Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΕΚΛΟΓΕΣ 25 ΙΟΥΝΗ 2023

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΕ ΤΗΣ ΟΑΚΚΕ ΣΤΟ ERTNEWS ΤΗΣ 23 ΙΟΥΝΗ

 

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ ΤΗΣ ΟΑΚΚΕ

 

Η ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΟΑΚΚΕ

Δεκάλεπτο Τοποθέτηση του σ. Ηλία Ζαφειρόπουλου στον Real fm 97,8 στην εκπομπή των Κ. Λαβίθη-Στ. Καμίνη

Δεκάλεπτο της ΟΑΚΚΕ για τις εκλογές 25 Ιούνη 2023

ΕΚΛΟΓΕΣ 21 ΜΑΗ 2023

Το προεκλογικό δεκάλεπτο της ΟΑΚΚΕ 18 Μάη 2023

 

Προεκλογική εκδήλωση της ΟΑΚΚΕ  7 Μάη 2023

 Συνέντευξη στην ΕΡΤ 15 Μάη 2023

 Ραδιοφωνική εκπομπή "Στιγμιότυπα" στο ΣΚΑΙ 100,3 της 5 Μάη 2023

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Εκλογές 7ης ΙΟΥΛΗ 2019

Εκλογές 7 ΙΟΥΛΗ 2019

Άρθρα Αναφοράς 

Εκλογές 2015

Εκλογές 2015 - ΕΡΤ

Ομιλία Εκλογές 2015

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

ΟΡΓΙΟ ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΌ ΜΕΣΩ “NATURA”

 

Θα περίμενε κανείς ότι μέσα στην κρίση και την έντονη αποβιομηχάνιση, η ανάπτυξη του τουρισμού που συνεισφέρει το μεγαλύτερο μέρος του ΑΕΠ και μάλιστα η σχετική του ισχύς μεγαλώνει μέσα στην κρίση, θα ήταν στην πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης.

Παρόλα αυτά όμως η κυβέρνηση που το σωστότερο όνομά της, σύμφωνα με την πρακτική της, θα ήταν κυβέρνηση σαμποταριστών, κάνει ότι μπορεί για να ακυρώσει κάθε σκέψη για επένδυση. Το τελευταίο χτύπημά της στο τουρισμό αφορά τον χαρακτηρισμό σαν περιοχών Natura 15,9 εκατομμυρίων στρεμμάτων (χερσαίων και υδάτινων) σε όλη τη χώρα κυρίως στην νησιωτική. Το καθεστώς Natura είναι ένα ειδικό καθεστώς προστασίας που διέπεται από αυστηρούς όρους δόμησης αλλά και απαγορεύσεις ως προς τις χρήσεις γης, δυσχεραίνοντας ταυτόχρονα τα όποια παραγωγικά σχέδια. Αυτό το καθεστώς δίνει την ευκαιρία σε κάθε λογής πραγματικό ή ψεύτικο φίλο της φύσης να προσφεύγει στο ΣτΕ και έτσι να ακυρώνεται κάθε επένδυση ακόμη και αν αυτή συμμορφώνεται στους όρους δόμησης. Στις προτάσεις του υπουργείου για ένταξη νέων περιοχών στο δίκτυο Natura, περιλαμβάνονται δεκάδες τουριστικά νησιά και βραχονησίδες που είτε ανήκουν στις προστατευόμενες περιοχές και τροποποιείται το καθεστώς προστασίας με επέκταση της ζώνης, είτε πρόκειται για νέες προσθήκες. Συνολικά στο δίκτυο Natura τα χερσαία τμήματα είναι 474.330 στρέμματα. Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι πρέπει να προστατευθεί η φυσική ομορφιά και το φυσικό περιβάλλον. Αλλά από την προστασία της μέχρι την υπονόμευση κάθε προσπάθειας για επενδύσεις η απόσταση είναι τεράστια. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Εθνικής τράπεζας κατά την περίοδο 2011-2015 οι τουριστικές εισπράξεις αυξήθηκαν κατά 2,1% του ΑΕΠ της χώρας μας, συνεισφέροντας θετικά στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Δ/σης Οικ. Ανάλυσης της ΕΤΕ “θα χρειαστούν συνολικά πρόσθετες επενδύσεις σε ξενοδοχειακή δυναμικότητα και εξοπλισμό άνω των 5,5 δισ. Ευρώ (3,1% του ΑΕΠ κατά το 2015) την περίοδο 2017-2023, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή εξυπηρέτηση της ζήτησης από το εξωτερικό”. Ναι στις επενδύσεις με την ταυτόχρονη προστασία του περιβάλλοντος. Αλλά αυτό για τους σαμποταριστές είναι έγκλημα καθοσιώσεως. Το μόνο που δεν θεωρούν έγκλημα αυτοί είναι η ανεργία που αργά αλλά σταθερά βασανίζει και σκοτώνει το λαό.