Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

ΜΕ ΠΕΙΣΜΑ, ΜΑΧΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΔΩΣΑΝ ΜΑΖΙΚΑ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΡΩΣΙΚΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ. Η ΟΑΚΚΕ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥΣ

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των συλλόγων της ουκρανικής κοινότητας, εκατοντάδες ουκρανοί συγκεντρώθηκαν την Κυριακή 7/1 στο μετρό του Πανεπιστημίου για να κάνουν πορεία προς την πλατεία Συντάγματος. Εκεί παρατάχθηκαν στο πάνω μέρος της με σημαίες, πανώ και πλακάτ με συνθήματα και εκπρόσωποί τους μίλησαν στους συγκεντρωμένους και στο λαό της Αθήνας για να καταγγείλουν τη ναζιστική επίθεση της Ρωσίας ενάντια στην Ουκρανία που συνεχίζεται με μεγάλη σφοδρότητα ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες. Στη διάρκεια της πορείας και μετά στη συγκέντρωση φωνάχτηκαν τα σύνθηματα: «Ρώσοι, φασίστες, δολοφόνοι», «Κάτω τα χέρια από την Ουκρανία» «Πούτιν, φασίστα, δολοφόνε», «Έξω η Ρωσία από την Ουκρανία», «Όπλα για τη νίκη στην Ουκρανία», «Η Ουκρανία ποτέ δεν θα λυγίσει, για όλη την Ευρώπη θα νικήσει».

Ήταν χαρακτηριστικά τα συνθήματα στα πλακάτ και στα πανώ γραμμένα στα ελληνικά και στα αγγλικά που ήθελαν να δείξουν ότι αυτός ο παρατεταμένος αγώνας αντίστασης ενάντια στο στρατό του νεοχιτλερικού εισβολέα δεν πρέπει να ξεχαστεί από την ελληνική κοινή γνώμη και γενικά από τους λαούς της Ευρώπης γιατί oουκρανικός λαός υπερασπίζεται με το αίμα του και με βασανιστήρια τις πύλες της Ευρώπης.

 Παραθέτουμε εδώ μερικά από αυτά:

«Σήμερα είναι η 682η ημέρα της ολομέτωπης ρώσικης εισβολής ενάντια στην Ουκρανία. Ο πόλεμος δεν τελείωσε».

«Μόνο τις τελευταίες μέρες η Ρωσία έχει εξαπολύσει 500 πυραύλους και ντρόουνς στην Ουκρανία».

«Χιλιάδες ουκρανίδες γυναίκες και παιδιά έχουν βιαστεί από τα ρώσικα στρατεύματα».

«Αυτή είναι η καθημερινή υπενθύμισή σας ότι οι Ουκρανοί πεθαίνουν κάθε ώρα για να προστατέψουν τη δημοκρατία στην Ευρώπη».

Τα πλακάτ στήριξης των συντρόφων μας γράφανε:

«Λαοί της Ευρώπης ενωθείτε στο Χίτλερ-Πούτιν αντισταθείτε», «Να μην αφήσουμε τον Χίτλερ-Πούτιν να νικήσει αλλιώς όλη η Ευρώπη θα υποδουλωθεί στο φασισμό», «Σταματήστε το Χίτλερ-Πούτιν. Ευρώπη δώσε αεροπλάνα και πυραύλους μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία», «Όπλα για τη νίκη στην Ουκρανία».

poreia

Οι συγκεντρωμένοι Ουκρανοί δέχτηκαν με θέρμη την υποστήριξη των συντρόφων μας, μας ευχαρίστησαν, φώναξαν μαζί τα συνθήματα μας, και κάποιοι κράτησαν τα πλακάτ μας, και αυτή τη φορά περισσότερο από ποτέ υπήρχε η αίσθηση αυτής της ενότητας μαζί μας παρά τη συκοφάντηση που έχει φέρει κυρίως ο σύγχρονος αντικομμουνισμός που είναι ο σοσιαλφασισμός που έχει ταχθεί με τους νεοναζί. Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για τον ουκρανικό αγώνα ήταν αισθητή περισσότερο από ποτέ η απουσία ελλήνων συμπαραστατών πλην της ΟΑΚΚΕ.

Σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης οι ουκρανοί τραγουδούσαν πατριωτικά τραγούδια και στο τέλος έγιναν ομιλίες από Ουκρανούς στα ουκρανικά, στα ελληνικά και στα αγγλικά ενώ δόθηκε ο λόγος και στο σύντροφο μας Ηλία Ζαφειρόπουλο που η ομιλία του άγγιξε πολύ τους συγκεντρωμένους και χειροκροτήθηκε θερμά.

 

Η ομιλία του σ. Ηλία Ζαφειρόπουλου έχει δημοσιευτεί στις σελίδες της ΟΑΚΚΕ στο facebook https://fb.watch/prE_iDFYS7/

και στο youtube

https://www.youtube.com/watch?v=yfpozP11_qQ

 Ανταποκρίσεις, φωτογραφίες και βίντεο από τη συγκέντρωση αυτή έχουν δημοσιευτεί στις σελίδες της ουκρανικής κοινότητα στο facebookκαι στο instagramukrainianwomengr και helpukraine.gr.

Δημοσιεύουμε εδώ πιο κάτω κάποιες φωτό από την εκδήλωση.

poreia01

 poreia1

 poreia2

  

plateia1

 

plateia2

 

plateia3

 

plateia4

 

plakat1

 

plakat2

 

plakat5