Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

Με ποια αισχρή πλαστογραφία το ΑΠΕ καλύπτει το διπλό παιχνίδι του Λαβρόφ στο μακεδονικό

 

Ο Λαβρόφ τη λέει «Μακεδονία» για να εμπαίζει τη Δημοκρατία της Μακεδονίας. Το ΑΠΕ μεταφράζει σε «Σκόπια» για να εμπαίζεται ο  ελληνικός λαός

 

Μία διεθνής συνέντευξη τύπου του Λαβρόφ που δόθηκε στις 15 Γενάρη στη Μόσχα, έγινε αφορμή για να κυκλοφορήσει σε όλο τον τύπο, τα κανάλια και τα ραδιόφωνα της χώρας, και μάλιστα σε πανηγυρικούς τόνους η ψεύτικη είδηση ότι η Ρωσία αλλάζει στάση υπέρ της Ελλάδας στο θέμα του ονόματος με πρωτοστάτη της χάλκευσης της είδησης το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Συγκεκριμένα στη διεθνή συνέντευξη του Λαβρόφ, συμμετείχε ο δημοσιογράφος Θανάσης Αυγερινός, σα διαπιστευμένος εκπρόσωπος του MEGA, ο οποίος ρώτησε το Λαβρόφ για τη στάση της Ρωσίας στη διένεξη του ονόματος και του ζήτησε να σχολιάσει την εμπλοκή των ΗΠΑ στην περιοχή για τους ενεργειακούς αγωγούς. Το βίντεο ολόκληρης της συνέντευξης έχει αναρτηθεί στο youtube από το RussiaToday με μετάφραση στα Αγγλικά (https://www.youtube.com/watch?v=ousyI7LDP_0), και όλη η απομαγνητοφωνημένη συνέντευξη έχει αναρτηθεί στα αγγλικά στην επίσημη ιστοσελίδα του ρώσικου υπουργείου εξωτερικών (http://www.mid.ru/en/press_service/minister_speeches/-/asset_publisher/7OvQR5KJWVmR/content/id/3018203). Την ερώτηση και την απάντηση του Λαβρόφ μπορεί να την ακούσει κανείς αυτούσια από το στιγμιότυπο 1:59:00 του βίντεο και μετά. Η απάντηση του Λαβρόφ για το όνομα έχει επί λέξει ως εξής:

«Έχουμε αναγνωρίσει τη Μακεδονία ως Δημοκρατία της Μακεδονίας.… Όσον αφορά συνομιλίες και προσπάθειες για το όνομα της Μακεδονίας. Αυτές οι προσπάθειες έχουν αδρανήσει κάπως για πολλά χρόνια και ενεργοποιήθηκαν μόνο όταν οι ΗΠΑ αποφάσισαν να εντάξουν τη Μακεδονίαστο ΝΑΤΟ. Αφού η Ελλάδα είναι ήδη μέλος του ΝΑΤΟ, δεν χρειάζεστε παραχωρήσεις. Είναι η Μακεδονία που χρειάζεται παραχωρήσεις που θέλουν να την κάνουν μέλος του ΝΑΤΟ. Έτσι ανεξάρτητα από το τι θα αποφασίσουν η Ελλάδα και η Μακεδονία για το όνομα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, αν μία επίσημη απόφαση ληφθεί που θα επικυρωθεί στο μακεδονικό σύνταγμα όλοι θα την αναγνωρίσουν. Αλλά νομίζω ότι όλοι αντιλαμβάνονται ποια είναι η ουσία όσων συμβαίνουν: Δεν είναι να ληφθεί υπόψη τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά των δύο γειτονικών χωρών, αλλά το θέμα είναι να κάνουν τη μια από τις χώρες αυτές μέλος του ΝΑΤΟ». (η μετάφραση δική μας από την αγγλική μετάφραση της συνέντευξης του RussiaToday, που είναι σύμφωνη με τη μεταφορά της συνέντευξης στα αγγλικά του ρώσικου υπουργείου εξωτερικών, οι υπογραμμίσεις και η έμφαση με τα μαύρα στοιχεία δικιά μας)

Αυτά είπε ο Λαβρόφ. Στην ουσία είπε στη Δημοκρατία της Μακεδονίας να μην αλλάξει το όνομά της γιατί αυτός είναι ένας εξαναγκασμός από το ΝΑΤΟ, γι αυτό άλλωστε την είπε και ο ίδιος Μακεδονία, όπως τη λέει εδώ και χρόνια η Ρωσία. Στην δε Ελλάδα είπε ότι δεν χρειάζεται να αποδεχτεί κάπως το Μακεδονία αφού έτσι κι αλλιώς η Ελλάδα είναι στο ΝΑΤΟ οπότε δεν έχει να κερδίσει τίποτα από μια υποχώρηση της στο όνομα.

Αν μεταφερόταν η δήλωση Λαβρόφ στο ελληνικό κοινό έτσι όπως ειπώθηκε, το κοινό αυτό, που πιστεύει ότι η Ρωσία είναι φίλη του,  θα θύμωνε που αποκάλεσε τη χώρα που «σφετερίστηκε την ψυχή του» με το «σφετερισμένο» όνομα και μάλιστα πάνω στις συζητήσεις για το όνομα και μάλιστα απαντώντας σε έλληνα δημοσιογράφο. Ειδικά θα θύμωναν όλοι οι φασίστες, οι σοβινιστές και οι ορθόδοξοι φίλοι του Πατριαρχείου της Μόσχας, που αποτελούν τον πιο μαζικό πυρήνα του ρωσόφιλου μπλοκ στην Ελλάδα. Επίσης κάποιοι πιο πολιτικά ανήσυχοι άνθρωποι θα αναρωτιόντουσαν γιατί  η ελληνική κυβέρνηση απαιτεί και έχει πετύχει από την «κακή» μνημονιακή, γερμανική κλπ  Ευρώπη και το αμερικάνικο ΝΑΤΟ να μην λένε ως τώρα τη γειτονική χώρα Μακεδονία, αλλά δεν απαιτεί το ίδιο ή έστω δεν διαμαρτύρεται ποτέ που η «φίλη» Ρωσία την έχει αναγνωρίσει και τη λέει διαρκώς Μακεδονία. Τέλος αν μεταφερόταν έτσι όπως έγινε η δήλωση Λαβρόφ ένας οποιοσδήποτε σκεπτόμενος πολίτης θα θεωρούσε μεγάλο πολιτικό απατεώνα τον Λαβρόφ. Γιατί είτε η μία χώρα έχει δίκιο στο όνομα είτε η άλλη έχει δίκιο, είτε καμιά από τις δυο δεν έχει δίκιο οπότε στην περίπτωση αυτή πρέπει και οι δυο χώρες να υποχωρήσουν σε μια τρίτη λύση.  Η Ρωσία λέει στην ουσία ότι δεν υπάρχει λόγος να υποχωρήσει καμία από τις δυο. Είναι η πιο δίχως αρχές και κυνική ιμπεριαλιστική πολιτική.

Αυτή την πολιτική την κάνει η Ρωσία γιατί θέλει η Δημοκρατία της Μακεδονίας να μην μπει στο ΝΑΤΟ όχι για το καλό της αλλά για να τη φάει η ίδια. Γι αυτό τη λέει Μακεδονία κόντρα στο ΝΑΤΟ που θέλει να της άλλάξει το όνομα. Στην ουσία όμως δεν είναι το ΝΑΤΟ που θέλει να της αλλάξει το όνομα, αλλά η Ελλάδα που βάζει μόνιμα βέτο στο ΝΑΤΟ όταν αυτό επιχειρεί να εντάξει τη χώρα μέσα του χωρίς αυτή να αλλάξει  το όνομά της.  Γι αυτό η Ρωσία ενθαρρύνει  το ελληνικό βετο την ίδια ώρα που προσπαθεί να κερδίσει το θύμα αυτού του βέτο αποκαλώντας το Μακεδονία. Αν όμως ο ελληνικός  λαός καταλάβει ότι ο φίλος και ορθόδοξος υποτιθέμενος προστάτης του ενθαρρύνει και τα επάρατα «Σκόπια» να μείνουν σταθερά στην «αδιαλλαξία» τους και μάλιστα φτάνει στο σημείο να τα αποκαλεί Μακεδονία θα αισθανθεί πολύ απατημένος και θα θυμώσει μαζί του.

Πως λοιπόν η ρώσικη διπλωματία θα καταφέρει στην παρούσα κρίση να συμβιβάσει τα αντίθετα, δηλαδή να φανεί φίλη στη Δημοκρατία της Μακεδονίας χωρίς να θυμώσει η Ελλάδα; Δεν είναι πολύ δύσκολο. Στην Ελλάδα οι πράκτορες της Ρωσίας έχουν τώρα την κυβέρνηση και ένα από τα πρώτα πράγματα που έχει ελέγξει απόλυτα αυτή η κυβέρνηση είναι το ΑΠΕ, το Αθηναικό πρακτορείο Ειδήσεων, από το οποίο όλα τα βασικά ΜΜΕ και οι ηλεκτρονικές ειδησεογραφικές πύλες παίρνουν τις ειδήσεις που αφορούν τα λεγόμενα εθνικά θέματα.

Το ΑΠΕ λοιπόν έγραψε (http://www.amna.gr/anarussia/article/221459/S-Labrof-I-energopoiisi-tou-zitimatos-ton-Skopion-schetizetai-me-tin-epithumia-ton-IPA-na-ta-entaxoun-sto-NATO), και μετά οι πάντες σχεδόν αναμετάδωσαν, την τοποθέτηση του Λαβρόφ όχι όπως την είπε ο ίδιος, αλλά όπως ο ίδιος θα ήθελε να την ακούσουν οι Ελληνες. Ενώ λοιπόν οι εθνικά Μακεδόνες έμαθαν την δήλωση του Λαβρόφ όπως έγινε, οι Έλληνες έμαθαν ότι ο Λαβρόφ δεν είπε ποτέ τη Δημοκρατία της Μακεδονίας «Μακεδονία» τρεις φορές σε ένα λεπτό, αλλά ότι την έλεγε «Σκόπια».

Η απάτη του ΑΠΕ έχει άπειρο θράσος γιατί μεταφράζει το Μακεδονία σε Σκόπια με τις φράσεις μέσα σε εισαγωγικά που σημαίνει ότι τις μεταφέρει αυτούσιες σα φράσεις που δήθεν είπε ο Λαβρόφ (!)

Όμως το χειρότερο είναι ότι ενώ το ΑΠΕ γέμισε το ίντερνετ με τις ψεύτικες δηλώσεις του Λαβρόφ, ως τη στιγμή που γράφουμε αυτές τις λέξεις δεν έχει διαμαρτυρηθεί κανείς γι αυτήν την πολλαπλή πλαστογραφία.

Είναι θλιβερό πως μη απόλυτα ελεγχόμενα από το καθεστώς μέσα που διεκδικούν τον τίτλο των έγκυρων και αξιόπιστων μεταδίδουν αμάσητες τις ειδήσεις του ΑΠΕ, χωρίς να διασταυρώσουν τα στοιχεία που τους δίνει.

Είναι η δεύτερη φορά που το ΑΠΕ συλλαμβάνεται να διαστρεβλώνει με ωμό τρόπο μία είδηση, να κατακρεουργεί την αλήθεια και να λειτουργεί σαν ένα RussiaToday, γνωστό δίαυλο ψεύτικων ειδήσεων υπέρ της Ρωσίας. Η πρώτη φορά που ενέργησε έτσι το ΑΠΕ ήταν στην περίπτωση της διεθνούς διάσκεψης της Εσθονίας (http://www.oakke.gr/global/2013-02-16-19-25-28/item/873-) που μετέδωσε σαν αληθινή την εντελώς ψεύτικη και διεθνώς καταγγελμένη «είδηση» του γνωστού επίσης ρωσικού πρακτορείου πλαστών ειδήσεων Sputnik, εμφανίζοντας τις ανατολικές χώρες να υποχωρούν στην καταγγελία τους για τους ανατολικούς φασισμούς μετά από παρέμβαση της Ελλάδας (!), μία καταγγελία που δεν άρεσε καθόλου στη Ρωσία, παρόλο που έγινε με το στρεβλό τρόπο της αντικομμουνιστικής προπαγάνδας.

Είναι ντροπή για τα ΜΜΕ της χώρας να ακολουθούν τυφλά το κρατικό πρακτορείο όταν μεταδίδει ψεύτικες ειδήσεις για λογαριασμό της κυβερνητικής πολιτικής, ιδιαίτερα όταν στην εξουσία βρίσκεται μια κυβέρνηση που επιχειρεί μεθοδικά και πραξικοπηματικά να τα χειραγωγήσει και να τα φιμώσει.

Αθήνα, 17/01/2018