Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

ΤΑ ΠΡΩΤΟΠΑΛΛΗΚΑΡΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΝΤΡΟΠΙΑΖΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ

Το ψευτοΚΚΕ πασχίζει πολύ για να δείξει ότι στέκεται υπεράνω των μεγάλων συγκρούσεων που κλονίζουν τον πλανήτη μας σήμερα, που η επίθεση της ρωσικής νεοχιτλερικής υπερδύναμης, η οποία πολιτικο-διπλωματικά είναι επικεφαλής του πολεμικού άξονα Μόσχας-Πεκίνου, διεξάγεται τόσο ωμά και απροκάλυπτα. Στην πραγματικότητα η στάση αυτού του κόμματος – που γεννήθηκε από την βίαιη επέμβαση των ρώσων σοσιαλφασιστών στα εσωτερικά του παλιού επαναστατικού ΚΚΕ στα μέσα της δεκαετίας του ’50 – συνιστά στην πράξη τη μεγαλύτερη στρατηγική υποστήριξη των άνομων ρωσικών ιμπεριαλιστικών συμφερόντων. Μια πρόσφατη έρευνα της αντικαθεστωτικής ρωσικής εφημερίδας Νόβαγια Γκαζέτα μελέτησε τη στάση των κομμάτων του ευρωκοινοβουλίου απέναντι σε μια σειρά αποφάσεις του που αφορούσαν το ρωσικό κράτος και βρήκε ότι τα κόμματα της ψευτοαριστεράς καθώς και εκείνα της κλασικής ακροδεξιάς ήταν εκείνα που περισσότερο υποστηρίζουν στην πράξη το καθεστώς του Κρεμλίνου. Στο φαιο-«κόκκινο» αυτό μέτωπο πρωτοστατεί το ψευτοΚΚΕ ενώ δε λείπει από κει και η ΣΥΡΙΖέικη μετάστασή του.

Η έρευνα βασίστηκε σε στοιχεία από ψηφοφορίες του ευρωκοινοβουλίου κατά την τρέχουσα σύνοδό του (συγκεκριμένα από το 2019 έως το Γενάρη του 2023) που αφορούσαν παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το Κρεμλίνο, τον πόλεμο της Ουκρανίας και τις κυρώσεις απέναντι στον εισβολέα. Πρόκειται για συνολικά 22 αποφάσεις στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και μία εξαιρετικά λαθεμένη και αντιδραστική, η απόφαση που χαρακτηρίζει τον ουκρανικό λιμό του 1932-3 σαν γενοκτονία η οποία εξομοιώνει την τότε προλεταριακή-διεθνιστική ΕΣΣΔ με τη σημερινή φαιο-«κόκκινη» νεοχιτλερική Ρωσία. Όλες οι υπόλοιπες όμως είναι δημοκρατικές αποφάσεις καταδίκης του Κρεμλίνου για τη μεταχείριση πολιτικών αντιπάλων, για το διώξιμο δυτικών ΜΚΟ από τη χώρα, για τα χιτλερικά εγκλήματα της παραστρατιωτικής ομάδας Βάγκνερ, αποφάσεις που χαρακτηρίζουν τη Ρωσία χορηγό της τρομοκρατίας ή που καλούν στη δημιουργία ενός ειδικού δικαστηρίου για τα εγκλήματα που διαπράττει το Κρεμλίνο στην Ουκρανία, που επιτρέπουν την αποστολή οικονομικής και στρατιωτικής βοήθειας στην τελευταία κτλ.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα που διεξήγαγε την έρευνα σε άρθρο της που φέρει τον τίτλο «Τα πρωτοπαλίκαρα του Πούτιν»: «Δύο ευρωβουλευτές από το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και το Κομμουνιστικό Κόμμα Πορτογαλίας σχεδόν πάντα ψηφίζουν κατά των αντιρωσικών αποφάσεων. Δυο ευρωβουλευτές από το τσεχικό εθνικιστικό, αντιμεταναστευτικό κόμμα Ελευθερία και Άμεση Δημοκρατία επίσης συχνά ορθώνονται για να υπερασπίσουν τα συμφέροντα της Μόσχας. Τέτοιες ενέργειες που επιτελούνται από μικρά κόμματα δεν μπορούν να επηρεάσουν την τελική απόφαση με κανέναν τρόπο, αλλά την ίδια στιγμή, δίνουν στα ρωσικά κρατικά ΜΜΕ μια ευκαιρία για να διακηρύξουν ότι υπάρχει έλλειψη ενότητας στην Ευρώπη» (NovayaGazetaEurope, 27/2).

Συχνά η στήριξη στο Κρεμλίνο παίρνει τη μορφή αποχής από την ψηφοφορία. Για παράδειγμα «ο ΣΥΡΙΖΑ και το ακροδεξιό Κόμμα Ελευθερίας της Αυστρίας λειτουργούν πιο προσεχτικά, αλλά επίσης ακολουθούν τα κελεύσματα του Κρεμλίνου. Τα μέλη αυτών των κομμάτων σπάνια καταψηφίζουν ανοιχτά αντιρωσικές αποφάσεις, αλλά συχνά απέχουν της ψηφοφορίας». Εδώ η έρευνα «τσιμπάει» τον εσκεμμένα μεσοβέζικο ρόλο που παίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είναι ρωσόδουλος αλλά πρέπει να παριστάνει για τις εισοδιστικές ανάγκες του αφεντικού του τον φιλοευρωπαίο. Ορισμένοι φιλορώσοι ευρωβουλευτές επιλέγουν ακόμα να μην παίρνουν μέρος στη διαδικασία για να μην εκτίθενται. Η έρευνα έδειξε ότι «το ποσοστό των μη ψηφισάντων ήταν τριπλάσιο όταν επρόκειτο για αντιρωσικές αποφάσεις. Μια τέτοια παρέκκλιση δεν πρέπει να ήταν τυχαία και σημαίνει ότι ορισμένοι ευρωβουλευτές διάλεξαν εκούσια μια στρατηγική να μην ψηφίζουν πάνω σε έγγραφα που σχετίζονται με τη Ρωσία» (στο ίδιο). Αυτό είναι ενδεικτικό της βαθιάς διείσδυσης που έχει κάνει το Κρεμλίνο μέσα στην ΕΕ και είναι φυσικό να είναι εναποθέτει πολλές ελπίδες σε αυτά τα μαύρα φίδια.

Σύμφωνα με την έρευνα, τα 10 κόμματα με το μεγαλύτερο ποσοστό αρνητικής ψήφου ή αποχής σε αποφάσεις του ευρωκοινοβουλίου που στρέφονται κατά του ρωσικού κράτους είναι με φθίνουσα σειρά: το πορτογαλικό «Κ»Κ με το 84% των ψήφων που διαθέτει, το ψευτοΚΚΕ με 82%, τα φαιά κόμματα RNστη Γαλλία με 77%, το νεοχιτλερικό Afdσε Γερμανία, το ακροδεξιό «Ελευθερία και άμεση δημοκρατία» σε Τσεχία με 70%, το κρυφοναζιστικό αυστριακό FPÖ με 69%, τα ψευτοαριστερά-σοσιαλφασιστικά DieLinke στη Γερμανία με 56% και ΣΥΡΙΖΑ με 39%, η φαιά ιταλική Λέγκα με 11% και το απέχον από τις ψηφοφορίες πολωνικό κόμμα του Νόμου και Δικαιοσύνης με 11%. Με βάση, ωστόσο, μόνο τις ανοιχτά αρνητικές ψήφους την πρωτοκαθεδρία έχουν και σε ατομικό επίπεδο οι 2 βουλευτές του ψευτοΚΚΕ (με 17 καταψηφισμένες αποφάσεις ο καθένας σε σύνολο 22) ακολουθούμενοι κατά σειρά από το «Κ»ΚΠ, το RN, την «Ελευθερία και άμεση δημοκρατία», το AfDκαι το DieLinke.

Έτσι πρωταθλητής σε ρωσοδουλεία μέσα στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο εμφανίζεται η ψευτοαριστερά με πιο ξετσίπωτη έκφρασή της το εγχώριο συμπαγές πρακτορείο ψευτοΚΚΕ που με τους δύο ευρωβουλευτές του Κώστα Παπαδάκη και Λευτέρη Νικολάου ψηφίζει πάντα Πούτιν. Μεταξύ των αποφάσεων που το κόμμα αυτό καταψήφισε αναφέρουμε ενδεικτικά την απόφαση της 1/3/22 που καταδίκαζε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, την οποία απόφαση καταψήφισε επίσης ο χρυσαυγίτης Λαγός ενώ ο εκλεγέντας με τη ΧΑ Γεωργίου απείχε· την απόφαση της 6/10/22 που ζητά μαζική αύξηση της στρατιωτικής βοήθειας στην αμυνόμενη Ουκρανία μαζί με την Ελληνική λύση· την απόφαση της 23/11/22 να ανακηρυχθεί η Ρωσία χορηγός της τρομοκρατίας και κράτος που χρησιμοποιεί μέσα τρομοκρατίας, την οποία απόφαση καταψήφισε και η Ελληνική λύση ενώ «παρών» δήλωσαν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και η Καϊλή απ’ το ΠΑΣΟΚ, και το ψήφισμα της 19/1/23 να συσταθεί ειδικό δικαστήριο για την εγκληματική επίθεση κατά της Ουκρανίας, με ΣΥΡΙΖΑ-Ελληνική Λύση να απέχουν της ψηφοφορίας. Κι αυτή η στάση πλήρους υποτέλειας στον τωρινό κύριο εχθρό της ανθρωπότητας, αυτή η σαδιστική αντιμετώπιση των λαών που υποφέρουν απ’ το φασισμό και των χωρών που δέχονται την επίθεση των ναζί πλασάρεται απ’ αυτά τα κόμματα σαν υψηλή έκφραση πατριωτισμού, προλεταριακού διεθνισμού, αντι-ιμπεριαλισμού κτλ.

Καθώς ο πλανήτης αρχίζει να κινείται σε πολεμικούς ρυθμούς και τα στρατόπεδα να ξεκαθαρίζονται τα κόμματα της ψευτοαριστεράς και ιδιαίτερα εκείνα που εμφανίζονται ως «κομμουνιστικά» θα βλέπουν ολοένα την κόκκινη μπογιά τους να ξεθωριάζει και να αποκαλύπτει το πραγματικό μαύρο που χαρακτηρίζει την ψυχή της ηγεσίας τους.