Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

ΟΧΙ ΟΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΝ/ΜΙΑ- ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΑΠΙΛΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 

Χρόνια τώρα ο ρωσόδουλος πυρήνας του διακομματικού καθεστώτος καταστρέφει τον παραγωγικό ιστό της χώρας, γεμίζοντάς την με ανέργους και βιομηχανικά κουφάρια. Η καταστροφή αυτή, πραγματοποιούνταν και συνεχίζει να πραγματοποιείται με μεγαλύτερη ένταση και βάθος, στην εκπαίδευση με την απαξίωση και υποβάθμιση της τεχνικής εκπαίδευσης, ενώ σήμερα διαλύεται επίσης και η γενική εκπαίδευση.

 

Το βασικό σύνθημα γιαυτή την καταστροφή είναι η «12χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση», η οποία θα περιλαμβάνει μόνο γενική παιδεία, σύμφωνα με το πρόγραμμα των σαμποταριστών. Οι πολιτικοί απατεώνες της ΟΛΜΕ την ονομάζουν «ανθρωπιστική παιδεία» για να κοροϊδεύουν το λαό, ενώ το περιεχόμενο που της δίνουν είναι σε αντίθεση με το περιεχόμενο που έδινε με αυτόν τον όρο η αριστερά του ΕΑΜ και το παλιό επαναστατικό ΚΚΕ.

Η ανθρωπιστική παιδεία του ΕΑΜ και του πραγματικού ΚΚΕ είχε στη βάση της την πολυτεχνική εκπαίδευση, δηλαδή στην κατοχή των βασικών επιστημονικών και τεχνολογικών γνώσεων, έτσι ώστε ο απόφοιτός της να είναι ικανός μετά τη μέση εκπαίδευση να μπορεί να δουλέψει άμεσα στην παραγωγή σαν ειδικευμένος εργάτης και τεχνικός. Και ακριβώς, επειδή αυτή η παιδεία συνδέονταν με την παραγωγή και την αναπαραγωγή της κοινωνικής ζωής και ανέπτυσσε γι αυτό ολόπλευρα τον άνθρωπο ονομάστηκε ανθρωπιστική παιδεία.

Σήμερα, δύο χρόνια μετά την άνοδο στην εξουσία των σοσιαλφασιστών των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και τη συνεχιζόμενη πιο ραγδαία από κάθε άλλη φορά απαξίωση της τεχνικής εκπαίδευσης με τις καταργήσεις τομέων και ειδικοτήτων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι, ήρθε η ώρα της διάλυσης και του ελέγχου και της γενικής εκπαίδευσης.

Χρόνια τώρα όλο το δήθεν αριστερό μέτωπο που κυριαρχούσε στο συνδικαλισμό της ΟΛΜΕ, με επικεφαλής τους συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ, αντιδρούσε σε κάθε μορφή αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού της γενικής εκπαίδευσης. Αρνούνταν και πετύχαινε να μην αλλάζει το πρόγραμμα σπουδών, αρνούνταν την εισαγωγή νέων μεθόδων διδασκαλίας, αρνούνταν κάθε μορφή αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και γενικότερα κάθε αλλαγή την εκπαίδευση η οποία θα την προσάρμοζε στις σύγχρονες εξελίξεις. Αυτές οι θέσεις συμπυκνώνονταν στο σύνθημα «όχι στο σχολείο της αγοράς».

Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν ο υπουργός παιδείας της σαμαρικής ΝΔ Αρβανιτόπουλος ελάττωσε τις ώρες της φυσικής στην Α΄ λυκείου και κατάργησε το μάθημα της Αστρονομίας της Β΄ λυκείου, ούτε η ΟΛΜΕ, ούτε φυσικά και ο ΣΥΡΙΖΑ, αντέδρασαν. Το αποκορύφωμα αυτής της επίθεσης ενάντια στις θετικές επιστήμες ήταν όταν ο νέο-μεσαιωνιστής Μπαλτάς του ΣΥΡΙΖΑ κατάργησε τη φυσική στη Γ΄ λυκείου και αφαίρεσε τον ηλεκτρομαγνητισμό από την ύλη της φυσικής της Β΄ λυκείου! Ό,τι δηλαδή έχει σχέση με την επιστημονική εξήγηση ενός τμήματος του κόσμου και τη σύγχρονη ζωή καταργήθηκε. Έτσι καταργείτε κάθε επιστημονική θεώρηση του κόσμου και κυριαρχεί ο σκοταδισμός και ο ορθόδοξος χριστιανικός φονταμενταλισμός. Μέσα σε αυτό το πνεύμα, το υποτίθεται αγαπημένο παιδί της ψευτοαριστεράς, το Γενικό Λύκειο σαπίζει, με καθηγητές και μαθητές να μαραζώνουν.

Για να μην αντιδρούν οι μαθητές και οι γονείς τους σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση το καθεστώς έχει φροντίσει να ορίζει τέτοια μέτρα που η προαγωγή από τη μια τάξη στην άλλη να είναι το πιο εύκολο πράγμα σε αυτή τη χώρα έτσι ώστε κανείς να μην χρειάζεται να ανοίξει βιβλίο από τους περισσότερους μαθητές που γενικά δεν πάνε σε ψηλού επιπέδου πανεπιστημιακές σχολές . Μπορεί κανείς για παράδειγμα να έχει σε τέσσερα βασικά μαθήματα βαθμό 5 και σε δύο δευτερεύοντα 19 και στα υπόλοιπα πάνω από 10 για να βγάζει μέσο όρο 9,5 που χρειάζεται για να προάγεται από τη μια τάξη στην άλλη και να παίρνει το απολυτήριο του για να ψάχνει μετά να ζήσει χωρίς γνώσεις και δεξιότητες ή να πάει να παρκάρει για μερικά χρόνια την άγνοιά του σε κάποιες ανώτερες ή ανώτατες σχολές που τα πτυχία τους έχουν σχεδόν μηδενική επαγγελματική αξία.

Αυτή η απαξίωση της διδασκαλίας στο λύκειο, οδηγεί στο φαινόμενο τον τελευταίο μήνα πριν τις πανελλήνιες εξετάσεις οι σχολικές αίθουσες να αδειάζουν από μαθητές που δίνουν πανελλήνιες εξετάσεις, γιατί θέλουν να διαβάσουν παραπάνω ή να πάνε στο φροντιστήριο.

Μέσα σε ένα τέτοιο πνεύμα αδιαφορίας και απαξίωσης τα κρατικά σχολεία, σαν αναντίρρητη κοινωνική ανάγκη καταστρέφονται, ενώ μαθητές και καθηγητές μαραζώνουν και διαλύονται. Έτσι όλη η λυκειακή εκπαίδευση που αξίζει κάπως το όνομά της μετατοπίζεται στα φροντιστήρια. Δηλαδή έχουμε μια παράλληλη αρκετά παραγωγική, αλλά πολύ ακριβή για τις μάζες, ιδιωτική παιδεία, δίπλα στη σε σημαντικό βαθμό παρασιτική κρατική παιδεία, την οποία συμπληρώνει. Σε κάθε κρατικό σχολείο αντιστοιχούν περισσότερα από ένα ιδιωτικά φροντιστήρια λες για να δείχνουν ακριβώς τις παθογένειες του κρατικού σχολείου στο οποίο βασανίζονται και ταπεινώνονται κατά κανόνα σαν δήθεν ανίκανα να καταλάβουν τα παιδιά της φτωχολογιάς.

Αν υπάρχει κάτι ζωντανό, χρήσιμο και αδιάβλητο στο κρατικό σχολείο αυτό είναι η διοργάνωση και η διενέργεια των εξετάσεων με τις οποίες ένας μαθητής τελειώνοντας το λύκειο εισάγεται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Αλλά αυτό δεν είναι κομμάτι της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλά η αρχή ή ο αποκλεισμός από την τριτοβάθμια.

 

Η ΑΔΙΑΒΛΗΤΟΤΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

 

Είναι γενική πεποίθηση ότι το σύστημα των πανελληνίων εξετάσεων έτσι όπως λειτουργεί τα τελευταία χρόνια είναι γενικά αδιάβλητο, με την έννοια ότι τηρούνται σε αυτό οι κανόνες του εξεταστικού παιχνιδιού και όχι ότι αμείβεται σε όλες τις περιπτώσεις περισσότερο αυτός που κατανοεί τα πράγματα, από αυτόν που τα έχει παπαγαλίσει, ή ακόμα περισσότερο ότι οι κοινωνικές τάξεις στέκονται με ίσα όπλα απέναντι σε αυτήν την επιλογή που είναι όσο ίσως τίποτα άλλο ταξική. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια κανείς δεν έχει προτείνει στα σοβαρά άλλα μέσα επιλογής και δεν έχει υποστηρίξει ότι αυτό το σύστημα είναι διαβλητό.

Αναφερόμαστε στο μηχανισμό με τον οποίο διεξάγονται αυτές οι εξετάσεις, στον τρόπο με τον οποίο αποφασίζονται τα θέματα, στον μηχανισμό μεταφοράς τους, στις διαδικασία της εξέτασης, στον τρόπο βαθμολόγησης και στην ανάρτηση των αποτελεσμάτων. Είναι ένας μηχανισμός που απασχολεί χιλιάδες εκπαιδευτικούς, με πολλές ασφαλιστικές δικλείδες ικανές να εξασφαλίσουν αυτήν την αδιαβλητότητα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση να εισάγονται κατά κανόνα αυτοί που ανταποκρίνονται περισσότερο στα στάνταρ που από τα πριν έχουν για όλους τεθεί .

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για έναν θεσμό ταξικό, για ένα ταξικό φίλτρο μέσα από το οποίο περνούν οι λεγόμενοι καλύτεροι μαθητές. Και στη σημερινή αστική ταξική κοινωνία, καλύτερα προετοιμασμένος μαθητής είναι εκείνος που έχει τα οικονομικά μέσα να σπουδάζει στα καλύτερα φροντιστήρια και να έχει τους καλύτερους, και σαν τέτοιους ακριβότερους, καθηγητές να του παραδίδουν ιδιαίτερα μαθήματα.

 

ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ

 

Το σημερινό ρωσόδουλο καθεστώς των σαμποταριστών όταν ήταν ακόμη μακριά από την εξουσία ζητούσε από τις τότε κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ-οι οποίες στη μεγάλη τους πλειοψηφία είχαν δυτικόφιλα στελέχη- την καθιέρωση του ΑΣΕΠ σαν μιας ανεξάρτητης αρχής η οποία θα πραγματοποιούσε τις εξετάσεις και τις προσλήψεις στο κράτος. Ο σκοπός του ήταν ολοφάνερος. Ήθελε με αυτόν τον τρόπο να εμποδίσει, όσο του ήταν δυνατόν, τη στελέχωση του κρατικού μηχανισμού με προσωπικό που δεν θα ήταν άμεσα προσλαμβανόμενο από τις μη ρωσόδουλες αστικές κρατικές φράξιες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, οπότε πολιτικά θα μπορούσε να ελέγχεται από αυτές. Βέβαια η πρόσληψη με το ΑΣΕΠ ήταν και μια δημοκρατική απαίτηση του λαού, ο οποίος έβλεπε να προσλαμβάνονται κομματικά μέλη ή στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, τις πιο πολλές φορές χωρίς τυπικά και ουσιαστικά προσόντα και τα οποία του κάθονταν στο σβέρκο μετά σαν μικροί δυνάστες.

Είναι γνώρισμα της πολιτικής του σοσιαλφασισμού να πατά πάνω σε υπαρκτές δημοκρατικές διαθέσεις του λαού για να προωθεί τα μαύρα σχέδιά του. Τώρα όμως που το ρωσόδουλο μέτωπο βρίσκεται πια στην εξουσία δεν έχει ανάγκη από κανένα ΑΣΕΠ, οπότε αυτό το ίδιο ενεργεί τώρα τις προσλήψεις (Δες Καθημερινή, 7-3).

Ακόμη παρά πέρα όμως το καθεστώς θέλει τώρα να ελέγξει και τους εισακτέους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ο βασικός μοχλός με τον οποίο θα πραγματοποιηθεί αυτός ο στόχος είναι η κατάργηση των πανελληνίων εξετάσεων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των αποφοίτων της μέσης γενικής παιδείας, με τον τρόπο με τον οποίο γίνονται σήμερα, και η αντικατάστασή του με εξετάσεις επιλογής που θα διοργανώνονται από τα πανεπιστήμια όπου οι συνδικαλιστικές και πολιτικές συμμορίες της ψευτοαριστεράς παίζουν αποφασιστικό ρόλο σε επίπεδο ηγετικού διδακτικού προσωπικού, αλλά και σε επίπεδο φοιτητικών διεφθαρμένων και τραμπούκικων συμμοριών που επηρεάζουν αποφασιστικά τη σύνθεση του πρώτου . Ταυτόχρονα η σοσιαλφασιστική σημερινή κυβερνητική ηγεσία εισάγει σαν μέρος της βαθμολογίας επιλογής τον βαθμό στα αντίστοιχα μαθήματα που ο μαθητής θα έχει κατά τη διάρκεια της φοίτησής του στο λύκειο. Αυτό θα μεγαλώσει την διαφθορά μέσα στο λύκειο και πιθανά τη συναλλαγή, για την απόκτηση μεγάλων βαθμών που όλα δείχνουν ότι θα στηρίζονται σε προφορικές εξετάσεις και άλλα υποκειμενικά κριτήρια, ενδεχόμενα και «ανθρωπιστικά».

Το καθεστώς δηλαδή παραδίδει τις εξετάσεις και τους αυριανούς φοιτητές στα νύχια των κυρίαρχων κομματικών δυνάμεων που είναι όλες ρωσόφιλες στις ηγεσίες τους, ιδιαίτερα εκείνες της ψευτοαριστεράς που είναι και στη στελεχική τους βάση. Άρα στα πανεπιστήμια θα μπαίνουν «τα δικά μας παιδιά», δηλαδή οι πιο φιλικοί ή οι πιο υποταγμένοι στο νέο εντελώς βρώμικο καθεστώς μαθητές. Δεν ισχυριζόμαστε ότι όλοι θα είναι έτσι. Αλλά σε ένα σημαντικό μέρος, που θα αφορά ιδιαίτερα σε γόνους στελεχών των κομμάτων και κομματικών φραξιών του νέου βρώμικου καθεστώτος, πιστεύουμε ότι έτσι θα γίνει. Με λίγα λόγια τα Πανεπιστήμια στην περίπτωση που οι συριζέικοι σχεδιασμοί θα πραγματοποιηθούν πρόκειται να γεμίσουν φοιτητές που θα συνδυάζουν επιστημονική ασχετοσύνη με απέραντο φασιστικό θράσος.

Πρέπει από τώρα να σηκωθεί ένα τείχος παλλαϊκής, πανδημοκρατικής και πανεθνικής πάλης για να εμποδίσει την κατάργηση των τουλάχιστον αδιάβλητων πανελλαδικών εξετάσεων από το παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα τουλάχιστον έχουμε ένα δημόσιο σχολείο που δουλεύει σαν συμπλήρωμα των φροντιστηρίων για τους λίγους μαθητές που θα πάνε στις καλές σχολές και σαν νεκροταφείο ονείρων για τους πολλούς, ας μην το αντικαταστήσουμε με ένα σχολείο της απόλυτης διαφθοράς όπου οι καθηγητές θα αγοράζονται από όποιον γονιό έχει να τους πληρώσει σε χρήμα ή σε κομματική ανέλιξη για να βάζουν καλούς βαθμούς αποφοίτησης στα παιδιά τους, πριν αυτά τα παραλάβουν οι διεφθαρμένοι εξεταστές των ΑΕΙ για να τους παραδώσουν μετά από λίγα χρόνια παρακμιακής κραιπάλης τα κούφια πτυχία τους.

Ας κάνουμε ότι μπορούμε για να γλυτώσουμε από αυτόν τον εφιάλτη.

 

-Δημοσιεύτηκε στο φ. 523 της Νέας Ανατολής, Μάρτης 2017-