Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

ΠΕΛΩΡΙΑ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ Η ΝΕΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΡΕΜΛΙΝΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Η επίθεση με αληθινά πυρά από ρωσικές ειδικές δυνάμεις κατά τριών σκαφών του ουκρανικού ναυτικού, ο τραυματισμός μελών του πληρώματος και η κατάληψη των σκαφών, αποκάλυψε πιο καθαρά από ποτέ σε όλο τον κόσμο την επιθετική φύση της ρωσικής νεοναζιστικής υπερδύναμης.

Γιατί μέχρι πρόσφατα η επιθετικότητα του Κρεμλίνου μπορούσε να κρύβεται πίσω από διάφορες νομικές δικαιολογίες και δόλιους ισχυρισμούς, όπως π.χ. «μας κάλεσε η νόμιμη κυβέρνηση της χώρας», «δεν επεμβήκαμε εμείς αλλά τα πράσινα ανθρωπάκια χωρίς διακριτικά», ή «ο λαός μιας αυτόνομης δημοκρατίας ψήφισε ενσωμάτωση στη Ρωσία» κτλ. Αυτή τη φορά έχουμε μια ξαφνική και εντελώς απρόκλητη επίθεση που γίνεται επίσημα από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις σε βάρος ενόπλων δυνάμεων μιας ξένης χώρας και καμία δικαιολογία της προηγούμενης μορφής δε μπορεί να σταθεί ούτε για ένα δευτερόλεπτο προς υπεράσπιση της πρόκλησης. 

 

Η Μόσχα ισχυρίζεται ότι τα ουκρανικά πλοία παραβίασαν τα χωρικά ύδατα της Ρωσίας. Ας αφήσουμε κατά μέρος προς στιγμήν ότι όταν μιλάνε για χωρικά ύδατα της Ρωσίας αναφέρονται στο χωρικά ύδατα του κατεχόμενου παράνομα από τους ίδιους κομματιού της Ουκρανίας που λέγεται Κριμαία και τα οποία είναι Ουκρανικά. Όμως ακόμα και αν δεχόμασταν σαν άνθρωποι χωρίς αρχές το δίκιο του καταχτητή και πάλι αυτό που παραβίασε η Ρωσία είναι μια συμφωνία που ως χθες τη δεχόταν, τη διμερή σύμβαση του 2003, την οποία έχουν επικυρώσει και τα δύο κράτη. Αυτή ορίζει ότι η θάλασσα του Αζόφ μαζί με τα στενά του Κερτς, που αποτελούν την είδοσό της, είναι μια κλειστή θάλασσα που μπορεί να χρησιμοποιείται και από τη Ρωσία και από την Ουκρανία, στην οποία δηλαδή μπορούν να κυκλοφορούν σκάφη προερχόμενα και από τις δύο χώρες χωρίς περιορισμούς, είτε εμπορικά είτε πολεμικά, είτε άλλου τύπου, αλλά και πλοία που καλούνται από τρίτες χώρες (περιλαμβανομένων των πολεμικών) εδώ με την προϋπόθεση συμφωνίας των μερών (ElPais, 26/11).

Ηταν λοιπόν οι ρωσικές αρχές αυτές που ξαφνικά μπλόκαραν την είσοδό στην κοινή- και για τη ρωσοκρατούμενη Κριμαία και για αυτό που η Ρωσία αναγνωρίζει σαν Ουκρανία- Αζοφική θάλασσα. Για το σκοπό αυτό τοποθέτησαν ένα τάνκερ κάτω από τη γέφυρα που κατασκευάστηκε νωρίτερα για να ενώνει την κατεχόμενη Κριμαία με τη Ρωσία. Αυτή τη φραγή της διόδου της προς ένα δικό της λιμάνι, τη Μαριούπολη, ζωτικής σημασίας για τις εξαγωγές και τις εισαγωγές της Ουκρανίας, προσπάθησε να παρακάμψει το ουκρανικό ναυτικό και δέχτηκε τα πυρά του στόλου της πιο αρπακτικής υπερδύναμης.

Στην πραγματικότητα μετά με την παράνομη κατάληψη και προσάρτηση της χερσονήσου το 2014 η Μόσχα δε μπορούσε παρά να επιδιώκει την αναθεώρηση κάθε άλλου κανόνα διεθνούς δικαίου, κάθε συμφωνία και κάθε κοινή πρακτική που αφορά το νομικό καθεστώς της περιοχής. Αντίθετα, το Κίεβο τίμησε στο ακέραιο την υπογραφή του και διαβεβαίωσε πως είχε ενημερώσει τις ρωσικές αρχές για το σχέδιο πλοήγησης των πλοίων από την Οδησσό προς το λιμάνι της Μαριούπολης. Μάλιστα τα ουκρανικά πλοία χτυπήθηκαν και καταστράφηκαν ενόσω εγκατέλειπαν την περιοχή, όπως ανακοίνωσε το ουκρανικό ναυτικό (BBCNews, 2/11).    

Όσον αφορά τις διεθνείς αντιδράσεις ξεχωρίζει η χοντροπετσιά των δυτικών μονοπωλιστών, ΕΕ και το ΝΑΤΟ, οι οποίοι μη διαχωρίζοντας τον επιθετιστή από τον αμυνόμενο κάλεσαν όλες τις πλευρές να λειτουργήσουν με «τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση» και να οδηγηθούν σε «αποκλιμάκωση» της έντασης. Κάλεσαν ουσιαστικά τον ουκρανικό λαό να μην απαντήσει στις προκλήσεις παρά να αποδεχτεί μια νέα διαπραγμάτευση που θα εκχωρεί κι άλλα κυριαρχικά δικαιώματα της Ουκρανίας στα χιτλερικά αρπαχτικά του Κρεμλίνου. Ταυτόχρονα, ο αντιδημοφιλής ουκρανός πρόεδρος Ποροσένκο έσπευσε να εκμεταλλευτεί το περιστατικό για να επιβάλει στρατιωτικό νόμο που αναμένεται να προκαλέσει αναβολή των εκλογών του προσεχούς Μάρτη και έτσι να παρατείνει τη θητεία του. Τέλος οι ακροδεξιοί προβοκάτορες αφέθηκαν ελεύθεροι να απορροφήσουν τη δίκαιη οργή του ουκρανικού λαού ενάντια στη ρωσική ιμπεριαλιστική επιθετικότητα και έβαλαν φωτιά στο ρωσικό προξενείο του Χαρκόβου.