Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

ΑΙΣΧΟΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ! Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΑΡΑΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΖΩΝΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΗΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΡΗΤΡΕΣ

Την άφησαν να ρημάξει τη Ζώνη και να θάψει την Κρουαζιέρα, να μην πληρώσει δεκάρα, και τώρα την ανταμείβουν.

Η παράδοση του 67% του ΟΛΠ στην Κόσκο είναι διακομματικό έγκλημα με υπογραφή της κυβέρνησης Μητσοτάκη που αντί να καταγγείλει, επιβράβευσε την Κόσκο για τις παραβιάσεις της σύμβασης παραχώρησης με παράταση πέντε χρόνων για τις επενδύσεις που δεν έκανε, και άμεση παραχώρηση του 16% (πλέον του 51% που έχει ήδη) που θα έπαιρνε μόνο με την ολοκλήρωσή τους. Πρόκειται για έγκλημα από προδότες της χώρας και του λαού.

 

Η Κόσκο παραβιάζει συστηματικά τη σύμβαση παραχώρησης με την οποία πήρε το 51% του ΟΛΠ και του λιμανιού του Πειραιά επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Απαξιώνει το λιμάνι, υπονομεύει κάθε άλλη δραστηριότητα εκτός από κοντέϊνερ, δεν κάνει τις υποχρεωτικές επενδύσεις στη Ζώνη, στην κρουαζιέρα, στα αυτοκίνητα και στις υποδομές του λιμανιού. Αντί για ποινικές ρήτρες εισπράττει τώρα από το ελληνικό κράτος τζάμπα πρόσθετο ποσοστό 16% στον ΟΛΠ και γίνεται το απόλυτο αφεντικό με το στρατηγικό ποσοστό του 67%, όπως έχει γίνει και ο ρώσος ολιγάρχης Σαββίδης στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Οι υποχρεωτικές επενδύσεις των 300 εκ ευρώ που θα έπρεπε να κάνει μετά την εξαγορά του πλειοψηφικού ποσοστού του ΟΛΠ ήταν ο βασικός λόγος που η Κόσκο πήρε ολόκληρο το λιμάνι τζάμπα το 2016, δίνοντας μόλις 280,5 εκ ευρώ για το 51% και εξασφαλίζοντας τίμημα 88 εκ ευρώ για το υπόλοιπο 16% με τις ευλογίες του ρωσόδουλου καθεστώτος εξουσίας, που με μεγάλη ευχαρίστηση κάνει ξεπουλήματα των υποδομών της χώρας για την ικανοποίηση των στρατηγικών συμφερόντων του πολιτικού τους αφεντικού, της Ρωσίας, και της συμμάχου της Κίνας. Πέντε χρόνια μετά έχει υλοποιηθεί μόνο ποσοστό 30% έως 40% των επενδύσεων και καμία από τις επενδύσεις στους πιο στρατηγικούς τομείς δραστηριότητας του λιμανιού (ναυπηγοεπισκευή και κρουαζιέρα) δεν έχει προχωρήσει ουσιαστικά.

Ορμητικά είχε λειτουργήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για να περάσει το 51% του ΟΛΠ στην Κόσκο. Τώρα τελευταία ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει πως διαμαρτύρεται για το 16% αλλά αυτό το κάνει μόνο για να ρίξει στάχτη στα μάτια των επισκευαστών της Ζώνης που τον θεωρούν σύμμαχο ώστε να πετύχει να απονευρώσει τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στην ΚΟΣΚΟ.

Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά από το Φλεβάρη του 2015, ότι ήταν ο Τσίπρας που είχε καλοσωρίσει τον πολεμικό στόλο της Κίνας στον Πειραιά με λόγο που εκφώνησε πάνω σε μια φρεγάτα σε στάση υπόκλισης μπροστά στον κινέζο ναύαρχο. Εκεί είχε μιλήσει για το πόσο εκτιμάει την προσπάθεια της Κίνας να κάνει τον Πειραιά διεθνή κόμβο εμπορίου, και προετοίμαζε την επέλαση της στον ΟΛΠ, ικανοποιημένος προφανώς από τις εργασιακές γαλέρες της φορτοεκφόρτωσης των κοντέϊνερ στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ!

Το Μάη του 2018 ο γγ του «Κ».Κ. Πεκίνου και μέλος του Πολιτικού Γραφείου και της Κεντρικής Επιτροπής του «Κ».Κ. Κίνας που ελέγχει τη διοίκηση της Κόσκο, πέρασε από το Μαξίμου για να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρχουν προβλήματα για την Κόσκο στο λιμάνι από τις καθυστερήσεις και τις παλινωδίες στο μάστερ πλαν και έδωσε τα συγχαρητήρια του στον Τσίπρα γιατί τα κατάφερε Ελλάδα και Κίνα να μπουν στο «μήνα του μέλιτος».

Το Σεπτέμβρη του 2020 πέρασε από το Μαξίμου, αυτή τη φορά του Μητσοτάκη, ο Διευθυντής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του ψευτοκομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας για να διασφαλίσει ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα προβάλει καμία απαίτηση για τις καθυστερήσεις της Κόσκο στις επενδύσεις και για την παραβίαση της σύμβασης και ότι η παράδοση του λιμανιού θα προχωρήσει κανονικά. Έδωσε κι αυτός με τη σειρά του τα συγχαρητήρια του στο νέο πρωθυπουργό για την κορωνίδα της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας-Κίνας, το «έργο-πρότυπο» όπως το χαρακτήρισε, την «επένδυση» στο λιμάνι του Πειραιά.

Όλες οι κοινοβουλευτικές ηγεσίες παρακολούθησαν με σεβαστική σιωπή αυτές τις συναντήσεις.

Όσο οι κρατικοί αξιωματούχοι πηγαινοέρχονταν στο Μαξίμου, και προετοίμαζαν τις συνθήκες για να γίνει το λιμάνι του Πειραιά αποικιακό έδαφος της Κίνας ο «κινηματικός» ΣΥΡΙΖΑ και το "αγωνιστικό" ψευτοΚΚΕ, μιλάγανε γενικά ενάντια σε ιδιωτικοποιήσεις και «πολυεθνικές», χωρίς να βγάζουν τις λέξεις Κίνα και ΚΟΣΚΟ από το στόμα τους όταν δεκάδες φορές τη μέρα μιλάνε στις τηλεοράσεις και καταγγέλλουν τους πάντες και τα πάντα εκτός από το μεγαλύτερο αποικιακό σκάνδαλο που εξελίσσεται εδώ και τόσα χρόνια στην καρδιά της χώρας. Είναι ασύλληπτες οι πλάτες που αυτοί οι δύο "φίλοι του λαού" έκαναν και κάνουν στα νέα αυτά πιο άπληστα από κάθε άλλο ιμπεριαλιστικά, και μάλιστα φασιστικά αφεντικά.

Υποκριτικά σήμερα κάνουν πως διαμαρτύρονται για τη μεταβίβαση του 16%, την ώρα που δεν χάλασαν στην κυριολεξία τον κόσμο με κινητοποιήσεις, γιατί η κατάπτυστη συμφωνία ελληνικού κράτους και Κόσκο (δηλαδή κινέζικου κράτους) κινήθηκε για μήνες στο απόλυτο σκοτάδι σε σχέση με το περιεχόμενο της και τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν, και υπήρχαν μόνο τα ρεπορτάζ δημοσιογράφων που μετέφεραν ότι είχαν ακούσει από τους διαδρόμους!!!

Όπως χειρίστηκε η κυβέρνηση και το διακομματικό συντονιστικό την υπόθεση για λογαριασμό των κινέζικων συμφερόντων, το βασικό περιεχόμενο της συμφωνίας δημοσιοποιήθηκε τελικά μόνο μετά την κατάθεση της για ψήφιση στη Βουλή (!)

Σύμφωνα πάντα με τα ρεπορτάζ, το αρμόδιο Ταμείο για τη διαδικασία «ιδιωτικοποίησης» του ΟΛΠ, το ΤΑΙΠΕΔ, με μία απόφαση που πήρε στο τέλος του Ιούλη ύστερα από διαπραγματεύσεις για τις οποίες δεν υπήρξε καμία ενημέρωση, «συμβιβάστηκε» με την Κόσκο για να της δώσει το 16% χωρίς να έχει εκτελέσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις, με παράταση πέντε χρόνων για να τις εκτελέσει!!! Η συμφωνία του συμβιβασμού πήρε το δρόμο για το Ελεγκτικό Συνέδριο όταν φλεγόταν ολόκληρη η χώρα και υπογράφηκε πριν λίγες μέρες από το ελληνικό δημόσιο, χωρίς να έχει δημοσιοποιηθεί!!! Είναι έτοιμη τώρα μέσα στη γενική σιωπή να ψηφιστεί στη Βουλή όπου θα γίνει η τελική της επικύρωση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μια κυβέρνηση με τη συναίνεση των κοινοβουλευτικών κομμάτων καταπατάει κάθε νομιμότητα υπέρ του κινέζικου ιμπεριαλισμού. Όταν συζητιόταν ο νόμος κύρωσης της συμφωνίας για την παραχώρηση του 51% σταμάτησε η συζήτηση στη Βουλή γιατί η Κόσκο έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας για κάποιους όρους που ήθελε να αλλάξουν !!! Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε τις απαιτούμενες τροποποιήσεις και αφού συμφώνησε η Κόσκο συνέχισε τη συζήτηση με τροποποιημένο νόμο. Τώρα όμως δεν τηρούν ούτε καν τα προσχήματα.

Εκατομμύρια ευρώ έχουν ήδη χαθεί από την καθυστέρηση των επενδύσεων που οφείλει η ΚΟΣΚΟ σε μία ρημαγμένη από την αποεπένδυση χώρα, και εκατομμύρια ευρώ χάνει το κράτος από ποινικές ρήτρες που δεν ζήτησε από την Κόσκο.

Το έγκλημα έχει ήδη συντελεστεί, από τη στιγμή που αντί για ποινικές ρήτρες, η κυβέρνηση δίνει επιπλέον ποσοστό 16%, όποιο και αν είναι το ακριβές περιεχόμενο της συμφωνίας που προβλέπει πλήρη απαλλαγή από ποινικές ρήτρες για τις μέχρι τώρα καθυστερήσεις. Η κυβέρνηση έχει βάλει την υπογραφή της με την ουσιαστική συναίνεση όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων για την ολοκλήρωση του ξεπουλήματος του λιμανιού στους κινέζους αποικιοκράτες, την ταφόπλακα σε οποιαδήποτε παραγωγική ανάπτυξή του εκτός από τα κοντέϊνερ, και την εξαθλίωση των εγκλωβισμένων στις εργασιακές γαλέρες της Κόσκο εργαζόμενων και των ανέργων που μάταια περιμένουν να ανοίξουν οι δουλειές στη Ζώνη, και να έρθουν δουλειές από την ανάπτυξη της κρουαζιέρας.

Πως μεθοδεύτηκε το νέο έγκλημα με επικεφαλής την ψευτοαριστερά

Από το 2008 έως το 2016 που η Κόσκο έστηνε εντατικά τη γαλέρα της στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ, η χώρα έπαιρνε πρόστιμο από την Κομισιόν για τις σκανδαλώδεις φοροαπαλλαγές που συνόδευαν αυτές τις εκχωρήσεις, το κράτος υποχωρούσε το 2013 με μία άλλη κατάπτυστη συμφωνία με την Κόσκο στις απαιτήσεις της να μην πληρώνει το ελάχιστο εγγυημένο μίσθωμα των προβλητών, όλες οι κοινοβουλευτικές ηγεσίες έβαλαν πλάτη στην Κόσκο. Γύρισαν όλοι μαζί την πλάτη τους στο κίνημα των λιμενεργατών με επικεφαλής την ΟΜΥΛΕ για να μην παραδοθεί ο έλεγχος του ΟΛΠ στην Κόσκο το 2016. Τότε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διεκπεραίωσε τα θελήματά της με μία σύμβαση κατάλληλα βολική για να μπορεί να την υπονομεύσει. Όταν ξεκίνησαν οι καθυστερήσεις στον προγραμματισμό, την προετοιμασία και την πραγματοποίηση των επενδύσεων, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ της επέτρεψε να καλύπτει τις καθυστερήσεις της με ατέρμονες διαπραγματεύσεις για υποτιθέμενες πρόσθετες επενδύσεις που ήθελε να κάνει και καθόλου δεν διαμαρτυρήθηκε για τον εκβιασμό της ότι αν αυτές δεν εγκρίνονταν δεν θα έκανε ούτε τις υποχρεωτικές. Ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε το πρώτο πάτημα για την Κόσκο να επικαλείται ευθύνη του κράτους για τις καθυστερήσεις. Της χάρισε τρία χρόνια.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη χωρίς επίσης να διαμαρτυρηθεί ούτε στο ελάχιστο για αυτές τις προκλητικές παραβιάσεις της Κόσκο, έφτασε σε μία συμφωνία αφού «έπεισε» τελικά την Κόσκο να ξεκινήσει τις υποχρεωτικές επενδύσεις χωρίς να τις έχουν εγκριθεί όλες οι πρόσθετες! Αυτό ήταν το δεύτερο πάτημα για την απαλλαγή της Κόσκο από τις ευθύνες της. Επικύρωσε το χάρισμα των τριών χρόνων, αλλά έπρεπε να καλυφθούν και τα υπόλοιπα δύο, αφού πέντε χρόνια είχε η Κόσκο για να ολοκληρώσει την πρώτη φάση των υποχρεωτικών επενδύσεων και να πάρει το 16%.

Τότε πήραν τη σκυτάλη ΣΥΡΙΖΑ και ψευτοΚΚΕ σαν αντιπολίτευση και κήρυξαν τον «ανένδοτο» για να μην κάνει η Κόσκο την υποχρεωτική επένδυση της κρουαζιέρας για την οποία μάλιστα ελάχιστα χρήματα θα έβαζε αφού υπήρχε εξασφαλισμένη από το κοινοτικό ταμείο χρηματοδότηση. Δηλαδή έκαναν αυτό που συνέφερε την Κόσκο δίνοντας της τα προσχήματα που χρειαζόταν για να εξαπατά τη χώρα και το λαό. Έτσι με διάφορα «κινήματα κατοίκων» πρόβαλαν ενστάσεις ενάντια στη σκοπιμότητα της ίδιας της επένδυσης που θα «κατάστρεφε» όπως έλεγαν την Πειραϊκή όπου έπρεπε με βάση τη σύμβαση να κάνει η Κόσκο τις νέες προβλήτες της κρουαζιέρας για τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια που έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς. Μαζί με το Δήμο Πειραιά κυρίως το ψευτοΚΚΕ με το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ αξιοποίησαν όλες τις κακές πρακτικές και τις ελλείψεις της Κόσκο στο σχεδιασμό του έργου. Αντί να την καταγγείλουν για παραβίαση της σύμβασης γιατί δεν έκανε το έργο με τις προδιαγραφές που απαιτούνται για να σεβαστεί την περιβαλλοντική νομοθεσία του κράτους, και να απαιτήσουν ποινικές ρήτρες για τις καθυστερήσεις με υπαιτιότητα της, πρόβαλαν υπέρ της Κόσκο την απαίτηση να επανεξεταστεί η συγκεκριμένη επένδυση (ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ, 5/5/2020). Αυτοί λοιπόν σαν καλά τσιράκια της και σαν προβοκάτορες κατά της εργατικής τάξης και των ανέργων του Πειραιά της χάρισαν και την απαλλαγή για τα υπόλοιπα δύο χρόνια.

Στο μεταξύ άφησαν την Κόσκο να στραγγαλίσει αθόρυβα τη Ζώνη, που την έχει αφήσει να ρημάζει, αφού η μόνη ουσιαστική επένδυση που έκανε, ήταν μία χαλασμένη μεσαίας δυναμικότητας δεξαμενή που έφερε από την Κίνα, αντί για τη θηριώδη που είχε υποσχεθεί ότι θα έφερνε, και διέδιδε μάλιστα ότι είχε ήδη ξεκινήσει από την Κίνα τo 2016! Όχι μόνο δεν έφερε την αύξηση της κίνησης σε νέα πλοία για επισκευή στη Ζώνη που υποσχέθηκε, αλλά έβαλε ένα σωρό εμπόδια στη ναυπηγοεπισκευή, με μεγαλύτερες χρεώσεις για την παραμονή των πλοίων στις δεξαμενές επισκευής και με αυθαίρετα μέτρα περιορισμού των εργασιών μέσα στη Ζώνη, ενώ επιχείρησε να ελέγξει τους εργολάβους και να επιτρέψει μόνο σε αυτούς της αρεσκείας της να δουλεύουν, ξεκινώντας ένα δικό της μητρώο, με δικά της κριτήρια, εκτός κρατικού ελέγχου. Τελικά θέλησε να φάει ένα μεγάλο κομμάτι ναυπηγοεπισκευής στο Μώλο Δραπετσώνας με έναν αυθαίρετο σχεδιασμό για ένα δικό της έργο που ποτέ δεν είχε συμφωνηθεί με το ελληνικό κράτος, δηλαδή να φτιάξει μία ακόμα προβλήτα κοντέϊνερ, την περιβόητη προβλήτα IV για την οποία γράφουν διαρκώς τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια της. Ήταν όμως αυτή η απαίτηση που έκανε την οργή των εργολάβων επισκευαστών της Ζώνης να ξεχειλίσει για την Κόσκο και προκάλεσε την κινητοποίηση τους με επικεφαλής τη ΣΕΝΑΒΙ. Κατάγγειλαν τους κινέζους αποικιοκράτες για μία σειρά παρανομίες και παραβιάσεις της σύμβασης και ζήτησαν να μη γίνει η προβλήτα IV και σε κάθε περίπτωση να μην πειράξει η Κόσκο τη ναυπηγοεπισκευή. Μέχρι σήμερα η Κόσκο αρνείται να δεσμευτεί ότι δεν θα το κάνει.

Όταν έφτασε η ώρα της κρίσης για τη μεταβίβαση του 16%, πριν βάλει θέμα το ελληνικό κράτος για το χαμηλό ποσοστό κάλυψης του πλάνου των υποχρεωτικών έργων, όπως όφειλε, διαμαρτυρήθηκε πρώτη η Κόσκο (!) για τα προσκόμματα που δήθεν αντιμετώπιζε από το κράτος και που ήταν τάχα η αιτία που δεν έκανε τις επενδύσεις. Απαίτησε λοιπόν με επιστολή της έξι μήνες πριν τη λήξη της προθεσμίας το υπόλοιπο 16% του λιμανιού για να φτάσει στο 67% που την κάνει απόλυτο αφεντικό!!! Στο μεταξύ σε όλο αυτό το διάστημα καθόλου δεν διαμαρτυρόταν για κανένα εμπόδιο, και ποτέ κανένα τέτοιο εμπόδιο δεν έγινε αντικείμενο διαμαρτυρίας από την Κίνα, ούτε στις συχνές περατζάδες των αξιωματούχων της από το Μέγαρο Μαξίμου. Ένα ζήτημα συζητούσαν διαρκώς, την κατασκευή άλλης μίας προβλήτας κοντέϊνερ, της προβλήτας IV (!!!).

Με αυτά τα δεδομένα η κυβέρνηση αποφάσισε ότι δεν τη συμφέρει τάχα να μη μεταβιβάσει το 16% οπότε να πάει με την Κόσκο στη διαδικασία της διαιτησίας γιατί έκρινε ότι δεν θα την κέρδιζε (!!!) Έτσι υπέκυψε στην απαίτηση της να πάρει και το άλλο 16% με παράταση του χρόνου για την ολοκλήρωση των επενδύσεων για άλλη μία πενταετία και απαλλαγή από τις ποινικές ρήτρες.

Όχι στην αποικιοποίηση του λιμανιού

Κυβέρνηση και κοινοβουλευτικές ηγεσίες κάνουν ότι μπορούν για να βοηθήσουν την Cosco να επιτύχει το στρατηγικό στόχο που είχε εξαρχής, όταν το φασιστικό αυτό μονοπώλιο του κινέζικου κράτους έκανε την απόβαση του στο λιμάνι του Πειραιά και πήρε τη διοίκηση του ΟΛΠ. Στα σχέδια της δεν ήταν ούτε η ανάπτυξη του λιμανιού του Πειραιά, ούτε η δημιουργία θέσεων εργασίας, ούτε η στρατηγική επένδυση για τον εκσυγχρονισμό υποδομών. Στόχος της ήταν να μετατρέψει όλο το λιμάνι σε έναν κλειστό αγωγό από τον οποίο θα μπορούν να διακινούνται τα κοντέϊνερ της για να κυκλοφορούν τα εμπορεύματα της Κίνας στην Ευρώπη και από αυτόν τον αγωγό να μην στάζει αν είναι δυνατό ούτε μια σταγόνα πλούτου στην Ελλάδα, πέρα από κάποιους αμφίβολους φόρους και από τις λίγες εκατοντάδες μηδαμινά μεροκάματα του τρόμου για τη φορτοεκφόρτωση και γενικά τη διακίνηση των κοντέινερ μέσα στον κλειστό αγωγό. Όλα έγιναν για να προωθήσει το κινέζικο ιμπεριαλιστικό νεοαποικιακό σχέδιο της για το «δρόμο του μεταξιού», τη δημιουργία ενός «ζωτικού χώρου» κυριαρχίας του κινέζικου ιμπεριαλισμού που περνάει μέσα από διάφορες χώρες, κυρίως του ασιατικού τρίτου κόσμου ή της Ευρώπης που βρίσκονται σε τροχιά ραγδαίας τριτοκοσμοποίησης όπως η Ελλάδα. Η Κίνα δεν θέλει ούτε ένα έργο υποδομής στον Πειραιά πέρα από τις προβλήτες της γιατί μια ανάπτυξη του Πειραιά θα σημαίνει μια οικονομικά και πολιτικά πιο ισχυρή ντόπια αστική τάξη, και πάνω απ όλα ένα πιο ισχυρό με καλύτερους μισθούς και πιο οργανωμένο συνδικαλιστικά και πολιτικά προλεταριάτο. Ένα τέτοιο ποτέ δεν θα δεχόταν ντόκους φορτοεκφόρτωσης σε συνθήκες γαλέρας.

Η ΟΑΚΚΕ είχε καταγγείλει από τότε που πάτησε το πόδι της η Κίνα στην προβλήτα ΙΙ το 2008 ότι αυτή ήταν η αρχή για να επεκτείνει την κυριαρχία της σε όλο το λιμάνι. Από τότε μέχρι σήμερα η ΟΑΚΚΕ έχει κάνει επανειλημμένες καμπάνιες για να καταγγείλει τις αποικιοκρατικές μεθόδους της, τις γαλέρες και το άβατο που έχει φτιάξει στις προβλήτες των κοντέϊνερ, τη διείσδυση των ναζιστών στο λιμάνι μέσω του ρατσιστικού τους σωματείου, και των καλών σχέσεων τους με την κινέζικη πρεσβεία, και στήριξε τον αγώνα των λιμενεργατών με επικεφαλής την ΟΜΥΛΕ το 2016.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαίο ένα μέτωπο δημοκρατών, εργαζομένων και ανέργων του Πειραιά που μπορεί και πρέπει να σταματήσει την επέλαση της φασιστικής Κίνας στο λιμάνι, να απαιτήσει να επιβληθούν όλα τα μέτρα που προβλέπονται από τη σύμβαση και το νόμο ενάντια στην Κόσκο, και τελικά την καταγγελία της σύμβασης λόγω της συστηματικής της παραβίασης, και να σταματήσει τα νομιμοφανή εγκλήματα που διαπράττει το ρωσόδουλο καθεστώς για λογαριασμό της.