Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

Πολύ θετική η απήχηση της ηχηρής καταγγελίας της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας και της ΟΑΚΚΕ στο Κερατσίνι

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 12/4 η κοινή εκδήλωση της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας και της ΟΑΚΚΕ ενάντια στο ναζισμό στην πείνα και στην ανεργία στο Κερατσίνι, στη γειτονιά όπου δολοφονήθηκε ο Π. Φύσσας. Η ηχηρή καταγγελία των ναζιστών και των προστατών τους στα έξι κόμματα που τώρα προσπαθούν να τους παρουσιάσουν σα θύματα, προκάλεσε έντονο ενδιαφέρον και είχε πολύ θετική απήχηση στον κόσμο.


Στην κινητοποίηση συμμετείχαν τριάντα περίπου σύντροφοι και συναγωνιστές που μοίρασαν μαζικά προκήρυξη με το περιεχόμενο της αφίσας που κολλήθηκε σε Κερατσίνι, Πειραιά και Αθήνα με τίτλο «ΟΧΙ ΣΤΗ ΘΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΑΖΙ. ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΤΩΡΑ Η Χ.Α! Τιμή και δόξα στον ήρωα Παύλο Φύσσα» και  δεύτερο σύνθημα «ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ, ΟΧΙ ΣΤΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΣΑΜΠΟΤΑΖ». To πανό είχε το σύνθημα «ΟΧΙ ΣΤΗ ΘΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ». Επίσης σηκώθηκαν πλακάτ με τα συνθήματα της αφίσας. Σε κανένα σημείο της διαδρομής δεν έγινε διακοπή της κυκλοφορίας στο δρόμο, κάτι που εκτιμήθηκε ιδιαίτερα από τους περαστικούς που σιχαίνονται να τους κόβουν την κίνηση σε κάθε διαμαρτυρία ανεξάρτητα από τον όγκο της, κάτι που συνηθίζουν ιδιαίτερα οι σοσιαλφασίστες.

 

Η περιοδεία των συντρόφων και συναγωνιστών της ΟΑΚΚΕ και της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας ξεκίνησε από την αρχή της Τσαλδάρη και κατευθύνθηκε προς το Ζαρντέν (διασταύρωση Τσαλδάρη και Αθηνών). Στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Π. Φύσσας οι σύντροφοι στάθηκαν και τοποθέτησαν μία ανθοδέσμη. Εκεί φωνάχτηκαν τα συνθήματα «Τιμή και δόξα στον Παύλο Φύσσα» και «Για λευτεριά και ανθρωπιά όσο θα πολεμάμε Παύλο τη θυσία σου ποτέ δεν θα ξεχνάμε». Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε στο Ζαρντέν. Φωνάχτηκαν τα συνθήματα «Εκτός νόμου τώρα η Χρυσή Αυγή, αυτή η συμμορία η ναζιστική», «Ο ναζισμός δεν είναι ιδεολογία είναι βία και κτηνωδία» «Έξι κόμματα μαζί προστατεύουν τους ναζί», «Ψωμί δουλειά και κάτω ο φασισμός, επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους».

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας πραγματοποιήθηκε μια ομιλία σε τμήματα, που σε μερικά σημεία επαναλαμβάνονταν για να ακουστούν από περισσότερο κόσμο, από το  σύντροφό Η. Ζαφειρόπουλο. Η ομιλία αυτή προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση.
Ξεκίνησε με την αναφορά στον ηρωισμό του Π. Φύσσα που σήκωσε το ανάστημα του στους ναζιστές και αρνήθηκε να δώσει τη θέση του στη γειτονιά του, την αξιοπρέπεια του, στο φασισμό, στην αγέλη των φασιστών που κάποιοι από αυτούς είχαν μάλιστα οργανώσει και τη δολοφονία του.
Τόνισε ότι αυτή η δολοφονία δεν πρέπει να ξεχαστεί ιδιαίτερα σήμερα που όλα τα κόμματα έχουν βαλθεί να θυματοποιήσουν τους ναζί. Κατάγγειλε τους προστάτες του ναζισμού, κυβέρνηση, αντιπολίτευση και κοινοβουλευτικά κόμματα που δεν θέλουν να βγάλουν εκτός νόμου τη ναζιστική συμμορία με δήθεν συνταγματικά προσχήματα. Λένε ψέμματα στο λαό ότι απαγορεύεται να βγει εκτός νόμου, όταν οι ίδιες οι συνταγματικές διατάξεις επιβάλουν στα κόμματα να σέβονται τις δημοκρατικές αρχές, και προβλέπουν την προστασία της ανθρώπινης υπόστασης, της τιμής και της προσωπικότητας για όλους όσους ζουν στη χώρα. Ο σ. Η.Ζ. είπε χαρακτηριστικά για τη δίκη που ετοιμάζουν, ότι βάζουν όρο στις διώξεις να μείνει νόμιμη η συμμορία και ότι κάνουν δίκη για αθώωση, αφού υποστηρίζουν ότι ο Αλ Καπόνε πρέπει να είναι φυλακή, αλλά η μαφία νόμιμη και στη Βουλή.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην υποκριτική και απατεωνίστικη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι η Χ.Α είναι νόμιμο πολιτικό κόμμα και εγκληματική συμμορία. Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία πρέπει οι χιλιάδες μαχαιρωμένοι μετανάστες να αναγνωρίζουν ποιος λύκος ανάμεσα σε μία αγέλη λύκων τους χτύπησε, και με νόμιμη τη συμμορία με 400.000 ψήφους.
Ο σ. Η.Ζ. είπε σε αυτό το σημείο ότι δεν μπορεί οι ψήφοι αυτοί να νομιμοποιούν τη συμμορία, «οι 400.000 δεν έχουν το δικαίωμα να εξαπολύουν τις οχιές της ΧΑ στους δρόμους, ούτε να επιβάλουν την αντίληψη ότι όσοι διαφωνούν μαζί τους πρέπει να σφάζονται ή ότι πρέπει να διαλυθεί το κοινοβούλιο και να έρθουν οι συνταγματάρχες». 

Αναφέρθηκε στη συνέχεια στο ότι οι προστάτες των ναζιστών επικαλούνται τα δικαστήρια της Νυρεμβέργης για να ισχυριστούν ότι οι ναζιστές μπορεί να έχουν μόνο ατομική ευθύνη, όπως και οι χιτλερικοί στρατηγοί έφαγαν ο καθένας χωριστή ποινή. Αλλά, όπως είπε ο σ. Η.Ζ «ξεχνάει ο ΣΥΡΙΖΑ, ξεχνάει το λεγόμενο ΚΚΕ, και πάνω από όλα ξεχνάει η κυβέρνηση των υποκριτών του Σαμαρά και του Βενιζέλου, ξεχνάνε ότι η δίκη των ναζιστών στη Νυρεμβέργη έγινε αφού οι ναζιστές είχαν νικηθεί». Γιατί πως θα μιλήσουν τα θύματα με τα χαραγμένα κορμιά, πακιστανοί, αφγανοί, μπαγκλαντεσιανοί μετανάστες για να καταθέσουν ότι επικεφαλής της αγέλης ήταν αυτός ή ο άλλος χρυσαυγίτης όταν τα έξι κόμματα έχουν τη συμμορία νόμιμη; Η νομιμότητα της συμμορίας δεν είναι νομικό ζήτημα, δεν την κρίνουν τα δικαστήρια, τη νομιμότητα την κρίνει η πολιτική δημοκρατία γιατί είναι θέμα αρχής ότι δεν μπορεί να βγαίνει κάποιος και να συζητάει μαζί σου και να κρατάει μαχαίρι αν διαφωνήσεις. Πρώτα πρέπει να είναι παράνομη η συμμορία. Δεν θα έχει κανένα νόημα καμία απόφαση, ούτε θα είναι δίκαιη, εάν η δίκη γίνει με τη ναζιστική συμμορία νόμιμη. Μπορεί να γίνει με νόμιμη μαφία δίκη εναντίον του Αλ Καπόνε;

Στη συνέχεια ο σ. Η.Ζ. εξήγησε πως οι ναζί προβάλουν το  ψέμα ότι η αιτία της πείνας, είναι οι γερμανοί, η Ευρώπη και η διεφθαρμένη αστική δημοκρατία, όταν η αλήθεια είναι ότι η πείνα οφείλεται βασικά στο σαμποτάζ της παραγωγής που διεξάγεται επί τριάντα ολόκληρα χρόνια. Η ΧΑ όπως και οι προστάτες της, θέλουν η Ελλάδα να απομακρυνθεί από την Ευρώπη και να γίνει μια φασιστική χώρα, και όπως όλοι οι φασίστες έχουν βρει ένα μεγάλο διεθνή έρωτα, αγαπάνε τον αρχικαγκεμπίτη Βλαδίμηρο Πούτιν στον οποίο θέλουν να υποδουλώσουν τη χώρα.
Η εκδήλωση της ΟΑΚΚΕ και της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας ήταν ένα ηχηρό χαστούκι στους ναζιστές και στους προστάτες τους, και έδωσε ενθάρρυνση στις δημοκρατικές διαθέσεις  του λαού του Κερατσινιού που δεν πρόκειται να ξεχάσει την ηρωική θυσία του Παύλου Φύσσα.