσφυγες δεν άφησαν αναπάντητη την δολοφονική επίθεση και προσπάθησαν να φέρουν στη δημοσιότητα τα γεγονότα και να ενημερώσουν τον ελληνικό λαό.
  
Γράφαμε στη Ν. Ανατολή αρ. φ. 46, 10 Ιούλη 1987: 
 
<<Κλιμάκιο της Κ.Ε της ΟΑΚΚΕ επισκέφτηκε τους Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές που πραγματοποιούσαν απεργία πείνας έξω από τα γραφεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες για να διαμαρτυρηθούν για την επίθεση του PKK ενάντια τους καθώς και για την υποστήριξη που δίνει σ΄αυτούς τους δολοφόνους η ελληνική κυβέρνηση. Αυτή η υποστήριξη έφτασε μέχρι το σημείο να καταδικαστούν πολλοί τούρκοι αγωνιστές-αντιφασίστες σε ποινές πολύμηνης φυλάκισης.
Το PKK εγκαταστάθηκε όπως μας είπαν οι απεργοί πριν 3 μήνες στο Λαύριο με τη σταδιακή άφιξη μελών του απ’ όλη την Ευρώπη.
Αποτελείται αποκλειστικά από αλήτικα και τραμπούκικα στοιχεία.
Πρόκειται για μια μικρή ομάδα δολοφόνων που έχει απομονωθεί στο Κουρδιστάν που έχει τη βάση του στη Συρία και που η πιο ένδοξη δράση του είναι το δολοφονικό πογκρόμ που εξαπόλυσε στη Δ. Ευρώπη ενάντια στους Κούρδους και Τούρκους αντιφασίστες που αρνήθηκαν να γίνουν όργανα της πολιτικής του, που βασικά βρίσκεται στην υπηρεσία του σοσιαλιμπεριαλισμού.
Αφού εγκαταστάθηκαν και συγκέντρωσαν τις δυνάμεις τους στο Λαύριο διωγμένοι απ’ όλη την Ευρώπη άρχισαν τις επιθέσεις, ενάντια στις άλλες οργανώσεις απαιτώντας να φύγουν όλοι οι άλλοι και να μείνουν αυτοί μόνοι τους στο στρατόπεδο.
Οι άλλες οργανώσεις που είναι εφτά στον αριθμό έχουν 250 άτομα στο Λαύριο, το PKK έχει 30.
Στους 250 των δημοκρατικών ομάδων περιλαμβάνονται αρκετές γυναίκες και παιδιά. Ήδη οι κατατρεγμένοι αυτοί από το φασισμό αγωνιστές έδιναν ένα πολύ σκληρό αγώνα για την επιβίωση απομονωμένοι μέσα στο γκέτο τους από την ελληνική κοινωνία χάρη στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση.
Αυτή την απομόνωση εκμεταλλεύτηκαν οι μπράβοι του PKK  που άρχισαν με τα όπλα τους να επιδίδονται σ ένα όργιο τρομοκράτησης ενάντια στους άοπλους (για να μη δίνουν πολιτικές λαβές στην ελληνική κυβέρνηση) πρόσφυγες.
Όπως μας είπαν οι απεργοί πείνας αυτοί απομόνωναν και έδερναν ανθρώπους έξω από τα στρατόπεδα για ένα αρκετό διάστημα. Κάποια στιγμή πήραν σαν ομήρους γυναίκες και παιδιά προσφύγων και απείλησαν ότι θα τα σκότωναν αν δεν αποχωρούσαν οι άλλες οργανώσεις.
Αυτοί οι 30 απαιτούσαν κυνικά να εκτελεστεί η απαίτησή τους ενάντια στη θέληση 250 και φτάσαν στο σημείο να μαχαιρώσουν και να στείλουν στο νοσοκομείο ένα μέλος , του Ριζγκαρί.
Από κει κλιμακώνεται ή επίθεσή τους αλλά και η ενιαία αντίσταση όλων των προσφύγων που παραμέρισαν γι’ αυτό το λόγο τις διαφορές τους προκειμένου να ενωθούν ενάντια στη δολοφονική συμμορία.
Στη διάρκεια των πρώτων συρράξεων επί 8 ώρες η αστυνομία δεν επέμβαινε. Μόνο όταν μπόρεσε το PKK να φυγαδεύσει τα όπλα του και να φύγει το ίδιο επέμβηκε η αστυνομία που άρχισε να δέρνει τους δημοκράτες.
Όταν έφυγε και η αστυνομία, μετά 3 μέρες οι τραμπούκοι ξανάρθαν.
Η τοπική αστυνομία παραδέχτηκε ότι πήρε εντολή “από πάνω” να ξαναμπεί το PKK στο στρατόπεδο. Όμως οι δημοκράτες τους εμπόδισαν.
Έτσι στις 12 το βράδυ ξαναμπήκε η αστυνομία και ξυλοκόπησε για δεύτερη φορά τους πρόσφυγες βάζοντας μέσα τους  PKK.
Αυτοί ξανάρχισαν τους τραμπουκισμούς, μαχαιρώματα, ξύλο. Έσπασαν κεφάλια. Αυτή τη φορά είχαν όμως και οι σοσιαλφασίστες απώλειες. Οι αγωνιστές της προσφυγιάς δεν παίζουν.
 
Σ’ αυτά τα επεισόδια η αστυνομία συνέλαβε 20 αντιφασίστες και τους έριξε 15 μήνες φυλακή. 
Αργότερα τους άφησε ελεύθερους με 6000 δραχμές εγγύηση για τον καθένα.
Έτσι ξεκίνησε η απεργία πείνας. Αυτά μας είπαν οι Τούρκοι αγωνιστές. 
 
Οι σύντροφοι της Κ.Ε της ΟΑΚΚΕ δήλωσαν την ολόπλευρη συμπαράσταση της ΟΑΚΚΕ στον αγώνα των Τούρκων προσφύγων αγωνιστών.
Είπαν ότι για την ΟΑΚΚΕ αυτό είναι διεθνιστικό και δημοκρατικό καθήκον και ότι είναι στη διάθεση των Τούρκων αγωνιστών όποτε και όπως αυτοί το εκτιμήσουν για την πάλη τους ενάντια στους φασίστες του PKK.
Οι τούρκοι και κούρδοι αντιφασίστες μας ευχαρίστησαν και μας είπαν ότι από το λαό βρίσκουν κατανόηση, ιδιαίτερα από το λαό του Λαυρίου, παρ’ όλη την υπονόμευση της θέσης τους που γίνεται από την κυβέρνηση και το ψευτο-ΚΚΕ.
Οι πρόσφυγες αγωνιστές είναι πάντως αποφασισμένοι να παλαίψουν μέχρι το τέλος το δίκιο τους και να ζητήσουν ευρύτερα από τον ελληνικό λαό να τους στηρίξει. Είναι αισιόδοξοι για την έκβαση αυτής της μάχης και σίγουροι για την τελική τους νίκη.
Πιστεύουμε και μεις ότι το ξεπέταγμα του PKK από το Λαύριο και την Ελλάδα θα είναι μια μεγάλη συνεισφορά και στο ελληνικό δημοκρατικό κίνημα. Αυτή η δράση των δολοφόνων στην υπηρεσία του σοσιαλιμπεριαλισμού είναι πολύ καλό εργαλείο και στα χέρια των ρωσόφιλων σωβινιστών του ΠΑΣΟΚ που στην πρώτη ευκαιρία θα το χρησιμοποιήσουν ενάντια στο δημοκρατικό κίνημα. Από κει άλλωστε απορρέει η μεγάλη υποστήριξη που του δίνουν.
 
Παραθέτουμε στη συνέχεια την προκήρυξη που μοίρασαν κούρδοι και τούρκοι πρόσφυγες αγωνιστές ενάντια στο PKK.
 
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
 
Αδελφέ ελληνικέ λαέ,
Εμείς οι Τούρκοι και Κούρδοι πολιτικοί πρόσφυγες μέσα από τον αγώνα που κάνουμε ενάντια στη φασιστική δικτατορία του Εβρέν, Οζάλ για μια ελεύθερη και ανεξάρτητη πατρίδα, ζούμε τον πόνο, την προδοσία και όλα τα προβλήματα της προσφυγιάς που και εσύ έζησες κάποτε πολεμώντας, κατοχές, εμφύλιους, χούντες μέχρι τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου.
Ελληνικέ λαέ,
Γνωρίζοντας ότι η φιλία των λαών στηρίζει και δυναμώνει τους αγώνες τους, ζητάω την συμπαράστασή σου στον αγώνα μας.
Μετά τα αρνητικά γεγονότα του στρατοπέδου του Λαυρίου οι γνωστοί αντιδραστικοί κύκλοι άρχισαν μια προπαγάνδα απόκρυψης της πραγματικότητας και παρουσίασαν την κατάσταση που δημιουργήθηκε σαν εσωτερική διαμάχη Τούρκων και Κούρδων πολιτικών προσφύγων.
Το γεγονός του τραυματισμού του Κούρδου συντρόφου μας το απέδωσαν σε Τούρκους. Η αλήθεια όμως είναι ότι πίσω από τα γεγονότα αυτά δεν βρίσκονται οι συγκρούσεις ανάμεσα σε Τούρκους και Κούρδους. Είναι η επιθετικότητα του PKK.
Πίσω από την απόκρυψη της πραγματικότητας το ψέμα και την προπαγάνδα βρίσκεται η πρόθεση της αντίδρασης να τραυματίσει την αδελφοσύνη ανάμεσα στον τούρκικο και τον κουρδικό λαό, με απώτερο σκοπό να καμφθεί ο κοινός τους αγώνας.
Είναι οι ίδιοι οι αντιδραστικοί κύκλοι, που προσπαθούν να εμποδίσουν τη φιλία των Ελλήνων, Τούρκων και Κούρδων δημιουργώντας ψεύτικα προβλήματα μεταξύ τους.
Όσοι όμως πραγματικά αγωνίζονται για την Ελευθερία και την Ανεξαρτησία τους, παράλληλα αγωνίζονται και για την Ελευθερία και Ανεξαρτησία των άλλων λαών.
Η σωβινιστική στάση της αντίδρασης στην Ελλάδα είχε σαν αποτέλεσμα ν’ ανοίξουν οι πόρτες σε μιαν οργάνωση, σαν το PKK, που κατακρίνεται απ’ όλη την Κουρδική και Τούρκικη αριστερά και διώχνεται από τις χώρες της Ευρώπης και της Μ. Ανατολής εξ αιτίας των αρνητικών πράξεών της όπως οι συγκρούσεις με τον Μπαρζαανί στο Ιράκ, η ανάμειξη στο φόνο του Πάλμε στη Σουηδία και η συμμετοχή του σε δολοφονίες στις χώρες της Δ. Ευρώπης.
Οι αντιδραστικοί κύκλοι που βρίσκονται στην Τουρκία και την Ελλάδα δημιουργούν μια ψεύτικη και συνεχή ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες. Μια ένταση, που μπορεί μια μέρα να την πληρώσουν οι δύο λαοί.
Έτσι μια οργάνωση, που θεωρεί σαν εχθρούς της όλους τους άλλους και προσπαθεί ν’ αντιμετωπίσει την κριτική, που της γίνεται με την βία, ασφαλώς δεν μπορεί να οδηγήσει το λαό στην απελευθέρωση, αλλά σε μιαν άλλης μορφής καταπίεση.
Πρέπει να καταγγείλουμε όλοι μαζί το PKK, που με τη στάση του ζημιώνει τον αγώνα του κουρδικού λαού.
Η ελληνική αστυνομία είναι γεγονός ότι έκλεισε τα μάτια μπροστά στις βιαιότητες του PKK και φρόντισε να τους φυγαδεύσει από το στρατόπεδο, δικαιολόγησε μάλιστα την συμπεριφορά της απέναντι στους πολιτικούς πρόσφυγες, ότι δήθεν επιτελούσε εκπαιδευτική άσκηση.
Επίσης κάλυψε την παρουσία των μελών του PKK στο στρατόπεδο, αλλά η στάση της οργάνωσης αυτής ήταν η ίδια, αφού βρέθηκαν στα χέρια μελών της μετά τον γυρισμό τους τέσσερα μαχαίρια και βόμβες μολότοφ.
Καλούμε τον ελληνικό λαό και όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις να μας συμπαρασταθούν. Επίσης καλούμε τους αρμόδιους να παρεμποδίσουν την οργάνωση αυτή να ενεργεί μ’ αυτό τον τρόπο.
 
Εμείς οι Τούρκοι και Κούρδοι πολιτικοί πρόσφυγες, που είμαστε αντίθετοι με όλες αυτές τις αρνητικές ενέργειες του PKK δηλώνουμε ότι αγωνιζόμαστε για την Ελευθερία και την Αδελφοσύνη Κούρδων, Τούρκων και Ελλήνων καθώς και όλων των λαών.
 
-ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ
-ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
-ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΥΡΔΩΝ ΕΊΝΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΤΟΥ PKK
-OXI ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟ PKK
-ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΣΤΟ PKK
-ΘΥΤΕΣ ΚΑΙ ΘΥΜΑΤΑ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΖΥΓΑΡΙΑ
-ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΜΕ ΒΙΑ, ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΣΩΒΙΝΙΣΜΟ
-ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ
-ΟΧΙ ΜΟΙΡΑΣΜΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΣΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
-ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΤΟΥ PKK
-Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ
-ΕΛΛΗΝΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΛΑΣΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ PKK
-ΚΑΤΩ Η ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ. ΖΗΤΩ Η ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ>>