Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

Για τις ξαφνικές φωνές του ΣΥΡΙΖΑ για Λιγνάδη

Λιγνάδης διευθυντής Εθνικού Θεάτρου επί ΝΔ-Λιβαθινός διευθυντής Εθνικού Θεάτρου επί ΣΥΡΙΖΑ Λιγνάδης διευθυντής Εθνικού Θεάτρου επί ΝΔ-Λιβαθινός διευθυντής Εθνικού Θεάτρου επί ΣΥΡΙΖΑ

Όπως πάντα με απίστευτο θράσος ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται τώρα από πρωταθλητής της συγκάλυψης σε επικεφαλής του κινήματος των ηθοποιών κατά της βίας στο θέατρο με το θόρυβο που ξεσηκώνει για τον Λιγνάδη, την ώρα που συνεχίζει με συνέπεια να καλύπτει τον δικό του ψυχολογικό βασανιστή Κιμούλη. Οι καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για τον Λιγνάδη είναι υποκριτικές καθώς αποτελούν γι αυτόν πρώτον ένα μέσο για να ζητήσει πολιτικές εκκαθαρίσεις στο υπουργείο πολιτισμού και δεύτερον για να ξεπλυθεί ο ίδιος στους ηθοποιούς για την άθλια στάση του απέναντι στο σπουδαίο κίνημά τους.

Είναι προκλητικός ο τρόπος με τον οποίο αυτοί οι απίστευτοι πολιτικοί αίλουροι σηκώνουν τώρα την πύρινη ρομφαία με το επιχείρημα ότι υπήρχαν από παλιά ρεπορτάζ και συζητήσεις στο θεατρικό χώρο για κακοποιήσεις ανηλίκων και νέων ηθοποιών, και παρόλα αυτά διορίστηκε ο Λιγνάδης στο Εθνικό με ευθύνη της Μενδώνη της οποίας ζητούν την παραίτηση.

Ασφαλώς έχει πλήρηευθύνηη Μενδώνη για αυτό το διορισμό. Την ίδια ευθύνη όμως έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν τον κατάγγειλε ποτέ σαν ακατάλληλο για διορισμό για αυτούς τους λόγους και μέχρι να βγουν στο φως οι καταγγελίες δεν είχε πει ποτέ κουβέντα εναντίον του όπως και εναντίον κάθε παρενοχλητή-βιαστή αλλά και γενικά εναντίον της βίας στο χώρο του θεάτρου που τα κόμματα εξουσίας σαν συλλογικοί και πολυεπίπεδοι οργανισμοί αποκλείεται να μην την ξέρανε. Και όχι μόνο, είναι αυτός ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ που το 2016 τιμούσε τις παραστάσεις του Λιγνάδη με την υπουργό Πολιτισμού του Κονιόρδου (Πέερ Γκυντ https://cosmopoliti.com/peer-gkynt-episimi-premiera-sto-ethniko-theatro/) ενώ κουβαλούσε και ξένους προσκεκλημένους για να προβάλουν το ταλέντο του, τον υπουργό Πολιτισμού και τον πρέσβη της φασιστικής Σερβίας, ενώ το παρόν έδινε και η δικιά τους βουλευτής – ηθοποιός του θεάτρου Άννα Βαγενά.

Το πόσο έκθετος είναι σε αυτή την υπόθεση ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται από τα καρφώματα του δικού του Tvxs για το πως πνίγηκε η καταγγελία των σπουδαστών και σπουδαστριών του Εθνικού: «Ο κ. Λιγνάδης, η υπουργός και ο υφυπουργός δεν είναι οι μόνοι που σιώπησαν. Σιώπησαν και οι διδάσκοντες στην Σχολή, σπουδαία ονόματα του θεάτρου, του χορού, της μουσικής, του σινεμά, της ενδυματολογίας. Ανάμεσά τους και η πρώην υπουργός Πολιτισμού επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Λυδία Κονιόρδου με την ιδιότητα φυσικά της ηθοποιού και της διδάσκουσας υποκριτική» (https://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/ma-giati-kaneis-den-akoyse-toys-foitites-toy-ethnikoy-theatroy).

Το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο Λιγνάδης. Γι αυτό δεν καλεί το Σωματείο των Ελλήνων Ηθοποιών στο οποίο έχει μεγάλη δύναμη να δώσει εδώ και τώρα στο φως τις καταγγελίες για Λιγνάδη, ούτε καλεί τα θύματα του να μιλήσουν κυρίως στα ΜΜΕ καινα μην στηριχθούν σε διαδικασίες πίσω από τις κλειστές πόρτες μιας επιτροπής που διόρισε η ηγεσία του σωματείου τους το οποίο τάχα ποτέ δεν ήξερε τίποτα για όλα αυτά, καθώς και μιας δικαιοσύνης που είναι διαπιστωμένα πολύ χειραγωγημένη στα σημαντικά ζητήματα που θάβονται διακομματικά. Κυρίως όμως ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και τα άλλα κοινοβουλευτικά κόμματα δεν καλεί τη δικαιοσύνη να προχωρήσει άμεσα στη διερεύνηση των υποθέσεων και να προχωρήσει σε διώξεις, ιδιαίτερα από τη στιγμή που υπάρχουν θέματα παραγραφών διαθέτοντας στους καταγγέλλοντες τη νομική κάλυψη που εύκολα μπορεί να εξασφαλίζει όπου ο διωκόμενος είναι πολιτικός τους σύμμαχος.

Το ποια είναι η αληθινή στάση του ΣΥΡΙΖΑ το φανερώνει ανάμεσα σε πολλά άλλα η τοποθέτηση του πρώην διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Λιβαθινού που διορίστηκε από το ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση των υπουργών του Μπαλτά και Ξυδάκη. Αυτός ζήτησε χαμηλούς τόνους από τους ηθοποιούς αφού όπως είπε «το μεγάλο θύμα θα είναι το ίδιο το θέατρο» ενώ«το Εθνικό Θέατρο πρέπει, χαμηλόφωνα καμιά φορά, να κρατάει τη θέση του»,γιατί «η βία είναι παντού», και χρειάζεται να σκέφτεται κανείς και «την υπόληψη των παλαιότερων» (https://www.kathimerini.gr/culture/561253600/st-livathinos-to-megalo-thyma-tha-einai-to-idio-to-theatro/). Δεν πήρε καθόλου υπόψη του ο Λιβαθινός τη δύναμη της οργής των θυμάτων. Αμέσως μετά από αυτή την τοποθέτησή του δημοσιεύτηκε μία απάντηση – καταγγελία του ηθοποιού Μπουγιούρη για ψυχολογική βία, χειρισμό, τρομοκρατία και ομοφοβία που είχε δεχτεί από τον ίδιο: «Κύριε Λιβαθινέ, ήμουν μαθητής σας για τέσσερα χρόνια και σας υπηρέτησα πιστά και για άλλα τέσσερα ως απόφοιτος στην πειραματική σκηνή του Εθνικού μας Θεάτρου! Ήσασταν χυδαίος, προσβλητικός, ακρωτηριαστικός, ευνουχιστικός, ταπεινωτικός και απόλυτα χειριστικός! Βέβαια όλα αυτά καλυμμένα πίσω από έναν μανδύα ψεύτικης ευγένειας και δήθεν ήθους!» (https://www.ethnos.gr/lifestyle/145811_panagiotis-mpoygioyris-gia-gnosto-skinotheti-sas-ftyno-katamoytra-gia-ton-pono-poy).

Η δεύτερη απάντηση στο Λιβαθηνό ήρθε από τον ηθοποιό Αλέξανδρο Μπουρδούμη που προηγούμενα είχε καταγγείλει σεξουαλική παρενόχληση από δάσκαλο της σχολής του: «Θύματα είναι μόνο οι άντρες και οι γυναίκες που έχουν υποστεί βία! Το θέατρο δεν θα πάθει τίποτα και θα συνεχίσει να επιβιώνει κι όταν εμείς γίνουμε σκόνη, κ. Λιβαθινέ! Και όχι, η βία δεν είναι παντού, είναι στο χέρι μας να μην είναι πουθενά. Όχι, κ. Λιβαθινέ, το ΕΘΝΙΚΟ οφείλει να βροντοφωνάζει και να προστατεύει τους νέους ειδικά ηθοποιούς! Η αλήθεια και η τόλμη δεν είναι κυνισμός! Κανείς δε θα κάτσει φρόνιμα πια κι αν κάποιος δεν το αντέχει, ας κάτσει αυτός φρόνιμα».

Μετά από αυτά ο Λιβαθινός δεν μίλησε ξανά, και δήλωσε ότι δεν θα απαντήσει. Κατάλαβε ότι δεν τον παίρνει. Ο ΣΥΡΙΖΑ αγνόησε εντελώς αυτές τις καταγγελίες όπως ακριβώς και αυτές για τον Κιμούλη. Αυτές δεν βόλευαν.

Η σχεδόν απόλυτη επικέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στηνκαταγγελία του Λιγνάδη τον βολεύει για να διώξει τη Μενδώνη από το υπουργείο Πολιτισμού, που από καιρό έχει βάλει στο στόχαστρο αλλά δεν είχε καλό λόγο για να πιαστεί. Η Μενδώνη έχει καλές περγαμηνές στο σαμποτάζ της παραγωγής στο όνομα των αρχαιοτήτων, όπως όμως αποδεικνύεται ο εχθρός κάθε παραγωγικής προόδου (εκτός αν υπηρετεί την Κίνα και τη Ρωσία) ΣΥΡΙΖΑ βολεύεται μόνο με Νέρωνες και Ηρόστρατους. Έτσι δεν συγχώρεσε στη Μενδώνη το ότι άνοιξε το δρόμο για τις άδειες της αρχαιολογίας για το Ελληνικό αλλά πολύ περισσότερο γιατί επέτρεψε στο στοιχειωμένο μετρό της Θεσσαλονίκης να προχωρήσει, αντί να το σταματήσει λόγω των βυζαντινών ευρημάτων που έτσι κι αλλιώς θα επιστρέφανε στον ευρύτερο χώρο. Μόνο επειδή το κίνημα των ηθοποιών έβγαλε στο φως τον Λιγνάδη και ξεσηκώθηκε τέτοια κατακραυγήεναντίον του, μόνο τότεκαβάλησε ο ΣΥΡΙΖΑ το ρεύμα των καταγγελιών για να πετύχει το δικό του πολιτικό στόχο, και για να διευκολύνει τον κρυφό σαμποταριστή Μητσοτάκη να απομακρύνει κάποια στιγμή τη Μενδώνη παρακάμπτοντας την ομάδα των βουλευτών της ΝΔ που στηρίζουν με ένταση το μετρό. Στο μεταξύ ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει ότι μπορούσε για να φιμώσει τις επώνυμες καταγγελίες στα ΜΜΕ για το δικό του Κιμούλη και για κάθε άλλο καταγγελλόμενο, συμπεριλαμβανομένου αρχικά και του Λιγνάδη πριν γίνει η έκρηξη με δαύτον.

Με αυτή του τη στάση ο ΣΥΡΙΖΑ πετυχαίνει με ένα σμπάρο, δυο τρυγόνια, δηλαδή και να φθείρει τη Μενδώνη τόσο όσο χρειάζεται για να πετύχει την απομάκρυνσή της, αλλά και να πλασαριστεί σαν επικεφαλής, αντί για προδότης, του κινήματος των καλλιτεχνών και των γυναικών που και τους δύο πάντα παρίστανε ότι εκπροσωπούσε.