Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΕΚΛΟΓΕΣ 25 ΙΟΥΝΗ 2023

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΕ ΤΗΣ ΟΑΚΚΕ ΣΤΟ ERTNEWS ΤΗΣ 23 ΙΟΥΝΗ

 

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ ΤΗΣ ΟΑΚΚΕ

 

Η ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΟΑΚΚΕ

Δεκάλεπτο Τοποθέτηση του σ. Ηλία Ζαφειρόπουλου στον Real fm 97,8 στην εκπομπή των Κ. Λαβίθη-Στ. Καμίνη

Δεκάλεπτο της ΟΑΚΚΕ για τις εκλογές 25 Ιούνη 2023

ΕΚΛΟΓΕΣ 21 ΜΑΗ 2023

Το προεκλογικό δεκάλεπτο της ΟΑΚΚΕ 18 Μάη 2023

 

Προεκλογική εκδήλωση της ΟΑΚΚΕ  7 Μάη 2023

 Συνέντευξη στην ΕΡΤ 15 Μάη 2023

 Ραδιοφωνική εκπομπή "Στιγμιότυπα" στο ΣΚΑΙ 100,3 της 5 Μάη 2023

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Εκλογές 7ης ΙΟΥΛΗ 2019

Εκλογές 7 ΙΟΥΛΗ 2019

Άρθρα Αναφοράς 

Εκλογές 2015

Εκλογές 2015 - ΕΡΤ

Ομιλία Εκλογές 2015

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΥΨΗΛΗ Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Ενώ η καταστροφή της παραγωγής με το κλείσιμο των εργοστασίων και κάθε είδους παραγωγικής μονάδας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση καταστρέφοντας την εργατική τάξη και τη χώρα, την ίδια στιγμή το σοσιαλφασιστικό μπλοκ εξουσίας καταστρέφει και τους ελεύθερους επαγγελματίες φτωχοποιώντας τους σε τεράστια έκταση. Αυτή η διαδικασία δεν είναι το αναπόφευκτο αποτέλεσμα της ανάπτυξης του καπιταλισμού στην Ελλάδα και της συγκέντρωσης του κεφαλαίου στα χέρια λίγων μεγάλων εταιριών, οπότε τα μικροαστικά αυτά στρώματα προλεταριοποιούνται μέσα από οικονομικές διαδικασίες ενισχύοντας το στρατό της εργατικής τάξης, αλλά είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της διάλυσης της παραγωγικής βάσης της χώρας, δηλαδή είναι αποτέλεσμα του πολιτικού σαμποτάζ που πραγματοποιεί ο σοσιαλφασισμός χρόνια τώρα σε βάρος και της μεγάλης και της μικρής μη κομπραδόρικης παραγωγής.

Ο τρόπος με τον οποίο πετυχαίνεται αυτή η βίαιη φτωχοποίηση είναι η υπέρογκη αύξηση των κάθε λογής εισφορών στο κράτος. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα των Μηχανικών. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (http://www.capital.gr/oikonomia/3275860/eisfores-pou-ftanoun-to-113-tou-eisodimatos-tous-plironoun-oi-mixanikoi ), για έναν μηχανικό με ετήσιο εισόδημα 12000 Ευρώ, μόνο για ένα μήνα, δηλαδή για έσοδα κατά ΕΦΚΑ 1000 ευρώ θα είχε να πληρώσει τα εξής ποσά: «Α. μερικό σύνολο ασφαλιστικών εισφορών: 861,33 ευρώ, και Β. Φόρο εισοδήματος: 220,00 ευρώ + Τέλος επιτηδεύματος: 54,16 ευρώ, δηλαδή: Σύνολο ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων: 1135,50 ευρώ»! Το αποικιακό κράτος που οικοδομούν για τα ρωσοκινέζικα αφεντικά τους οι Συριζανελ επιβάλλει στους Μηχανικούς πρόσθετες αναδρομικές ασφαλιστικές εισφορές για τα έτη 2011 και 2012, ενώ για πρώτη φορά φέτος οι ασφαλιστικές εισφορές δεν εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα. Η κυβέρνηση δεν το κάνει αυτό για να μαζέψει έσοδα και να μην καταρρεύσει, αλλά το κάνει για να τσακίσει και τους μικρούς παραγωγούς αφού τσάκισε ένα μεγάλο τμήμα της μεσαίας καπιταλιστικής επιχείρησης. Αυτό δεν είναι το χτύπημα του μικρού καπιταλισμού από το μεγάλο. Είναι το χτύπημα του ντόπιου καπιταλισμού, μικρού, μεσαίου αλλά και μεγάλου από το ιμπεριαλιστικό κεφάλαιο αποικιακού τύπου.

Γιατί με το να υπερφορολογεί τους μικρούς παραγωγούς αποσπώντας τους κάθε προστιθέμενη αξία, δηλαδή και αυτή που είναι απαραίτητη για τη ζωή τους, δηλαδή για την αναπαραγωγή της σκέτης τους ύπαρξης σαν παραγωγών, καταργεί και την όποια μικρή ή μεσαία παραγωγική τους μονάδα, οπότε μετατρέπει και αυτούς σε ανέργους και τους ελάχιστους υπαλλήλους που μπορούν να έχουν. Έτσι όμως το κράτος την επόμενη χρονιά θα έχει λιγότερους ή καθόλου φόρους και λιγότερες εισφορές για συντάξεις, δηλαδή βυθίζει ολοένα και περισσότερο τη χώρα στη φτώχεια, την πείνα και την απόγνωση.