Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

Πρωτοφανές σημάδι φασισμού: Ο ΣΥΡΙΖΑ μπάζει το στρατό στα σχολεία!

Πολλοί καλοπροαίρετοι άνθρωποι, οξυδερκείς κατά τα άλλα δημοκράτες, στέκονταν επί χρόνια με σκεπτικισμό μπροστά στη θέση της ΟΑΚΚΕ, από το 1989-1991 κιόλας, ότι ο ΣΥΝασπισμός (μπαμπάς του ΣΥΡΙΖΑ) ήταν ένα κνίτικο, ρωσόδουλο κατασκεύασμα που, παρά την ευρωπαϊκή του φασάδα, έφερνε φασισμό.

Ήδη στις 24 Ιουνίου του 1991, λίγες ημέρες μετά τη διάσπαση του ψευτοΚΚΕ από τον ΣΥΝ σημειώναμε, στο φύλλο 142 της Νέας Ανατολής: «Οι ηγέτες του ψευτοΚΚΕ είναι υποκριτές γιατί προσποιούνται τους κομμουνιστές. Όμως επειδή ο «κομμουνισμός» τους έχει ξεσκεπαστεί σαν φασισμός, είναι πολύ πιο επικίνδυνοι σαν προβοκάτορες, σαν σαμποταριστές του πραγματικού κομμουνισμού παρά σαν φίλοι του λαού. Αντίθετα, οι ηγέτες του ΣΥΝασπισμού είναι υποκριτές πιο επικίνδυνου τύπου, γιατί προσποιούνται τους δημοκράτες. Έτσι εμποδίζουν και υπονομεύουν τη συγκρότηση κάθε πραγματικού λαϊκού δημοκρατικού κινήματος που είναι σήμερα στην ημερήσια διάταξη κάθε προοδευτικής εξέλιξης και βοηθάνε άμεσα την άνοδο του φασισμού στην εξουσία. Ο ΣΥΝασπισμός είναι ο φασισμός που χαμογελάει. Είναι σαν μια ανθοδέσμη που κρύβει ένα μαχαίρι».

Το μαχαίρι αποκαλύφθηκε στις 9 του Μάρτη, όταν το πρώην στέλεχος του ψευτοΚΚΕ στον Καναδά και νυν αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Κώστας Ήσυχος, στέλεχος της «Αριστερής Πλατφόρμας» του Λαφαζάνη, δηλαδή των πιο ξετσίπωτων κνιτοφασιστών και γι’ αυτό των πιο ρωσόδουλων εντός ΣΥΡΙΖΑ, κάλεσε στο Πεντάγωνο στρατιωτικοπολιτική (!) σύσκεψη, στην οποίο παρακάθησε ανώτατος αξιωματικός του Στρατού Ξηράς (ταξίαρχος Ν. Δελατόλας),  μαζί με συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ και της ΟΛΜΕ (!) για το ζήτημα της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων και της προπαγάνδισης του σχετικού αιτήματος στις ένοπλες δυνάμεις και στα σχολεία (!!!!!!!)*.

Ο Καλομοίρης της ΑΔΕΔΥ είναι γνωστό παλιό στέλεχος του ψευτοΚΚΕ και στη συνέχεια του ΣΥΝ – ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Θέμης Κοτσιφάκης, πρόεδρος της ΟΛΜΕ, ήταν υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές του 2014. Η δε Αγγέλικα Σαπουνά, παλιό στέλεχος του «Κ»Κεσ.-ΑΑ και της ΑΚΟΑ, οργάνωσης που σήκωνε κάποτε τη σημαία του αντιμιλιταρισμού και σε ένα βαθμό εξέφραζε κάποιες αντιστάσεις στη ρώσικη ηγεμονία στην «Αριστερά», δεν είχε κανένα πρόβλημα να νομιμοποιήσει αυτό το πρωτοφανές μετά τη χούντα αίσχος ως εκπρόσωπος του υπουργείου Παιδείας!

Η ελληνική ψευτοαριστερά, μόνη αυτή σε χώρα στοιχειώδους αστικής μισοδημοκρατίας, εκχωρεί στο στρατό, σε αυτό το  πιο ακραίο σωβινιστικό κρατικό εργαλείο που στο λαό μας, αλλά και στο λαό της Κύπρου, έδωσε μονάχα πόνο, καθυστέρηση, βασανιστήρια, πίκρες και δικτατορίες, να «μορφώσει» τα ελληνόπουλα και μεταναστόπουλα που φοιτούνε στα σχολεία, διδάσκοντάς τους τις ψευτιές του σωβινισμού και του σοσιαλφασισμού. Τώρα διδάσκει  ότι η αστοδημοκρατική Γερμανία του σήμερα είναι τάχα ίδια με τη ναζιστική του Χίτλερ και ότι κυνηγάει να εξοντώσει το «περήφανο έθνος μας» λόγω μάλλον κάποιας ανωτερότητάς του ή του «αντινεοφιλελεύθερου αντιστασιακού» του πνεύματος.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Τσίπρας διόρισε τον φασιστοειδή Καμμένο σαν πολιτικό επικεφαλής του στρατού για να εκφασίζει τις ένοπλες δυνάμεις με κλασσική ακροδεξιά ρητορεία και του ‘χωσε από κοντά τον Ήσυχο για να κάνει την καθαρά κνίτικη, ρωσόδουλη πολιτική δουλειά σε βάθος.

Αυτό είναι μέτρο διαμόρφωσης «φίλων και εχθρών» εντός και εκτός χώρας με τη συμβολή των καραβανάδων και τελικά εξόντωσης της αντίθετης άποψης, αφού αυτή θα έρχεται σε αντίθεση με την «εθνοσωτήριον άποψιν» του στρατού που θα διευθύνεται πια από τους «αριστερούς»  συριζοκνίτες και τους ακροδεξιούς των ΑΝΕΛ. Είναι μέτρο πολιτικής δικτατορίας και οι συνδικαλιστές που παρακάθησαν σε αυτή τη σύσκεψη δε μπορούν πια να λογίζονται ως τέτοιοι. Πρόκειται για «συνδικαλιστικό» παρακράτος, νεοασφαλίτες (σύντομα νεο-ταγματασφαλίτες) του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στο συνδικαλισμό, συμμετόχους σε κάθε βρώμικη, ρώσικου εθνικο-«μπολσεβίκικου» τύπου «εθνική εκστρατεία» κατά της Δύσης, στην ουσία κατά της δημοκρατίας και του λαού μας και υπέρ της υποταγής τους στους νέους Χίτλερ της Ρωσίας και της Κίνας.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, η βουλευτίνα των ΑΝΕΛ Ξουλίδου, σε τηλεοπτική εκπομπή του MEGA, δήλωσε ευθαρσώς ότι ο στρατός πρέπει πράγματι να αναλάβει την έκδοση φυλλαδίων για τα σχολεία, καθώς το υπουργείο Παιδείας παίζει εδώ και 35 χρόνια (!) αντεθνικό ρόλο και διαστρεβλώνει την ιστορία. Φυσικά η Ξουλίδου «αδικεί» το υπουργείο Παιδείας, τα βιβλία του οποίου βρίθουν σωβινιστικού, αντιδυτικού και φιλορώσικου δηλητήριου (όχι όμως τόσου όσο απαιτεί ο σοσιαλφασισμός). Η ουσία πάντως είναι ότι οι χουντοφασίστες των ΑΝΕΛ, μαζί κι ο ΣΥΡΙΖΑ, προτείνουν επί της ουσίας «εθνική διαπαιδαγώγηση» στρατιωτικού τύπου, πράγμα που δεν επέβαλε στο σχολείο ούτε ο Παπαδόπουλος (το βίντεο με τις δηλώσεις της Ξουλίδου https://www.youtube.com/watch?v=rrypAe_hQQ0 ).

Ο Ήσυχος, όταν κατάλαβε ότι συνελήφθη να διοργανώνει νεοχουντικές συνάξεις, έβγαλε μια ανακοίνωση η οποία σε τίποτε δεν αμφισβητεί την αρχική του πρωτοβουλία και στην οποία κατηγορεί ουσιαστικά τα ΜΜΕ για διαστρέβλωση του χαρακτήρα της. Ωστόσο, στη «διάψευση» δεν αμφισβητείται διόλου η πρωτοβουλία, παρά μόνο προστίθεται ότι στην αντιγερμανική εκστρατεία θα λάβουν μέρος και τα άλλα υπουργεία, δηλαδή το Παιδείας, το Πολιτισμού, το Δικαιοσύνης και το Οικονομικών, χωρίς να τίθεται εν αμφιβόλω η «πρωτοκαθεδρία» του υπουργείου Στρατού.

Το φαιο-«κόκκινο» μέτωπο, με λύσσα και απίστευτη ταχύτητα, ετοιμάζει τη σοσιαλφασιστική του διχτατορία, στην οποία οι ναζήδες της «Χρυσής Αυγής» δεν μπορούν παρά να είναι άμεσα ή έμμεσα συνεταίροι, όπως το προδιεγραψε ήδη η προστάτιδά τους, πρόεδρος της Βουλής Κωσταντοπούλου. Ένα αληθινό δημοκρατικό και πατριωτικό μέτωπο πρέπει να τους φράξει τον δρόμο πριν είναι αργά.

(Το ρεπορτάζ είναι από την ηλεκτρονική σελίδα του Βήματος http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=684087 )

*Σύσκεψη στο ΥΠΕΘΑ για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του ΑΝΥΕΘΑ, Κώστα Ήσυχου

«Με πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας Κώστα Ήσυχου, πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 09 Μαρτίου 2015 στο ΥΠΕΘΑ, σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων και υπηρεσιακών παραγόντων με αντικείμενο την προώθηση της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών και επανορθώσεων σε συνδυασμό με τον αποκατάσταση της ιστορικής μνήμης και αλήθειας. Στον πυρήνα των πρωτοβουλιών που σχεδιάζονται βρίσκεται η εκτίμηση, πως, στις σημερινές συνθήκες, η εθνική ιστορική μνήμη αποτελεί αναπόσπαστο συστατικό της ίδιας της Εθνικής Άμυνας, τόσο σαν έννοια όσο και σαν περιεχόμενο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν από το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα ο Στέφανος Ληναίος, ο Γιάννης Μαύρος, ο Αριστομένης Συγγελάκης, ο Σαράντος Θεοδωρόπουλος και η Χριστίνα Σταμούλη. Επίσης συμμετείχαν ο ταξίαρχος Νικόλαος Δελατόλας, διευθυντής της Διεύθυνσης Ιστορίας Στρατού, η Βικτωρία Αναγνώστη και ο Γρηγόρης Καλομοίρης από ΑΔΕΔΥ, ο Θεμιστοκλής Κοτσιφάκης πρόεδρος της ΟΛΜΕ, η Όλγα Ζαχαριάδου αρχαιολόγος του Υπουργείου Πολιτισμού και η Αγγέλικα Σαπουνά από υπουργείο Παιδείας.

Στα πλαίσια των πρωτοβουλιών που θα προωθήσει και θα στηρίξει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σε συνεργασία με άλλα υπουργεία και φορείς, περιλαμβάνονται πολύμορφες εκδηλώσεις που θα γίνουν στην Αθήνα και σε περιοχές της Ελλάδας που έχουν υποστεί τις ναζιστικές θηριωδίες αλλά και σε τόπους όπου έδρασε Εθνική Αντίσταση συνεχίζοντας την ηρωική αντίσταση του Ελληνικού Στρατού απέναντι στα ιταλικά και τα γερμανικά στρατεύματα εισβολής.

Η όλη προώθηση του στόχου για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα συνδέεται άμεσα και με μια παράλληλη εκστρατεία αποκατάστασης της ιστορικής μνήμης και αντιναζιστικής-αντιφασιστικής θωράκισης της νέας γενιάς τόσο στα σχολεία όσο και στις Ένοπλες Δυνάμεις. Ως πρώτο βήμα για αυτό το σκοπό εξετάζεται η έκδοση και διανομή σε σχολεία και στρατόπεδα ειδικού εντύπου.

Όπως τονίστηκε οι ελληνικές διεκδικήσεις απέναντι στη Γερμανία δεν είναι απλά μια διμερής διαφορά αλλά ένα διεθνές ζήτημα. Σε αυτό το πλαίσιο εξετάστηκαν οι δυνατότητες για την πραγματοποίηση διεθνούς διάσκεψης για τις γερμανικές οφειλές αλλά και την ενεργοποίηση του απόδημου ελληνισμού για το σκοπό αυτό. Επίσης έγινε ιδιαίτερη συζήτηση για το αίτημα του επαναπατρισμού των αρχαιολογικών θησαυρών που αρπάχτηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Ανάμεσα στις εκδηλώσεις που σχεδιάζονται είναι η πραγματοποίηση εκδήλωσης στο Πολεμικό Μουσείο, εκθέσεων σε κεντρικούς σταθμούς των μετρό της Αθήνας, εκδήλωση στο ΥΠΕΘΑ για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και το προσωπικού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καθώς και εκδηλώσεις στις παραγωγικές σχολές (Ευελπίδων, Δοκίμων, Ικάρων). Επίσης θα υπάρχει συμμετοχή με περίπτερο προβολής των ελληνικών διεκδικήσεων, στις εκδηλώσεις που θα γίνουν στη Μόσχα στη μεγάλη γιορτή για τα 70 χρόνια της αντιφασιστικής νίκης όπου θα παραστεί και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Στην κατεύθυνση των ενίσχυσης των πρωτοβουλιών αυτών αναμένεται να συμβάλλουν εκτός από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τα υπουργεία Εξωτερικών, Παιδείας και Πολιτισμού, ενώ θα υπάρχει συμβολή και από το Υπουργείο Οικονομικών».