Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΤΖΙΑΣ ΠΑΘΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ “ΝΟΤΙΟ ΝΑΤΟ”

 

Σε δείπνο εργασίας που παράθεσε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, στους ΥΠΕΞ στις Βρυξέλλες με θέμα τη γραμμή που πρέπει να ακολουθήσει η συμμαχία απέναντι στη Ρωσία (αρχές Δεκέμβρη) ο Κοτζιάς δεν έχασε ευκαι­ρία προκειμένου να υποστηρίξει τις ρωσικές θέσεις ώστε να αποδιοργανώσει τις άμυνες των χωρών της ανατολικής Ευρώπης απέναντι στη Μόσχα. Δυστυ­χώς γι αυτές τις χώρες, εξαιτίας της γορουνοπετσιάς και της μυωπίας των ευ­ρωπαίων μονοπωλιστών ηγετών, η άμυνα της ανατολικής Ευρώπης στηρίζεται σήμερα σχεδόν αποκλειστικά στο ηγεμονευόμενο στρατιωτικά και πολιτικά από τις ΗΠΑ ΝΑΤΟ.

 

 

Ο Κοτζιάς είπε ότι η Ρωσία είναι μια «αδύναμη δύναμη»: «Είναι δύναμη που διεκδικεί, αλλά είναι αδύναμη και δεν μπο­ρεί να διεκδικήσει αυτό που θέλει. Και εί­ναι μια αναθεωρητική δύναμη που θέλει να αλλάξει τις δομές του διεθνούς συστή­ματος αλλά δεν είναι σε θέση να το κάνει». Με άλλα λόγια, παρά την πελώρια διπλω­ματική ηγεμονική ισχύ της Ρωσίας, που αποδείχτηκε και στις αμερικάνικες εκλο­γές και στη δυτική πανωλεθρία στη Συρία και η οποία επιβεβαιώνεται σήμερα με τη στρατιωτική ισχύ του ρωσοκινεζικού άξο­να, η ανερχόμενη υπερδύναμη κατά τον έλληνα ΥΠΕΞ εξακολουθεί να παραμένει «αδύναμη»!

«Στον Ψυχρό Πόλεμο, παρ’ όλη την αντι­παλότητα και διαπάλη των συστημάτων, η Σοβιετική Ένωση ήταν μέρος του Ελσίνκι, μιας αρχιτεκτονικής δομής ασφάλειας. Το κεντρικό ερώτημα σήμερα, όπως επισή­μανε, είναι εάν θέλουμε να φτιάξουμε μία δομή ασφάλειας ενάντια στη Ρωσία ή μια κοινή δομή ασφάλειας της Ευρώπης με τη Ρωσία» (skai.gr, 7/12). 

Δεν απειλεί την Ευρώπη καμία Ρω­σία, λέει ο Κοτζιάς. Μπορεί να εξαπολύει ενεργειακό πόλεμο στην Ευρώπη, πό­λεμο της πληροφορίας, να στηρίζει πα­ντού ναζιφασιστικές πολιτικές δυνάμεις που κινδυνεύουν ιδιαίτερα να διαλύσουν και να καταπιούν την Ευρώπη, να βγά­ζει προέδρους αντίπαλης υπερδύναμης, όμως κύριοι θα πρέπει να συνεργαστού­με μαζί της για το καλό όλων. Μπορεί να διαμέλισε την Ουκρανία και να προσάρ­τησε ένα κομμάτι της, αλλά μη φοβάστε, δεν σκοπεύει να σας χτυπήσει. Μόνο κάτι Εσθονίες, Λετονίες, Λιθουανίες κινδυνεύ­ουν από αυτήν· δε θα διαταράξουμε τώρα την ασφάλειά μας και τις σχέσεις μας με την αδύναμη αυτή δύναμη προκειμένου να σωθούν οι χώρες αυτές στις παρυφές του ευρωατλαντικού μας χώρου… «Δεν επιθυμούν να αλλάξουν τα σύνορα της Γαλλίας ή της Ισπανίας. Το εγγύς εξωτερι­κό τους όμως το θεωρούν προνομιακό πε­δίο ελέγχου τους», σημείωσε. «Στη Δύση, αυτή η συμπεριφορά δημιουργεί διάσταση απόψεων ως προς την πολιτική που πρέ­πει να ακολουθηθεί έναντι της Ρωσίας, διότι αυτός που δεν βρίσκεται στο εγγύς εξωτερικό θεωρεί ότι είναι υπερβολικές οι ανησυχίες των χωρών» που βρίσκονται σ’ αυτή τη ζώνη (στο ίδιο). 

Την ίδια στιγμή δηλαδή που τα ρωσικά τανκς επιχειρούν στα εδάφη της Ουκρα­νίας και απειλούν εντελώς άμεσα την κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα των Βαλτικών χωρών και της Πολωνίας, η Αθήνα, μαζί με άλλες κυβερνήσεις, επι­καλείται υπερβολική μέριμνα για την ενί­σχυση του ανατολικού σκέλους του ΝΑΤΟ και προτάσσει την ανάγκη ενίσχυσης της νότιας πτέρυγας του ΝΑΤΟ προκειμένου να αντιμετωπίσει εντελώς δευτερεύοντα προβλήματα, που πάλι ωστόσο η ρωσική διπλωματία δημιούργησε ή υποδαύλισε (προσφυγική κρίση, γενοκτονική τζιχάντ). 

Όταν μιλάμε για Νότια πτέρυγα του ΝΑΤΟ εννοούμε αυτήν που σήμερα εκτε­λεί καθήκοντα καθαρά ιμπεριαλιστικής επιθετικής επεμβατικής πολιτικής σε βά­ρος του μουσουλμανικού τρίτου κόσμου και αντικειμενικά, όπως έχει αποδειχτεί υπέρ της Ρωσίας, σε Ιράκ, Αφγανιστάν και Λιβύη. Όλοι οι φίλοι της Ρωσίας στην Ευρώπη με πρώτους τους Έλληνες και τους Ιταλούς, θέλουν την ενίσχυση της πιο ιμπεριαλιστικής πλευράς της πολι­τικής του ΝΑΤΟ για να εξουδετερώσουν τη μόνη πλευρά του ΝΑΤΟ -πλευρά υπό εξαφάνιση μετά την άνοδο του Τραμπ- που πέρα από την ιμπεριαλιστική της ιστορία αντικειμενικά σήμερα μπορούν να αξιοποιήσουν οι χώρες της ανατολικής Ευρώπης για να αντιμετωπίσουν την επα­πειλούμενη ρώσικη νεοχιτλερική κατοχή. Εννοείται ότι σύσσωμος ο φιλοπουτινικός πλέον αστικός πολιτικός κόσμος της Ελ­λάδας υποστηρίζει την ενίσχυση της νότι­ας επιθετικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ που γι αυτό το λόγο της έχει άλλωστε αναθέσει το ρόλο του να φυλάει τα νερά του Αιγαίου από τους... πρόσφυγες, μια δουλειά δη­λαδή που θα μπορούσαν και θα έπρεπε να κάνουν ελαφριά ταχύπλοα με συνορια­κές διευρωπαϊκές δυνάμεις τύπου Φόρεξ. 

Η Καθημερινή της 18/12 μας ενημερώ­νει ότι «στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ η Ελλάδα συμμετέχει σε προσπάθειες ενίσχυσης της νότιας πτέρυγας του ΝΑΤΟ, η οποία και σηκώνει το μεγάλο βάρος της προσφυ­γικής κρίσης, αλλά και των προκλήσεων ασφαλείας που έχουν αναδειχθεί, κυρίως στην Κεντρική και Ανατολική Μεσόγειο. Πριν από λίγες ημέρες, οι μόνιμοι αντι­πρόσωποι του ΝΑΤΟ από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες (με πρω­τοβουλία του Ιταλού διπλωμάτη) προκει­μένου να αναζητήσουν τους τρόπους με τους οποίους οι χώρες τους θα μπορού­σαν να αναδείξουν τη στρατηγική σημασία του Νότου για το ΝΑΤΟ». Σύμφωνα με το δημοσίευμα: «Βασικός στόχος ενίσχυ­σης της νότιας πτέρυγας του ΝΑΤΟ είναι η εξισορρόπηση της στρατιωτικής υπερε­πέκτασης των τελευταίων ετών στο ανατο­λικό σκέλος της Συμμαχίας. Τα τελευταία χρόνια έχει αποφασιστεί η ενίσχυση των Βαλτικών Χωρών και της Πολωνίας κατά τρόπο δυσανάλογο σε σύγκριση με τις υπόλοιπες περιοχές που καλύπτει η Βο­ρειοατλαντική Συμμαχία».

Αυτή η πολιτική ατμόσφαιρα είναι η χαρά του κάθε κνίτη που υπηρετεί στη “βάρδια εξουσίας” του σοσιαλφασισμού. Έτσι, συντασσόμενο απόλυτα με τις δηλώσεις Τραμπ περί «παρωχημένου» χαρακτήρα του ΝΑΤΟ, το πιστό τσιράκι του ρωσικού ΥΠΕΞ, ο Ν. Κοτζιάς εργάζεται μέσα στο ΝΑΤΟ για να αποδυναμώσει και να παρα­λύσει εντελώς κάθε ρόλο του τελευταίου που είναι χρήσιμος στην άμυνα των μισο­άοπλων χωρών της βόρειας ανατολικής Ευρώπης. 

 

-          Δημοσιεύτηκε στο φ. 521 της Νέας Ανατολής, Δεκέμβρης 2016 – Γενάρης 2017 –