Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΛΑΙΟΙ ΤΗΣ ΟΑΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ"

 

ΝΟΜΙΜΟΙ ΟΙ ΝΑΖΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ

Την Πέμπτη στις 29 Μάρτη στις 2 το μεσημέρι γίνεται στον Πειραιά η δίκη των δύο συντρόφων μας νεολαίων Βαγγέλη Χρήστου και Γρηγόρη Χρήστου, εργατών της Επισκευαστικής Ζώνης, για διακεκριμένη περίπτωση φθοράς. Στην ουσία δικάζονται επειδή έγραφαν συνθήματα υπέρ της απαγόρευσης των ναζί φονιάδων της «Χρυσής Αυγής» έξω από ένα σχολείο που οι τοίχοι του ήταν γεμάτοι συνθήματα

.
Η μεγάλη σημασία αυτής της δίκης έγκειται στο ότι αποκαλύπτει πόσο κρατική, δηλαδή πόσο επίσημη και πόσο ξετσίπωτη έχει γίνει η χρυσαυγίτικη βία κάτω από το καθεστώς της μακρόχρονης νομιμότητας που της έχουν εξασφαλίσει όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, και μάλιστα πρώτα και καλύτερα τα ψευτοαριστερά που με τη στάση τους ευνουχίζουν τις μαχητικές αντιφασιστικές διαθέσεις του λαού. Είναι εντελώς χαρακτηριστικό ότι τα κρατικά όργανα που πραγματοποίησαν αυτή τη δίωξη δηλαδή η αστυνομία και η εισαγγελία δεν έκρυψαν καθόλου την πολιτική τους αντίθεση στο περιεχόμενο των συνθημάτων, ιδιαίτερα η εισαγγελέας που διατράνωσε την αγάπη της στη «Χρυσή Αυγή».
Η φιλοναζιστική αστυνομική βία
Έτσι oι αστυνομικοί που συνέλαβαν τους συντρόφους τους επιτέθηκαν με απειλητικές κραυγές, με τον έναν μάλιστα να κρατάει το περίστροφό του στη ζώνη του. Μετά τους διέταξαν να σταθούν με την πλάτη στον τοίχο για να τους κάνουν σωματική έρευνα ενώ αυτοί δεν είχαν προβάλει καμία αντίσταση. Στο τμήμα οι δύο αστυνομικοί απειλούσαν τους συντρόφους, που υπεράσπιζαν την πράξη τους και την πολιτική τους δραστηριότητα, ότι αν καταδικάζονταν θα είχαν πρόβλημα με τη δουλειά τους. Κυρίως όμως για να δυναμώσουν την πίεση και να προκαλέσουν μια όσο το δυνατό μεγαλύτερη ποινή στα πλαίσια της κατηγορίας της «διακεκριμένης φθοράς» δεν διστάσανε να προσθέσουν στη δικογραφία, το αισχρό ψέμα ότι οι σύντροφοι φορούσαν μάσκες όταν έγραφαν τα συνθήματα. Αυτό γιατί με αυτό το ψέμα η ποινή θα μπορούσε να φτάσει το λιγότερο στα δύο χρόνια. Αυτό το ψεύτικο γεγονός το κατασκεύασε η αστυνομία επειδή βρήκαν στις τσέπες του ενός από τους δύο συντρόφους, που είναι ηλεκτροσυγκολλητής, δύο μάσκες ηλεκτροσυγκόλλησης που τις είχε μαζί του γιατί ερχόταν από τη δουλειά του. Εκτός από την αισχρότητά της, αυτή είναι μια γελοία κατηγορία όταν απευθύνεται σε οακκίτες που είναι γνωστοί για την πολιτική αντίθεσή τους στη χρήση κάθε είδους κουκούλας.
Η φιλοχρυσαυγίτισσα εισαγγελέας
Μετά την αστυνομία οι σύντροφοι μεταφέρθηκαν με χειροπέδες στην εισαγγελία Πειραιά όπου βρέθηκαν μπροστά σε μια εισαγγελέα που ξεπέρασε κατά πολύ την αστυνομία δείχνοντας ανοιχτά ότι δεν θεωρούσε ένοχους τους συντρόφους για την κατηγορία, δηλαδή για την υποτιθέμενη διακεκριμένη φθορά, αλλά γιατί κατήγγειλαν τη «Χρυσή Αυγή». Έτσι τους επέπληξε για το ότι ζητάνε να βγει αυτή εκτός νόμου λέγοντας ότι είναι ένα νόμιμο κόμμα που το ψηφίζουν οι πολίτες και ότι κανείς δεν μπορεί να επικαλείται το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση όταν η «Χρυσή Αυγή» δεν μπορεί να μιλήσει σε κανένα κανάλι. Τους κατηγόρησε ακόμα ότι την αποκαλούν εγκληματική συμμορία την ώρα που αυτή εγκαλείται για ένα έγκλημα (τη δολοφονία του Π. Φύσσα), που το έκανε ένας (!) και το φορτώνουν σε όλα τα μέλη της, εφαρμόζοντας τη θεωρία της «συλλογικής ευθύνης»!!!
Το «εκτός νόμου οι ναζί» σημαίνει ότι συνυπεύθυνα της ναζιστικής βίας γίνονται το κράτος
και τα κοινοβουλευτικά κόμματα
Αυτό το μένος δύο διωκτικών μηχανισμών ενάντια σε πολίτες που απλά καταγγείλανε τον πιο εκτεταμένο νόμιμο μηχανισμό ρατσιστικής δολοφονικής βίας στη χώρα, αποδεικνύει ότι όταν είναι νόμιμοι οι ναζιστές τότε όλοι οι δημοκρατικοί άνθρωποι που τους αντιστέκονται είναι παράνομοι. Η δίωξη αυτή αποδεικνύει την ορθότητα της θέσης της ΟΑΚΚΕ ότι δεν μπορεί να υπάρχει συνεπές κίνημα ενάντια στο ναζισμό και στους δολοφόνους της «Χρυσής Αυγής», αν αυτό δεν θέτει με σαφήνεια και με ένταση σαν πρώτο αίτημα του το να τεθεί η ΧΑ εκτός νόμου. Γιατί μόνο αυτό το αίτημα κάνει συνυπεύθυνους για τη βία που οι ναζιστές ασκούν ενάντια στο λαό, το κράτος γενικά και πιο ειδικά την πολιτική πτέρυγα αυτού του κράτους που είναι όλα ανεξαίρετα τα κοινοβουλευτικά κόμματα,που σύσσωμα επιμένουν να είναι νόμιμο ένα κόμμα ναζιστών δολοφόνων και μάλιστα να μπορεί να νομοθετεί.
Η βαθύτερη αιτία της διακομματικής ανοχής στη ναζιστική συμμορία
και η ανάγκη αθώωσης των δύο διωκόμενων νεολαίων
Αυτή η διακομματική νομοθετημένη προστασία σε ένα χιτλερικό δολοφονικό κόμμα, μοναδική στην Ευρώπη, οφείλεται στο ότι στην Ελλάδα όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, και μάλιστα πιο πολύ τα ψευτοαριστερά, είναι πολιτικά και ιδεολογικά στενά δεμένα με το ίδιο μεγάλο αφεντικό που εντελώς δουλικά υπηρετεί η «Χρυσή Αυγή», τη νεοχιτλερική Ρωσία του Πούτιν. Γι αυτό όλα αυτά τα κόμματα έχουν κοινές πολιτικές θέσεις με τους χρυσαυγίτες σε μια σειρά ζητήματα, ιδιαίτερα στα λεγόμενα εθνικά και πιο πολύ στο μακεδονικό. Στην πραγματικότητα η κριτική σε αυτές τις θέσεις είναι απαραίτητη για τον αντιναζιστικό αγώνα παράλληλα με το αίτημα να τεθούν εκτός νόμου τα ναζιστικά κόμματα. Όταν όμως πρόκειται για ρατσιστές δολοφόνους, πρέπει να ξεκινάμε από την απαγόρευση της δράσης τους, πριν ασχοληθούμε με την ανατροπή των ιδεών τους. Έτσι είναι άμεσο και ζωτικό καθήκον κάθε δημοκρατικού ανθρώπου να τσακίσει πολιτικά κάθε φιλοναζιστική βία που προέρχεται από το κράτος, όπως είναι η βία από φασίστες αστυνομικούς που τολμούν ξεδιάντροπα να στήνουν σκευωρίες και να διώκουν δημοκράτες σε συνεργασία με εισαγγελείς που εξυμνούν χιτλερικούς ρατσιστές και φονιάδες.
Γι αυτό το λόγο καλούμε όλους τους δημοκράτες αντιφασίστες να συμπαρασταθούν στους δύο νεολαίους στη δίκη τους στις 29/3 και να απαιτήσουν την αθώωσή τους.
Όλοι στα δικαστήρια του Πειραιά την Πέμπτη 29 Μάρτη στις 2μμ
(Σκουζέ και Φίλωνος, 2ος όροφος, Α΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά, αίθουσα Αυτοφώρων)

 


ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ-ΟΑΚΚΕ