Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤOYΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗ ΖΩΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤΟ ΓΚΡΕΜΟ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

 

- ΟΧΙ ΣΤΟ «ΠΑΡΑ-ΜΗΤΡΩΟ» ΤΟΥ ΟΛΠ – ΚΟΣΚΟ

- ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΑΠΟΙΚΙΑΚΟ ΛΙΜΑΝΙ

- ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ

Το φασιστικό κινέζικο μονοπώλιο της ΚΟΣΚΟ επιχειρεί να γίνει το απόλυτο κράτος μέσα στη Ζώνη Περάματος, με τελικό στόχο να την κλείσει και να πετάξει τους εργάτες της στο δρόμο για να τη μετατρέψει σε σταθμό εμπορευματοκιβωτίων.

Είναι η διακίνηση των κοντέϊνερ της στην Ευρώπη, η μετατροπή του Πειραιά σε πύλη της Κίνας, που ενδιαφέρει πάνω απ’ όλα τον κινέζικο σοσιαλιμπεριαλισμό, και καθόλου η ναυπηγική βιομηχανία την οποία αναπτύσσει με ένταση η ΚΟΣΚΟ στη χώρα της. Αυτή δεν θέλει να την αναπτύξει στον Πειραιά κυρίως γιατί η ανάπτυξη της βιομηχανικής παραγωγής της Ελλάδας βάζει σε κίνδυνο τη νεοαποικιακή οικονομία που η Κίνα θέλει να στήσει για να εξαρτήσει απολύτως τη χώρα μας. Επιπλέον, σε ότι αφορά το χώρο της Ζώνης, την ΚΟΣΚΟ τη συμφέρει να τον κάνει χώρο φορτοεκφόρτωσης κοντέινερ σαν συνέχεια των προβλητών 2 και 3 γιατί από έναν τέτοιο χώρο τα κέρδη είναι πολλαπλάσια για εκείνην και την κινέζικη εξαγωγική βιομηχανία ενώ την Ελλάδα τη συμφέρει απείρως περισσότερο η Ζώνη να μείνει Ζώνη γιατί εκεί θα απασχολούνται εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις και, κυρίως χιλιάδες εργαζόμενοι από τον Πειραιά και όχι μερικές εκατοντάδες εργαζόμενοι μέσα στα ατσάλινα δάση από τους κινέζικους γερανούς που φτιάχονται εξ ολοκλήρου στην Κίνα για να μη βοηθηθεί ούτε με ένα Ευρώ η υπό εξαφάνιση ελληνική χαλυβουργία.

Ετσι πριν από λίγες μέρες με μία ξαφνική ανακοίνωση του ο ΟΛΠ, δηλαδή η ΚΟΣΚΟ προανήγγειλε τη δημιουργία δικού του μητρώου επιχειρήσεων (Μητρώο Εγκεκριμένων Εργολάβων) όπου θα εγγράφονται όποιες επιχειρήσεις της Ζώνης εγκρίνει με τα δικά της κριτήρια και τη δική της αξιολόγηση, ενώ μόνο οι εγγεγραμμένες επιχειρήσεις θα μπορούν να δουλεύουν στη Ζώνη. Δηλαδή για να μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε δουλειά στη Ζώνη πρέπει να έχει άδεια από την ΚΟΣΚΟ (!!!), που μπορεί να εγγράφει και να διαγράφει επιχειρήσεις σύμφωνα με τις ορέξεις της, καταργώντας στην πράξη το αντίστοιχο μητρώο που ήδη λειτουργεί με νόμο του ελληνικού κράτους και καταπατώντας και τη συμφωνία που υπέγραψε με το ελληνικό κράτος για να πάρει τη Ζώνη και τελικά το Σύνταγμα!!! (Πρόκειται για το Εθνικό Μητρώο Ναυπηγοεπισκευαστικών Επιχειρήσεων που ορίζει ο Ν. 3551/2007). Στη σύμβαση ρητά ορίζεται ότι ο ΟΛΠ είναι υποχρεωμένος να εξασφαλίζει ελεύθερη πρόσβαση στους χρήστες στη Ζώνη, και ότι ο ρόλος του ΟΛΠ είναι αποκλειστικά ρόλος διαχειριστή. Δηλαδή η ΚΟΣΚΟ δεν αγόρασε τις επιχειρήσεις της Ζώνης ώστε να κάνει ότι θέλει με αυτές, αλλά αγόρασε μόνο το χώρο, το έδαφος πάνω στο οποίο δουλεύουν οι επιχειρήσεις της Ζώνης καθώς και τις πάγιες εγκαταστάσεις που υπάρχουν σε αυτές, τα οποία οφείλει να τα παραχωρεί στις επιχειρήσεις σύμφωνα με τη συμφωνία παραχώρησης που υπέγραψε με το ελληνικό κράτος και που ύπουλα τώρα και εκβιαστικά έρχεται να ανατρέψει. Αντί δηλαδή να σεβαστεί τις επιχειρήσεις της Ζώνης και τους νόμους του κράτους που διέπουν τη λειτουργία τους, θέλει να τις υποδουλώσει ή να τις καταστρέψει ανάλογα με τα γούστα της. Αν τα κοινοβουλευτικά κόμματα δεν είχαν ΟΛΑ ηγεσίες πουλημένες στην Κίνα, και κυρίως στη στρατηγική σύμμαχό της και πολιτικό αφεντικό της χώρας μας Ρωσία, η Ελλάδα θα είχε εκραγεί από οργή για αυτό το θράσος των κινέζων μονοπωλιστών φασιστών.

Επιπλέον η επιλογή αυτή γίνεται με λίγο ως πολύ αυθαίρετη κατηγοριοποίηση των επιχειρήσεων, και αντίστοιχα αυθαίρετα κριτήρια εγγραφής και αξιολόγησης. Χαρακτηριστικά μόνο, όπως τα αποτυπώνει ρεπορτάζ της Ναυτεμπορικής, με τον ελεεινό αβανταδόρικο για την ΚΟΣΚΟ τίτλο “Σε τάξη επιχειρεί να βάλει ο ΟΛΠ τη ΝΕΖ», αναφέρουμε τα εξής: Μπαίνει βαθμολογία στις επιχειρήσεις με βάση εντελώς γενικά κριτήρια που επιτρέπουν κάθε είδους αυθαιρεσία όπως «Το επιχειρηματικό/εταιρικό προφίλ του αιτούντος», και «η οικονομική δυνατότητα - Σταθερότητα του αιτούντος». Όποιος πάρει κάτω από 80 κόβεται! Η ΚΟΣΚΟ, δηλαδή το κινέζικο κράτος, δηλαδή το φασιστικό ψευτο-Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας στο οποίο ανήκει το κράτος αυτό, θα αποφασίσει ποια ελληνική επιχείρηση θα ζει και ποια θα πεθαίνει. Τέτοια ξεδιάντροπη απαίτηση μόνο οι ναζί κατακτητές το 1940-44 θα είχαν επιχειρήσει να προβάλουν.

Αυτό που μαρτυράει και προαναγγέλλει το εγκληματικό κλείσιμο όμως είναι ένας αυθαίρετα ορισμένος αριθμός επιχειρήσεων που χωράει σε κάθε κατηγορία. Σύμφωνα με τα «αναπτυξιακά» τεφτέρια της ΚΟΣΚΟ στη Ζώνη χωράνε μόλις 180 επιχειρήσεις στο σύνολο των σημερινών 450 επιχειρήσεων που σημαίνει ότι οι υπόλοιπες κλείνουν!!! Μάλιστα η σχετική ανακοίνωση προβλέπει ότι: «Σε περίπτωση που οι αιτούντες ξεπερνούν τη βαθμολογία των ογδόντα (80) βαθμών και είναι περισσότεροι από δέκα (10) σε κάθε κατηγορία, στο Μητρώο Εγκεκριμένων Εργολάβων θα εισαχθούν οι δέκα (10) πρώτοι που έχουν την υψηλότερη βαθμολογία». Λες και η Ζώνη είναι κινέζικο πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ με περιορισμένες θέσεις. Ποια σύγχρονη ναυπηγοεπισκευαστική μονάδα λειτουργεί έτσι; Γιατί εδώ δεν πρόκειται για μεταξεταστέους, η ΚΟΣΚΟ θα κόβει μαζί με την επιχείρηση και κεφάλια εργατών που θα πετιούνται σαν τα σκουπίδια στην ανεργία, αφού στη Ζώνη της ΚΟΣΚΟ Θα χωράνε μόνο οι εργολάβοι «καλοί» μαθητές και κατά συνέπεια και οι εργάτες «καλοί» μαθητές, δηλαδή οι καλοί δούλοι, οπότε τα ποινολόγια της ΚΟΣΚΟ, γιατί προβλέπονται και «επαναξιολογήσεις», θα σημαίνουν πείνα και ανέχεια, κυρίως για την ελληνική εργατική τάξη, η οποία αφού θα είναι υπό κινέζικη αποικιακή κατοχή θα ζει πολύ χειρότερα από τους άγρια καταπιεσμένους κινέζους εργάτες.

Αλλά ακόμα και στην περίπτωση που πτωχεύσουν ή κλείσουν δύο από τους 10 κατά κατηγορία, οι «μεταξεταστέοι» πρέπει να περιμένουν μέχρι το Δεκέμβριο που θα αξιολογούνται οι νέες αιτήσεις, εκτός αν αποφασίσει διαφορετικά η «ανώτατη στρατιωτική διοίκηση», η Κομαντατούρα του ΟΛΠ-ΚΟΣΚΟ!!! Δεν συστήνεται καν κάποια επιτροπή, απευθείας από το Δ.Σ. θα δίνεται η έγκριση που διορίζεται από την ΚΟΣΚΟ δηλαδή από το «Κ»Κ Κίνας, το οποίο επί τη ευκαιρία αγαπιέται τόσο πολύ με το ψευτοΚΚ της Ελλάδας, ώστε ο γραμματέας του δεύτερου Κουτσούμπας να καμαρώνει στις φωτογραφίες δίπλα στον κινέζο πρεσβευτή στην Ελλάδα. ενώ το πολιτικό αφεντικό της Ζώνης, που ελέγχει το κρατικό στην ουσία του Συνδικάτο Μετάλλου, το ψευτοΚΚΕ δεν έχει βγάλει μία λέξη διαμαρτυρίας μέχρι τώρα για την ωμή αυτή καταπάτηση της σύμβασης παραχώρησης μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και ΟΛΠ που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε πρώτη φάση στο μαρασμό και τελικά στο κλείσιμο της Ζώνης. Γενικά το ψευτοΚΚΕ και το ΠΑΜΕ δεν μιλάνε επί τρία χρόνια για τις πολύπλευρες οργιώδεις παραβιάσεις της ΚΟΣΚΟ με τις καθυστερήσεις της για τις δεξαμενές στη Ζώνη, και με τα παράνομα και εκβιαστικά προαιρετικά έργα που έχει βάλει στο μάστερπλαν της για να μην εφαρμόσει ποτέ τα υποχρεωτικά έργα που προβλέπονται από την προδοτική συμφωνία πώλησης του ΟΛΠ στην Κίνα από τον ΣΥΡΙΖΑ με τη θερμή συμφωνία της μητσοτακικής ΝΔ. (https://www.oakke.gr/sabotaz-crisis/σαμποταζ-–-ρωσοκινεζικη-διεισδυση/item/1117-).

Τώρα αποκαλύπτεται γιατί παρά τα φιλόδοξα στα χαρτιά και στα λόγια επενδυτικά σχέδια της ΚΟΣΚΟ για τη Ζώνη, στην πράξη το μόνο που έχει γίνει είναι να έρθει στη Ζώνη μία μεταχειρισμένη πλωτή δεξαμενή, υπερκοστολογημένη για να διαγραφεί ένα ποσό 25 εκ ευρώ από τα 55 εκ ευρώ που υποχρεούται να επενδύσει, η οποία έχει παρουσιάσει βλάβες, και δεν είναι κατάλληλη για τα πλοία που πρέπει να εξυπηρετεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές της. Αντίθετα δεν έχει εμφανιστεί ποτέ η μεγάλη δεξαμενή των 300.000 τόνων που είχε δεσμευτεί ότι θα έφερνε η ΚΟΣΚΟ ώστε να πάρει το Λιμάνι.

Η προθεσμία που έχει δοθεί για την εγγραφή στο μητρώο είναι μέχρι τις 10 Αυγούστου (!), δηλαδή μέσα στην καρδιά των θερινών διακοπών όπου όλα νεκρώνουν.

Το αληθινό πρόβλημα είναι ότι το τσαλαπάτημα της σύμβασης, των νόμων και της Ζώνης γίνεται με τις πλάτες ΟΛΩΝ των κοινοβουλευτικών κομμάτων ηγεσίες και με μεγαλύτερο πάθος από την ηγσία της ΝΔ που συναγωνίζεται πολύ πετυχημένα σε δουλικότητα απέναντι στην ΚΟΣΚΟ την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ,

Την ίδια στιγμή η ΚΟΣΚΟ δεν φαίνεται καθόλου να ενοχλείται πραγματικά από τις καθυστερήσεις στις επενδύσεις που προκάλεσαν οι αποφάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού και του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, και το δίκαιο δικαστικό μπλόκο στον παράνομο διαγωνισμό που προκήρυξε για να καθυστερήσει την κρουαζιέρα και ο οποίος διαγωνισμός τελικά άρθηκε προς όφελος της. Γιατί η ΚΟΣΚΟ εκτός από τις δικές της καθυστερήσεις και τις παράνομες απαιτήσεις της με τις οποίες εξασφαλίζει αυτές τις καθυστερήσεις, χρειάζεται και τις όποιες αναίτιες καθυστερήσεις του ελληνικού κράτους ώστε να βρίσκει πάτημα να μην αναπτύξει τον Πειραιά χωρίς να ευθύνεται η ίδια. Με όλη την άνεση που της δίνουν οι δουλικές ηγεσίες κυβέρνησης, αντιπολίτευσης και όλων των πρώην και νυν κοινοβουλευτικών και εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων και οργανώσεων (πλην της ΟΑΚΚΕ), καθυστερεί τις αναθεωρήσεις στο μάστερ πλαν που όρισαν οι κρατικές αποφάσεις, και ζητάει να πληρώσει το κράτος τη ζημιά και από τις δικές της καθυστερήσεις, με το επιχείρημα ότι φταίει το κράτος και για δικά της λάθη και παραλείψεις, επειδή με μια σειρά αποφάσεις δημιούργησε εμπόδια σε επενδύσεις που έτσι κι αλλιώς δεν ήταν έτοιμη να υλοποιήσει έγκαιρα (https://www.oakke.gr/sabotaz-crisis/σαμποταζ-–-ρωσοκινεζικη-διεισδυση/item/1116). ‘Ετσι ζητάει, πριν καν λήξει η προθεσμία για την υλοποίηση των υποχρεωτικών επενδύσεων, να της δώσει από τώρα το κράτος το 16% του ΟΛΠ που θα της έδινε σύμφωνα με τη σύμβαση το 2021 και μόνο εάν και εφόσον υλοποιούσε τις επενδύσεις. Δηλαδή, θέλει από τώρα να αποδεσμευτεί από κάθε υποχρέωση της για να κάνει αυτές τις επενδύσεις, και απαιτεί να πάρει μεγαλύτερο έλεγχο του λιμανιού που πήρε σχεδόν τζάμπα επειδή δεσμεύτηκε ότι θα δώσει 293,7 εκ ευρώ για επενδύσεις! Από αυτές είχε υλοποιήσει σύμφωνα με το δελτίο του υμνητή της, ΕΒΕΠ, έως το 2018 μόνο 68,1 εκατ. ευρώ (!) και κατά προτεραιότητα αυτές που αφορούν τους χώρους ΣΕΜΠΟ.

Τα τεχνάσματα της ΚΟΣΚΟ για το σταδιακό στραγγαλισμό της Ζώνης

Το σημείο που αποκαλύπτεται ο αποικιοκρατικός χαρακτήρας της Cosco και καταρρέει ο τίτλος του στρατηγικού επενδυτή είναι ακριβώς η Ζώνη.

Ενώ ήταν από τις κατά προτεραιότητα επενδύσεις που έπρεπε να κάνει σύμφωνα με όσα είχε συμφωνήσει με το ελληνικό κράτος, καθυστέρησε την εγκατάσταση της πρώτης πλωτής δεξαμενής για την οποία είχε δεσμευτεί, και την οποία έφερε, όπως είπαμε παραπάνω, μεταχειρισμένη και λειψή. Δεν έκανε τη μελέτη και την προετοιμασία που χρειαζόταν για τη χωροθέτηση και τις προδιαγραφές μιας δεύτερης πλωτής δεξαμενής, με αποτέλεσμα η αρμόδια Επιτροπή του υπουργείου Ναυτιλίας για την έγκριση του μάστερ πλαν, να προβάλει ενστάσεις και να ζητήσει αλλαγές, ενώ είναι άγνωστο μέχρι σήμερα πότε θα έρθει (αν έρθει) και που ακριβώς θα εγκατασταθεί (όπως έχουμε πει στο https://www.oakke.gr/sabotaz-crisis/σαμποταζ-–-ρωσοκινεζικη-διεισδυση/item/1116)Στο μεταξύ κι ενώ δεν είχε φροντίσει να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της από τη σύμβαση σε ότι αφορά τις δεξαμενές, ζήτησε ξαφνικά τη μετατροπή της Ζώνης σε δικό της (ως ΟΛΠ) ναυπηγείο με δικό της κανονισμό για τους εργολάβους, κάτι που καθόλου δεν προβλεπόταν από τη σύμβαση, και δεν επιτρεπόταν από το νομοθετικό πλαίσιο της περιοχής το σχετικό με την εγκατάσταση βιομηχανιών. Στη συνέχεια ζήτησε και δεύτερο ναυπηγείο στη Δραπετσώνα (!) Το σχέδιο και για τα δύο αυτά ναυπηγεία συνάντησε αντιδράσεις γιατί θα λειτουργούσε ανταγωνιστικά με τις ναυπηγοεπισκευαστικές επιχειρήσεις του Περάματος. Παρόλα αυτά, η Κόσκο ισχυρίστηκε ότι χωρίς αυτά τα ναυπηγεία που ανακάλυψε ξαφνικά ότι ήθελε δεν θα ήταν αποδοτικές οι επενδύσεις της στη ναυπηγοεπισκευή και στη Ζώνη (!!!)

Και ενώ υπάρχει δικαστικό και κρατικό μπλόκο και στα δύο ναυπηγεία, τώρα αποφάσισε εξίσου αυθαίρετα ότι αυτό που θα κάνει αποδοτικές τις επενδύσεις της στη Ζώνη, δηλαδή την εξής μία προβληματική πλωτή δεξαμενή, θα είναι να ελέγχει ποιος θα κάνει και ποιος δεν θα κάνει δουλειές στη Ζώνη. Όταν όλο το πρόβλημα με τις δουλειές στη Ζώνη είναι οι υποδομές που δεν έχει και που την έχουν κάνει να μαραζώσει! Ας έκανε πρώτα τις επενδύσεις και μετά να ζητούσε να κάνει και το αφεντικό! Αλλά μετά τις επενδύσεις δεν θα μπορεί να προβάλει μία τέτοια απαίτηση, γιατί σε μία Ζώνη με πολλές δουλειές, θα είναι μεγαλύτερες οι αντιδράσεις για ένα αυθαίρετο καπέλο του ΟΛΠ-KOΣKO. Αυτή την απαίτηση μπορεί να την προβάλει μόνο τώρα, πάνω στην υπολειτουργία της τσακισμένης Ζώνης που η δεξαμενή της έφερε μία μικρή τόνωση, πολύ κατώτερη από αυτή που χρειαζόταν και σε δουλειές και σε θέσεις εργασίας, με αποτέλεσμα ακόμα να στενάζουν από την ανεργία οι εργάτες της, την ώρα που η ΚΟΣΚΟ παραφουσκώνει από τα κέρδη της από τα ΣΕΜΠΟ στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ όπου έκανε όλα τα έργα αστραπιαία και όπου το κράτος έδωσε όλες τις άδειες σε χρόνο μηδέν. Τώρα μόνο μπορεί να δώσει αυτό το χτύπημα για να αποτελειώσει τη Ζώνη.

Οι αντιδράσεις των εργολάβων της Ζώνης

Ο στραγγαλισμός της Ζώνης αφού πνίγηκε σα θέμα και από τις κοινοβουλευτικές ηγεσίες, πνίγηκε και από τα ΜΜΕ. Μόνο δημοσιογραφικοί διαύλοι της ΚΟΣΚΟ βρέθηκαν να αναφερθούν στο νέο πλάνο διοίκησης, και σαν τέτοιος λειτούργησε κυρίως η Ναυτεμπορική με το πιο πάνω άρθρο της, το οποίο κατάγγειλε με ανακοίνωσή της η ΣΕΝΑΒΙ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ναυπηγικής Βιομηχανίας). Μετά από λίγες μέρες η εφημερίδα αναγκάστηκε να δημοσιεύσει τις διαμαρτυρίες της Ένωσης Μηχανουργών Περάματος, του ΣΕΝΑΒΙ, του Συνδέσμου Ναυπηγείων Περάματος, και της Ένωσης Μηχανουργών Πειραιά. Αυτοί καταγγέλλουν την καταπάτηση της σύμβασης και της νομιμότητας, μιλάνε για απειλή κλεισίματος εκατοντάδων επιχειρήσεων, για την απραξία της ΚΟΣΚΟ στη βελτίωση των υποδομών, τη λειψή δεξαμενή, τα υπερβολικά τιμολόγια με τα οποία χρεώνει ο ΟΛΠ που πλήττουν την ανταγωνιστικότητα της Ζώνης στη Μεσόγειο, και άλλες καταχρηστικές χρεώσεις όπως τέλη για την είσοδο των επαγγελματικών αυτοκινήτων των ναυπηγοεπισκευαστικών επιχειρήσεων στους χώρους των ναυπηγοεπισκευαστικών επιχειρήσεων Πειραιά κατά παράβαση του κανονισμού του ΟΛΠ.

Οι αντιδράσεις αυτές των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων αποτελούν αντίσταση στα σχέδια του φασιστικού κρατικού μονοπώλιου της ΚΟΣΚΟ. Αλλά δεν μπορούν να σώσουν από μόνες τους τη Ζώνη. Οι εργολάβοι της Ζώνης έχουν αποδείξει πόσο λίγο παλεύουν για την ανάπτυξη της Ζώνης, και πόσο συμβιβαστικοί είναι με κάθε ΚΟΣΚΟ, με κάθε χρυσαυγίτη φίλο της και με κάθε κρατική εξουσία όσο μπορούν να τους εξασφαλίζουν χαμηλό κόστος εργασίας και ανοχή στις συνθήκες ασφάλειας. Ένα κίνημα εργαζομένων που θα ξεσηκωθεί ενάντια στις ορέξεις τις ΚΟΣΚΟ που θέλει να γίνει αφεντικό στη Ζώνη για να την κλείσει και να τη μετατρέψει σε κάτεργο τύπου προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ, μπορεί να αξιοποιήσει αυτές τις αντιδράσεις των μικρομεσαίων καπιταλιστών, βάζοντας πάντα μαζί με την ανάπτυξη της Ζώνης το σεβασμό του μεροκάματου και των συνθηκών εργασίας.