Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ

Καμιά άλλη μη εμπόλεμη χώρα του κόσμου πέρα από τη Βενεζουέλα δεν δοκίμασε τα τελευταία χρόνια μια τόσο δραματική χειροτέρευση του βιοτικού επιπέδου του λαού της όσο η Ελλάδα. Έρευνα του TransnationalInstitute με έδρα το Άμστερνταμ έδειξε ότι 14% των παιδιών στην Ελλάδα υποσιτίζεται καθώς αδυνατεί να εξασφαλίσει κάθε δεύτερη μέρα ένα πιάτο κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι.

Πρόκειται για διπλάσιο ποσοστό από αυτό που καταγράφτηκε το 2008, όταν ξέσπασε η οικονομική κρίση. Το 9% δε μπορεί να απολαύσει ούτε ένα γεύμα με πρωτεΐνη όταν στην έναρξη της κρίσης το ποσοστό αυτό έφτανε το 4%.

 

Το βερεσέ δίνει και παίρνει στα κυλικεία των σχολείων ενώ μαρτυρίες δασκάλων αναφέρουν παιδιά που τη βγάζουν για μήνες μόνο με ρύζι. «Ορισμένα παιδιά έχουν εντοπιστεί να ψάχνουν στα σκουπίδια με άλλα να παρακαλούν συμμαθητές τους για ξεροκόμματα». Χιλιάδες νοικοκυριά βασίζονται για τις ανάγκες τους στα εισοδήματα των παππούδων και των γιαγιάδων, όμως οι συντάξεις έχουν περικοπεί 13 φορές από το 2009. «Με τις αποταμιεύσεις να έχουν εξαφανιστεί, ορισμένοι έχουν υποχρεωθεί ακόμα και να αφήσουν τα παιδιά τους σε ιδρύματα επιλέγοντας να τα επισκέπτονται δύο-τρεις φορές την εβδομάδα γιατί δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις βασικές τους ανάγκες», αναφέρει το ρεπορτάζ. Το θέμα έχει φτάσει στα Ενωμένα Έθνη με τον πρώην ειδικό εισηγητή για το Δικαίωμα στο Φαγητό και μέλος της επιτροπής του ΟΗΕ για τα Οικονομικά και Κοινωνικά Δικαιώματα να προτείνει την αναζήτηση ευθυνών.

Δυστυχώς η παραγωγική καταστροφή και η πείνα πηγαίνουν μαζί με τη φασιστική τρομοκρατία. Κανένας βασανιστής του λαού δεν αποδέχτηκε ποτέ τις ευθύνες που του αναλογούν (βλ. Μαδούρο στη Βενεζουέλα). Έτσι και οι δικοί μας υπηρέτες της ρωσικής υπερδύναμης δεν πρόκειται ποτέ να παραδεχτούν ότι οι ίδιοι σαμπόταραν τη βιομηχανική παραγωγή, οι ίδιοι πείνασαν για τόσο μεγάλο διάστημα το λαό, οι ίδιοι έστειλαν τόσο κόσμο σε παρατεταμένη ανεργία προκειμένου να ξεπουλήσουν τη χώρα στα αδηφάγα ανατολικά αφεντικά τους.