Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΑΚΚΕ- ΛΑΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ! ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΧΙΤΛΕΡ ΠΟΥΤΙΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ! Η θέση της πραγματικής αριστεράς είναι όπως πάντα στην πρώτη γραμμή του παγκόσμιου αντιφασιστικού αγώνα

Η ιμπεριαλιστική νεοχιτλερική Ρωσία μόλις ξεκίνησε έναν μεγάλο πόλεμο ενάντια στην Ουκρανία. Πρόκειται για έναν ρατσιστικό αποικιακό πόλεμο ενάντια στο ουκρανικό έθνος αφού ο εισβολέας αρνείται την ύπαρξη του και από στρατηγική άποψη θέλει να το εξαφανίσει σαν τέτοιο.

 Η Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ καλεί όλους τους δημοκρατικούς και τίμιους ανθρώπους στη χώρα μας, στην Ευρώπη και στον κόσμο να συμπαρασταθούν στην αμυνόμενη Ουκρανία και να αντισταθούν σε αυτόν τον κατακτητή, που την τερατωδώς απάνθρωπη φύση του την έδειξε στην Τσετσενία και στη Συρία. Αυτή η συμπαράσταση δεν είναι απλά ένα δημοκρατικό καθήκον, αλλά πάλη για την επιβίωση όλων των χωρών και όλων των εθνών της Ευρώπης καθώς έχει αποδειχθεί ότι οι Χίτλερ δεν ικανοποιούνται μόλις καταβροχθίσουν τις Τσεχοσλοβακίες, αλλά αντίθετα τους ανοίγει η όρεξη για τις Πολωνίες, τις Γαλλίες, τις Ελλάδες.

Επειδή σε αυτή τη σύγκρουση θα κριθεί στην ουσία η στάση του καθένα απέναντι σε έναν επερχόμενο παγκόσμιο πόλεμο, η ΟΑΚΚΕ καλεί τους πραγματικά αριστερούς, όχι απλά να συμμετέχουν αλλά να είναι και αυτή τη φορά πρωταγωνιστές στον αντιπουτινικό αντιφασιστικό αγώνα όχι μόνο σαν διεθνιστές αλλά και γιατί πάνω απ όλα πρέπει σήμερα να σώσουν την τιμή της αριστεράς που την κηλιδώνουν σε όλη τη γη οι ανοιχτοί ή κρυφοί φίλοι των εισβολέων. Κρυφοί είναι αυτοί που λένε: «Κάτω η Ρωσία, Κάτω και οι ΗΠΑ», ή «κάτω ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος» . Όμως η επίθεση της Ρωσίας είναι ενάντια στην Ουκρανία και όχι ενάντια στις ΗΠΑ όπως ο ίδιος ο Πούτιν ισχυρίζεται χρησιμοποιώντας αυτό το πρόσχημα για να την καταλάβει. Για τους πραγματικούς κομμουνιστές ο πόλεμος αυτός είναι ιμπεριαλιστικός από την πλευρά της Ρωσίας αλλά δίκαιος εθνικοαπελευθερωτικός από την πλευρά της Ουκρανίας. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη συκοφαντία και προβοκάτσια ενάντια στην ιστορική αριστερά από το να σηκώνονται κόκκινες σημαίες για να υπερασπίσουν τους εξανδραποδιστές του ουκρανικού έθνους την ώρα που η διεθνιστική ψυχή της ρώσικης επανάστασης βρισκόταν στην υποστήριξη της απελευθέρωσης αυτού του έθνους και όλων των άλλων που ζούσαν κάτω από τη μεγαλορώσικη τσαρική μπότα.

Αθήνα, 24-2-2022