Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

Η ΠΟΥΤΙΝΙΚΗ ΡΩΣΙΑ ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥ

Η ανακοίνωση Πούτιν περί αποχώρησης της Ρωσίας από το Πρωτόκολλο Ι της Συνθήκης της Γενεύης του 1949 σχετικά με την προστασία των θυμάτων πολεμικών συγκρούσεων είναι ενδεικτική της εγκληματικής αιμοσταγούς φύσης του ρωσικού σοσιαλιμπεριαλισμού που ολοένα και περισσότερο αποκαλύπτεται μπροστά στα μάτια της ανθρωπότητας.


Το επίμαχο πρωτόκολλο εξουσιοδοτεί μεταξύ άλλων μια ανεξάρτητη διεθνή επιτροπή να διερευνά περιπτώσεις θεωρουμένων εγκλημάτων πολέμων και άλλων σοβαρών παραβιάσεων κατά αμάχων σε πολεμικές συρράξεις. Ο Πούτιν επικαλέστηκε για την απόφασή του τον κίνδυνο κράτη «κακοπροαίρετα» να κάνουν «κατάχρηση της εξουσίας» τους μέσα στην επιτροπή εκμεταλλευόμενα την έλλειψη αντιπροσώπευσης με δικαίωμα βέτο του ρώσικου κράτους. Αυτό σημαίνει ότι η Ρωσία δεν αναγνωρίζει καμιά απόφαση διεθνούς οργάνου αν η ίδια δεν έχει δικαίωμα να ακυρώνει οποιαδήποτε απόφασή του με την οποία διαφωνεί!
Αυτό το πρόσωπο το δείχνει ανοιχτά μόλις σήμερα επειδή 1ον μόλις σήμερα χάρη στην πρακτική απώλεια της Τουρκίας από τη Δύση έχει καταφέρει να έχει τον ηγετικό ρόλο στη μεγαλύτερη ενεργειακή δεξαμενή του κόσμου: τη Μέση Ανατολή και 2ον για να πετύχει τους στόχους της διαπράττει ασύλληπτες ωμότητες στη Μέση Ανατολή και αλλού, τέτοιες που η αποκάλυψή τους θα την καθιστούσε ολοκάθαρα στα μάτια όλων των λαών σαν το νο1 εχθρό τους.
Τώρα λοιπόν η Ρωσία αποφασίζει να μην αναγνωρίζει πλέον μια επιτροπή, που λειτουργεί από τα 1991, και τα μέλη της εκλέγονται από 77 χώρες συμπεριλαμβανομένης και της ίδιας της Ρωσίας. Ήδη το 2017 η προαναφερόμενη επιτροπή είχε διερευνήσει το θάνατο ενός διασώστη του ΟΑΣΕ στη διαμελισμένη από τους νέους χίτλερ Ουκρανία. Τον Απρίλη, στην ετήσια σύνοδό της, είχε ασχοληθεί με τους πολέμους στη Συρία και την Υεμένη. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι η απόφαση του ρώσου πρόεδρου έρχεται δύο μόλις μέρες μετά τη διάψευση από το ρωσικό υπουργείο άμυνας δημοσιεύματος των Τάιμς της Νέας Υόρκης που αποδείκνυε τον εκούσιο βομβαρδισμό νοσοκομείων στη Συρία από το ρωσικό στρατό (Bloomberg, 17/10).
Η έρευνα χρησιμοποίησε ραδιοφωνικές καταγραφές της ρωσικής αεροπορίας, μαρτυρίες αυτοπτών, συντεταγμένες εντοπισμού αεροσκαφών κ.ά. στοιχεία σχετικά με το συντελούμενο όργιο βομβαρδισμών νοσοκομείων στη Συρία από τη ρωσική αεροπορία. Το σημαντικότερο ήταν ότι καταγράφηκαν συνομιλίες ρώσων χειριστών που έδιναν την εντολή και επιβεβαίωναν την καταστροφή των κτιρίων, τα οποία σημειωτέον είχαν επισημανθεί από τον ΟΗΕ και κοινοποιηθεί στις εμπλεκόμενες κυβερνήσεις ως ασφαλή σημεία. Τέτοια ήταν και τα 4 νοσοκομεία που βομβαρδίστηκαν τον περασμένο Μάη από τους ρώσους επεμβατιστές μέσα σε 12 ώρες. Ένα, μάλιστα, το χειρουργικό νοσοκομείο Κάφρ Ναμπλ επλήγη τουλάχιστον 4 φορές (https://www.nytimes.com/2019/10/13/world/middleeast/russia-bombing-syrian-hospitals.html). Από τις 29/4 ως τα μέσα Σεπτέμβρη 54 νοσοκομεία που βρίσκονται στα εδάφη που ελέγχει η συριακή αντίσταση έχουν καταστραφεί από βομβαρδισμούς. Σύμφωνα με την οργάνωση «Γιατροί για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» έχουν σημειωθεί επίσης τουλάχιστον 583 επιθέσεις σε ιατρικό προσωπικό από την αρχή του πολέμου και 266 από τότε που επενέβη η Ρωσία.
Στα χνάρια των παλιών χίτλερ οι νέοι χίτλερ του Κρεμλίνου απομακρύνουν όσα τους εμποδίζουν από το να εξαπολύσουν τον πόλεμο κατά της ανθρωπότητας για την παγκόσμια κυριαρχία. Όμως με αυτόν τον τρόπο ανοίγουν τα μάτια των λαών και σπάνε αργά μεν αλλά σταθερά την προστατευτική ασπίδα που έχουν υψώσει για λογαριασμό τους οι δυτικοί ιμπεριαλιστές αυτά τα γνήσια τέκνα των κατευναστών των παλιών Χίτλερ στο Μόναχο.