Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟ ΣΚΑΙ - Πάνω στις φονικές φωτιές, οι σοσιαλφασίστες κάνουν επίθεση φίμωσης των θυμάτων και ορμάνε για νέο μαύρο στην ενημέρωση

Πάνω στα αποκαΐδια της φωτιάς και πριν θαφτούν οι νεκροί, ο ΣΥΡΙΖΑ κήρυξε τον πόλεμο στον Σκάι με εμπάργκο στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση από τους βουλευτές και τα στελέχη του. Αυτό από μόνο του δε φαίνεται τίποτα βαρύ γιατί η κυβερνηση είναι πολύ πιο απομονωμένη πολιτικά από το ΣΚΑΙ ειδικά σήμερα που όλη η Ελλάδα τη σιχαίνεται για τη στάση της στην πυρκαγιά και ο ΣΚΑΙ εκφράζει περισσότερο από όλους αυτή τη σιχαμάρα.

Η βαρύτητα του ζητήματος ωστόσο βρίσκεται στο ότι ο απεχθής Σύριζα είναι όχι απλά η κυβέρνηση αλλά είναι το κράτος και μάλιστα όχι απλά το κράτος των εσωτερικά ισχυρότερων ταξικών δυνάμεων, αλλά το κράτος όλων των μεγάλων δυνάμεων, δηλαδή των δύο ιμπεριαλιστικών υπερδυνάμεων Ρωσίας και ΗΠΑ, της πιο γρήγορα αναπτυσόμενης φασιστικής δύναμης, της Κίνας, αλλά και της σπαρασσόμενης ωστόσο πολύ ισχυρής οικονομικά Ευρώπης, ιδιαίτερα της Ευρώπης του αναπτυσσόμενου φασισμού και σοσιαλφασισμού. Ο Σύριζα θυμώνει που ο ΣΚΑΙ εκφράζει και σε κάποιο βαθμό οργανώνει όλη την απέχθεια του λαού απέναντί του, αλλά τολμάει και τον χτυπάει και ετοιμάζεται να τον κλείσει γιατί αυτή η συμμορία είναι στην καλύτερη διεθνή στιγμή και στην πιο ισχυρή της στιγμή μέσα στο κράτος, γιατί είναι μαζί της σε ότι βρωμιά κάνει όλες οι ισχυρές κομματικές φράξιες της αντιπολίτευσης και πρώτη η καραμανλική στην ουσία της ΝΔ που θα πουλήσει τον δυτικό και μισοδημοκρατικό ΣΚΑΙ με το ίδιο μένος που πούλησε το δυτικό και μισοδημοκρατικό ΜΕΓΚΑ απέναντι στο ρωσοκίνητο φασιστικό-σοσιαλφασιστικό μπλοκ.

Πριν λίγες μέρες ο Σκάι είχε απειληθεί ανοιχτά με κάψιμο από το πιο πολιτικό απόσπασμα του συριζέικου παρακράτους, τον Ρουβίκωνα, ενώ το στέλεχος του Ρουβίκωνα που έκανε αυτή τη δημόσια δήλωση αθωώθηκε σε μία δίκη στην οποία η αίθουσα ήταν γεμάτη από υποστηρικτές του Ρουβίκωνα ενώ δεν υπήρξε ούτε ένα στέλεχος της πολιτικής ζωής που μιλάει σε αυτό το κανάλι που να καταγγείλει αυτό το ανοιχτό κάλεσμα ή μάλλον την υπόσχεση βίας και μάλιστα εμπρησμού σαν αυτόν που ερήμωσε το Μάτι (http://www.documentonews.gr/article/athwwthhke-to-melos-toy-roybikwna-poy-apeilhse-ton-skai-me-kapsimo-5b37a2146d564).

Θυμίζουμε ότι το MEGA είχε δεχθεί επίθεση με ρουκέτα από τη “17Ν”.

Είναι γεγονός ότι όπως το MEGA, έτσι και ο Σκάι, κουβαλάνε μεγάλες ευθύνες για το ότι για χρόνια αποτέλεσαν δίαυλο της καθεστωτικής δημαγωγίας κυρίως στα λεγόμενα “εθνικά θέματα” και δηλητηρίασαν το λαό με το σοβινιστικό μεσαίωνα και εθνοφασιστικούς μύθους, για τη σύμπλευση τους με πολλές πλευρές του καθεστωτικού σαμποτάζ της παραγωγής, όπως και για τον αποκλεισμό πρακτικά οποιασδήποτε πολιτικής έκφρασης εκτός από αυτή των κοινοβουλευτικών κομμάτων και των προωθούμενων σε θέσεις εξουσίας ψευτοαριστερών εξωκοινοβουλευτικών. Ιδιαίτερα ο Σκάι και η Καθημερινή λόγω της προσέγγισης του Αλαφούζου με τους κινέζους της Cosco, λειτουργούν σα διαφημιστής της. Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλησε να κλείσει το MEGA, ούτε τώρα ξεκινάει εκστρατεία κατά του Σκάι για αυτές τις πλευρές που πολύ του αρέσουν.

Ο Σκάι βρίσκεται στο στόχαστρο του σοσιαλφασισμού για εκείνη του την πλευρά, που καταγγέλλει τη σοσιαλφασιστική βία, τις τραμπούκικες συμπεριφορές παρακρατικών στρατών του ΣΥΡΙΖΑ ιδιαίτερα στα πανεπιστήμια, την καταστροφική κυβερνητική πολιτική σε επενδύσεις όπως στο Ελληνικό, που τα έβαλε με το παρακράτος Κόκκαλη στο ποδόσφαιρο αν και τελικά συμβιβάστηκε με το Μαρινάκη για να αντιμετωπίσει το Σαββίδη, που σε γενικές γραμμές υπερασπίζει μία φιλοευρωπαϊκή πολιτική και σε επίπεδο οικονομίας και σε επίπεδο πολιτικής ανεξαρτησίας απέναντι στους Σαββίδηδες (είναι χαρακτηριστικό ότι η Καθημερινή σήκωσε την είδηση για την απέλαση των ρώσων διπλωματών), ενώ σπάζοντας την παράδοση της “ενιαίας εθνικής γραμμής” για ιστορικά θέματα, τόλμησε να προβάλει μία διαφορετική οπτική για το 1821 με ένα ντοκιμαντέρ για το οποίο κατηγορήθηκε από τους ναζιστές της “ΧΑ” που έκαναν συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του.

Είχαμε γράψει σε άρθρο μας το Μάρτη του 2016 για το ΜΕΓΚΑ τα εξής που αποδεικνύονται σωστά: “Όμως τώρα τον ΔΟΛ δεν τον στραγγαλίζουν οι σοσιαλφασίστες για όλα αυτά τα εγκλήματα και τις αμαρτίες του, αλλά για όλα τα θετικά του, δηλαδή για τις φιλοευρωπαϊκές του δημοκρατικές πλευρές και βασικά για τις αντιστάσεις του στον φασισμό, και στον κλασσικό ναζιστικό και στον δήθεν κόκκινο, οι οποίοι εφορμάνε αγκαλιασμένοι για να καταπιούν τη χώρα. Γι' αυτό πρέπει να εναντιωθούμε στο στραγγαλισμό του ΜΕΓΚΑ, του ΔΟΛ και μετά του ΣΚΑΙ και του κάθε καναλιού και του κάθε συγκροτήματος ΜΜΕ που θέλει με τη σειρά του να πνίξει ή να ελέγξει το διακομματικό καθεστώς Τσίπρα. Ας μην έχει κανείς καμιά αμφιβολία: Ο νέου τύπου φασισμός, ο σοσιαλιμπεριαλιστικός πνίγει τώρα τους αστούς που αντιστέκονται και μετά θα εφαρμόσει την πιο σκληρή δικτατορία του, για τις φτωχές λαϊκές μάζες” (http://www.oakke.gr/esoteriki-politiki/item/648-).

Μία νύξη για πιθανό καταλογισμό ευθυνών σε πυροσβεστική και αστυνομία από τον πρωθυπουργό, το πρόσχημα για το εμπάργκο

Το πρόσχημα για το κυβερνητικό εμπάργκο ήταν μια πληροφορία που μεταδόθηκε στο δελτίο του καναλιού ότι ο πρωθυπουργός έχει σκέψεις για απομάκρυνση των αρχηγών της αστυνομίας και της πυροσβεστικής για τις ευθύνες του στη φωτιά στο Μάτι, όπως διέρρευσαν πηγές του Μαξίμου. Ο Τσίπρας διέψευσε ότι υπήρξαν ποτέ τέτοιες σκέψεις στο μυαλό του, ενώ την επόμενη έγινε μία συνέντευξη τύπου υπό τον Τζανακόπουλο, με τον Τόσκα και τους δύο αρχηγούς, μία συνέντευξη που εξόργισε και όσους δεν είχαν μέχρι τότε αγανακτήσει με τους χειρισμούς της κυβέρνησης στις φωτιές. Σε αυτή διαβεβαίωσαν όλοι ότι έκαναν ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό, και ότι όσοι κάηκαν στις δοσμένες συνθήκες ήταν δεδομένο ότι θα καούν και δεν μπορούσε κανείς να κάνει τίποτα για αυτό.

Ο Σκάι βρέθηκε έκθετος σε αυτή την κυβερνητική επίθεση γιατί μετέδωσε ένα ρεπορτάζ με βάση διαρροές τις οποίες χαρακτήρισε αξιόπιστες ενώ δεν επαληθεύθηκαν. Αυτό όμως είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο στην ελληνική ειδησεογραφία. Πλήθος διαρροών από το Μαξίμου έχουν γίνει ειδήσεις και επαληθεύονται ή διαψεύδονται από μια κυβέρνηση της καμαρίλας, των κλειστών συνεδριάσεων, της μυστικής διπλωματίας και της προβοκάτσιας. Το ότι οι διαρροές του Μαξίμου αποτελούν ειδησεογραφία σε μία σειρά ζητήματα που βρίσκονται στο κέντρο της πολιτικής επικαιρότητας, αντικαθιστώντας επίσημες ανακοινώσεις τύπου είναι δείγμα ενός συνολικότερου κυβερνητικού εμπάργκο στην ενημέρωση του λαού ακριβώς επειδή τον αντιμετωπίζει σαν εχθρό της καθώς λειτουργεί με ασύλληπτη συνέπεια ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα από στρατηγική οικονομική, εθνικοναξερτησιακή και δημοκρατική άποψη.

Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατηγόρησε τον Σκάι για ανεύθυνη δημοσιογραφία. Τον κατηγόρησε για εσκεμμένη και συνειδητή εχθρική ενέργεια κατά της χώρας, μέσω της υποτιθέμενης αυτής απόπειρας υπονόμευσης των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας όταν μάλιστα όλοι αυτοί έδιναν την υπέρτατη μάχη για τη σωτηρία περιουσιών και ανθρώπων. Την Τετάρτη που έγινε το ρεπορτάζ, οι φωτιές της Δευτέρας είχαν σβήσει και είχε αρχίσει η διαδικασία της καταμέτρησης των σωρών που βρίσκονταν μέσα σε σπίτια, η οργή είχε ξεχειλίσει, οι κάτοικοι και η κοινωνία ζητούσαν παραιτήσεις, και η κυβέρνηση τα τίναζε όλα αυτά από πάνω της όπως τινάζει ένας γαλαζοαίματος τη σκόνη που σηκώνει ένας περαστικός κουρελής από το πέτο του σακακιού του.

Οι κραυγές των πυρόπληκτων μουτζούρωναν την εικόνα των αλάνθαστων και ηρωικά μαχόμενων που ήθελε να εμφανίσει η κυβέρνηση, και αυτές τις πρόβαλε κατεξοχήν ο Σκάι δίνοντας φωνή στην απόγνωση και στην αγανάκτηση των θυμάτων.

Το χειρότερο για την κυβέρνηση που έκανε ο Σκάι στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι από την πρώτη στιγμή και για μέρες πήρε και μετέφερε τις εικόνες της φρίκης, τις εικόνες της πραγματικής κατάστασης. Είναι χαρακτηριστικό το ότι χρειάστηκε να περάσουν εννιάμισι ώρες για να βγει η πρώτη ανακοίνωση της πυροσβεστικής, ώστε να έχει το χρόνο του ο Τσίπρας να εμφανισθεί σα στοργικός πρωθυπουργός στο κέντρο επιχειρήσεων πριν γίνει γνωστή η έκταση της καταστροφής και οι πρώτοι νεκροί.

Γι' αυτό το λόγο ξανά, για να κρύψουν την εικόνα, τις πρώτες ώρες μετά το ολοκαύτωμα της Δευτέρας, την Τρίτη 24/7, ημέρα της επετείου της αποκατάστασης της δημοκρατίας (!) απαγόρευσαν στον τηλεοπτικό σταθμό “να χρησιμοποιήσει ένα ελικόπτερο προκειμένου να μεταδώσει εικόνες από την βιβλική καταστροφή στο Μάτι και τον Νέο Βουτζά Αττικής, μη εγκρίνοντας την απαραίτητη άδεια για την εκτέλεση της πτήσης.

Λίγο αργότερα ο τηλεοπτικός σταθμός επιχείρησε να μεταδώσει εικόνες μέσω ενός drone που σηκώθηκε με στόχο μια γρήγορη καταγραφή της έκτασης της καταστροφής στην ευρύτερη περιοχή. Αμέσως παρενέβη η αστυνομία, με άνωθεν εντολή, και απαίτησε από τον χειριστή του drone να το προσγειώσει απειλώντας τον με σύλληψη” (https://www.liberal.gr/arthro/213872/epikairotita/2018/i-dimokratia-sta-kalutera-tis--apagoreusan-ston-ska-na-deixei-eikones-apo-psila.html#.W1clrq-fBts.facebook).

Ανοιχτά ζητάει σιωπητήριο ο Νεφελούδης

Στο μεταξύ και πριν αποκαλυφθεί η έκταση της καταστροφής με τη δεύτερη φωτιά στο Νέο Βουτζά, η κυβερνητική πλευρά είχε κατηγορήσει τον Σκάι ότι υπερβάλει για το μέγεθος της φωτιάς σε μία απόπειρα να πλήξει την κυβέρνηση, και στη συνέχεια άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να ήταν σε συνεννόηση με τους εμπρηστές που εκπόνησαν αυτό το σχέδιο της ανωμαλίας, την “ασύμμετρη” επίθεση, και γι' αυτό βρέθηκε επί τόπου από την πρώτη στιγμή (δες δήλωση συνεργάτη Παπαδημούλη, “https://thecaller.gr/callers-choice/sinergatis-papadimoulis-o-skai-metadidei-prin-fountosei-i-fotia/”). Πιο ανοιχτή ήταν η κατηγορία του γγ του υπουργείου Εργασίας, Α. Νεφελούδη που έγραψε στο facebook: “Για να καταλάβεις ποιοι είναι οι Νέρωνες σε αυτή τη χώρα άκου Σκάι”. Σε επισήμανση ενός φίλου του ότι τέτοιες ώρες με τόσους νεκρούς, το θέμα δεν είναι πως μεταδίδει την καταστροφή το Σκάι και ότι λίγη σιωπή από την πλευρά της κυβέρνησης δεν βλάπτει, απάντησε : Εγώ αυτή τη σιωπή αναζητώ, αλλά βλέπεις άλλα γίνονται. Πάλι ανάποδα κοιτάς...”. Σιωπητήρια της χούντας, αυτά ζητάει ο Νεφελούδης.

Πέρα από τη στοχοποίηση του καναλιού η ίδια η γκαιμπελίστικη δημαγωγία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, δημιούργησε από την πρώτη στιγμή ένα κλίμα διχασμού, εχθρών και φίλων της κυβέρνησης, τη στιγμή που υποτίθεται ότι το θέμα ήταν η ενότητα απέναντι στις φωτιές. Το ίδιο είχε επαναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ και με το δημοψήφισμα οπότε και στήθηκαν στον τοίχο τα MEGA και SKAI ως “μνημονιακά” κανάλια. Αυτή η στοποχοποίηση συνεχίζεται: Όποιος κατηγορεί την κυβέρνηση για τις χαμένες ζωές και περιουσίες από τις φωτιές είναι εγκληματίας κατά του λαού και του έθνους, όποιος κατηγορεί την “κλιματική αλλαγή”, τις “ακραίες καιρικές συνθήκες” κ.α. είναι στο πλευρό του λαού και του έθνους που δίνει τη μάχη εκπροσωπούμενος από την κυβέρνηση-σωτήρα. Πως να μην αγανακτήσει όλος αυτός ο κόσμος που βρέθηκε ξαφνικά υπόλογος γιατί δεν αναγνωρίζει ότι στο κυβερνητικό επιτελείο αξίζει παράσημο για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του...

Το πολεμικό κλίμα που έστησε η κυβέρνηση μετέφεραν οι δύο ανακοινώσεις κατά του Σκάι, η κομματική του ΣΥΡΙΖΑ που ανακοίνωσε το εμπάργκο, και αυτή του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού που ουσιαστικά προαναγγέλλει την εκστρατεία για το κλείσιμο του σταθμού αφού τον παρουσιάζει σα μία διαρκή πηγή πολιτικής ανωμαλίας από τη γέννηση του μέχρι σήμερα, και καταγγέλει ότι έτσι θα συνεχίσει να λειτουργεί και στο μέλλον. Δηλαδή δε σώνεται. Αναφέρεται συγκεκριμένα ότι ο Σκάι: επιχειρεί τώρα να υπονομεύσει τον αγώνα Πυροσβεστικής και Αστυνομίας και να κάμψει το ηθικό όσων δίνουν τη μάχη με τις φλόγες, τη μάχη για τον περιορισμό των συνεπειών μιας πρωτοφανούς καταστροφής. Το ηθικό, όμως, των επιτελικών στελεχών της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας αλλά και όλων όσων δίνουν τη μάχη στο πλευρό των πολιτών δεν πρόκειται να καμφθεί από τα ψέματα του ΣΚΑΙ. Κάθε Έλληνας πολίτης γνωρίζει άλλωστε τις πρακτικές και το ρόλο του. Γνωρίζει πως ό,τι έκανε σήμερα το έχει κάνει στο παρελθόν και θα το ξανακάνει στο μέλλον. Ο ΣΚΑΙ απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι παραμένει πιστός στην παράδοση της υπονόμευσης και της προβοκάτσιας”.

Στην ίδια κατεύθυνση ήταν και η δήλωση του Ρουβίκωνα, δεν άφηνε κανένα περιθώριο να μην κάψει τον Σκάι: “«Τον ΣΚΑΪ θα τον κάψουμε. Σήμερα αύριο σε δέκα χρόνια δεν ξέρω.. Αλλά θα τον κάψουμε. Και θα χορεύουμε σαν ινδιάνοι γύρω από τα αποκαΐδια του».

Οι Καμμένος και Πολάκης συμπλήρωσαν την εικόνα του Σκάι ως “εχθρού του λαού και του έθνους”. Ο μεν Καμμένος για λογαριασμό των ενόπλων δυνάμεων απεύθυνε το εξής μήνυμα στον Πορτοσάλτε: ΔΕΝ ΣΕ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ συνέχισε να πληρώνεσαι διαφημίζοντας τις προσευχές του Ερτογάν για χατήρι του μετόχου σου”.

Ο δε Πολάκης (που ήθελε να χώσει δημοσιογράφο τρία μέτρα κάτω απο το γη) αναφώνησε “Επιτέλους” για το εμπάργκο και αποκήρυξε το Σκάι ως “επικεφαλής βοθροκάναλο της διαπλοκής” (http://www.skai.gr/news/politics/article/379481/ebargo-suriza-ston-skai-enohlisi-prothupourgou-gia-ta-peri-karatomiseon/).

Προηγούμενος τέτοιος “επικεφαλής της διαπλοκής” ήταν για τους φασίστες ηγέτες του Σύριζα το MEGA. Είναι χαρακτηρηστική η δήλωση της Όλγας Τρέμη για το κλείσιμο του καναλιού. Μιλάει για επίθεση στρατηγικού πολιτικού χαρακτήρα του ΣΥΡΙΖΑ στο κανάλι παρόλο που δεν αναγνωρίζει τον κεντρικό του πολιτικό ρόλο για το κλείσιμο του, ακολουθώντας το σενάριο των αντιθέσεων ανάμεσα στους μετόχους, χωρίς να βλέπει ότι και ο τρόπος που λειτούργησαν αυτές ήταν τμήμα του ίδιου πολιτικού σχεδίου, από τη στιγμή που ανάμεσά τους υπήρχε ένας άνθρωπος του καθεστώτος, ο Μπόμπολας. Λέει συγκεκριμένα “Υπήρχε όμως στρατηγική εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ που συμπυκνώνεται σχηματικά στην εξής λογική: «Είσαι το σύμβολο της διαπλοκής», έτσι αυθαίρετα, «και άρα εγώ, η κυβέρνηση, λέω ότι μάχομαι τη διαπλοκή, η οποία προσωποποιείται στο MEGA» (https://www.protothema.gr/stories/article/620012/olga-tremi-pos-oi-metohoi-kai-o-suriza-ekleisan-to-mega/). Η ίδια στρατηγική ακολουθείται σήμερα ενάντια στον Σκάι. Τότε στο στόχαστρο ήταν ο φιλοευρωπαίος Ψυχάρης, τώρα στο στόχαστρο είναι ένας αντίστοιχος φιλοευρωπαίος ο Αλαφούζος. Για χρόνια άλλωστε είχε δεχθεί την επίθεση του καθεστώτος ώστε να συντριβεί ο Παναθηναϊκός που ανήκε παλιότερα στο άλλο ισχυρό ντόπιο μη ανατολικό κεφάλαιο εκείνο των Βαρδινογιάννηδων. Ετσι έπρεπε να επικρατήσει για πάνω από 30 χρόνια στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός του πρώην πράκτορα της Στάζι και αγαπημένο παιδί του σοσιαλφασισμού και της Ρωσίας Κόκκαλη.

Αν ο Σκάι κάνει το λάθος που έκανε και το ΜΕΓΚΑ και κάτι τέτοιο φαίνεται από την τελευταία ανακοίνωση του, και περιμένει τη σωτηρία του από την επόμενη κυβέρνηση την οποία με πάθος διακηρύσσει ότι θα αναλάβει η ΝΔ, διαβεβαιώνοντας όλα τα θύματα του σοσιαλφασισμού ότι τότε θα βρουν δικαίωση, θα βρεθεί κι αυτό στην ίδια μοίρα με το ΜΕΓΚΑ. Όπως έκανε και με τις τηλεοπτικές άδειες, η ηγεσία Κ. Μητσοτάκη στη ΝΔ άφησε εντελώς ακάλυπτο απέναντι στις κυβερνητικές επιθέσεις το τηλεοπτικό κανάλι που σήκωσε το βάρος της μετάδοσης των καταγγελιών των πολιτών. Σε ότι αφορά τις ίδιες τις φωτιές απέφυγε από την πρώτη στιγμή τις καταγγελίες, την πίεση για παραιτήσεις και για άμεση διερεύνηση των ευθυνών των κυβερνητικών στελεχών, κράτησε ήπιους τόνους για τον Τσίπρα, ενώ τις πρώτες μέρες κράτησε μακριά τα στελέχη της από το να εμφανίζονται στην τηλεόραση,και να κάνουν τοποθετήσεις για όσα φρικτά έρχονταν στη δημοσιότητα κάθε τόσο αφήνοντας τα θύματα χωρίς πολιτική στήριξη, με το πρόσχημα της λεγόμενης “υπεύθυνης αντιπολίτευσης” που δεν εμπλέκεται σε “κομματικές αντιπαραθέσεις”, που δεν είναι τίποτα άλλο από σωσίβιο στην κυβέρνηση. Αυτό σήμαινε στην πράξη εγκατάλειψη των θυμάτων γιατί αληθινή στήριξη στα θύματα σημαίνει να αποδοθούν οι ευθύνες για το έγκλημα, άλλωστε αυτό ζητούσαν και τα ίδια τα θύματα. Στη συνέχεια ο Κ. Μητσοτάκης έβαλε πλάτη στην κυβέρνηση για τις μπουλντόζες, και υιοθέτησε πλήρως την επιχειρηματολογία για διαχρονικές ευθύνες για τα αυθαίρετα, χωρίς να ξεκαθαρίζει αν τελικά έφταιγαν τα αυθαίρετα για την καταστροφή ή οι κυβερνητικοί χειρισμοί, ή τι έφταιγε πιο πολύ και τι έφταιγε πιο λίγο. Έφταιξαν όλα ήταν η θέση της ΝΔ και σε ότι αφορά τις μπουλντόζες, καλό είναι να προχωρήσουν, σε ότι αφορά τις κυβερνητικές ευθύνες, καλό είναι να ασχοληθεί μόνο η δικαιοσύνη. Και για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ούτε κι από εκεί θα κινδυνέψει η κυβέρνηση, ζήτησε τη διερεύνηση των ευθυνών από τον πρόεδρο και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, δηλαδή από το πιο ελεγχόμενο κυβερνητικά κομμάτι της δικαιοσύνης.

Το θέμα της εναντίωσης των δημοκρατών στην κυβερνητική επίθεση στον ΣΚΑΙ δεν είναι μία υπόθεση που έχει να κάνει με την υποστήριξη του ίδιου του καναλιού ή του Αλαφούζου. Πρόκειται για την υπεράσπιση του αστοδημοκρατισμού που απειλείται από τα δεξιά από το φασισμό και όχι από τα αριστερά, από την επανάσταση και το συνειδητό προλεταριάτο και τους ταξικούς του αγώνες. Πρόκεται για την αντίσταση στο νέο σοσιαλφασιστικό διακομματικό καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ, ψευτοΚΚΕ, ΧΑ που ετοιμάζεται να ασκήσει δικτατορία στην Ελλάδα σε συνεργασία με τo ηγεμονιμό καραμανλικό τμήμα της ΝΔ και το ηγεμονικό λαλιωτικό τμήμα του ΠΑΣΟΚ. Τα μαθήματα του ΜΕΓΚΑ έχουν καταγραφεί*, και δείχνουν ότι μόνο ένα πλατύ δημοκρατικό κίνημα μπορεί να σταματήσει τον ταχύ βηματισμό των φαιο“κόκκινων” προς τη δικτατορία, δηλαδή τη φίμωση όλων των αντιπολιτευτικών καναλιών, τη συκοφάντιση και τη βίαη καταστολή, κρατική και παρακρατική κάθε αληθινής αστικής και αργότερα λαϊκής αντιπολίτευσης, και τελικά τη συντριβή του λαού με την πιο μεγάλη φτώχεια και βύθιση στην πολιτική άγνοια, για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του πολιτικού τους αφεντικού, του φασιστικού πουτινικού καθεστώτος και του ρωσοκινεζικού άξονα του πολέμου. Όσοι μέσα στην αστική τάξη ή μέσα στο λαό πιστεύουν ότι θα τους σώσει η Ευρώπη κάνουν ένα τεράστιο λάθος. Η φωτιά στην Ευρώπη έχει φτάσει στη Μαραθώνος της και αν δεν σβήσει εκεί θα φάει οπωσδήποτε και το Μάτι της.

* Δες άρθρα Νέας Ανατολής, Αντίσταση στη φασιστική δικτατορία πουτινικού τύπου που ετοιμάζει το καθεστώς Τσίπρα – Όχι στη φίμωση του Μέγκα, 31/3/2016, Η φασιστική κυβέρνηση Τσίπρα κλείνει το ΜΕΓΚΑ, 28/4/2016.