Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

Σώρρας: Ένα χρήσιμο πολιτικό εργαλείο στην υπηρεσία του φαιο-«κόκκινου» μετώπου

Το λεγόμενο «φαινόμενο Σώρρα» μπόρεσε και έγινε φαινόμενο σε μία Ελλάδα που εξαχρειώνεται πολιτικά και φασιστικοποιείται ραγδαία. Σε οποιαδήποτε άλλη στοιχειωδώς κυρίαρχη και δημοκρατική χώρα, ο πρωταγωνιστής του θα είχε διωχθεί, δικαστεί και φυλακιστεί, και η ιστορία του θα ήταν μία κοινότυπη ιστορία απάτης για το αστυνομικό ρεπορτάζ των εφημερίδων.

Αλλά στη χώρα μας κυριαρχούν πολιτικοί που έχουν αναγορεύσει σε κυρίαρχη κρατική ιδεολογία το μύθο ότι υπάρχουν αμύθητα ποσά σε σεντούκια, είτε αυτά είναι της Γερμανίας και των βόρειων χώρων της ΕΕ, που μας τα κλέψανε την κατοχή ή είτε αυτά είναι καινούργια των «τοκογλύφων δανειστών», είτε των τραπεζιτών, είτε των ντόπιων τραπεζιτών, μεγαλοβιομήχανων, εκδοτών κλπ, είτε των διεφθαρμένων κλεφτών πολιτικών που διαπλέκονται με όλους τους πιο πάνω. Πάνω σε αυτό το μύθο στήνεται η νοοτροπία του μπαταχτζίδικου ελληνικού κράτους που ζητάει διαρκώς διαγραφές ενός χρέους το οποίο άδικα υποτίθεται του φόρτωσαν όσοι επιβουλεύονται τη χώρα και εχθρεύονται το λαό της. Κατά συνέπεια η σωτηρία πρέπει να έρθει από μία λαϊκή εξουσία που θα τιμωρήσει όλους τους «εχθρούς του λαού» ντόπιους και ξένους, παίρνοντας τους τα λεφτά που του κλέψανε για να τα μοιράσει στους φτωχούς, αφού για τη φτώχεια, τη χρεωκοπία και τα μέτρα, ευθύνεται η αδηφαγία όλων αυτών που θέλουν να μαζεύουν όλο και περισσότερα για τα σεντούκια τους.

Όλοι αυτοί που τα λένε αυτά και ξέρουν τι γίνεται εξαπατούν ασύστολα το λαό, και με τη μεγαλύτερη άνεση έχουν αφήσει και το Σώρρα να εξαπατά χιλιάδες ανθρώπους, εμφανιζόμενος σαν κάτοχος αμερικανικών ομολόγων 600 δις που μπορούν να τους γλυτώσουν από τα χρέη τους, με την προϋπόθεση ότι θα του αναθέσουν την εκπροσώπησή τους απέναντι σε Τράπεζες και Δημόσιο. Το συνολικό ποσό ανέβηκε στα 2,8 τρις τα οποία διαθέτει ο Σώρρας για τη σωτηρία της χώρας. Ο Σώρρας υποτίθεται ότι πήρε αυτό τον πλούτο από μετοχές που κληρονόμησε, και από κάποιο μυστήριο συμβόλαιο με τις αμερικάνικες αρχές, το οποίο το αμερικάνικο κράτος διαψεύδει ότι υπάρχει, και για το οποίο ένας συνεργάτης του είπε ότι πρόκειται για πώληση πνευματικών δικαιωμάτων πολύ υψηλής τεχνολογίας (…αρχαιοελληνικής). Αυτό τον υποτιθέμενο πλούτο τον μοιράζει τώρα σαν άλλος Ρομπέν των Δασών στο λαό για να εμποδίσει όλους αυτούς που κλέβουν τους φτωχούς πολίτες για χρόνια σύμφωνα με την παραπάνω «θεωρία» να συνεχίσουν να κλέβουν, ενώ υπόσχεται ότι όταν το κόμμα που ίδρυσε έρθει στην εξουσία θα κάνει συνελεύσεις και έρευνες για τους κλέφτες για να τους τιμωρήσει. Προς το παρόν ισχυρίζεται ότι εμποδίζει αυτή την κλεψιά βάζοντας γενναιόδωρα τον πλούτο που ήρθε στα χέρια του στην υπηρεσία του λαού. Έτσι, υπόσχεται σε όλους τους οπαδούς του ότι μπορεί να σταματήσει την αφαίμαξή τους από τις τράπεζες και το υποταγμένο σε αυτές κράτος, αναγκάζοντας τους να πάρουν χρήματα από το κεφάλαιο αρχικά των 600 δις και εμποδίζοντας τους να στραφούν κατά των προσωπικών περιουσιών τους. Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται ότι θα πάρει τα λεφτά από τους Ευρωπαίους και τους πλούσιους για να τα μοιράσει στους φτωχούς και να τελειώσουν τα βάσανα τους. Η διαφορά τους είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει χρόνο, ενώ ο Σώρρας ισχυρίζεται ότι αυτά τα λεφτά που θα σώσουν το λαό τα έχει ήδη. Λένε και οι δύο ψέμματα με τη διαφορά τους να είναι απλά ποσοτική.

Έχοντας αυτή την καθεστωτική ιδεολογική πλατφόρμα, ο Σώρρας λειτουργεί σαν τμήμα του φαιο-«κόκκινου» μετώπου. Γι’ αυτό το σύνολο του κρατικού μηχανισμού τον έχει αφήσει να δρα ανενόχλητα από το 2012 που εμφανίστηκε, ενώ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ γιγαντώθηκε. Το μεγαλύτερο έγκλημά όμως του καθεστώτος δεν είναι αυτή η ίδια η νομιμοποίηση της απάτης, αλλά το ότι άφησε τον ίδιο άνθρωπο να στήσει μία πανελλαδική συμμορία και να οργανώνει συγκεντρώσεις με ανοιχτά αντισημιτική και ρατσιστική προπαγάνδα. Δηλαδή, άφησαν το Σώρρα να προπαγανδίζει στους οπαδούς του ότι στο βάθος εχθρός τους είναι ο αιώνιος Εβραίος, ή Εβραιομασώνος που απεργάζεται σχέδια εναντίον τους με τη μορφή των διαφόρων κερδοσκόπων ντόπιων ή διεθνών. Σε συγκέντρωση στα Γιάννενα στις 23/7/2013) οΣώρρας απεύθυνε στο κοινό του ερώτηση (“ποιος δεν πληρώνει εφορία και γιατί;”) και πήρε την άμεση απάντηση “οι Εβραίοι”. “Μη μου πείτε ότι είστε και αντισημίτες;” αντέδρασε περιπαικτικά. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επανήλθε στους Εβραίους ισχυριζόμενος ότι έχουν καταλάβει όλες τις θέσεις στην πολιτική (μαζί με τους Μασώνους εννοείται) κάνοντας κακό στους Έλληνες (https://enantiastonantisimitismo.wordpress.com/2016/08/03/antisemitic-rant-sorras-ioannina/).

Τους Εβραίους κατηγορεί επίσης και για την παρουσία αλλοδαπών στην Ελλάδα για τους οποίους δεν τρέφει συναισθήματα αγάπης: «Το σκυλάκι πεκινουά αύριο θα είναι μολοσσός (διότι το αποφάσισε η κυβέρνηση Τσίπρα και οι εντολείς του εεεεεεε πρέπει να έχεις ξεφύγεις τελείως εκτός και;;;;) ή το λουλούδι μαργαρίτα αύριο το πρωί η κυβέρνηση Τσίπρα ή όποια άλλο εβραϊκό χαζαρομογγολικό μόρφωμα με ΦΕΚ θα κάνουν τη μαργαρίτα ελιά; Είναι βιολογικό το θέμα πως θα γίνει αυτό με ΦΕΚ. Πόσο εγκάθετη ανοησία ακόμη. Θα ανεχτούμε δηλαδή από κάποιο σημείο είναι εντελώς άρρωστο παρανοϊκό πως θα κάνεις τον Πακιστανό βιολογικά Ελληνα με dna Ελληνα». (http://www.eleftherostypos.gr/apopseis/31974-artemis-sorras-pur-air-kai-xrima/ ). Αυτά δεν είναι τίποτα άλλο από μία επανάληψη του χρυσαυγίτικου συνθήματος «Αλβανέ δεν θα γίνεις έλληνας ποτέ» με την προσθήκη του ίδιου χυδαίου αντισημιτισμού που αποτελεί το κυρίαρχο χαρακτηριστικό της προπαγάνδας και της ΧΑ και του Σώρρα.

Κάτω από το θόρυβο που ξεσηκώθηκε αργότερα μετά τη δολοφονία μίας παιδοψυχιάτρου οπαδού του από έναν πρωτεργάτη της συμμορίας, του ασκήθηκε δίωξη για υποκίνηση ρατσιστικού μίσους όχι για τα αντισημιτικά του κηρύγματα αλλά για ένα άλλο χυδαίο ρατσιστικό του παραλήρημα, για το ότι αποκάλεσε ζώα τους αθλητές των παραολυμπιακών αγώνων επειδή δεν έχουν σχέση με τα εύρωστα σώματα των αρχαίων Ελλήνων.

Ο ακραία αντισημιτικός και ανοιχτά ρατσιστικός του λόγος προκαλεί οπωσδήποτε θαυμασμό στο μέσο χρυσαυγίτη αφού ο Σώρρας έχει ασυλία για να κάνει τις πιο ακραίες δηλώσεις, σε αντίθεση με τη «ΧΑ» που περιορίζεται κάπως από την ανάγκη να μην εκθέτει πολιτικά τους προστάτες της, κοινοβουλευτικούς συνομιλητές και κυβερνητικούς και συνεταίρους. Ασφαλώς ο Σώρρας έχει να περηφανεύεται για ένα πράγμα: για το ότι είναι όπως λέει… ήρωας στη Ρωσία όπου ισχυρίζεται ότι έχει παρασημοφορηθεί (http://www.newsit.gr/ellada/Sorras-Exo-symvolaio-2-8-tris-Eimai-iroas-tis-Rosias/691074 ). Κι αυτός όπως και η ναζιστική συμμορία νομιμοποιήθηκαν από το πολιτικό σύστημα ακριβώς γιατί έχουν τους ίδιους κοινούς εχθρούς και τους ίδιους κοινούς φίλους και πολιτικούς προστάτες, και από κοινού κρύβουν και συγκαλύπτουν το αληθινό έγκλημα κυβερνήσεων και κοινοβουλευτικών ηγεσιών που έχει καταστρέψει τη χώρα και έχει οδηγήσει σήμερα το λαό στην εξαθλίωση που είναι η καταστροφή της οικονομίας και η εκτίναξη της ανεργίας μέσα από το σαμποτάζ των παραγωγικών δυνάμεων με στόχο την παράδοση της χώρας στο πολιτικό τους αφεντικό τη Ρωσία του Πούτιν και στη σύμμαχό της Κίνα. Αυτοί έχουν καταβυθίσει όλους τους εργαζόμενους, είτε στερώντας τους τη δουλειά, είτε ρίχνοντας τους στο καθεστώς του κάτεργου και του χαμηλού μεροκάματου λόγω της τεράστιας ανεργίας. Αυτοί έχουν κάνει αφεντικό στο λιμάνι ένα ξένο κρατικό φασιστικό μονοπώλιο που απαγορεύει το συνδικαλισμό. Αυτοί έχουν εγκαταστήσει στις παραγωγικές υποδομές της χώρας κεφάλαια που εκπροσωπούν μία νεοχιτλερική υπερδύναμη, τη Ρωσία του Πούτιν. Αυτοί αφήνουν όλους τους φιλικούς τους ολιγάρχες ασύδοτους να παχαίνουν από κρατικές προμήθειες και ευνοϊκές ρυθμίσεις. Αν είναι κάποιος που εγκληματεί κατά του λαού είναι το καθεστώς που καταγγέλλει στα λόγια μνημόνια και μέτρα των ευρωπαίων δανειστών όταν το ίδιο αυτό τα έχει προκαλέσει με την πολιτική του σαμποτάζ και το ίδιο αυτό τα χρειάζεται για να διασπάει την Ευρώπη για λογαριασμό του ρώσικου αφεντικού. Αυτοί επιτρέπουν σε ναζιστικά μορφώματα να δηλητηριάζουν το λαό, ανοίγοντας το δρόμο σε τραμπούκους και δολοφόνους πρόθυμους να ασκήσουν τελικά βία κατά του λαού όταν αυτό θα απαιτηθεί για να προστατεύσουν τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα του νεοναζιστικού άξονα. Έτσι, άνοιξαν το δρόμο στο Σώρρα.

 

Πως ανδρώθηκε ο Σώρρας

Ο Σώρρας ξεκίνησε την πορεία του το 2012 με τη διαφήμιση του ποσού των 600 δις που, όπως αναφέραμε πιο πάνω, ισχυρίζεται ότι έχει σε αμερικάνικα ομόλογα τα οποία διαθέτει στους δανειολήπτες των τραπεζών και τους οφειλέτες του δημοσίου για να μην πληρώνουν τα χρέη τους. Αυτά τα ομόλογα τα έχει χαρακτηρίσει πλαστά το αμερικάνικο υπουργείο οικονομικών αλλά τα έχει αναγνωρίσει ως απολύτως ισχυρά και αξιόπιστα η ελληνική δικαιοσύνη. Συγκεκριμένα, εναντίον του Σώρρα κινήθηκε με μήνυση ο Αδ. Γεωργιάδης, όταν ήταν υπουργός υγείας, ακριβώς για αυτή την απάτη. Ο Γεωργιάδης στη συνέχεια εγκατέλειψε την υπόθεση πιθανά λόγω έλλειψης πολιτικής στήριξης. Παρόλα αυτά η δίωξη ασκήθηκε, η δίκη έγινε απουσία μαρτύρων κατηγορίας, και το δικαστήριο απάλλαξε το Σώρρα όχι λόγω αμφιβολιών, αλλά επιβεβαιώνοντας σαν αληθινό γεγονός ότι ο Σώρρας διαχειρίζεται 600 δις ευρώ. Σύμφωνα με την απόφαση του 2013: «Στην υπό κρίση περίπτωση αποδείχθηκε, ότι ο πρώτος κατηγορούμενος [Αρτέμης Σώρρας], δυνάμει αμετάκλητου πληρεξουσίου, τυγχάνει διαχειριστής χρηματικού ποσού, ύψους εξακοσίων δισεκατομμυρίων δολαρίων (600.000.000.000), που ανήκει σε αλλοδαπή εταιρία επενδύσεων, με την επωνυμία “RedPantherLimited”, που εδρεύει στο Λονδίνο της Μεγάλης Βρετανίας. Το ποσό αυτό έχει ενσωματωθεί σε έξι (6) διεθνή γραμμάτια του αμερικανικού ταμείου, ονομαστικής αξίας, εκάστου, εκατό δισεκατομμυρίων δολαρίων (100.000.000.000), λήξεως το μήνα Αύγουστο του έτους 2014, τα οποία έχουν κατατεθεί σε λογαριασμό καταπιστεύματος και φυλάσσονται προς πίστωση και χορηγία της Ελληνικής Δημοκρατίας.». (http://athensreviewofbooks.com/?p=2669#anchor). Αυτή ήταν η απάντηση της αντιμνημονιακής ελληνικής δικαιοσύνης στο μνημονιακό Γεωργιάδη, που στηρίχθηκε στην τρανταχτή απουσία οποιασδήποτε πολιτικής καταγγελίας του Σώρρα. Η απόφαση αυτή έγινε αμετάκλητη αφού η εισαγγελία του Αρείου Πάγου που η ολομέλεια του δύο χρόνια πριν είχε αθωώσει το ναζιστή Πλεύρη, δεν την αναίρεσε.

Διατυμπανίζοντας αυτήν την απόφαση, ο Σώρρας ίδρυσε το 2015 την «Ελλήνων Συνέλευσις» («Ε.ΣΥ») στις ιδανικές πολιτικές συνθήκες που δημιούργησε για αυτόν η ανάληψη της εξουσίας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, και δηλώνει ότι θέλει να κατέβει στις εκλογές.

 

Μία δολοφονία αποκαλύπτει το απόστημα Σώρρα και στριμώχνει το καθεστώς που τον στηρίζει

Στο τέλος του 2016 και ενώ υπήρχε μία διακομματική σιωπή για το Σώρρα, ξέσπασε το σκάνδαλο της δολοφονίας μίας παιδοψυχιάτρου οπαδού του «Ε.ΣΥ» από έναν άλλο οπαδό του τον Μπαλαντίνα για τον οποίο ο Σώρρας είπε ότι είχε διαγραφεί. Ωστόσο ρεπορτάζ στον τύπο ανέφεραν ότι μέχρι και λίγο πριν τη δολοφονία ο Μπαλαντίνας ήταν από τους πρωτεργάτες του «Ε.ΣΥ» (http://www.protothema.gr/greece/article/641939/dimosieuma-thriler-gia-tin-paidopsuhiatro-pou-dolofonithike-apo-opado-tou-sorra/).

Το αποτέλεσμα ήταν να ανακινηθεί το θέμα, ενώ η υπόθεση πήρε διεθνείς διαστάσεις και σύμφωνα με ρεπορτάζ του Spiegel για το Σώρρα έχει αρχίσει να ενδιαφέρεται και το FΒΙ, η ομοσπονδιακή αστυνομία των ΗΠΑ, λόγω των πλαστών αμερικανικών ομολόγων. Ένας ελληνοαμερικάνος δημοσιογράφος έκανε μήνυση εναντίον του ζητώντας τη δίωξη του για εγκληματική οργάνωση (http://www.newside.gr/2017/01/minisi-kata-artemi-sorra-dimosiografo-zita-dioksi-egklimatiki-organosi/). Ο Μιχάλης Ιγνατίου ανταποκριτής του MEGA και του Έθνους στο ΔΝΤ και στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, δημοσιεύει ένα άρθρο – καταπέλτη στην ιστοσελίδα του με τίτλο «Αν η Δικαιοσύνη είχε σταματήσει τον Σώρρα, η παιδοψυχίατρος από τη Λαμία θα ήταν ζωντανή» (http://www.protothema.gr/greece/article/641939/dimosieuma-thriler-gia-tin-paidopsuhiatro-pou-dolofonithike-apo-opado-tou-sorra/).

Το αποτέλεσμα του θορύβου που ξεσηκώθηκε ήταν να μιλήσει για πρώτη φορά η ΝΔ καλώντας την κυβέρνηση να παρέμβει και κατηγορώντας την ότι η ίδια ευνοεί την επικράτηση τέτοιου είδους «θαυματοποιών» γιατί και η ίδια υπόσχεται οικονομικά θαύματα χωρίς να έχει σχέδιο στα πλαίσια ενός άκρατου λαϊκισμού, λες και όλο το πρόβλημα με το Σώρρα ήταν ότι καμωνόταν το «θαυματοποιό».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναγκάστηκε να απολογηθεί στο Spiegel και να δηλώσει ότι η δικαιοσύνη θα έπρεπε ήδη να είχε ασχοληθεί εναντίον κάποιου που εξαπατά τους πολίτες (http://www.fimes.gr/2017/01/swrras-fbi/#ixzz4X65QjaPn).

Ο Κοντονής θυμήθηκε να διαβιβάσει στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου την απόφαση του 2013, ενώ διάφορες δικογραφίες κατά του Σώρρα που είχαν μπει στα συρτάρια ανακινήθηκαν. Παράλληλα ένας δικηγόρος υπέβαλε αναίρεση υπέρ του νόμου στον Άρειο Πάγο κατά της απόφασης, μία διαδικασία που δεν κίνησε ούτε η εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ούτε ο Κοντονής, ενώ ασφαλώς καμία πειθαρχική διαδικασία δεν κινήθηκε κατά του δικαστή. Επίσης, στο εσωτερικό η κυβέρνηση δεν έκανε καμία αυτοκριτική, και η τοποθέτηση του Κοντονή ήταν ότι η ΝΔ κατηγορεί ξανά την κυβέρνηση για ένα φαινόμενο που ανδρώθηκε επί των ημερών της, λες και επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ καταλάγιασε…

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι η κυβέρνηση περιορίστηκε στο ποινικό σκέλος της υπόθεσης και δεν έκανε καμία απολύτως πολιτική καταγγελία για τη ναζιστική πλατφόρμα του Σώρρα, όπως και κανένα άλλο κοινοβουλευτικό κόμμα συμπεριλαμβανομένης της ΝΔ.

Φαίνεται ότι εδώ υπάρχει μία επανάληψη της υπόθεσης της «Χρυσής Αυγής», και είναι πολύ πιθανό αυτές οι διώξεις κατά του Σώρρα να συρθούν ακριβώς όπως σύρθηκαν οι διώξεις κατά της «ΧΑ». Ο ίδιος μετά από όλα αυτά έχοντας πολιτικό αέρα στα φτερά του εμφανίστηκε προκλητικός σε μία συνέντευξη στο Σρόιτερ στον Alpha όπου έβρισε και απείλησε το δημοσιογράφο με μηνύσεις, κλωτσιές και μπουνιές ενώ αρνήθηκε προκλητικά όλα τα στοιχεία εναντίον του. Όχι τυχαία η φρασεολογία του Σώρρα για τους δημοσιογράφους ταιριάζει απόλυτα με αυτή της κυβέρνησης.

Δεν ξέρουμε πόσο μακριά θα πάει το καθεστώς με το Σώρρα.

To σίγουρο είναι πως ο Σώρρας αποδεικνύει ότι το φαιο-«κόκκινο» καθεστώς γίνεται όλο και πιο ξετσίπωτο στο φασισμό και τη βία που χρησιμοποιεί κατά της δημοκρατίας και του λαού, και όχι μόνο δεν σταματάει στους ναζιστές δολοφόνους, αλλά γεννάει και τα εκτρωματικά τους συμπληρώματα. Δεν τα καταφέρνει όμως να κρύψει τη μαυρίλα του και τον εγκληματικό του χαρακτήρα όσο δεν έχει καταφέρει να φιμώσει στο εσωτερικό όσους του αντιστέκονται, και όσο ο απόηχος των καταγγελιών τους ακούγεται στο εξωτερικό. Όσο δυναμώνουν αυτές οι καταγγελίες, τόσο περισσότερα εμπόδια θα μπαίνουν στο δρόμο προς την πουτινικού τύπου δικτατορία που θέλουν να επιβάλουν.

 

-          Δημοσιεύτηκε στο φ. 521 της Νέας Ανατολής, Δεκέμβρης 2016 – Γενάρης 2017 –