Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

ΑΦΙΣΑ ΟΑΚΚΕ: Ενώ οι γειτονιές του Πειραιά βυθίζονται στην ανεργία και στην πείνα- Η ΚΟΣΚΟ ΣΑΜΠΟΤΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚ. ΖΩΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ- Δεν θέλει καμιά ανάπτυξη αλλά ένα αποικιακό λιμάνι γεμάτο κοντέινερ

Δημοσεύουμε εδώ το κείμενο αφίσας της ΟΑΚΚΕ που κολλήθηκε ήδη σε γειτονιές του Πειραιά. Πρόκειται για μία από τις πιο σημαντικές αφίσες της ΟΑΚΚΕ γιατί για πρώτη φορά αντιμετωπίζεται με τέτοια σαφήνεια ένα βασικό πλοκάμι του νεοχιτλερικού άξονα στη χώρα, δηλαδή όχι έμμεσα σαν πολιτικό πρακτορείο ή σαν ιδεολογικός μηχανισμός αλλά άμεσα σαν κρατικό μονοπωλιακό και μάλιστα σαν αποικιοκρατικό κεφάλαιο μπροστά στο οποίο γονατίζει δουλικά όλη η αστική τάξη και ο αντεπαναστατικός μικροαστισμός

 Ενώ οι γειτονιές του Πειραιά βυθίζονται στην ανεργία και στην πείνα

Η ΚΟΣΚΟ ΣΑΜΠΟΤΑΡΕΙ ΤΗΝ

ΕΠΙΣΚ. ΖΩΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ

Δεν θέλει καμιά ανάπτυξη αλλά ένα αποικιακό λιμάνι γεμάτο κοντέινερ

- Οι πιο καλοί φίλοι της είναι οι ναζί της “Χρ. Αυγής”. Ο ΣΥΡΙΖΑ της λέει τα μεγάλα «ναι» αλλά και τα κατάλληλα «όχι» που χρειάζεται. Το ψευτοΚΚΕ την καλύπτει συνδικαλιστικά και μαζί με την εξωκοινοβουλευτική ουρά του τη βοηθάει στο σαμποτάζ. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ την εξυμνούν

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο έγκλημα κατά των ανέργων του Πειραιά, ιδιαίτερα του Περάματος, από αυτό που διαπράττει η ΚΟΣΚΟ σε βάρος τους ενώ η ίδια κερδίζει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Αντί δηλαδή να πραγματοποιήσει τα πιο ζωτικά για την ανάπτυξη του Πειραιά έργα σύμφωνα με τη σύμβαση που υπέγραψε για να πάρει το λιμάνι, δηλαδή τις δύο δεξαμενές στο Πέραμα και τις δύο προβλήτες και το σταθμό για την κρουαζιέρα στο λιμάνι του Πειραιά, τα καθυστερεί με δύο ύπουλα τεχνάσματα:

Α) κάνει πως προωθεί αυτά τα έργα αλλά με τέτοια μορφή ώστε να σκοντάφτουν στη νομοθεσία. Έτσι στη Ζώνη η ΚΟΣΚΟ έχει εγκαταστήσει μόνο τη μία δεξαμενή (κι αυτή μεταχειρισμένη και με τεχνικά προβλήματα), ενώ την άλλη δεν τη φέρνει γιατί τη θέλει τόσο μεγάλη ώστε να μην μπορεί να χωρέσει στο Πέραμα παρά μόνο στην Ψυττάλεια και στην Κυνοσούρα, δηλαδή εκεί όπου υπάρχουν εδώ και δεκαετίες με διακομματική υποστήριξη αρχαιολογικές απαγορεύσεις οπότε πήρε το αναμενόμενο όχι. Μάλιστα αντί να στείλει από την πρώτη στιγμή στην αρχαιολογία την αίτηση για αυτή την πελώρια δεξαμενή η ΚΟΣΚΟ το έκανε τώρα, δηλαδή μετά από 2μιση χρόνια. Για τις προβλήτες και το σταθμό για την κρουαζιέρα στον Πειραιά ενώ δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα έγκρισης, η ΚΟΣΚΟ καθυστέρησε δυο χρόνια για να ξεκινήσει το διαγωνισμό για την κατασκευή των προβλητών, και σκαρφίστηκε έναν απίθανο όρο για να αποκλείσει από την εργολαβία δύο από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές. Έτσι αυτοί προσέφυγαν στο ΣτΕ οπότε το έργο πάγωσε.

Β) Απαιτεί έγκριση για κάποιες δικές της επενδύσεις, τις λεγόμενες προαιρετικές*, που είναι εκτός σύμβασης και τις οποίες εμφάνισε αφού πήρε το λιμάνι και μαζί με τις υποχρεωτικές τις ενέταξε σε ένα Μάστερ Πλαν. Αυτές οι προαιρετικές είναι έτσι επιλεγμένες από την ΚΟΣΚΟ ώστε να προκαλούν μαζικές αντιδράσεις και επίσης να σκοντάφτουν στη νομοθεσία. Έτσι δεν εγκρίνονται. Οπότε η ΚΟΣΚΟ λέει στο κράτος: αφού δεν εγκρίνεις εσύ τα δικά μου προαιρετικά έργα τότε δεν με συμφέρει να κάνω και εγώ τα δικά σου υποχρεωτικά!!!

*Οι βασικές προαιρετικές επενδύσεις είναι δύο: 1) ένα εμπορικό κέντρο (mall) στο λιμάνι τάχα απαραίτητο για τους τουρίστες της κρουαζιέρας στο οποίο είναι μαζικά αντίθετοι οι μικρομεσαίοι μαγαζάτορες του Πειραιά που ενώ περιμένουν τους τουρίστες για να ανακάμψουν φοβούνται ότι θα χάσουν με το mall και τη ντόπια πελατεία τους. 2) Δύο ναυπηγεία στη Ζώνη από τα οποία το ένα για Μέγκα Γιωτ στο Πέραμα. Αυτά τα ναυπηγεία τα απαίτησε ξαφνικά η ΚΟΣΚΟ την ώρα που το τμήμα της Ζώνης που ανήκει στον ΟΛΠ (τώρα σε εκείνη) κάνει πάντα μόνο επισκευή. Η ΚΟΣΚΟ ξέρει ότι αν γίνει ναυπηγός θα απειλήσει καίρια τα καρνάγια του Περάματος, γιατί θα είναι ταυτόχρονα ουσιαστικός ενός μεγάλου μέρους των υποδομών τους και ανταγωνιστής τους. Έτσι με τα ναυπηγεία που σκαρφίστηκε η ΚΟΣΚΟ ξεσήκωσε ενάντια σε αυτά τους καρναγιέρηδες που ασχολούνται με μέγκα γιωτ και όλους σχεδόν τους εργολάβους επισκευών γιατί απαίτησε αυθαίρετα από αυτούς προκειμένου να κάνουν ναυπηγικές δουλειές να μην χρωστάνε στο κράτος και να είναι πιστοποιημένοι, δηλαδή να εξαφανιστούν. Κυρίως όμως ήρθε σε άμεση σύγκρουση με τη νομοθεσία για τη βαριά όχληση σε κατοικημένες περιοχές της Αττικής όπου απαγορεύονται τα ναυπηγεία. Έτσι η αίτησή της ΚΟΣΚΟ για το ναυπηγείο στο Πέραμα απορρίφθηκε και αυτή προσέφυγε στο ΣτΕ όπου έχει κολλήσει, με αποτέλεσμα να παγώσουν και τα δύο. Η απόδειξη για το πόσο δεν θέλει η ΚΟΣΚΟ την επισκευή είναι ότι αύξησε τα τέλη ελλιμενισμού και το κόστος της χρήσης όλων των δεξαμενών στο Πέραμα !!!

Για να δικαιολογήσει τον εκβιασμό της η ΚΟΣΚΟ λέει ότι χωρίς τις προαιρετικές επενδύσεις δεν νοείται σύγχρονο λιμάνι. Όμως τότε γιατί δεν τις απαίτησε πριν αγοράσει το λιμάνι αλλά τις απαιτεί αφού πρώτα άρπαξε πάμφθηνα το μόνο μεγάλο λιμάνι σε όλη την ΕΕ που διαχειρίζεται εξ ολοκλήρου; Και στο κάτω-κάτω γιατί δεν έκανε το συντομότερο τις υποχρεωτικές επενδύσεις, από τις οποίες οι πιο ακριβές, οι προβλήτες της κρουαζιέρας στον Πειραιά θα γίνονταν κυρίως με λεφτά της ΕΕ (!!!), οπότε και θα τις απόσβαινε πιο γρήγορα και θα διεκδικούσε πιο εύκολα τις προαιρετικές επενδύσεις έχοντας κερδίσει την κοινή γνώμη;

Είναι απλό: η ΚΟΣΚΟ δεν κάνει αυτόν τον εκβιασμό για να αποσπάσει τις προαιρετικές επενδύσεις, αλλά σαν πρόσχημα για να μην κάνει τις υποχρεωτικές. Όμως βγαίνει λάδι γιατί έχει μαζί της τους πάντες. Από τη μια κυρίως η ΝΔ αλλά και το ΠΑΣΟΚ τη βγάζουν αδικημένη γιατί τάχα δεν παίρνει τις άδειες που πρέπει. Από την άλλη η κυβέρνηση τα λίγα «όχι» που λέει στην ΚΟΣΚΟ δεν τα υποστηρίζει πολιτικά, ούτε καταγγέλλει τους ωμούς εκβιασμούς της, ούτε ότι παραβιάζει τη σύμβαση που υπέγραψε, ούτε καταγγέλλει τις αξιώσεις της για παράκαμψη της ισχύουσας νομοθεσίας. Τέλος το πιο πολύτιμο άλλοθι στο σαμποτάζ της ΚΟΣΚΟ στα υποχρεωτικά το προσφέρει το ψευτοΚΚΕ όταν μαζί με τα προωθημένα του πολιτικά αποσπάσματα (ΛΑΕ, ΝΑΡ) κινητοποιείται ενάντια στις προβλήτες της κρουαζιέρας.

Το ερώτημα είναι γιατί η ΚΟΣΚΟ, δηλαδή το κινέζικο κράτος, υπονομεύει επενδύσεις κερδοφόρες και για την ίδια;

Πιστεύουμε ότι καταρχήν δεν θέλει την ανάπτυξη δραστηριότητων από άλλα ανεξάρτητα από την ίδια δυτικά ή ντόπια κεφάλαια στον Πειραιά, αλλά βασικά τη γρήγορη μεταφορά των προϊόντων της κινέζικης βιομηχανίας στην Ευρώπη και με τους λιγότερους τελωνειακούς ελέγχους (δες το μεγάλο σκάνδαλο λαθρεμπορίου, Καθημερινή, 15/1/2019). Έτσι εξηγείται ότι την ίδια στιγμή που σαμποτάρει τις υποχρεωτικές επενδύσεις που θα έδιναν χιλιάδες θέσεις εργασίας στον Πειραιά, διοχετεύει στον τύπο ότι θα βάλει άλλα 300 εκατομμύρια για μια 4η προβλήτα (!!!) ενώ από τα υποχρεωτικά έργα έχει κάνει μόνο την επισκευή των γερανογεφυρών στην προβλήτα Ι μαζί με μια προβλήτα καυσίμων.

Η ΚΟΣΚΟ έχει περισσότερο συμφέρον η Ζώνη αντί για δεξαμενές να γεμίσει κοντέινερ, τα οποία ήδη στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ φτάνουν στο ύψος πολυκατοικίας καθώς με λίγες εκατοντάδες εργάτες στα κοντέινερ το κινέζικο κράτος κινεί απείρως περισσότερο κεφάλαιο και έχει πολλαπλάσια κέρδη από όσο με χιλιάδες εργάτες στην Επισκευή. Αυτό όχι τόσο γιατί τα κέρδη στην Επισκευή η Κόσκο τα μοιράζεται με ντόπιους εργολάβους, αλλά γιατί με τα κοντέινερ τα πιο πολλά κέρδη πέρα από την ΚΟΣΚΟ πάνε συνολικά στο κινέζικο βιομηχανικό κεφάλαιο επειδή αυτό μειώνει τα κόστη του μεταφοράς στην ΕΕ.

Να γιατί ενώ η ΚΟΣΚΟ πνίγεται από τα κέρδη και καμαρώνει διεθνώς γι αυτό, το Πέραμα ακριβώς πάνω από τα κοντέινερ πεινάει επειδή πεθαίνει η Ζώνη!!!

Ο βαθύτερος ωστόσο λόγος που η κινέζικη φασιστική άρχουσα τάξη δεν θέλει έναν σύγχρονο ανεπτυγμένο Πειραιά είναι για να μπορεί να τον ελέγχει σαν αποικιακό λιμάνι. Αυτό απαιτεί εργαζόμενους σε σκλαβιά πράγμα που δεν είναι δυνατό παρά μόνο αν μια τεράστια ανεργία και μια πολιτική βία τους εξουθενώνει.Ήδη οι εργάτες της ΚΟΣΚΟ στενάζουν κάτω από τις άθλιες εργασιακές συνθήκες που αυτή επιβάλλει (μέσω των υπεργολάβων της για να μην εκτίθεται η ίδια) : εξοντωτική δουλειά, απλήρωτες υπερωρίες και τσάκισμα της συνδικαλιστικής ελευθερίας. Αντίθετα μια Ζώνη με χιλιάδες εργάτες, και ένας Πειραιάς γεμάτος τουρισμό, θα ανέβαζε όχι μόνο τις οικονομικές αλλά και τις πολιτικές αντιστάσεις των εργαζομένων στην κυριαρχία των κινέζων φασιστών, που γι αυτό θέλουν τη συντριβή κάθε δημοκρατισμού. Να γιατί η κινέζικη πρεσβεία καλεί τους ναζί- χρυσαυγίτες σε επίσημες συναντήσεις και η πρέσβειρά της Κίνας φωτογραφίζεται μαζί τους. Να γιατί αυτοί έχουν ισχυρό ρόλο στις προσλήψεις προσωπικού και στο ΣΕΜΠΟ και στη Ζώνη, και να γιατί στη Ζώνη εγκαταστάθηκε το πρώτο χρυσαυγίτικο ανοιχτά ρατσιστικό (οπότε και παράνομο) εργατικό σωματείο της χώρας, μόλις πάτησε η ΚΟΣΚΟ το πόδι της στο λιμάνι.

Ο λόγος για τον οποίο δεν υπάρχουν μαζικές διαμαρτυρίες και όλα τα «καθώς πρέπει» κόμματα, δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ψευτοΚΚΕ συμπεριφέρονται γλοιωδώς απέναντί της είναι η στρατηγική συμμαχία της Κίνας με τη ρώσικη υπερδύναμη η οποία σηκώνοντας το σταυρό της ορθοδοξίας και παριστάνοντας ταυτόχρονα τον κληρονόμο της ΕΣΣΔ είναι ο νέος πολιτικο-ιδεολογικός ηγεμόνας της χώρας. Απλά κρύβεται σαν τέτοιος ώστε να μην αποκαλύπτει στα μάτια της Δύσης το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι μια δικιά του βάση εντός της, ενώ οι ευρωπαίοι και οι αμερικάνοι μονοπωλιστές συνεργάζονται με μεγάλη χαρά με τους ανατολικούς πιο καλούς στην εκμετάλλευση ομολόγους τους. Εννοείται ότι το ψευτοΚΚΕ, σαν δήθεν εργατικό κόμμα, προσπαθεί να κρύψει τη υποταγή του στην Κίνα, όμως προδίδεται όχι τόσο γιατί ο Κουτσούμπας δεν διστάζει να φωτογραφίζεται κι αυτός δίπλα στον κινέζο πρεσβευτή, και να προσκαλεί το φασιστικό «Κ»Κ Κίνας, ιδιοκτήτη της ΚΟΣΚΟ σαν κομμουνιστικό κόμμα σε διεθνείς συναντήσεις, αλλά γιατί αφήνει πρακτικά ανενόχλητο το κάτεργο της ΚΟΣΚΟ και γιατί αποδέχεται νομικά και πρακτικά το ρατσιστικό σωματείο των χρυσαυγιτών. Αλλά όλα αυτά είναι φυσικά αφού με τραμπουκισμούς, νοθείες και συναλλαγές με την εργοδοσία έχει κάνει από παλιότερα τη Ζώνη κέντρο και του δικού του συνδικαλιστικού φασισμού.

Οι μόνοι που μπορούν να αντιδράσουν αποφασιστικά σε αυτή την αισχρή γενική στήριξη της ελληνικής αστικής τάξης στο κινέζικο νεοαποικιακό κεφάλαιο είναι οι ίδιοι εργαζόμενοι και οι άνεργοι στον Πειραιά και σε όλη την Ελλάδα αρκεί να οργανωθούν ανεξάρτητα από τα πολιτικά και συνδικαλιστικά όργανα των ψεύτικων φίλων τους.

Πειραιάς, 7/5/2019