Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΑΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ “XA” ΣΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΕΣ

    Εκτός νόμου η εγκληματική συμμορία της «Χρ. Αυγής». Να συλληφθούν τώρα οι τραμπούκοι της. Άρση του ασύλου για τους βουλευτές της   Αντιφασιστικό μέτωπο μέσα στις μάζες και τα προβλήματά τους   Οι επιδρομές της ναζιστικής συμμορίας της Χρ. Αυγής στις υπαίθριες αγορές με το πρόσχημα της πάταξης του παραεμπορίου είναι ένα τεράστιο έγκλημα σε βάρος του λαού αυτής της χώρας και ένα νέο βήμα για την επέκταση της εκχωρημένης από τα άλλα 6 κόμματα πολιτικο-αστυνομικής παρακρατικής εξουσίας της. Στα πρότυπα των χιτλερικών ταγμάτων εφόδου της μεσοπολεμικής Γερμανίας οι καθεστωτικοί αυτοί τραμπούκοι χτενίζουν τώρα τα παζάρια προκειμένου να εντοπίσουν αλλοδαπούς μικροπωλητές, που στη συνέχεια υποβάλουν σε εξευτελιστικούς ελέγχους. Οι επιδρομείς ζητούν επί ώρα χαρτιά από αυτούς, σα να ήταν αστυνομικοί χωρίς οι αστυνομικοί να επεμβαίνουν. Τελικά με ρόπαλα και κλωτσιές καταστρέφουν πάγκους με εμπορεύματα όσων δεν εγκρίνουν τα χαρτιά. Οι πιο χαρακτηριστικές τέτοιες επιθέσεις ήταν αυτές που έγιναν την Παρασκευή το βράδυ σε πανηγύρι στη Ραφήνα, την οποία συντόνιζαν οι βουλευτές της ναζιστικής συμμορίας, Γερμενής και Ηλιόπουλος, και αργότερα σε λαϊκή του Μεσολογγίου με επικεφαλής τον Μπαρμπαρούση.
 
Με την ανοιχτή τώρα ρατσιστική τους βία ενάντια στους μικροπωλητές οι χρυσαυγίτες πάνε να πάρουν μαζί τους την κατεστραμμένη μικροαστική μικρεμπορική μάζα όπως με τη ρατσιστική βία ενάντια γενικά στους μετανάστες έχουν πάρει μαζί τους ένα μέρος της άνεργης νεολαίας, που τους περνάει για «αντικαθεστωτικούς» καθώς και κάποιους φοβισμένους υπερήλικες.
 
Η υποκρισία αυτών των τραμπούκων είναι διπλή και αποδεικνύεται α) από την καθεστωτική ανοχή τους στο κινέζικο λαθρεμπόριο που βρίσκεται στην καρδιά του παρεμπόριου και β) από την ανοιχτή υποστήριξη τους στην επίσης καθεστωτική γραμμή κατάργησης του Δουβλίνου 2 δηλαδή στην υποστήριξή της καρδιάς της τράνζιτ δουλεμπορικής μετανάστευσης που είναι η διακομματική υπόσχεση ότι η Ελλάδα θα φροντίσει να ανοίξει ο δρόμος των παράνομων μεταναστών προς την υπόλοιπη ΕΕ.
 
Αυτή η στάση τους αποδεκνύει ότι οι χρυσαυγίτες θέλουν και την παράνομη μετανάστευση και το παραεμπόριο γιατί τρέφονται πολιτικά από αυτά και χάρη σε αυτά μετατρέπονται σε κόμμα εξουσίας. Αυτά τα δύο εγκληματικά λαθρεμπορικά κυκλώματα προσώπων και προιόντων τους παρέχουν στην Χ.Α την ανθρώπινη μεταναστευτική πρώτη ύλη για να ασκήσει την τόσο πολιτικά προσοδοφόρα σε περίοδες υπερ-ανεργίας βία της. Όχι τυχαία τις δύο βασικές πολιτικές πηγές των δύο αυτών λαθρεμπορίων, τον ρωσόφιλο Ερντογάν και την ρωσόφιλη Κίνα, τις κρύβουν και δεν τις χτυπάνε πολιτικά ούτε η ανοιχτά και ξεδιάντροπα ρωσόδουλη Χρυσή Αυγή ούτε ο υποτιθέμενος αντίθετος της πιο «ντροπαλός» αλλά εξ ίσου ρωσόδουλος ΣΥΡΙΖΑ. Εννοείται ότι όλο το καθεστώς των 7 ηγεσιών υποστηρίζει στην πράξη αυτά τα δύο λαθρεμπόρια.
 
Η συγκαλυπτική στάση των υπόλοιπων κομμάτων
 
Δεν είναι τυχαίες λοιπόν οι εσκεμμένα χλιαρές αντιδράσεις των υπόλοιπων 6 κομματικών ηγεσιών, οι οποίες έδωσαν την ευκαιρία στην αγαπημένη τους συμμορία να μείνει ασύλληπτη και μετά τους τραμπουκισμούς της Ραφήνας- τουλάχιστον ως προς τα μη κοινοβουλευτικά μέλη της- αλλά και να προαναγγείλει με θράσος απόλυτης κρατικής εξουσίας συνέχιση των επιδρομών της. Ως τώρα δηλαδή, παρόλο που η επίθεση έγινε μπροστά σε κάμερες κανένα από τα 6 κόμματα δεν ζήτησε τη σύλληψη και τη τιμωρία των δραστών και την άμεση άρση της ασυλίας των βουλευτών ανάμεσα σε αυτούς . Επίσης κανένα δεν ζήτησε ούτε τώρα να τεθεί η συμμορία αυτή που εγκληματεί μπροστά στις κάμερες εκτός νόμου όπως γίνεται με όλες τις εγκληματικές συμμορίες σε όλο τον κόσμο.
 
Είναι μάλιστα πολύ χαρακτηριστικό ότι για μια ακόμα φορά η ΝΔ σαν κόμμα επιδεικτικά δεν καταγγέλλει την βία της Χ.Α όπως δεν το κάνει και το κόμμα του Καμμένου. Αλλά και το ΠΑΣΟΚ που ως τώρα είχε μια σχετικά καλύτερη στάση, αναφέρθηκε αυτή τη φορά στους χρυσαυγίτες σαν «ακροδεξιούς καιροσκόπους, λαϊκιστές» και όχι σαν νεοναζι όπως έκανε ως τώρα. Στις συνηθισμένες δε ανακοινωσούλες τους, που πνίγουν τα εγκλήματα των ναζί μέσα σε μια τελετουργική ρουτίνα η ΔΗΜΑΡ και τα ψευτοΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν άμεσα ή έμμεσα να επικεντρώσουν τις ευθύνες στον υπουργό δημόσιας τάξης Ν. Δένδια. Όμως αυτός τουλάχιστον έχει κάνει πρόσφατα λόγο για τάγματα εφόδου, και τώρα δα διέταξε κάποια προανακριτική εξέταση σε βάρος των τριών «βουλευτών» της Χρυσής Αυγής για τα αστεία βέβαια αδικήματα της αντιποίησης αρχής και της απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, ενώ εξετάζεται η άρση της ασυλίας τους.
 
Όμως αυτοί που έπρεπαν να κινηθούν πρώτοι ήταν οι εισαγγελείς που κάθησαν να βλέπουν επί 24 ώρες τα βίντεο της βίας των χιτλερικών και δεν διέταξαν δίωξη εναντίον τους. Και εφόσον αυτοί δεν κινήθηκαν ώφειλε να κινηθεί ο υπουργός Δικαιοσύνης και στέλεχος της ΔΗΜΑΡ Ρουπακιώτης, και να διατάξει τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να κινήσει τη διαδικασία σύλληψης των τραμπούκων και παραπομπής των βουλευτών τραμπούκων για άρση της ασυλίας για ένα τέτοιο τρομακτικής σημασίας γεγονός. Λέμε τρομακτικής σημασίας γιατί αυτοί που άσκησαν βία μπροστά στις κάμερες την άσκησαν σαν βουλευτές και μάλιστα υποσχέθηκαν ότι θα την ξαναασκήσουν. Στην ουσία καταργήσανε το κοινοβούλιο και την κοινοβουλευτική δημοκρατία λέγοντας ουσιαστικά ότι μιας και η νομοθετική, η εκτελεστική, και η δικαστική εξουσία δεν επιβάλουν το νόμο αναλαμβάνουν οι ίδιοι να το κάνουν, δηλαδή μια ναζιστική συμμορία αναλαμβάνει να ασκήσει εξουσία. Και βέβαια το βασικό έγκλημα της συμμορίας δεν ήταν απλά η αντιποίηση αρχής και η φθορά ξένης ιδιοκτησίας, όπως λέει η αστυνομία, αλλά η ρατσιστική βία.
 
Πιο χαρακτηριστικά υποκριτική από όλες ήταν η στάση της ΔΗΜΑΡ, που απαίτησε «να κινηθεί αμέσως εναντίον» των τραμπούκων «ο νόμος του κράτους», αλλά προφανώς όχι ο κατ εξοχήν αρμόδιος κρατικός παράγοντας που ήταν ο δικός της υπουργός της δικαιοσύνης!
 
Δεν υπάρχει λύση από τα 6 κόμματα. Αντιφασιστικό μέτωπο κυρίως από τα κάτω
 
Πρέπει να γίνει πια φανερό στους δημοκράτες που περιμένουν από τα πάνω μια λύση ότι η αντίσταση στους ναζήδες δεν θα έρθει από τα σημερινά κόμματα γιατί αυτά τουλάχιστον σαν ηγεσίες προστατεύουν εντελώς την Χρ. Αυγή. Ιδιαίτερα δεν θα έρθει από το κόμμα που εμφανίζεται σαν τάχα αντιναζιστικό, τον ΣΥΡΙΖΑ που απέδειξε ποιος είναι πραγματικά προχθές όταν με επικεφαλής τη Δούρου βάδισε μαζί με την Χρυσή Αυγή κάτω από τα πανώ των αστυνομικών. Αυτό δηλαδή που έκανε πέρυσι στα κρυφά με τους «αγανακτισμένους» ο ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Συντάγματος (όταν στην «πάνω πλατεία» άφηνε τους χρυσαυγίτες να οργανώνουν το μούτζωμα της Βουλής και κάτω ο ίδιος έστηνε το θέατρο των καπελωμένων «λαίκών» του συνελεύσεων) το έκανε τώρα φανερά με τους επίσημα πλέον φιλοχρυσαυγίτες αστυνομικούς. Αυτοί οι τελευταίοι βάλανε ουσιαστικά επικεφαλής του «αγώνα» τους, καταχειροκροτώντας τον, τον αρχιναζί Κασιδιάρη. Εννοοείται ότι τα ίδια ισχύουν και για την «αριστερή» ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, τους αντισημίτες φιλοχαμασίστες του ΑΝΤΑΡΣΥΑ που προβοκάρουν και απομονώνουν ολοκληρωτικά τον αντιναζιστικό αγώνα προωθώντας τα «ανοιχτά σύνορα» και το ελεύθερο κινέζικο λαθρεμπόριο. Ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ και σε ένα βαθμό ο ΣΥΡΙΖΑ κάνουν διαδηλώσεις και διάφορα «αντιρατσιστικά δρώμενα» μόνο και μόνο για να εμποδίσουν τα πραγματικά αντιρατσιστικά και αντιναζιστικά κινήματα να μαζικοποιηθούν. Δηλαδή πνίγουν την ουσία με τη φόρμα.
 
Η ΟΑΚΚΕ καλεί στη δημιουργία ενός πλατιού αντιφασιστικού μετώπου κυρίως από τα κάτω, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση- όπου τα όποια δημοκρατικά στελέχη μέσα στα παλιά κόμματα είναι υπό διωγμό και έχουν λουφάξει- και το οποίο θα παλέψει αποφασιστικά για την εξουδετέρωση αυτών των αποκρουστικών δήμιων που το καθεστώς κορυφής ετοιμάζει για την άλωση της βαθιάς κρατικής εξουσίας, βασικά του στρατού και της αστυνομίας. Το αντιφασιστικό μέτωπο πρέπει να πιέσει το καθεστώς να απαγορεύσει με πολιτική και νομική απόφαση τη συμμορία πράγμα που αυτό βέβαια με τίποτα δεν θέλει να κάνει. Το κυριότερο όμως που πρέπει να κάνει το αντιφασιστικό μέτωπο είναι να καταγγείλει και να αποκαλύψει τους ναζί της Χ.Α στις μάζες.
 
Αυτό σημαίνει ότι το μέτωπο αυτό πρέπει να δώσει μία πολιτική απάντηση και σε ζητήματα όπως το μεταναστευτικό, αλλά δευτερευόντως και το παραεμπόριο, που δημιουργούν πραγματικά μεγάλα προβλήματα και εξοργίζουν το λαό. Πρέπει δηλαδή να παλαίψει για να είναι κλειστά σύνορα και από την Τουρκία και προς την ΕΕ - με την εξαίρεση των λίγων πραγματικών πολιτικών προσφύγων- χωρίς ποτέ να εγκαταλείψει τη γραμμή της πραγματικής ενότητας με τους μετανάστες. Ενότητα με τους τράνζιτ μετανάστες σημαίνει επαναπατρισμό με υλικά κίνητρα και όχι φυλάκιση στα στρατόπεδα. Ενότητα με τους παλιούς εγκατεστημένους μετανάστες που αποτελούν τμήμα του λαού της χώρας, σημαίνει απόδοση ιθαγένειας και σταδιακό σπάσιμο των ντεφάκτο κοινωνικών γκέτο. Όσο για το παραεμπόριο αυτό πρέπει να τσακιστεί κύρια με ασταμάτητο κυνηγητό και βαρειές ποινές για τους κινέζους και τους έλληνες συνεργάτες τους χοντρέμπορους-λαθρεμπόρους.
 
Μια συμμορία στην υπηρεσία του πιο «πολιτικού» ιμπεριαλισμού θέλει αντίστοιχη αντιφασιστική απάντηση
 
Χωρίς τέτοιες πολιτικές συν τις πολιτικές ενάντια στο βιομηχανικό σαμποτάζ, ενάντια στα μέτρα πείνας και ενάντια στις νέες εργασιακές γαλέρες, που θα εφαρμόζονται πιο εξειδικευμένα παράλληλα με τα πιο άμεσα σημεία της μετωπικής πολιτικής του αντιφασιστικού μετώπου, δηλαδή δίχως πάλη για την επιβίωση του λαού δεν μπορεί να υπάρξει αποτελεσματική πάλη ενάντια στους ναζιστές. Οι ναζιστές δεν νικώνται ούτε μόνο με την επίκληση της δημοκρατίας, ούτε μόνο με την επίκληση της ιστορίας, ούτε μόνο με τον ανθρωπισμό. Δεν έχουμε άλλωστε να κάνουμε με μία απλή ντόπια συμμορία νεοναζί. Η «Χρ. Αυγή» είναι η πιο «πολιτική» από όλες τις υπόλοιπες καθεστωτικές συμμορίες που λέγονται κόμματα παρά το άθλιο πολιτικό επίπεδο των στελεχών της, γιατί αυτή είναι το πιο αγαπημένο και ίσως το πιο στρατηγικό εργαλείο του νέου αφεντικού της χώρας. Το αφεντικό αυτό είναι οι εξαιρετικά έμπειροι στην παραπλάνηση των μαζών και στην αξιοποίηση των βασάνων τους ρώσοι νεοναζί μονοπωλιστές. Αυτοί δεν έχουν σαν στόχο απλά να δυναμώσουν τους ναζιστικού τύπου ρατσιστές μόνο στην Ελλάδα. Τους θέλουν παντού γιατί οι ναζι-ρατσιστές, ειδικά οι τύπου ορθοδοξο-ρατσιστικού σαν τους χρυσαυγίτες, θα είναι η εμπροσθοφυλακή του μεγάλου πολέμου που σκοπεύουν να εξαπολύσουν ενάντια στην Ευρώπη. Αυτός ο πόλεμος θα πρέπει να είναι υποχρεωτικά ρατσιστικός-αποικιακός στο εποικοδόμημά του γιατί θα πρέπει να καταληφθούν με ωμή, δηλαδή με απροσχημάτιση βία παλιά και μάλιστα δημοκρατικά εθνικά κράτη. Ήδη οι χρυσαυγίτες δείξανε στη Βοσνία, στο στρατό του εθνογενοκτόνου ρωσόφιλου ορθοδοξοφασίστα Μλάντιτς για ποιο ρόλο προορίζονται. Ή νεοτσαρική Ρωσία που έκανε την Ελλάδα μετά το 1956 το καλύτερο διεθνές εργαστήρι της για την παραγωγή προδοτών της προλεταριακής επανάστασης και μετά σαμποταριστών πρακτόρων της πάει τώρα να την κάνει και το μεγαλύτερο διεθνές της φυτώριο ρατσιστών χιτλερικού τύπου. Το ότι πετάνε τώρα στην πρώτη γραμμή της ελληνικής πολιτικής τη Χρυσή Αυγή δεν σημαίνει βέβαια ότι θα το κάνουνε πάντα, ιδιαίτερα αν πιεστούν από την ΕΕ. Άλλωστε ένας από τους λόγους που την πετάνε τώρα ιδιαίτερα μπροστά ακόμα και να τα σπάει προκλητικά μπροστά στις τηλεοράσεις είναι για να πουν στην ΕΕ, ειδικά στην σήμερα αντιναζιστική Γερμανία: Δώστε ρε λεφτά στην Ελλάδα, και γενικά στον ευρωπαικό Νότο αλλιώς θα ξαναέρθει ο Χίτλερ. Βέβαια όχι τυχαία όλος ο Νότος της ΕΕ πεινάει αλλά μόνο εδώ οι ναζί έχουν 7% και μέρος της εξουσίας.
 
 Αλλά ότι και να κάνουν με τη Χρ. Αυγή από τακτική άποψη τα αφεντικά της αυτή πάντα θα είναι το κύριο εργαλείο τους ωμής και κτηνώδους άσκησης κρατικής και παρακρατικής βίας χωρίς να σημαίνει ότι θα εγκαταλείψουν τα επίσης στρατηγικά ψευτοαριστερά εργαλεία τους φασιστικής βίας που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, το ψευτοΚΚΕ, και η ψευτοαναρχική όλο και πιο αχρείαστη ουρά τους.
 
Τα παραπάνω σημαίνουν ότι χρειαζόμσστε μια νέα ψηλού επιπέδου αντιφασιστική πολιτική. Αυτή σημαίνει βαθειά σύνδεση των αντιφασιστών με τις μάζες του λαού που είναι σήμερα σε απόγνωση, και ταυτόχρονα ασταμάτητη πολιτική διαφώτιση για να καταλάβουν αυτές οι ίδιες οι μάζες μέσα από την πείρα τους όχι απλά ποιοι είναι οι χρυσαυγίτες αλλά ποιο είναι το υπόλοιπο κρυφοναζιστικό καθεστώς που τους στηρίζει . Γι αυτό θα πρέπει να τονίζεται πάντα η ανάγκη της πάλης του αντιφασιστικού μετώπου και ενάντια στην ψευτοταξική βία, αν και κύρια αιχμή της πάλης θα πρέπει να είναι ενάντια στην ρατσιστική βία
 
Αυτό το νέο αντιφασιστικό μέτωπο χρειάζεται λοιπόν ιδιαίτερα τους πραγματικούς αριστερούς και τους κομμουνιστές της νέας εποχής για να παλέψουν στην πρώτη γραμμή του γιατί ωρίς βαθειά κατανόηση της ταξικής πάλης και χωρίς ψηλό βαθμό οργάνωσης ο νεοναζισμός δεν συντρίβεται
 
Πάντως οι δημοκρατικές μάζες διψάνε ήδη για μια απάντηση στην προσωρινά σχεδόν ανεμπόδιστη προέλασή των ναζιστών. Αυτοί και οι προστάτες τους άθελά τους θα ξαναστήσουν στα πόδια της και σε πολύ ανώτερη βάση την καταφαγωμένη από τα μέσα μεταπολιτευτική δημοκρατία και αργότερα και την ακόμα πιο προδομένη πολυτεχνειακή επαναστατική εξέγερση που τη γέννησε.