Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

ΕΣΘΟΝΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΜΠΡΟΣΘΟΦΥΛΑΚΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ -Η κυβέρνηση Τσίπρα φερέφωνο των ρώσικων ψεμμάτων και υπερασπιστής του χειρότερου αντικομμουνισμού

Σε όλα τα ζητήματα που φέρνουν σήμερα αντιμέτωπη την αστοδημοκρατική Ευρώπη με τη χιτλερική Ρωσία, το ελληνικό πολιτικό καθεστώς παίρνει φανερά το μέρος της δεύτερης. Ένα τέτοιο ζήτημα δημιουργήθηκε γύρω από τη διάσκεψη για τα «θύματα των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων»  που διοργάνωσε η εσθονική προεδρία της ΕΕ στις 23/8 και που έδειξε ότι η Αθήνα λειτουργεί σαν δούρειος ίππος της ρωσικής υπερδύναμης μέσα στην Ευρώπη έχοντας αναλάβει η ίδια να διασπάσει την ΕΕ και να προετοιμάσει τον ελληνικό λαό για την υποδούλωσή της στη Μόσχα.

  Έχουμε γράψει ένα εκτεταμένο άρθρο για το ζήτημα αυτό (http://www.oakke.gr/antifasism/2013-02-16-20-19-25/item/855-) στο οποίο ενώ καταγγέλλουμε τον καθολικά αντικομμουνιστικό, δηλαδή αντιδραστικό στο ιδεολογικό επίπεδο και γι αυτό ελαφρυντικό για το ναζισμό, χαρακτήρα αυτής της συνδιάσκεψης, ξεκαθαρίζουμε ότι από πρακτική πολιτική άποψη αυτή αντιπαρατίθεται στον σημερινό σοσιαλφασιστικό ψευτοκομμουνισμό και κυρίως στην ρώσικη σοσιαλιμπεριαλιστική απειλή. Έτσι τονίζουμε το ότι η ελληνική κυβέρνηση κατήγγειλε αυτή την συνδιάσκεψη, μόνη αυτή στην ΕΕ, δεν οφείλεται στον ανύπαρκτο φιλοκομομμουνισμό, ούτε βεβαια στον υπαρκτό φιλοναζισμό της (όπως εκδηλώνεται στην φιλική της στάση απέναντι στους φονιάδες της ΧΑ), αλλά στις υπηρεσίες που θέλει να προσφέρει στα νεοναζιστικά πουτινικά αφεντικά της.

Στην υπηρεσία λοιπόν αυτών των αφεντικών το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο της χώρας ΑΠΕ-ΜΠΕ και η κρατική ΕΡΤ μετέδωσαν σαν αληθινή την εντελώς ψεύτικη και διεθνώς καταγγελμένη «είδηση» του γνωστού και μη εξαιρετέου ρωσικού πρακτορείου πλαστών ειδήσεων Sputnik, διαδόχου για το εξωτερικό του κρατικού RIA-Novosti, που έλεγε ότι η άρνηση της Ελλάδας να συμμετάσχει στην ημερίδα ήταν εκείνη που έκανε τάχα την Εσθονία να υποχωρήσει τελικά και να τροποποιήσει το σχετικό κείμενο που είχε αναρτήσει στην επίσημη ιστοσελίδα της απαλείφοντας κάθε αναφορά στον κομμουνισμό. Το κείμενο του ΑΠΕ τιτλοφορούνταν «Σπούτνικ: Η Ελλάδα διδάσκει στην Εσθονία μαθήματα Ιστορίας» και έλεγε ανάμεσα σε άλλα τα εξής:

«Μετά την άρνηση της Ελλάδα να δεχθεί τις απόψεις της Εσθονίας για τον κομμουνισμό και την Ιστορία του προηγούμενου αιώνα, το Ταλίν διόρθωσε το επίσημο κείμενο για το διεθνές συνέδριο.

Με τίτλο «Διεθνές σκάνδαλο – Η Ελλάδα έδωσε μαθήματα Ιστορίας στην Εσθονία», και υπότιτλο «Η άρνηση της Ελλάδας να δεχθεί τις απόψεις της Εσθονίας για τον κομμουνισμό και την Ιστορία του προηγούμενου αιώνα, ανάγκασε το Ταλίν να διορθώσει το επίσημο κείμενο» … το Πρακτορείο Sputnik, σε ανταπόκριση από το Ταλίν της Εσθονίας, αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Το διεθνές σκάνδαλο ανάγκασε την εσθονική Προεδρία να τροποποιήσει το κείμενο που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της σχετικά με το επικείμενο Συνέδριο της 23ης Αυγούστου, που είναι αφιερωμένο στη μνήμη των θυμάτων των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων. Η άρνηση του Έλληνα εκπροσώπου, Σταύρου Κοντονή, να συμμετάσχει στο συνέδριο, ανάγκασε την Εσθονία να τροποποιήσει το αρχικό κείμενο, ωστόσο, επί της ουσίας, δεν άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο η Εσθονία αντιλαμβάνεται την ιστορία του προηγούμενου αιώνα.

«Η Ελλάδα (και δεν είναι η μόνη) κατηγορηματικά αρνήθηκε να δεχθεί την εξομοίωση των εγκλημάτων του ναζισμού και του κομμουνισμού. Το κείμενο της εσθονικής προεδρίας στην επίσημη ιστοσελίδα δεν περιλαμβάνει πλέον τα «λεπτά» σημεία του προηγουμένου κειμένου, αλλά δεν παύει να διαστρέφει το νόημα της απόφασης που λήφθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι το από 2.4.2009 ψήφισμά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όρισε την 23η Αυγούστου ως ημέρα αφιερωμένη στα θύματα «των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων» και παρά το γεγονός ότι στο κείμενο της απόφασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου γίνεται λόγος για θύματα ορισμένων κομμουνιστικών καθεστώτων στην Ευρώπη, το τελικό κείμενο δεν περιέχει τη λέξη ‘κομμουνισμός’».

Για να μάθουμε όμως τι πραγματικά έγινε στη διάσκεψη του Ταλίν δε θα ανατρέξουμε φυσικά στο ρωσικό καθεστωτικό τύπο αλλά σε ανεξάρτητους ιστότοπους. Τέτοιος είναι και ο ellinikahoaxes.gr που ειδικεύεται στην αποκάλυψη και σωστή αναδόμηση απατεωνίστικων δημοσιευμάτων. Σε δημοσιεύσεις στις 23, 24 και 26/8 θέτει το ζήτημα ως εξής:  

«Για να κατανοήσουμε την έκταση του «σκανδάλου» που δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια άκομψη και, εν πολλοίς, περίεργη προσπάθεια ηρωοποίησης του κ. Κοντονή, θα πρέπει να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Το άρθρο του Sputnik ισχυρίζεται ότι το ψήφισμα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου της 2 Απριλίου 2009 με τίτλο «Ευρωπαϊκή συνείδηση και ολοκληρωτισμός» δεν αναφέρει πουθενά τη λέξη «κομμουνισμός». Πρόκειται για κραυγαλέο ψέμα. Το κείμενο αναφέρει τη λέξη «κομμουνισμός» 8 φορές, και την 23η Αυγούστου ως «ημέρα ανάμνησης εγκλημάτων του Ναζισμού και του Σταλινισμού».

«Οι Εσθονοί, το μόνο που τροποποίησαν ήταν τον υπότιτλο της νέας δημοσίευσης γιατί υπήρχε συντακτικό λάθος και άφηνε να εννοηθεί πως ο ναζισμός είναι μια μορφή του κομμουνισμού. Κανένα άλλο σημείο δεν έχει τροποποιηθεί, όπως και το αρχικό δελτίο τύπου που είδαμε παραπάνω. Το Sputnik πάτησε πάνω σε αυτή την διόρθωση της λανθασμένης διατύπωσης για να δημιουργήσει εντυπώσεις. Άλλωστε το αναφέρει το ίδιο το Sputnik, αναφερόμενο στις αλλαγές : «αυτές δεν αλλάζουν την ουσία της ερμηνείας της Εσθονίας για την ιστορία του περασμένου αιώνα.» Οτίτλοςπαραμένειοίδιος «European Day of Remembrance for Victims of Communist and Nazi Regimes takes place on 23 August» όπωςκαιτουπόλοιποκείμενοτηςανακοίνωσης», δηλ. Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα Κομμουνιστικών και Ναζιστικών Καθεστώτων λαμβάνει χώρα στις 23 Αυγούστου.

Έτσι αντί για τον αρχικό υπότιτλο «Διάσκεψη Μνήμης για τα Θύματα Κομμουνισμού και Ναζισμού: Η Κληρονομιά στην Ευρώπη του 21ου Αιώνα των Εγκλημάτων που Διέπραξαν Κομμουνιστικά Καθεστώτα» αναγράφεται πλέον «Στις 2 Απριλίου 2009 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υιοθέτησε μία απόφαση πάνω στην ευρωπαϊκή συνείδηση και τον ολοκληρωτισμό, καλώντας για την ανακήρυξη της 23ης Αυγούστου σαν Πανευρωπαϊκής Ημέρας Μνήμης για τα θύματα όλων των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων».  

Όμως το ΑΠΕ συνέχισε την επίθεση παραπληροφόρησης υποστηρίζοντας, όπως ακριβώς είχε κάνει νωρίτερα το Sputnik, ότι μόνο 8 χώρες συμμετείχαν στο συνέδριο. Στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΡΤ στις 23/8 δημοσιευόταν άρθρο με τίτλο «Μόνο οκτώ από τις 27 χώρες-μέλη της Ε.Ε. στο συνέδριο στο Ταλίν». Στην πραγματικότητα, η ανακοίνωση του εσθονικού υπουργείου δικαιοσύνης (http://www.just.ee/en/news/european-day-remembrance-commemorated-tallinn ) αναφέρει τη συμμετοχή 19 χωρών-μελών ενώ οι 8 εξ αυτών (Κροατία, Τσεχία, Εσθονία, Ουγγαρία, Λετονία, Λιθουανία, Πολωνία και Σλοβακία) έβγαλαν ένα δικό τους ψήφισμα που καλούσε για τη σύσταση διεθνούς δικαστηρίου για τα εγκλήματα των κομμουνιστικών, σύμφωνα με την ανακοίνωση, καθεστώτων. Σήμερα ο τίτλος στην ιστοσελίδα έχει γίνει «Μόνο οκτώ από τις 27 χώρες-μέλη της Ε.Ε. προσυπέγραψαν τη διακήρυξη στο Ταλίν». Όμως κι αυτή η διόρθωση είναι ανεπαρκής καθώς υπονοείται ότι το ψήφισμα των οκτώ είναι διακήρυξη του συνεδρίου, κάτι που δεν ισχύει. Ίσα-ίσα στην ανακοίνωση αναφέρεται ρητά ότι ενημερώθηκαν οι εκπρόσωποι των άλλων χωρών σχετικά με την πρωτοβουλία αυτή των οκτώ αντιπροσωπειών (πρωτοβουλία CICROC).

Το ισχυρό αδύνατο σημείο τέτοιων πολιτικών ηγεσιών είναι ο ιστορικός αντικομμουνισμός τους, που είναι ο ιστορικός αντικομμουνισμός όλης της φιλελεύθερης αστικής τάξης. Αυτός στηρίχθηκε κυρίως στον συκοφαντικό πόλεμο των Τρότσκι και Χρουστσόφ ενάντια στην προλεταριακή σταλινική ΕΣΣΔ, αξιοποίησε τα λάθη που έκανε η τελευταία στην κοσμοιστορικής σημασίας πάλη της για την άμυνα της ΕΣΣΔ και όλου του πλανήτη ενάντια στον χιτλερικό κανιβαλισμό (λάθη εξωτερικού επεμβατισμού που εκδηλώθηκαν ιδιαίτερα στις Βαλτικές καθώς και λάθη βίαιων εσωτερικών εκκαθαρίσεων στο ΚΚΣΕ χωρίς την αντίστοιχη πολιτική πάλη) και έτσι εξίσωσε την ταξική δικτατορία του προλεταριάτου με την ρατσιστική δικτατορία του γερμανικού χιτλερικού μονοπώλιου.  Αυτή την τελευταία εξίσωση  επιδιώκει να χρησιμοποιήσει ο σοσιαλιμπεριαλισμός για να εξισώσει με τη σειρά του αυτόν τον αντικομμουνισμό των δυτικών φιλελεύθερων -και κυρίως των ανατολικών σχετικά πρόσφατων αστοδημοκρατιών - με ανοιχτό φιλοναζισμό και έτσι να επιτεθεί και να καταλάβει τις χώρες αυτές και στη συνέχεια να καταλάβει όλη την Ευρώπη. Στην πραγματικότητα η μόνη αληθινή εξίσωση που πρέπει να γίνεται είναι η εξίσωση του χρουστσοφικού-μπρεζνιεφικού-ζιουγκανοφικού  ψευτοκομμουνισμού, δηλαδή του φασιστικού ψευτοκομμουνισμού ανατολικού τροτσκιστικού τύπου, που ήρθε στην εξουσία στην ΕΣΣΔ μετά  με το 1956 (και στην Κίνα μετά τα 1978),  με τον χιτλερισμό.

Την απάντηση στο ποιος είναι ο χειρότερος αντικομμουνισμός σήμερα, ο δυτικός φιλελεύθερος η ο ψευτοκομμουνιστικός ανατολικού τύπου, μας τη δίνει η ίδια η ζωή: Ο ψευτοκομμουνισμός που συμμαχεί  σε όλον τον κόσμο με τους ανοιχτούς ναζιστές σήμερα δεν είναι ο δυτικού φιλελεύθερου τύπου αλλά ο ψευτοκομμουνιστικός ανατολικού τύπου. Όχι τυχαία η χώρα μας που κάνει πως αντιστέκεται πρωτοπόρα στον δήθεν φιλοναζισμό του δυτικού φιλελευθερισμού και καταγγέλλει την Εσθονία και τις διασκέψεις της είναι η πρώτη στον κόσμο που έχει ανοιχτούς ναζί δολοφόνους στο κοινοβούλιό της και σε όλες τις κοινοβουλευτικές επιτροπές ανάμεσα και σε αυτές και  της «Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας»!

Δεν είναι τυχαίο ότι ενώ το ψευτοΚΚΕ τηρεί σχεδόν πάντα σιγήν ιχθύος σε ότι αφορά τη ΧΑ και στην Ολομέλεια της Βουλής και στις Επιτροπές της και πάντα υπερασπίζει με πάθος το να μείνει νόμιμη η συμμορία αυτή των δολοφόνων, στο εσθονικό επιδίδεται σε ένα μπαράζ αντιναζιστικών ανακοινώσεων. Πουθενά άλλωστε όσο στο εσθονικό δεν έχει αποκαλυφθεί τόσο γλαφυρά αυτό που κάθε τόσο επαναλαμβάνουμε, ότι δηλαδή ότι  ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τίποτα άλλο παρά η κομματική  οργάνωση του ψευτοΚΚΕ η αρμόδια για τον εισοδισμό του στο ελληνικό κράτος και στους διακρατικούς θεσμούς της ΕΕ, ενώ το ίδιο το ψευτοΚΚΕ θα παριστάνει το αντικρατικό αντικαπιταλιστικό κόμμα των φτωχών.

-Δημοσιεύτηκε στο φ. 527 της Νέας Ανατολής, Αύγουστος 2017-