Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΑΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΤΟΥ 2014

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΟ ΠΛΑΤΥ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΝΑΝΤΙΑ

ΣΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΧΙΤΛΕΡΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛ-ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Για την αποτροπή της ετοιμαζόμενης φασιστικής δικτατορίας, της εθνικής υποδούλωσης, της απόλυτης οικονομικής εξαθλίωσης και του άδικου κανιβαλικού πολέμου


Η Πρωτομαγιά του 2014 βρίσκει την παγκόσμια εργατική τάξη και τους λαούς του πλανήτη αντιμέτωπους, για πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες, με μια τόσο ξεκάθαρη και παγκόσμια φασιστική απειλή. Υπάρχει στον πλανήτη μία χώρα, και μάλιστα υπερδύναμη με 20.000 πυρηνικές κεφαλές, η Ρωσία, η οποία δηλώνει ανοιχτά: «Όπου ζουν Ρώσοι έχω δικαίωμα να επεμβαίνω με στρατό». Η ίδια αυτή υπερδύναμη το Μάρτη έκοψε ένα κομμάτι - την Κριμαία - από μια ανεξάρτητη, γειτονική της χώρα, την Ουκρανία, επειδή τάχα δεν της άρεσαν οι πολιτικές εξελίξεις σε αυτήν.

 

Αυτά δεν έχουν ξαναγίνει μετά τη μεγάλη αντιφασιστική νίκη κατά του Άξονα στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Τέτοια ωμότητα και βία που να κόβει κομμάτια χωρών με «λεπτότητα» έμπειρου εκδοροσφαγέα δεν είχε τολμήσει να επιδείξει τις τελευταίες δεκαετίες κανένας ιμπεριαλιστής, ούτε καν οι Αμερικάνοι ηγεμονιστές, υπό την πίεση των δημοκρατικών αισθημάτων των λαών σε Ανατολή και Δύση.

Να όμως που από το ημίφως εμφανίζεται πλέον ανοιχτά ο νέος Χίτλερ σαν Ρωσία, η οποία βρίσκεται μάλιστα σε ανοικτή πολεμική συμμαχία - άξονα με την Κίνα. Όπως ο παλιός Χίτλερ, που έκοψε ένα κομμάτι από την Τσεχοσλοβακία στα 1938 - τη Σουδητία - επειδή εκεί κατοικούσαν Γερμανοί, πριν την καταπιεί ολόκληρη, έτσι κι ο νέος έχει για κύριο χαρακτηριστικό του την απόλυτη αντιστροφή της πραγματικότητας, το απόλυτο ψέμα. Πάντα επιτίθεται ισχυριζόμενος ότι απλώς «αμύνεται» ενάντια - δήθεν - στον ιμπεριαλισμό της Δύσης.

Η τελευταία δείχνει, από την πλευρά της, την ίδια και μεγαλύτερη χοντροπετσιά που έδειξε απέναντι στη ναζιστική Γερμανία στο Μόναχο το 1938, αποχαυνωμένη από το αίμα που της έχουν επιτρέψει να ρουφάει οι ανατολικοί φασίστες, κυρίως εκείνο των Κινέζων εργατών. Την ίδια ώρα, είναι δεμένη χειροπόδαρα από τις αόρατες αλυσίδες του φυσικού αερίου του Πούτιν, ενώ χάρη στο κινέζικο και γενικά τριτοκοσμικό μεροκάματο, βυθίζει καθημερινά το βιοτικό επίπεδο της δικής της εργατικής τάξης. Γι’ αυτό οι δυτικοί ψελλίζουν δυο τυπικές κουβέντες καταδίκης της Ρωσίας για το διαμελισμό της Ουκρανίας, αλλά την ίδια ώρα, δίνουν γλοιώδεις όρκους ότι επιθυμούν καλές σχέσεις με τη Μόσχα, αποκλείοντας κάθε στρατιωτική βοήθεια προς τους Ουκρανούς για να υπερασπιστούν τη χώρα τους.

Το κέντρο της αντίστασης σε αυτή την πολιτική της απόλυτης αδικίας και του κανιβαλισμού σε διεθνή κλίμακα δεν μπορεί παρά να είναι το προλεταριάτο, ειδικά το εκτεταμένο και τεράστιο σε όγκο και δύναμη του Τρίτου Κόσμου, με πρωτοπορία την κινεζική εργατική τάξη. Οι Κινέζοι εργάτες είναι όμηροι του πιο συμπυκνωμένου και ωμού φασισμού και ταυτόχρονα της πιο βαριάς και απόλυτης καπιταλιστικής εκμετάλλευσης από το κινέζικο κρατικό μονοπώλιο, που τους «νοικιάζει» και στους δυτικούς εκμεταλλευτές, για να τους εξαρτάει.
Η εργατιά είναι η τάξη η οποία έχει την πιο απόλυτη και αγεφύρωτη αντίθεση με το φασισμό, όπως έχει αποδείξει η ιστορία της. Γι’ αυτό και στους δικούς της ώμους πέφτει το βάρος της ηγεσίας ενός πλατιού αντιφασιστικού μετώπου, το οποίο θα κατευθύνει την αιχμή του ενάντια στον κύριο εχθρό της ανθρωπότητας και των λαών σε αυτή τη φάση: ενάντια στα δύο τέρατα που γέννησε η ανατροπή της εργατικής εξουσίας στη Μόσχα το 1956 και στο Πεκίνο το 1978, ενάντια στη φασιστική συμμαχία Ρωσίας - Κίνας, που θέλει να ξαναμοιράσει τον κόσμο με τη βία. Το γεγονός ότι το κέντρο του πολιτικού φασισμού και της οικονομικής εκμετάλλευσης συμπυκνώνεται σήμερα στα πλαίσια του Άξονα συνδέει άλλωστε βαθύτερα από ποτέ τον αντιφασιστικό με τον ταξικό αγώνα.

Το αντιφασιστικό μέτωπο πρέπει να επιδιώξει να περιλάβει μέσα του, πέρα από τους λαούς και τις χώρες του Τρίτου Κόσμου, και τις μονοπωλιακές καπιταλιστικές χώρες δεύτερης γραμμής (Ευρώπη, Ιαπωνία, Αυστραλία, Καναδάς), στη βάση της υπεράσπισης της ανεξάρτητης ύπαρξής τους σαν έθνη απέναντι στην απειλή των νέων τσάρων και των συμμάχων τους.

Ειδικά στην Ελλάδα, τη χώρα του πλανήτη η οποία βρέθηκε περισσότερο από κάθε άλλη στο κέντρο του κυκλώνα, καθώς καταστράφηκε βιομηχανικά μετά από 30 χρόνια σαμποτάζ από τους ρωσόδουλους ψευτοσοσιαλιστές και ψευτοαριστερούς, αυτό το αντιφασιστικό μέτωπο έχει τον πιο επείγοντα και ζωτικής σημασίας χαραχτήρα. Κι αυτό όχι μονάχα γιατί η Ελλάδα σύσσωμη στην ηγεσία της, από τους μαύρους φασίστες μέχρι τους ψευτοαριστερούς, αλλά και τους ψευτομεταρρυθμιστές Σαμαροβενιζέλους, στάθηκε ουσιαστικά δίπλα στη Ρωσία στο μαχαίρωμα της Ουκρανίας, αλλά κυρίως γιατί στην Ελλάδα, για πρώτη φορά στον πλανήτη μετά το 1945, υπάρχει ένα μαζικό, ξετσίπωτα δολοφονικό, κρατικά προστατευόμενο κοινοβουλευτικό ναζιστικό κόμμα - συμμορία μαχαιροβγαλτών: η «Χρυσή Αυγή».
Αυτήν την τελευταία την προστατεύει σύσσωμο το καθεστώς, κυρίως η πουλημένη στη Ρωσία ψευτοαριστερά (ΣΥΡΙΖΑ, ψευτοΚΚΕ) και η πιο μαύρη δεξιά (ΑΝΕΛ του Καμμένου), γιατί οι χρυσαυγίτες είναι διακηρυγμένοι φίλοι της Μόσχας, την οποία αγαπούν όλες οι καθεστωτικές ηγεσίες, από τον Κουβέλη και το Βενιζέλο μέχρι το Σαμαρά και το Θεοδωράκη του «Ποταμιού». Ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεσαλώσει τελευταία υπέρ της νομιμότητας των ναζιστών δολοφόνων σαν «πολιτικό κόμμα», λίγες ημέρες πριν ο Τσίπρας ταξιδέψει στη Μόσχα για να κάνει ανοιχτό τον μέχρι σήμερα κρυφό του αρραβώνα με το αφεντικό του τον Πούτιν. Την ίδια ώρα, η ρωσική κρατική τηλεόραση προβάλλει συνεχώς, όλο και περισσότερο, τη «Χρυσή Αυγή» ως «ριζοσπαστικό» κόμμα πατριωτικής αντίστασης στην Ευρώπη και στην πείνα.
Τη «Χρυσή Αυγή» η Ρωσία την έχει ανάγκη γιατί ο ελληνικός λαός δεν θα γίνει ποτέ εθελοντικά δούλος των Ρώσων εποίκων, που ήδη έχουν αρχίσει την απόβαση τους στη χώρα μας, αγοράζοντας καθημερινά τουριστική γη και απαιτώντας, όπου συγκεντρώνονται πολλοί μαζί (π.χ. Χαλκιδική), ο ντόπιος πληθυσμός να τους φιλάει τα πόδια. Η αποκάλυψη που σε ένα όχι μακρινό μέλλον θα αρχίσει να γίνεται συνείδηση ότι τη βρωμοδουλειά της καταστροφής της Ελλάδας, με το κλείσιμο των εργοστασίων και την καταστροφή όλων των παραγωγικών κλάδων, την έκαναν χαφιέδες της Ρωσίας, κυρίως ψευτοκομμουνιστές, ψευτοσοσιαλιστές και ψευτοπατριώτες, θα γεννήσει μεγάλο μίσος και αηδία και θα εξεγείρει βαθιά το λαό μας. Γιατί ήδη αχνοφαίνεται ότι τη χρεοκοπημένη Ελλάδα σαν λιμάνια, τρένα, βιομηχανίες γάλακτος και καπνών, γη και θάλασσα, την αγοράζουν τζάμπα οι Ρωσοκινέζοι και καθόλου οι «επάρατοι» Ευρωπαίοι.

Οι Ρώσοι νεο-αποικιοκράτες λοιπόν έχουν ανάγκη την απόλυτη ναζιστική διχτατορία, με όργανα τα κτήνη τύπου Κασιδιάρη, γιατί κατά βάθος είναι αδύναμοι και δεν έχουν κερδίσει την ψυχή του λαού μας. Έχουν πετύχει να πείσουν ένα μέρος του ότι για την καταστροφή φταίει τάχα η Ευρώπη και οι ντόπιοι μη ρωσόδουλοι πολιτικοί, ωστόσο το βρώμικο μούτρο του διαμελιστή χωρών Πούτιν ή του ντόπιου μαχαιροβγάλτη ναζιστή υπαλλήλου του δε μπορεί κανείς πραγματικά τίμιος άνθρωπος να το εμπιστευτεί και να το αγαπήσει.
Η βία τους, μαζί με την πείνα και την ταπείνωση λαϊκών ανθρώπων, που τους γκρέμισαν μέσα σε λίγα χρόνια την κάπως υποφερτή ζωή και τα όνειρα, θα γίνει και ο τάφος τους. Γιατί η εργατική τάξη που έχει απομείνει σ’ αυτή τη χώρα μετά από 30 χρόνια συστηματικού σαμποτάζ της παραγωγής και ειδικά της βιομηχανίας, αλλά και οι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι εργάτες, μπορούν και πρέπει να ηγηθούν ολόκληρου του έθνους στον αγώνα για επιβίωση (με κρίκο το μίνιμουμ αίτημα «επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους»), δημοκρατία και εθνική ανεξαρτησία. Και θα το κάνουν όταν πειστούν στέρεα για το προς τα πού πρέπει να κατευθύνουν τα βέλη τους.
Ο αγώνας αυτός θα είναι αντιφασιστικός και σε τελική ανάλυση αντιιμπεριαλιστικός, σε ενότητα με τους ευρωπαϊκούς λαούς και θα ανοίξει το δρόμο στην εργατική τάξη, με το κύρος που θα καταχτήσει σώζοντας το λαό από το φασισμό και την υποδούλωση και τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας από την καταστροφή, για να εφαρμόσει το στρατηγικό, επαναστατικό σοσιαλιστικό της πρόγραμμα. Κι αυτό δεν ισχύει μόνο για την Ελλάδα, αλλά για όλο τον πλανήτη, μέσα από τις φλόγες του Γ’ Παγκόσμιου Πολέμου που ετοιμάζεται να σηκώσει η Ρωσία για να ξαναμοιράσει τον κόσμο.

Όταν οι λαοί, οι οποίοι υποχρεωτικά θα ανακαλύψουν ξανά και θα αναπτύξουν παραπέρα τον μαρξισμό – λενινισμό – μαοϊσμό, την πολιτική επιστήμη της ανθρώπινης προόδου, θα ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς τους με τους ναζιστικούς ιμπεριαλισμούς, δεν θα επιτρέψουν πια ποτέ ξανά στους φιλελεύθερους ιμπεριαλιστές να διατηρήσουν την ηγεμονία σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Η ανθρωπότητα πλήρωσε ακριβά όχι μόνο τους Χίτλερ, αλλά και τους Τσάμπερλεν που τους άνοιγαν το δρόμο τόσο με τον υφεσιασμό, όσο και με τη γενική ταξική αντιδραστικότητά τους.
Η ΟΑΚΚΕ καλεί τους αληθινούς μαρξιστές επαναστάτες και τους πρωτοπόρους εργάτες να την δυναμώσουν και να της επιτρέψουν να εκπληρώσει τον μεγάλο στόχο της να οικοδομήσει το νέο ΚΚΕ, επίσης καλεί τους δημοκράτες και πατριώτες να σταθούν με αποφασιστικότητα δίπλα της και να της επιτρέψουν να γίνει ο σκληρός πυρήνας και ο καθοδηγητικός παράγοντας του πιο πλατειού αντιφασιστικού δημοκρατικού και πατριωτικού μετώπου ενάντια στο ρώσικο σοσιαλιμπεριαλισμό, ενός μετώπου που θα αποτρέψει την ετοιμαζόμενη φασιστική δικτατορία, την εθνική υποδούλωση, την απόλυτη οικονομική εξαθλίωση και πάνω απ όλα τον άδικο κανιβαλικό πόλεμο στον οποίο οι υπόλοιπες πολιτικές ηγεσίες σπρώχνουν το λαό μας. Η ΟΑΚΚΕ μπορεί να παίξει σήμερα έναν αποφασιστικό, έναν ιστορικό ρόλο για τη σωτηρία της χώρας γιατί το σημερινό επίσημο πολιτικό σύστημα είναι σαπισμένο και ανυπόληπτο στις πλατειές μάζες και, κυρίως, γιατί η ίδια έχει αποδείξει ότι έβλεπε πάντα πολύ πιο μακριά από κάθε άλλον όχι μόνο σε εσωτερικό ελληνικό αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο, και ότι είχε την ειλικρίνεια, την τόλμη και την επιμονή κόντρα στους πάντες να προειδοποιεί τον ελληνικό λαό και να παλεύει ενάντια στον κύριο κρυμμένο εχθρό.

Έχουμε τον χρόνο να αποτρέψουμε την πολυεπίπεδη καταστροφή. Καλούμε τον ελληνικό λαό να δυναμώσει τώρα την ΟΑΚΚΕ, αρχίζοντας από την υπερψήφιση της και την οικονομική της ενίσχυση σε αυτές τις εκλογές.

Αθήνα, 1η του Μάη 2014